Targ Smaku

  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Prosty przepis na bułeczki drożdżowe z farszem pieczarkowym, posypane żółtym serem. Składniki: Ciasto: 300 ml mleka 2 łyżeczki cukru 125 g masła lub margaryny 2 jaja 0,5 kg mąki 100 g ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Chleb z tego przepisu bardzo łatwo przygotować i nie wymaga wymyślnych składników czy różnych rodzajów mąk bezglutenowych. Jego postawą jest ryż z dodatkiem płatków owsianych i ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Składniki: 240 g mąki pszennej opakowanie suchych drożdży 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 1 łyżka miodu 3/4 szklanki ciepłej wody W miseczce połącz ze sobą miód,wodę oraz ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Czytaj więcej »
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Ni to chleb i ni to bułka. Pomysł przyszedł mi do głowy gdy męczył mnie katar i potrzebowałam mocnych, intensywnych smaków.  Ciasto to nic innego jak fiński chleb żytni, którego pieczenie...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonałe pieczywo z sosem czosnkowym Folwark. Idealny dodatek do grilla.  Składniki: paluch4 pełne łyżki sosu czosnkowego Folwark2 łyżki olejusól, pieprz Wykonanie:Piekarnik nagrzać do ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Wyjątkowo zdrowy i smaczny chleb z ziaren i płatów owsianych. Bez drożdży, mąki i glutenu. Smakuje z miodem, konfiturą, pastą z makreli, pate z wątróbek.1,5 szklanki płatów owsianych (u ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Dłuuugi weekend dobiega końca. Był zaskakująco długi ponieważ po majówce dzieci trochę się pochorowały i miałam jeszcze dwa dni zwolnienia. Był to miły i rodzinny czas, w którym mogłam...
  • Z bloga: Upieczmy coś!

    Dziś wyjątkowo coś niesłodkiego - przepis na drożdżowe bułeczki ze szpinakiem i serem feta. Świetnie smakują z sosem czosnkowym :) Składniki: Ciasto: 250 g mąki 100 ml mleka 1 ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszne drożdżowe bułeczki z farszem pieczarkowym, którym wyrazistego smaku nadaje sos czosnkowy Folwark Składniki: ciasto drożdżowe: 1 szklanka ciepłej wody 10 g suszonych drożdży ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Kasza gryczana niepalona, woda i sól – te trzy składniki wystarczą żeby upiec nadzwyczajny i super-zdrowy chleb bezglutenowy. Jego wyjątkowość tkwi w sposobie przygotowania - moczeniu kaszy...
  • Z bloga: Zapachy Kuchni

    Dziś mam dla Was propozycję na trochę inne bułki, a mianowicie nadziewane kremowym szpinakiem. Można je spożywać samodzielnie lub z dodatkami.  Składniki:Mąka pszenna pełnoziarnista- 1,5...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Niedziela była wyjątkowym dniem. W końcu nie obudził mnie żadem budzik, w końcu dzieci nie wstały o dziwnie wczesnej porze, w końcu znowu upiekłam bułeczki!  Oprócz własnego apetytu ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Zakwas na żurek w butelce – naturalny, najważniejszy składnik tradycyjnej zupy na Wielkanoc. Ale co zrobić z takim żurkiem w butelce, kiedy „na wszelki wypadek” kupimy go więcej? Możemy ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Składniki: 500 g mąki tortowej 20 g drożdży 3 łyżki cukru 5 jajek 300 g miękkiego masła 100 ml ciepłego,tłustego mleka 1 opakowanie cukru wanilinowego 100 g czekolady gorzkiej Drożdże ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Kto regularnie śledzi bloga, ten wie, że od jakiegoś czasu eksperymentuję z domowymi chlebami. Po opanowaniu wypieków na bazie drożdży, nadeszła pora podnieść poprzeczkę. Wyhodowanie ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pyszny i prosty w przygotowaniu chleb, który smakiem przebija niejeden "piekarniany". Mięciutki, puszysty środek i delikatnie chrupiąca skórka, czyli to co lubimy w świeżym pieczywie ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Chleb z orzechami włoskimi to pieczywo, którego koniecznie trzeba spróbować! Upieczony w garnku żeliwnym ma wspaniałą grubą i chrupiącą skórę ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszne drożdżowe bułeczki z farszem pieczarkowym, którym wyrazistego smaku nadaje sos kebab gyros ostry Folwark są doskonałym dodatkiem do barszczu czerwonego.  Dla wielbicieli łagodnych...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Świeżo upieczone, ciepłe, delikatne, puszyste, maślane bułeczki z domowym masełkiem czosnkowym i serem na wierzchu. Gotowe już w godzinę! Wiszę Wam przepis na coś, co podbije serce każdego...
  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Przepraszam za ponowną długą nieobecność. Na swoje usprawiedliwienie powiem, że lataliśmy z małą po lekarzach, robiliśmy testy, możemy już wszystko jeść, tak więc teraz na blogu zrobi ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Kawałek chleba w koszyczku wielkanocnym to obowiązkowa pozycja bez względu na region Polski. Bo do koszyczka wkładane są różne składniki, ale chleb jest jednym z podstawowych i ...
  • Z bloga: Zdrowo Zakręcona

    Uwielbiam słodkie chlebki. I piekę je naprawdę często - podstawą są na ogół banany, choć na blogu możecie znaleźć też takie wypieki na bazie cukinii, nierzadko z kokosem, wegańskie i ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Mamy kwiecień, trudno uwierzyć, że to już, że zieleń bucha, słońce świeci a temperatury sięgają nawet 25 stopni!!! Dzisiaj opowieść o płatkach...Tłusty Czwartek spędziłam w ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Czarne burgery z serem halloumi Pomysł na żart w prima aprilis W prima aprilis nawet w kuchni możemy spłatać małego figla 🙂 – Co dzisiaj na obiad? – Hamburgery – Ooo, super!!!  …a ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Prosty chleb z nasionami konopi i czosnkiem niedźwiedzim z pewnością pokochacie go za jego smak i oczywiście za łatwość i szybkość wykonania. Dziś...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Prosty, pyszny i puszysty chlebek, który koniecznie musicie spróbować. Będzie świetny na śniadanie, przekąskę czy kolację. Dodatki możecie dowolnie skomponować, jeśli nie lubicie oliwek ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Ciekawy przepis na wegetariańską zapiekankę. Delikatnego czosnkowego smaku dodaje sos czosnkowy Folwark. Składniki:pieczarki 250 g1 mała cebulaolejsól, pieprz(opcjonalnie) parmezanbułkasos ...
  • Z bloga: Słodkie inspiracje

    Moja Mama powróciła ostatnio do dobrego nawyku samodzielnego pieczenia chleba. Staram się ostatnio bywać w domu jak najczęściej, dzięki czemu mogę się zaopatrzyć w taki zdrowy bochenek ...
  • Z bloga: swojskie jedzonko

    Wymyśliłam je ostatnio,pyszne i niesamowicie aromatyczne,pachnie nimi cały dom,można je jeść  z lekkim jogurtowym sosem tzatziki lub aromatyczną oliwą,można ich nie zakręcać i wtedy ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×