Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: tatianawkuchni15

        Chutney, czyli gęsty sos warzywny, zawsze przygotowuję na zimę. Jest świetnym rozwiązaniem, gdy szybko musimy przygotować coś do jedzenia dla głodnych domowników. Wystarczy zawartość...
  • Z bloga: ugotowanawmiescie

    …czyli słodko – ostry sos do mięs   Składniki, 2 porcje: - 1 owoc granatu - 1 czerwona papryczka chili - 3 łyżki octu winnego - 1 łyżka miodu   Sposób przygotowania: Na małą ...
  • Z bloga: Mgotuje

    Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Chutney śliwkowy to połączenie słodkich śliwek z dodatkiem cebuli, octu jabłkowego oraz przypraw. Jest doskonałym dodatkiem do mięs pieczonych, kanapek ...
  • Z bloga: Smakowite Jadło

    Chutney to gęsty sos pochodzący z kuchni indyjskiej, sporządzany z owoców i warzyw. Słodko-kwaśny smak sosu jest kompozycją wręcz idealną do potraw mięsnych i wegetariańskich.   Przepis ...
  • Z bloga: Apetyt na życie

    To, że kocham dynię pod każdą postacią już wiecie, więc nie zdziwi Was fakt, że aby móc cieszyć się jej smakiem zimą – zamykam jej piękną pomarańczowość w słoiki  Cytując ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Wkręcił mnie Maciek w te chutneye, oj wkręcił :) Zazwyczaj dostaję jakiś słoiczek w prezencie i wówczas dawkuję sobie przyjemność w ślimaczym tempie ;) Tym razem jednak sama zabrałam ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Po raz kolejny postanowiłam przygotować coś słoiczkowego. Tym razem jest to chutney ze śliwek i cebuli, doprawiony goździkami, cynamonem i papryką chili. Bardzo fajny dodatek do mięs, ...
  • Z bloga: W kuchennym oknie Ewy

    Tym razem kolejny sos indyjski na bazie pomidorów i jabłek oraz korzennych przypraw. Chutney pomidorowy bardziej ostrzejszy niż śliwkowy, przynajmniej w moim przepisie. W posmaku wyraźnie czuć ...
  • Z bloga: W kuchennym oknie Ewy

    Sezon na śliwkowe przetwory w sam raz, w takim razie zróbmy coś extra, nie tylko na słodko. Proponuję pobawić się trochę w kuchni i zrobić sos śliwkowy tzw. chutney. Jest to sos używany ...
  • Z bloga: mecooks

    Chutney pomidorowe, które idealnie pasuje do warzyw jak i do mięs.
  • Z bloga: Patryko-Kitchen

    Składniki: -1,5 kg gruszek -1/2 laski wanilii -300 g cukru -1 cytryna -30 g masła Gruszki umyj, obierz ze skóry, ze wszystkich wytnij gniazda nasienne. Pokrój na kawałki, nie muszą być ...
  • Z bloga: Hello Morning!!!

    W tym roku nie robiłam przetworów. W wakacje pochłaniał mnie LEK oraz wyjazdy. Wiedziałam też, że za chwilę będę wyprowadzać się z Poznania do Wrocławia, więc zapas słoików był ...
  • Z bloga: Skumbrie w tomacie

    Tegoroczna poświąteczna wałówka od moich Rodziców przerosła nasze najśmielsze oczekiwania, a wagowo także i mnie samą (kto nie wierzy, niechaj zajrzy tutaj). Wędzone sery, swojskie wędliny,...
  • Z bloga: Zioła od kuchni i nie tylko...

    Kolendra siewna - surowiec leczniczy stanowi aromatyczny wysuszony dojrzały owoc. Zielone niedojrzałe owoce pachną nieprzyjemnie- mają zapach pluskiew. Zawiera on: olejek eteryczny (linalol, ...
  • Z bloga: jedz i smakuj

    Chutney pomidorowo-jabłkowo-anansowy - smaczne połączenie, dobrze przyprawione. Jabłka, ananas i pomidory przyprawione czosnkiem kolendrą papryczka chili i imbirem. Takie rozgrzewające ...
  • Z bloga: Człowiek z łyżką

    Od paru dni w mojej lodówce na swój czas czeka świeży rabarbar, pora więc aby światło dzienne ujrzał zachomikowany z ubiegłego roku przepis na rabarbarowy wytrawny dżem, czyli innymi słowy...
  • Z bloga: Lekko jak hel

    Wypowiadam wojnę chemicznym sosom z tubek, buteleczek i słoiczków. Mówię stanowcze NIE glutaminianom, E-mordercom i syropom glukozowo-fruktozowym. W zamian proponuję jedną z wielu, ale moim ...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

        Słodko-pikantny chutney z gruszek podkręcony cierpką żurawiną – świetnie zagra z wędliną i twarogiem…   Co potrzebne: 3 słodkie, ale lekko twardawe gruszki 1 cebula 2 ząbki ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Chutney ze śliwek to pewnego rodzaju wytrawne słodko-kwaśne powidła o korzennym smaku z wyraźną nutą smażonej cebuli, imbiru i pieprzu cayenne. ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Chutney to podstawowy sos kuchni indyjskiej, oparty na warzywach lub owocach. Przepis powstał bardzo spontanicznie i bardzo szybko, gdyż mój udział, tzn. siekanie składników i wrzucanie ich do ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    My Blueberry Corner by "jagodzianka"       W moim rajskim ogrodzie rośnie mnóstwo warzyw, owoców i kwiatów. Teraz w lipcu królują tu zielone ogórki. Ogórki kryją się … ...
  • Z bloga: Wedyjska Kuchnia - wegetariańska błogość smaków

    <!--[if gte mso 9]> <![endif]--> <!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE...
  • Z bloga: Pysznościowe Pyszności

    Składniki: mango średniej wielkości 100g fig suszonych imbir świeży ok. 2 cm 1szt małej papryczki chili 1 konkretna łyżka oleju kokosowego pół pomarańczy...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Skoro Marzena obiecała, że przepis wkrótce się pojawi, to nie mogę już zwlekać - oto słoiczek z rabarbarową zawartością (podobno nie taką najgorszą) ;) Kolor, jak widać, daleki jest od...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Pewnie ilu ludzi robi chutney z cebuli, tyle jest przepisów. Po wypróbowaniu wielu wariantów ten smakuje mi najbardziej. Ma wiele zastosowań zarówno na ciepło jak i na zimno. Można go ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Długo nie mogłem się zabrać do realizacji zadania tygodnia, ale oto jest. Mój słoiczek zawiera w miarę egzotyczną indyjską nazwę, garść szkockich wspomnień i całkiem swojskie ...
  • Z bloga: Wypieki Beaty

    […] Post Chutney z czerwonej cebuli pojawił się po raz pierwszy w Wypieki Beaty - przepisy i zdjęcia.
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Prędzej czy później w życiu każdego człowieka przychodzi czas na podsumowania. Dla naszej blogowej działalności to jest właśnie ten moment. Zgadzam się ze wszystkim co napisał Maciek. ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Ostatnia porcja świeżej żurawiny w towarzystwie jabłuszek powędrowała do słoików jako chutney. Właściwie zupełnie niepotrzebnie zapakowałam w słoiki, bo nie zamierzam tego przechowywać ...
  • Z bloga: dolcevita-in-my-kitchen

    Chutney z zielonych pomidorów. Edyta Guhl. Dzisiejszy przepis jest przepyszny, ale wiem, że może wywołać sporo konrowersji. Główny składnik to zielone pomidory. I teraz mogą się odezwać...