Targ Smaku

  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Zakwas na żurek w butelce – naturalny, najważniejszy składnik tradycyjnej zupy na Wielkanoc. Ale co zrobić z takim żurkiem w butelce, kiedy „na wszelki wypadek” kupimy go więcej? Możemy ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Składniki: 500 g mąki tortowej 20 g drożdży 3 łyżki cukru 5 jajek 300 g miękkiego masła 100 ml ciepłego,tłustego mleka 1 opakowanie cukru wanilinowego 100 g czekolady gorzkiej Drożdże ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Kto regularnie śledzi bloga, ten wie, że od jakiegoś czasu eksperymentuję z domowymi chlebami. Po opanowaniu wypieków na bazie drożdży, nadeszła pora podnieść poprzeczkę. Wyhodowanie ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pyszny i prosty w przygotowaniu chleb, który smakiem przebija niejeden "piekarniany". Mięciutki, puszysty środek i delikatnie chrupiąca skórka, czyli to co lubimy w świeżym pieczywie ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Chleb z orzechami włoskimi to pieczywo, którego koniecznie trzeba spróbować! Upieczony w garnku żeliwnym ma wspaniałą grubą i chrupiącą skórę ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszne drożdżowe bułeczki z farszem pieczarkowym, którym wyrazistego smaku nadaje sos kebab gyros ostry Folwark są doskonałym dodatkiem do barszczu czerwonego.  Dla wielbicieli łagodnych...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Świeżo upieczone, ciepłe, delikatne, puszyste, maślane bułeczki z domowym masełkiem czosnkowym i serem na wierzchu. Gotowe już w godzinę! Wiszę Wam przepis na coś, co podbije serce każdego...
  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Przepraszam za ponowną długą nieobecność. Na swoje usprawiedliwienie powiem, że lataliśmy z małą po lekarzach, robiliśmy testy, możemy już wszystko jeść, tak więc teraz na blogu zrobi ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Kawałek chleba w koszyczku wielkanocnym to obowiązkowa pozycja bez względu na region Polski. Bo do koszyczka wkładane są różne składniki, ale chleb jest jednym z podstawowych i ...
  • Z bloga: Zdrowo Zakręcona

    Uwielbiam słodkie chlebki. I piekę je naprawdę często - podstawą są na ogół banany, choć na blogu możecie znaleźć też takie wypieki na bazie cukinii, nierzadko z kokosem, wegańskie i ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Mamy kwiecień, trudno uwierzyć, że to już, że zieleń bucha, słońce świeci a temperatury sięgają nawet 25 stopni!!! Dzisiaj opowieść o płatkach...Tłusty Czwartek spędziłam w ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Czarne burgery z serem halloumi Pomysł na żart w prima aprilis W prima aprilis nawet w kuchni możemy spłatać małego figla 🙂 – Co dzisiaj na obiad? – Hamburgery – Ooo, super!!!  …a ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Prosty chleb z nasionami konopi i czosnkiem niedźwiedzim z pewnością pokochacie go za jego smak i oczywiście za łatwość i szybkość wykonania. Dziś...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Prosty, pyszny i puszysty chlebek, który koniecznie musicie spróbować. Będzie świetny na śniadanie, przekąskę czy kolację. Dodatki możecie dowolnie skomponować, jeśli nie lubicie oliwek ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Ciekawy przepis na wegetariańską zapiekankę. Delikatnego czosnkowego smaku dodaje sos czosnkowy Folwark. Składniki:pieczarki 250 g1 mała cebulaolejsól, pieprz(opcjonalnie) parmezanbułkasos ...
  • Z bloga: Słodkie inspiracje

    Moja Mama powróciła ostatnio do dobrego nawyku samodzielnego pieczenia chleba. Staram się ostatnio bywać w domu jak najczęściej, dzięki czemu mogę się zaopatrzyć w taki zdrowy bochenek ...
  • Z bloga: swojskie jedzonko

    Wymyśliłam je ostatnio,pyszne i niesamowicie aromatyczne,pachnie nimi cały dom,można je jeść  z lekkim jogurtowym sosem tzatziki lub aromatyczną oliwą,można ich nie zakręcać i wtedy ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 30 dkg mąki żytniej chlebowej Młynomag 10 dkg mąki pszennej 1,5 szklanki wody 15 dkg zakwasu żytniego 1 dkg świezych drożdży 1,5 łyżeczki soli 3 łyżki otrębów 3 łyżki … ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Placki cebulowe z serem i makiem – są bardzo dobre na ciepło jak i na zimno. Są one bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.   Czas wykonania: 2 h 30 min   Ilość porcji: 12 sztuk ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Znalazłam je niedawno na stronie Moje Wypieki. Przepis wydał się łatwy a smak zapowiadał się kusząco. Wczoraj o poranku przystąpiłam do działania i... Te rosyjskie bułeczki to nie lada ...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Drożdżowa chałka z żurawiną jest miękka, lekko słodka...W sam raz na śniadanie, czy do kawy. A drugiego dnia można zrobić z niej tosty francuskie.    Chałka z żurawiną  600 g ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Po ostatniej wizycie w szwedzkim sklepie z wyposażeniem wnętrz wróciłyśmy do domu z suchą mieszanką chlebową. Mieszanka na chleb sprzedawana jest ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Domowe bułeczki orkiszowe z mascarpone niczym prosto z greckiej piekarni. Wypróbujcie u siebie w domu! Kiedy byłam na południu Europy uwielbiałam tamtejsze piekarnie! Codziennie próbowałam ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Cebularze wywodzą się z kuchni żydowskiej. To pszenne bułki czy też placki (zależy od wykonania) na których jest umieszczony farsz z posiekanej duszonej cebuli - często z makiem. Obecnie są ...
  • Z bloga: Recookin' - alergiczka w kuchni

    Dziś klasyk - chlebek bananowy na mące ryżowej. Nie jest za bardzo wilgotny, ładnie wyrośnięty, nie za słodki, idealny! Próbujcie :) SKŁADNIKI:2 duże bardzo dojrzałe banany 0,5 szklanki ...
  • Z bloga: Kizikuki

    Bułeczki zagniotłam z tzw. "resztek". Zostało mi trochę jogurtu, nieco oliwek i wygrzebałam z szafki siemię lniane. Miałam kilka podejść do tego typu bułeczek i nie każde wyszły w moim...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Bajgiel jak bajgiel, taka kombinacja to żelazny klasyk. Można jeszcze dodać sobie kapary czy oliwki, ale ja nie chciałam zagłuszać smaku koperku, bo to koperek, który sama wyhodowałam z ...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    To jeden z najprostszych wypieków na świecie, a smakuje doskonale. W kilka chwil przenosisz się do Italii! Jeśli piekę to tylko focaccię, bo uwielbiam jej delikatny smak. Za każdym razem ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Tuż przed Tłustym Czwartkiem mój dawny kolega ze studiów zaproponował mi na fb udział w wyzwaniu. Chodziło o upieczeniu cynamonowej chały. Filmik przedstawiający przepis był świetny a ...
  • Z bloga: extradania.pl

    Drukuj Chleb razowy bez wyrabiania Przez 31 stycznia 2016...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×