Targ Smaku

  • Z bloga: swojskie jedzonko

    Wymyśliłam je ostatnio,pyszne i niesamowicie aromatyczne,pachnie nimi cały dom,można je jeść  z lekkim jogurtowym sosem tzatziki lub aromatyczną oliwą,można ich nie zakręcać i wtedy ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 30 dkg mąki żytniej chlebowej Młynomag 10 dkg mąki pszennej 1,5 szklanki wody 15 dkg zakwasu żytniego 1 dkg świezych drożdży 1,5 łyżeczki soli 3 łyżki otrębów 3 łyżki … ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Placki cebulowe z serem i makiem – są bardzo dobre na ciepło jak i na zimno. Są one bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.   Czas wykonania: 2 h 30 min   Ilość porcji: 12 sztuk ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Znalazłam je niedawno na stronie Moje Wypieki. Przepis wydał się łatwy a smak zapowiadał się kusząco. Wczoraj o poranku przystąpiłam do działania i... Te rosyjskie bułeczki to nie lada ...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Drożdżowa chałka z żurawiną jest miękka, lekko słodka...W sam raz na śniadanie, czy do kawy. A drugiego dnia można zrobić z niej tosty francuskie.    Chałka z żurawiną  600 g ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Po ostatniej wizycie w szwedzkim sklepie z wyposażeniem wnętrz wróciłyśmy do domu z suchą mieszanką chlebową. Mieszanka na chleb sprzedawana jest ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Domowe bułeczki orkiszowe z mascarpone niczym prosto z greckiej piekarni. Wypróbujcie u siebie w domu! Kiedy byłam na południu Europy uwielbiałam tamtejsze piekarnie! Codziennie próbowałam ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Cebularze wywodzą się z kuchni żydowskiej. To pszenne bułki czy też placki (zależy od wykonania) na których jest umieszczony farsz z posiekanej duszonej cebuli - często z makiem. Obecnie są ...
  • Z bloga: Recookin' - alergiczka w kuchni

    Dziś klasyk - chlebek bananowy na mące ryżowej. Nie jest za bardzo wilgotny, ładnie wyrośnięty, nie za słodki, idealny! Próbujcie :) SKŁADNIKI:2 duże bardzo dojrzałe banany 0,5 szklanki ...
  • Z bloga: Kizikuki

    Bułeczki zagniotłam z tzw. "resztek". Zostało mi trochę jogurtu, nieco oliwek i wygrzebałam z szafki siemię lniane. Miałam kilka podejść do tego typu bułeczek i nie każde wyszły w moim...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Bajgiel jak bajgiel, taka kombinacja to żelazny klasyk. Można jeszcze dodać sobie kapary czy oliwki, ale ja nie chciałam zagłuszać smaku koperku, bo to koperek, który sama wyhodowałam z ...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    To jeden z najprostszych wypieków na świecie, a smakuje doskonale. W kilka chwil przenosisz się do Italii! Jeśli piekę to tylko focaccię, bo uwielbiam jej delikatny smak. Za każdym razem ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Tuż przed Tłustym Czwartkiem mój dawny kolega ze studiów zaproponował mi na fb udział w wyzwaniu. Chodziło o upieczeniu cynamonowej chały. Filmik przedstawiający przepis był świetny a ...
  • Z bloga: extradania.pl

    Drukuj Chleb razowy bez wyrabiania Przez 31 stycznia 2016...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Od dawna nosiłam się z zamiarem upieczenia „chleba zmieniającego życie” i wreszcie jest! Chleb jest niezwykły z kilku powodów – jest ...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Co dobrego można przygotować na patelni? Szybkie, przepyszne i niedrogie pieczywo! Dzisiaj przedstawiam najlepsze przepisy, które znajdują się na blogu, są proziaki, podpłomyki w kilku bardzo...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Banalnie proste bułki hamburgerowe z zakwasem nadającym im delikatnie kwaśnego smaku, który wspaniale komponuje się z wegetariańskimi burgerami. ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Mam dzisiaj dla Was chleb według przepisu Siostry Anastazji. Chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika i sezamu. Pyszny, świeżutki i chrupiący. rozczyn 100g świeżych drożdży 2 łyżki ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Karnawał ! Imprezy, hulanki i swawole ! Czas zabawy trwa w najlepsze ! Dlatego podrzucam  Wam bardzo prosty przepis na fajną przekąskę: domowe krakersy z czarnuszką. Do tego jakiś prosty dip,...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonały pomysł na śniadanie. Grzanka z sosem czosnkowym Folwark, która znakomicie zastąpi kanapkę. Składniki:3 kromki pieczywa 1 jajko2 średnie ząbki czosnkusos czosnkowy Folwarkolej lub ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Od pewnego czasu przygotowuję sobie sama bezglutenowe, chrupkie pieczywo i dziś postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na nie, tym bardziej, że dobrałam do niego wspaniały zestaw ...
  • Z bloga: Kuchnia dla Mojego Syna

    Bardzo lubię przygotowywać pasty do pieczywa. Możliwości jest wiele, soczewica, ciecierzyca, papryka, bakłażan czy pomidory. Do tego pasuje chrupiący chlebek podobny do macy, o ile ktoś jest ...
  • Z bloga: Celebruj

    Doprawdy, średnia ze mnie piekara, jednak przyznam, że z drożdżowym ułożyłam się całkiem nieźle. To ciasto, które wymaga czułości wyrażanej w długotrwałym ugniataniu, a jednocześnie ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

       Są pyszne, pachnące, słodkie i długo świeże... Znalazłam je na blogu Pistachio... i nie powiem nic więcej! musicie je po prostu upiec na weekendowe śniadanie! Bułeczki ...
  • Z bloga: Gotowanie i pieczenie I love it

    Owa bagietka ma wielu miłośników i ja również do nich należę. Uwielbiam kupować ją u nas w piekarni, zwłaszcza rano gdy jest jeszcze gorąca. Jednak możecie sami ją upiec w domu, nic ...
  • Z bloga: Gotowanie i pieczenie I love it

    Przepis na pyszną słodką chałkę z dodatkiem mojego ulubionego cynamonu oraz bakaliami. Ja użyłam mieszanki keksowej, chałka jest pyszna i puszysta w sam raz na śniadanie. Składniki: 3 i ...
  • Z bloga: Tak po mojemu, chilli samolubne gotowanie!

    Chciałem coś lekkiego i smacznego na dobry początek dnia. Będą idealnie pasować do kefiru serka wiejskiego na śniadanie.  
  • Z bloga: Gotowanie i pieczenie I love it

    Kolejny wypiek z automatu, szczególnie polecam tym, którzy uwielbiają dodatek wanilii w wypiekach. Brioszka jest delikatna i ma wspaniały waniliowy aromat. Składniki:  około 650 g chleba ...
  • Z bloga: szczypta samaq

    Zimą tęsknimy za latem, kolorami i słońcem i choć za oknem szaro, buro i zimno to nie przeszkadza żeby wprowadzić trochę optymistycznych kolorów na talerz. Dziś proponujemy bułeczki ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Tym razem przepis ze szczególną dedykacją dla wegetarian, chociaż nam - zdeklarowanym mięsożercom, w tym przypadku brak mięsa zupełnie nie przeszkadza. Przepyszne kotlety z ciecierzycy ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×