Targ Smaku

  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Tuż przed Tłustym Czwartkiem mój dawny kolega ze studiów zaproponował mi na fb udział w wyzwaniu. Chodziło o upieczeniu cynamonowej chały. Filmik przedstawiający przepis był świetny a ...
  • Z bloga: extradania.pl

    Drukuj Chleb razowy bez wyrabiania Przez 31 stycznia 2016...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Od dawna nosiłam się z zamiarem upieczenia „chleba zmieniającego życie” i wreszcie jest! Chleb jest niezwykły z kilku powodów – jest ...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Co dobrego można przygotować na patelni? Szybkie, przepyszne i niedrogie pieczywo! Dzisiaj przedstawiam najlepsze przepisy, które znajdują się na blogu, są proziaki, podpłomyki w kilku bardzo...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Banalnie proste bułki hamburgerowe z zakwasem nadającym im delikatnie kwaśnego smaku, który wspaniale komponuje się z wegetariańskimi burgerami. ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Mam dzisiaj dla Was chleb według przepisu Siostry Anastazji. Chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika i sezamu. Pyszny, świeżutki i chrupiący. rozczyn 100g świeżych drożdży 2 łyżki ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Karnawał ! Imprezy, hulanki i swawole ! Czas zabawy trwa w najlepsze ! Dlatego podrzucam  Wam bardzo prosty przepis na fajną przekąskę: domowe krakersy z czarnuszką. Do tego jakiś prosty dip,...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonały pomysł na śniadanie. Grzanka z sosem czosnkowym Folwark, która znakomicie zastąpi kanapkę. Składniki:3 kromki pieczywa 1 jajko2 średnie ząbki czosnkusos czosnkowy Folwarkolej lub ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Od pewnego czasu przygotowuję sobie sama bezglutenowe, chrupkie pieczywo i dziś postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na nie, tym bardziej, że dobrałam do niego wspaniały zestaw ...
  • Z bloga: Kuchnia dla Mojego Syna

    Bardzo lubię przygotowywać pasty do pieczywa. Możliwości jest wiele, soczewica, ciecierzyca, papryka, bakłażan czy pomidory. Do tego pasuje chrupiący chlebek podobny do macy, o ile ktoś jest ...
  • Z bloga: Celebruj

    Doprawdy, średnia ze mnie piekara, jednak przyznam, że z drożdżowym ułożyłam się całkiem nieźle. To ciasto, które wymaga czułości wyrażanej w długotrwałym ugniataniu, a jednocześnie ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

       Są pyszne, pachnące, słodkie i długo świeże... Znalazłam je na blogu Pistachio... i nie powiem nic więcej! musicie je po prostu upiec na weekendowe śniadanie! Bułeczki ...
  • Z bloga: Gotowanie i pieczenie I love it

    Owa bagietka ma wielu miłośników i ja również do nich należę. Uwielbiam kupować ją u nas w piekarni, zwłaszcza rano gdy jest jeszcze gorąca. Jednak możecie sami ją upiec w domu, nic ...
  • Z bloga: Gotowanie i pieczenie I love it

    Przepis na pyszną słodką chałkę z dodatkiem mojego ulubionego cynamonu oraz bakaliami. Ja użyłam mieszanki keksowej, chałka jest pyszna i puszysta w sam raz na śniadanie. Składniki: 3 i ...
  • Z bloga: Tak po mojemu, chilli samolubne gotowanie!

    Chciałem coś lekkiego i smacznego na dobry początek dnia. Będą idealnie pasować do kefiru serka wiejskiego na śniadanie.  
  • Z bloga: Gotowanie i pieczenie I love it

    Kolejny wypiek z automatu, szczególnie polecam tym, którzy uwielbiają dodatek wanilii w wypiekach. Brioszka jest delikatna i ma wspaniały waniliowy aromat. Składniki:  około 650 g chleba ...
  • Z bloga: szczypta samaq

    Zimą tęsknimy za latem, kolorami i słońcem i choć za oknem szaro, buro i zimno to nie przeszkadza żeby wprowadzić trochę optymistycznych kolorów na talerz. Dziś proponujemy bułeczki ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Tym razem przepis ze szczególną dedykacją dla wegetarian, chociaż nam - zdeklarowanym mięsożercom, w tym przypadku brak mięsa zupełnie nie przeszkadza. Przepyszne kotlety z ciecierzycy ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    My Blueberry Corner by "jagodzianka"       Bułki do hamburgerów bardzo łatwo przygotować w domowym piekarniku. Można je również wykorzystać do zrobienia kanapek lub zapiekanek. ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Uwielbiam zapach pieczonego chleba. W naszym domu dość często piekę różnego rodzaju chleby. Na zakwasie lub drożdżach czasami na zaczynie biga. Dzisiaj mam dla Was chleb pszenny pachnący ...
  • Z bloga: kopystką po garach

    Niestety, każdy, kto mnie zna wie,że piekarz lub cukiernik to ze mnie nie będzie. Czasami, w przypływie dobrego nastroju, staram się coś upiec, z bardzo różnym i nieprzewidywalnym efektem. ...
  • Z bloga: Black Plate

    Składniki na ciasto: 350g mąki + dwie łyżki, 40g drożdży, 1/4 szklanki oleju, pół szklanki mleka,  płaska łyżeczka soli, 1/3 łyżeczki cukru, 3 żółtka, białka, sezam. Składniki na ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Składniki: 7 g suchych drożdży 4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru 2 szklanki ciepłej wody 1 łyżka oleju Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Banalnie prosty i wyjątkowo pyszny pomysł na zapiekankę z serem. A jak zapiekanka to obowiązkowo z sosem do pizzy Folwark Składniki:bułka typu paluchsery, po 20 gr. : Feta, parmezan, ...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Nie ma nic lepszego niż świeży, drożdżowy wypiek, przygotowany w domu. Zamiast tradycyjnego pieczywa, najczęściej w domu przygotowuję włoskie, zwłaszcza focaccię. Jest idealna, chrupiąca ...
  • Z bloga: Gotowanie i pieczenie I love it

    Pyszny, zdrowy, sycący i modyfikowany według gustu i bardzo znany Life Canging Loaf of Bread.Przepis dla tych, którzy lubią czasem odstawić zwykłe pieczywo, można z niego zrobić pyszne tosty ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Nowe zdjęcia! 🙂 Okrągły chlebek… Tak bardzo uwielbiam ten widok! Ostatnio zakupiłam specjalnie okrągły koszyk do wyrastania chleba w internetowym sklepie AleDobre.pl (TUTAJ!). Musiałam go ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Bułeczki maślane to doskonały pomysł na śniadanie! Takie domowej roboty są nieporównywalnie zdrowsze od tych, jakie możemy dostać w sklepach - z długą listą dziwnych składników... ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Chleb w Polsce jest podstawowym składnikiem śniadania i kolacji w związku z tym pieczywa jemy bardzo dużo, warto więc zadbać o to, aby było to ...
  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Naan to bardzo popularne w Indiach podpłomyki, tradycyjnie pieczone są w piecach Tandoor.To wspaniały dodatki do indyjskich potraw, wyśmienicie smakują też z różnymi dipami.Są puszyste i ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×