Targ Smaku

Przepisy na jajka faszerowane. Zobacz jak można je zrobić z dodatkiem warzyw i mięsa. Idealne na Wielkanoc i nie tylko!

  • Z bloga: Przepisy młodej mężatki

        Pomysł na jajka przyszedł w momencie, gdy niezapowiedziani goście stanęli u drzwi, a na stole tylko kanapki. Postanowiliśmy z mężem, że tak być nie może, więc zrobimy pyszne ...
  • Z bloga: dom-agi.pl

    Gdy mają przyjść goście jest zawsze problem, co im podać do jedzenia. Najłatwiejsze i najchętniej zjadane są potrawy tak „na jeden gryz”, gdyż nikt specjalnie nie skupia się na ...
  • Z bloga: Anioły w kuchni

    Właśnie się nimi zajadamy:)Składniki; 5 jajek, 2 łyżki majonezu, 2 łyżeczki łagodnej musztardy, cebula (drobno posiekana), sól, pieprz,Wykonanie;Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na pół. ...
  • Z bloga: COOKING & GOODLOOKING

    Jajka faszerowane pieczarkami i żółtym serem. Składniki: 5-6 jajek ugotowanych na twardo 300 g pieczarek 100 g startego sera żółtego szczypiorek sól, pieprz, majonez 2 łyżki śmietany 18% ...
  • Z bloga: Picante-Jalapeno

    Skład. 8 jajek 15 dag szynki 10 sztuk śliwek marynowanych w occie 2 łyżki musztardy sarepskiej sól, pieprz do smaku 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego szczypiorek ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    My Blueberry Corner by "jagodzianka"       Na wielkanocny stół, na przystawkę, na sylwestrową lub karnawałową kolację i na weekendowe śniadanie – smakowite jajka faszerowane. Jajka...
  • Z bloga: Around the flavors

    Jak zauważyliście na blogu czuć już Wielkanoc. Dzisiaj mam dla Was prosty i smaczny sposób na jajka faszerowane Remuladą duńską. Na co dzień mało kiedy jem jajka,chociaż bardzo je ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Nie ma Świąt Wielkanocnych bez faszerowanych jajek, przynajmniej u mnie. Przedstawię Wam wersję najbardziej klasyczną choć można ją potraktować jako bazę wyjściową do różnych ...
  • Z bloga: Black Plate

    Składniki: 4 ugotowane jajka na twardo, 2-3 rzodkiewki, jeden mały ogórek konserwowy, posiekany szczypiorek, około łyżeczka, plaster sera żółtego, łyżeczka majonezu, szczypta soli, ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

     z anchois, kaparami i zielonym pieprzem 3 jajka 1 łyżeczka anchois 1 łyżeczka kaparów (z zalewy) 1 łyżeczka zielonego pieprzu (z zalewy) 1 łyżka majonezu świeżo mielony pieprz Ugotowane ...
  • Z bloga: Zapach kardamonu

    Faszerowane jajka – świetny pomysł na urozmaicenie śniadania, także tego wielkanocnego Niezbędne składniki: 6 jajek ser żółty około 150 gram 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka jogurtu ...
  • Z bloga: Kuchnia Maćka

    Witajcie w ten piękny świąteczny poranek A skoro święta Wielkanocne to dzisiaj przepis na jajka faszerowane. Składniki:  4 Jaja 6 pieczarek 1 łyżka majonezu i więcej do dekoracji ...
  • Z bloga: Zafascynowane..

    Jajka faszerowane według "Kuchni Fit" bardzo mi smakowały, samo zdrowie na talerzu, uwielbiam takie pyszne śniadania.       Składniki 2 jaja 2 rzodkiewki 20 g ogórka zielonego 2 łyżki ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Są takie potrawy z dzieciństwa, które wspominamy ze szczególnym sentymentem. W moim przypadku są to banalne jajka faszerowane. Zawsze goszczą na moim Wielkanocnym stole. I naprawdę nie wiem, ...
  • Z bloga: Katalog smaków

    Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek. U nas najczęściej pojawiają się tam w tej wersji, jednej z moich ulubionych. Polecam! Składniki, których będziemy potrzebować:jajka 7 sztuk ...
  • Z bloga: kulinarnyswiatdomi

    Składniki: 6 jaj 100 gram łososia wędzonego pół pęczka koperku czubata łyżka majonezu czarny kawior   Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skórek. Przekroić na pół, ...
  • Z bloga: JejKuchnia

    WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 8 jajek, 1/2 pęczka pietruszki, 4 łyżki masła, łyżka...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, dziś więc na blogu przepis na faszerowane jajka. Tym razem nie będzie to jednak taki klasyczny farsz, ale farsz nietypowy, ponieważ jest przygotowany ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dziś kolejna wielkanocna propozycja na świąteczne śniadanie. Wiadomo, że nie może się ono obyć bez jajek. Tym razem będą to jajka faszerowane z  tuńczykiem. Pasta do faszerowania jest ...
  • Z bloga: SMAKI OD KUCHNI

    Jajka faszerowane z rzeżuchą    Czas przygotowania 20 min. Czas oczekiwania 20 min. Trudność * Porcja dla 2 osób jajka 4 rzeżucha 1 szklanka koperek pół pęczka kurkuma ćwierć ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć, takiego „specjału”, jak …  jajko, które można zrobić w różnych postaciach.  Można je zrobić, np.w pomidorach z nowalijkami.  Jajka ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Elegancka i przepyszna przystawka, lekki podwieczorek, ciekawe śniadanie a nawet element wielkanocnego stołu-to danie można podać z różnych okazji. Smakuje naprawdę wspaniale, a do jego ...
  • Z bloga: Foodlogic

          Jajka faszerowane to tradycyjna wielkanocna przystawka, podawana na świąteczne śniadanie......przed Wami kilka propozycji, w nieco zmienionej od tradycyjnych jaj wersji.....bo ...
  • Z bloga: www.przepisyJoli.com

    JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI – to potrawa, która musi koniecznie pojawić się na moim wielkanocnym stole. Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo 0,5 kg pieczarek 2 cebule 1 pęczek pokrojonej...
  • Z bloga: jakugotujesz.pl

      Jaja obieramy ze skorupek. Kroimy na pół a żółtka odkładamy do miseczki. Makrelę dokładnie obieramy ze skóry i pozbywamy się wszystkich ości. Żółtka jaj łączymy z rozdrobnioną ...
  • Z bloga: Dwoje na Kuchence

    Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Trudno nam w to uwierzyć…  W naszej lodówce wciąż chłodzi się bożonarodzeniowa kukułkówka, a tu czas najwyższy pomyśleć o pisankach. Podrzucamy ...
  • Z bloga: asia w kuchni

    składniki: 4 jaja 4 łyżeczki chrzanu 4 łyżki majonezu 50 g sera białego sól, pieprz wykonanie: Jaja gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek przekrawamy na połówki, delikatnie wyjmujemy ...
  • Z bloga: appetiteforlife.blog.pl

    Składniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki majonezu 1 mała dymka pęczek szczypiorku 4 rzodkiewki sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu ...
  • Z bloga: codojedzenia.pl

    Wielkanocne jajka faszerowane, moja ulubiona przekąska na zimno. Jak co roku robię kilka rodzajów jajek, za każdym razem jakiś nowy przepis. Robiłam już jajka faszerowane pieczarkami, jajka ...
  • Z bloga: W kuchennym oknie Ewy

    Jajka jako przystawka może pojawić się przy każdej okazji na naszym stole. Farsz możemy również robić na różne sposoby. Dzisiaj polecam jajka faszerowane sosem tatarskim. ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×