Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl

Najlepsze przepisy na domowy chleb. Już dziś przygotuj sobie prawdziwe domowe pieczywo na zakwasie lub drożdżach!

  • Z bloga: Proste-przepisy.pl

    Jego Wysokość Chleb!
  • Z bloga: PatiGotuje

    Zawsze wydawało mi się że pieczenie chleba to bardzo skomplikowana sprawa. Niejednokrotnie oglądając lub czytając porady dotyczące wypieku chleba zastanawiałam się dlaczego ludzie tak sobie ...
  • Z bloga: Młoda mama gotuje...

    Wszyscy jeszcze konsumują świąteczne potrawy? Mały ruch na blogu, a ja już za Wami tęsknię ;) My też już mamy dosyć "dojadania". Postanowiłam zrobić aromatyczny domowy chlebek, do ...
  • Z bloga: poprostugotuje.blog.pl

    Składniki (na 2 formy) :  750 g mąki pełnoziarnistej 500 ml ciepłej wody 40 dag świeżych drożdży łyżeczka cukru 2  łyżeczki soli 100g pestek słonecznika  100g pestek ...
  • Z bloga: Stay healthy

    Czas przygotowania: około 2 godziny Trudność: łatwe Kaloryczność: cały chleb ok. 800 g – 1848 kcal, 1 kromka (ok. 40g) – 46 kcal [obliczając nie ujęłam siemienia lnianego i ...
  • Z bloga: asia w kuchni

    składniki: 40 g drożdży 300 g maślanki 1 łyżeczka cukru 500 g maki pszennej 25 g oliwy lub oleju 1 łyżeczka soli wykonanie: Drożdże, cukier i maślankę mieszamy i podgrzewamy w temp. 37 st....
  • Z bloga: asia w kuchni

    składniki: 250 g orkiszu 250 g mąki pszennej 40 g drożdży 150 g wody 250 g mleka 1 łyżeczka cukru 20 g oleju 1 i 1/2 łyżeczki soli 150 g płatków owsianych 50 g pestek słonecznika wykonanie:...
  • Z bloga: abc smaku.blogspot.com

    Składniki:  1/2 kg mąki (żytnia z pszenną przemieszana)1/2 l ciepłej wody1 szklanka otrębów1 paczka drożdży dr Oetker1 płaska łyżka soli1 płaska łyżka cukruziarna (słonecznik, ...
  • Z bloga: asia w kuchni

    składniki: 500 g letniej wody 50 g drożdży 600 g mąki żytniej 220 g mąki pszennej 50 g oleju 30 g octu jabłkowego 2 łyżeczki soli wykonanie: Wersja dla zmechanizowanych Do naczynia ...
  • Z bloga: Miśka w kuchni

    Witajcie mili moi :) Ostatnio odszukałam w moich szpargałach przepis na domowy chlebek. Pokombinowałam, zrobiłam własną mieszankę ziaren i tak oto powstał ten przepis. Debiut uznam za dość...
  • Z bloga: asia w kuchni

    składniki: 80 g otrębów pszennych 500 g mąki 40 g drożdży 1 łyżeczka miodu 1 i 1/2 łyżeczki soli 500 ml letniej wody 30 g ziaren słonecznika 30 g siemienia lnianego wykonanie: Drożdże ...
  • Z bloga: LaVieSimple!

    Nareszcie jest! A dom od wczoraj wypełniony jest aromatem świeżo upieczonego chleba. Przygotowałam 6 bochenków, różniących się kształtem i rozmiarem. A do ich przygotowania wykorzystałam: 2...
  • Z bloga: foudre

    Kiedyś myślałam, że robienie chleba w domu graniczy z cudem, lub wymaga co najmniej posiadania maszyny do pieczenia chleba. Tak bardzo się myliłam, na szczęście. Zabawy z domowym wypiekiem ...
  • Z bloga: StylowyWidelec

    Po ostatniej przygodzie z pieczeniem chałki rozpoczęliśmy przygodę z "większą formą" - i nie mamy tu na myśli foremki do pieczenia ;)Nowy żeliwny garnek idealnie sprawdził się do pieczenia...
  • Z bloga: shootandfood.pl

    Udostępnij To zdecydowanie chleb dla tych, którzy nie wykazują zbyt wielkich umiejętności w zakresie piekarnictwa i mają już za sobą co najmniej  kilka nieudanych prób wypiekania. Domowy ...
  • Z bloga: 365 dni dookoła kuchni

    Domowy chleb od zawsze kojarzył mi się z leniwymi, sobotnimi porankami. Czasem, gdy nikt się nie śpieszy, można w spokoju zjeść śniadanie i tak po prostu cieszyć się chwilą. Dziś wracam ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Pachnący, jeszcze gorący chleb pobudza apetyt. A gdyby tak spróbować zrobić taki w domu. Bez polepszaczy, wypełniony ziarnami i z gęstym, miękkim środkiem. PEŁNOZIARNISTY, DOMOWY CHLEB ...
  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Tym razem nowa wersja przepisu na puszysty chlebek.Do ciasta dodaję piwo. Zawiera ono drożdże i jest gazowane co dodaje pieczywu lekkość i miękkość.Domowe pieczywo ma unikatowy smak, ...
  • Z bloga: VANILIOWOCZEKOLADOWA

    Jak zapewne wiecie święta a raczej przygotowania do świąt są tak bardzo absorbujące, że zapominamy o wszystkich mniej przyziemnych rzeczach i skupiamy się przede wszystkim na tym by było ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Pełnoziarnisty domowy chleb. Bez polepszaczy, wypełniony ziarnami i z gęstym, miękkim środkiem. Najlepszy na śniadanie, kolację i jako dodatek. Artykuł Pełnoziarnisty domowy chleb pochodzi ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Komu nie chcę się bawić z wyrabianiem ciasta i czekaniem aż wyrośnie, polecam ten bardzo prosty przepis na domowy chleb chrupki. Trochę przypomina norweskie pieczywo, ale na pewno różni się...
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    Siedzę na trawie, a słońce ogrzewa miło moją skórę. Dookoła uspokajający szum lasu i pokrzepiające głosy cykad. Miesiąc stażu za mną, czeka mnie kolejny, a ja przyjmuję to do ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    W diecie bezmlecznej kupienie dobrego chleba bywa wyzwaniem. Szczególnie, że niektórzy piekarze mają zwyczaj „odświeżać” chleb mlekiem. My mamy to szczęście, że pod domem mamy ...
  • Z bloga: Przepisy i porady kulinarne

    Ja zrobiłem z podwójnej porcji  :)Składniki :Zaczyn :20 dkg zakwasu żytniego10 dkg mąki żytniej typ 2000150 ml wodyCiasto :40 dkg mąki żytniej 500około 250 ml wody 1 łyżka soliSposób ...
  • Z bloga: Tak po mojemu, chilli samolubne gotowanie!

    [caption id="attachment_606" align="aligncenter" width="123"] Chleby domowe[/caption] Już pisałem o robieniu domowego chleba ale się pochwalę paroma wypiekami. Eksperymentuje na lewo i prawo z ...
  • Z bloga: appetiteforlife.blog.pl

    Składniki: 1 kg mąki pełnoziarnistej 0,5 kg mąki żytniej lub razowej 6 szklanek letniej wody 3 łyżeczki soli zakwas 1 szklanka otrąb 0,5 szklanki siemienia lnianego 0,5 ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

      Jeden ze smaczniejszych i ładniejszych bochenków chleba, jakie wyszły z mojego piekarnika. Jego ostra, niewiarygodnie chrupiąca skórka i sprężysty miąższ idealnie nadaje się jako baza ...
  • Z bloga: Alicja-od-kuchni

      Gdy go robiłam, sama nie wiedziałam że wyjdzie graham. Chleb polecam osobom lubiącym grahamy, pieczywo wieloziarniste i poszukującym  nowych smaków. Czas przygotowania : 1h na ...
  • Z bloga: Danio Gotuje

    Smaczny, własnej roboty chleb ? :)  Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 500, 2 szklanki mąki pszennej razowej, 20 g drożdży, 1/4 szklanki ciepłego mleka, 1 szklanka wody, 2 łyżki oliwy z ...
  • Z bloga: MeGusta96

    Twaróg: swojskie mleko prosto od krowy( może mieć około 4,2%tłuszczu) wlewamy w szklany dzbanek i odstawiamy w ciepłe miejsce.Przy takich temp jakie są teraz czyli około30 ºC wystarczy ...