Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl

Najlepsze przepisy na bezy. Zobacz jak prosto przygotować te klasyczne łakocie lub jak je wykorzystać w deserach!

  • Z bloga: smacznie-zjesc2

    składniki: 6 białek 1,5 szkl. cukru pudru   Białka ubić na sztywną masę, dodać do nich cukier puder i ubić. W czajniku zagotować wodę i wlać do miski albo do zlewu. Do ...
  • Z bloga: tasteofhome

    Bezy         Składniki: *4 białka *szczypta soli *250g cukru pudru *płaska łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno. Dodawać powoli cukier i ...
  • Z bloga: Pyszna Kuchnia

    Składniki:                                   • 4 białka • 250g cukru pudru • 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej • szczypta soli Przygotowanie:...
  • Z bloga: MOJE GOTOWANIE

    Składniki -5 białek - 300 gr cukru - szczypta soli - 1 łyżka soku z cytryny   Wykonanie Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Powoli dodawać cukier, na końcu sok z cytryny. Masa ...
  • Z bloga: justynygotowanie

    beziki prosty sposób gdy zostają białka Składniki 4 białka szczypta soli 200g cukry Sposób przygotowania 1. białka, sól,cukier ubijamy na sztywno tak długo aż nie będzie grudek cukru 2. ...
  • Z bloga: Eat Shrimps

    Bezy, beziki, bezy włoskie. Można tak wymieniać. Jedni lubią bezy suche na wiór, ja jednak preferuje te "lekko" ciągnące się w środku. Dlatego też z piekarnika wyjmuje je nieco wcześniej, ...
  • Z bloga: Prawie Perfekcyjna Pani Domu

    Po wczorajszym pieczeniu faworków zostało mi sporo białka z jajek. Biorąc pod uwagę, iż dzisiaj nie miałam zbyt dużo czasu aby pokrzątać się w kuchni, postanowiłam upiec z białek bezy. ...
  • Z bloga: gotowaniezkotem

    Któż z nas nie kocha bez? pyszne, słodkie duszki posmakują każdemu Potrzebne bedą (na 30 bez): - 3 białka ze średnich jajek (temp. pokojowa) - 160g cukru (najlepiej pudru) - łyżeczka mąki ...
  • Z bloga: Kulinarna Rewolucja

    Beza, niby taka prozaiczna i antyczna, a jednak jaka wciąż dobra :D :D :D Bezy, przynajmniej mnie zaskakują w dalszym ciągu. Wychodzą tak pyszne, że można je zjadać w całości!Składniki na...
  • Z bloga: Perfectflavours

    Po dość długim nie dodawaniu nic na blogu, przyszedł czas na bezy !  Kruchutkie, słodkie, bardzo dobre do kawy :)  Co potrzeba? białka z 4 jaj szklanka cukru ( użyłam bardzo drobnego ...
  • Z bloga: LaVieSimple!

    Składniki na około 50 sztuk: 4 duże białka (1 białko ok 40 g) szczypta soli 240 g drobnego cukru do wypieków Białka najlepiej, by były w temperaturze pokojowej – z takich białek po ubiciu ...
  • Z bloga: Delicious Titbits

     Zazwyczaj robię bezy gdy zostają mi białka  podczas innych wypieków. Moje dzieci zawsze nie mogą się doczekać, a córka mówi kiedy będą te pyszne "pysie" :)  Składniki: 4 ...
  • Z bloga: lekcjewkuchni

    Często po wypiekach zostaje mi dużo białek - wspominałam już, że nigdy ich nie wyrzucam, ale zamrażam na póżniej. Gdy zbierze mi się odpowiednia ilość do danego przepisu, wykorzystuję je...
  • Z bloga: Chaotyczna Kuchnia

    Bezy są wspaniałą alternatywą jeśli po przygotowaniu jakiegoś dania zostaną Wam białka! : ) Nie musicie ich zjadać od razu – takie bezy, jeśli są dobrze wysuszone, spokojnie poczekają w...
  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    Małe, słodkie, chrupiące i rozpływające się w ustach bezy, którym mało kto jest w stanie się oprzeć. U nas znikają bardzo szybko, ja serwuję je sobie do gorzkiej kawy, Mój Bartek do ...
  • Z bloga: o-smaku

    Pierwsze skojarzenie z bezami: brązowe, suche kleksy-straszydła wyprodukowane przez moją mamę, bo coś trzeba zrobić z białkami (a w latach osiemdziesiątych nie wyrzucało się niczego ...
  • Z bloga: Bez konserwantów

    Jeżeli nie macie pomysłu na wykorzystanie białek – proponuję przeistoczyć je w pyszne bezy. Składniki: 1 białko szczypta soli 1/3 szklanka cukru łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

      Malutkie w dowolnym kształcie,kruche i suche bezy, a może w środku wolisz ciągnące . Mój junior zajadał się tymi bezami. Bezy są wspaniałym dodatkiem do różnych wypieków, które ...
  • Z bloga: Przepis Na Talerzu

    Składniki:2 jajka 3/4 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (żeby bezy nie ciemniały) Sposób Przygotowania:Białka oddzielić od żółtek.Do białek dodać szczyptę ...
  • Z bloga: Fotokulinarnie

    Idealne bezy, mini bezy, beziki. Białe do delikatnie kremowych, cudownie kruche, słodkie. Niezbędny element deseru Eton Mess, tortów lodowo-bezowych czy do posypywania deserów lub owoców. ...
  • Z bloga: Zrób to smacznie

    Bezy są bardzo smaczne ale ciężkie w przygotowaniu. Wystarczy źle ubita piana bądź zła temperatura ich suszenia i już nie wyjdą takie jakie powinny. Ale warto próbować, w końcu ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Aquafaba, czyli woda z puszki ciecierzycy, magiczny składnik zamiennika jajecznego białka. Bezy są chrupiące, słodkie i szybko znikają. Przepis opisuje jak zrobić małe bezy, ale z tych ...
  • Z bloga: kolorowo-torcikowo

      Kruche, rozpływające się w ustach, bez dodatków niewiadomego pochodzenia - domowe bezy ! Najlepsze są te długo, długo, długo suszone w niewysokiej temperaturze. Pamiętam, jak to się je ...
  • Z bloga: Moja Galeria Smaku

    Dzisiaj sposób na wykorzystanie białek Składniki na około 20 mini bezików: 2 białka 100 g cukru najlepiej drobnego  szczypta soli Białka ubijać na sztywna pianę, następnie ...
  • Z bloga: W poszukiwaniu inspiracji

     Moje pierwsze bezy... Chrupiące, różowiutkie i zakochane. W zasadzie to nie miałam ich w planach. Przygotowanie ich to był totalny przypadek. Zostały mi białka po przygotowaniu ciasteczek,...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Na prośbę wydawnictwa DeAgostini zrobiłam bezy. Bezy z przepisu z ich gazety Domowe Słodkości z numeru drugiego. Przepis jak najbardziej jest w porządku. Jak widać wyszły. Tylka dołączona...
  • Z bloga: slodkie-rewolucje

    Nie ukrywam ale to było moje kolejne podejście do zrobienia bez i szczerze mogę powiedzieć,że wyszły :). Moje pierwsze bezy,które umieściłam na blogu musiałam wykasować bo wyglądały ...
  • Z bloga: zycier roslinne

    Dzisiaj w mojej rockandrollowej, tymczasowej kuchni skonstruowanej przez utalentowanego hubby'ego powstał niezwykły wypiek-wegańskie bezy. Coś, co jeszcze jakiś czas temu w roślinnym świecie...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Jak do tej pory tylko kilka deserów sprawia, że w oczach mojego syna widzę ten błysk w oczach, ten uśmiech :) Bezy to zdecydowanie jego jeden z ulubionych smaków. Tego dnia robiłam lody ...