Targ Smaku

  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Rogale drożdżowe sprawdzą się na śniadanie lub drugie śniadanie.Ja bardzo lubię jeść takie z domową konfiturą lub dżemem np. z dyni  i jabłek.Nie jest to może najzdrowsze ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Święta Bożego narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Na ten czas zapewne każdy zaplanował już potrawy, które pojawią się na świątecznym stole…prawdopodobnie za sprawą tego, że co...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Kolejny chleb z tych, co łatwo, szybko i smacznie. Tym razem użyłam mąki mieszanej. Połączyłam mąkę pszenną pełnoziarnistą z mąką orkiszową. Jest równie pysznie. A przepis na szynkę...
  • Z bloga: Gotowanie i pieczenie I love it

    Do zrobienia tego przepisu zainspirował mnie Pinterest na którym znalazłam owy przepis. Pochodzi on ze strony Inside The Rustick Kitchen. Bułeczki wyglądają  i smakują obłędnie. Jest ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Nie ma jak świeże, cieplutkie bułeczki. Moja dzisiejsza propozycja śniadaniowa to lekko słodkawe małe bułeczki z dużą ilością czarnuszki.   Czas wykonania: 1 h 40 min   Ilość ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Chlebek typy graham zadziwiająco suchy i sypki w środku z chrupiącą skórką na zewnątrz.   Czas wykonania: 2 h 30 min   Ilość porcji: 1,2 kg (forma 12 x 35 cm) Składniki: 400 g mąki ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Nadziewana bułeczki, lekko czosnkowe, z dużą ilością pietruchy. Można je zajadać solo lub z dodatkami.   Czas wykonania: 1 h 45 min   Ilość porcji: 12 sztuk Składniki: 200 g mąki ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Małe bułeczki orkiszowe, w sam raz na dziecięcą imprezę. Idealne zarówno dla małych jak i dużych. Pyszne, puszyste i co istotne błyskawiczne. Polecam bardzo gorąco.Do ich ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pszenne bułeczki z dużą ilością otrębów.   Czas wykonania: 2 h 30 min   Ilość porcji: 7 – 8 sztuk Składniki: 300 g mąki pszennej 50 g otrębów pszenne lub żytnie 2 łyżki oleju ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Przepis z książki kulinarnej z włoskimi daniami. Przepis sprawdzony, ale niestety w moim wykonaniu ciabatty przypominały bardziej zwykłe bułki z oliwkami, niż wszystkim dobrze znane ...
  • Z bloga: wegetari-anka

    Indyjska kuchnia zawsze będzie moim numerem 1. Chlebki naan robię bardzo często. Towarzyszą mi nie tylko przy okazji eksperymentowania z daniami indyjskimi, ale również jako świetny dodatek ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Chlebki jajeczne to lekka i pyszna przekąska, którą można podać na wiele sposobów: jak kanapki z wędliną i warzywami; na słodko z dżemem, miodem i owocami, czy jako dodatek do sałatek i ...
  • Z bloga: Kolorowa Kuchnia Magdy

    Domowa Chałka dyniowa, czyli puszyste ciasto drożdżowe z dynią. Domowa Chałka dyniowa ma piękny kolor dzięki dyni. Jest puszysta, lekko słodka. Idealna także dla dzieci, moja córeczka ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Przepis na  orkiszowy chleb z cukinią wypatrzyłam na youtube.com (dokładniej mówiąc zagapiłam z kanały MissPKproject ) 😉 Przepis na chleb orkiszowy z cukinią jest bardzo prosty i ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Wspólne gotowanie to przyjemność nie lada. Czasami, ostatnio niestety rzadziej, przygotowuje jedzenie z dziećmi. W ubiegłą sobotę Małżon był w pracy a ja z Córcią, dla ukojenia nerwów po...
  • Z bloga: W mojej magicznej kuchni

    Przygotowanie chleba razowego na zakwasie wymaga bardzo dużo cierpliwości, ale warto się nią wykazać dla niesamowitego smaku tego pieczywa i długo utrzymującej się świeżości. Jeśli raz je...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Ostatnio w tv miałam okazję obejrzeć produkcję chleba. To, czego się dowiedziałam, spowodowało powrót do samodzielnego wypieku chleba.  Dzisiaj mam dla Was chleb z mąki pszennej ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Przepis na prosty, żytni chleb wypiekany na domowym zakwasie. Taki chleb z mąki żytniej przed pieczeniem można posypać dowolnymi ziarnami. Ja wybrałam pestki słonecznika. Warto spróbować :-)...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Kilka dni temu wybrałam się z moją drugą połówką i znajomymi nad zalew. W mojej głowie pojawiło się oczywiście pytanie co przygotować do zjedzenia
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Kruche rogaliki z dżemem z dyni to pyszna słodka przekąska w jesienne dni. Przepis na rogaliki znam już od dłuższego czasu i najczęściej robię z czekoladą (przepis znajduje się ...
  • Z bloga: Mój Ogródek

    Idealne na leniwy weekend.Szybko i smacznie,czyli tak, jak lubimy najbardziej. Tosty pomidorowekilka kromek chlebapomidorczerwona cebula3 łyżki sera typu Philadelphia2 łyżeczki zielonego ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Domowe, pszenne bagietki na drożdżach. Bardzo proste do zrobienia. Pachnące i chrupiące.. najlepsze prosto z pieca ;-)- na drożdżach- z mąki pszennej- w rustykalnym stylu- pachnące i ...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Kolejny przepis z wykorzystaniem puree z dyni. Bułeczki piekłam już w tamtym rokubo bardzo mi się podoba połączenie pieczywa i dyni. Bułki mają dziękitemu obłędny kolor. W przepisie ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Dzisiaj kolejny przepis na domowe wypieki. Przepis rodem ze słonecznej Italii. Bułeczki są bardzo aromatyczne. Są pyszne same w sobie i nie potrzebują żadnych dodatków
  • Z bloga: Skarbnica Smaków

    Bruschetta - propozycja na włoskie śniadanie.Jak zwykle w kuchni włoskiej - prosto i smacznie.Składniki: (na 3 sztuki)3 kromki bułki wrocławskiej 2-3 ząbki czosnku 1 duży pomidor kilka ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Bruschetta to jedna z najpopularniejszych przekąsek kuchni włoskiej. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, a jej smak jest nie do opisania 🙂 Najczęściej  podawana jest tylko z pomidorami i ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Przez kilka ostatnich dni miałam straszną ochotę na domowe pieczywo. Ale nie chodziło mi o chleb, tylko o jakieś małe bułeczki. Zupełnym przypadkiem, w jednym z czasopism, trafiłam na ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonała na śniadanie czy kolację. Słodko pikantny sos madziarów Folwark doskonale uzupełnia smak serów.Składniki:bułka typu ciabatka2 plasterki sera cheddar1 plasterek sera żółtego np:...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Bardzo uniwersalny przepis na mało słodką i delikatną chałkę. - Można ją jeść zarówno na wytrawnie, jak i na słodko. - Nie kruszy się i dobrze się kroi.- Idealna dla Dzieci oraz osób ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Rzadko kupuję pieczywo. Nie jadamy w domu dużo chleba. Jednak, gdy już skusimy się na piekarniane wypieki, niemal przy każdej wizycie w piekarni, mój starszy Syn prosi bym kupiła mu do szkoły...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×