Targ Smaku

  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Bruschetta to jedna z najpopularniejszych przekąsek kuchni włoskiej. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, a jej smak jest nie do opisania 🙂 Najczęściej  podawana jest tylko z pomidorami i ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Przez kilka ostatnich dni miałam straszną ochotę na domowe pieczywo. Ale nie chodziło mi o chleb, tylko o jakieś małe bułeczki. Zupełnym przypadkiem, w jednym z czasopism, trafiłam na ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonała na śniadanie czy kolację. Słodko pikantny sos madziarów Folwark doskonale uzupełnia smak serów.Składniki:bułka typu ciabatka2 plasterki sera cheddar1 plasterek sera żółtego np:...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Bardzo uniwersalny przepis na mało słodką i delikatną chałkę. - Można ją jeść zarówno na wytrawnie, jak i na słodko. - Nie kruszy się i dobrze się kroi.- Idealna dla Dzieci oraz osób ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Rzadko kupuję pieczywo. Nie jadamy w domu dużo chleba. Jednak, gdy już skusimy się na piekarniane wypieki, niemal przy każdej wizycie w piekarni, mój starszy Syn prosi bym kupiła mu do szkoły...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Liście pożółkły i poczerwieniały na drzewach, powoli jest ich coraz więcej na trawnikach i chodnikach.  Pada deszcz, wieje wiatr a ja codziennie myślę o tym jak cudownie będzie wrócić do...
  • Z bloga: Around the flavors

    Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 1 1/2 łyżeczki suchych drożdży jajko 1 łyżka mleka czarnuszka W misce połącz ze ...
  • Z bloga: Cynamon

    Czy lubicie zjeść na kolację lub śniadanie pyszne, pachnące, chrupiące z wierzchu a miękkie w środku i co najważniejsze CIEPŁE bułeczki? Myślę, że tak. Wydaje mi się też, że często ...
  • Z bloga: codojedzenia.pl

    Moje pomarańczowe puree dyniowe wylądowało w bułkach. Ostatnio nie piekłam za dużo chleba, bo moja ręka jest jeszcze niewładna. Ale dzisiaj nabrałam ochoty na domowe bułki i jakimś cudem ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonały powrót do smaków dzieciństwa. Domowe podpłomyki podawane z sosem salsa mexicana Folwark są genialną, zdrową przekąską. Składniki:100g mąkiokoło ¼ szklanki wodysól, ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Latem namiętnie pochłaniałam greckie i kreteńskie sałatki delektując się połączeniem ogórka, pomidora z fetą lub serem manouri. Z kolei jesienią uwielbiam zajadać się gorgonzolą i ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Jesienne, weekendowe poranki wymagają słodkiej oprawy i pięknego zapachu roznoszącego się po każdym domowym kącie. Złota, miękka i jeszcze ciepła chałka z gorącym mlekiem czy też ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Chlebek naan są nieodłącznym dodatkiem w kuchni indyjskiej. Tradycyjnie wypiekane są w glinianych piecach tandoor. Trudno sobie bez nich wyobrazić np. indyjskie curry. Idealnie pasują również...
  • Z bloga: mecooks

    Prosto z pieca na stół trafiają bułeczki drożdżowe z serem, cebulą i ziołami. The post Bułeczki drożdżowe z fetą i cebulą appeared first on MeCooks.
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Czasami coś wychodzi ot tak sobie. Miałam przepis, zagniotłam ciasto i zamiast wieńca wyszły mi ślimaczki. Niewielkie bułeczki pełne pysznego, słodkiego nadzienia. Skusicie się? Już ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Dziś mam dla Was wspaniały chleb gryczano-orkiszowy upieczony w garnku żeliwnym, chlebek dzięki temu zyskał wspaniałą, grubą i bardzo chrupiącą skórkę. Wnętrze chleba ma ciemny kolor, a ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Nie ma nic lepszego jak pachnące, świeże pieczywo. Ostatnio dość często pojawia się w moim domu. Najszybciej 'schodzą' bułeczki. Składniki: 60 g mąki owsianej 20 g miodu 15 g ...
  • Z bloga: Cukiernia Pychotki

    Te drożdżówki od kiedy pojawiły się u mnie w domu robię je bardzo często i zawsze znikają w kilka chwil. Są po prostu rewelacyjne. To idealne śniadanie do szkoły dla naszych pociech lub ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Już jakiś czas jak pojawiły się śliwki. Oczywiście będąc na targu nie mogłam tak po prostu przejść obok obojętnie. Kupiłam chyba 3 kg... Ale nie martwcie się, nic się nie zmarnuję. ...
  • Z bloga: FitSweet

    Śniadanie, podwieczorek, kolacja, deser czy przekąska… ten chlebek bananowy idealnie sprawdzi się o każdej porze dnia. Delikatnie słodki, mocno bananowy, bardzo sycący i pożywny. ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Cóż może być lepszego na leniwe wakacyjne (jeszcze!) drugie śniadanie od jagodzianki? I to nie pierwszej lepszej, ale takiej domowej z finśkiego przepiśnika. Już na pierwszy rzut oka widać, ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Właśnie zjadam ostatnie kwiaty cukinii z mojej działki. Kwiaty dyni też już poszły. Cóż, jesień! W każdym razie ta pasta jajeczna to będzie wyjątkowe śniadanie ze smakami lata. Taki ...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

     Do tej pory piekłam MUFFINKI na słodko .Dziś zrobiłam wytrawne ,o smaku pizzy ,którą uwielbiam.Jest to taki maleńki prezent dla mnie podczas mojej walki z nadwagą.Inni wtedy jedzą ...
  • Z bloga: Chleb Pod Grapą

    Sylvester Graham, pastor-dietetyk, śnił o bułce. Bułce niebylejakiej, będącej odpowiedzią na problemy zdrowotne związane z nadmiernym spożyciem, ubogiego w składniki odżywcze i błonnik, ...
  • Z bloga: Smiling shrimp

    Dzisiaj przedstawiam przepis z dedykacją dla wszystkich miłośników słodkich bułeczek. Dzięki współpracy z alfa-koszykiem (tutaj możecie dowiedzieć się więcej o sklepie), udało mi ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Uwielbiam zapach świeżego pieczywa.. U nas znika jeszcze ciepłe. Zazwyczaj robię do tego masełko , jak nie ma śmietany to zjadamy tak po prostu. Mało kiedy zostaję na drugi dzień... ...
  • Z bloga: Chleb Pod Grapą

    Podkładanie liści pod wyrastające chlebowe bochny było powszechną praktyką na niegdysiejszych wsiach. Liście chrzanu, dębu czy kapusty nie tylko chroniły pieczywo przed zabrudzeniem i ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Czy zastanawialiście się jak mogło by smakować śniadanie jakie Maryla podawała Ani Shirley na Zielonym Wzgórzu w niedzielny poranek? oglądając seriale i czytając książki zawsze mnie to ...
  • Z bloga: Chleb Pod Grapą

    Płaskurka stanowiła podstawę diety wielu starożytnych cywilizacji. To silne i odżywcze zboże, od którego wywodzi się orkisz. Na razie jeszcze niezbyt popularne w naszym kraju, jednak zauważam...
  • Z bloga: Chleb Pod Grapą

    Pierogi te wymyśliłam kiedyś jako prowiant na całodzienną wyprawę ptasiarską, można więc jeść je zaraz po upieczeniu, albo zabrać na wycieczkę czy piknik i zjadać na zimno. Smakują ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×