Targ Smaku

  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Ach jak przyjemnie jest mieć wolny dzień! nie dlatego, że jestem chora albo coś dolega dzieciom, po prostu mam wolny dzień! słoneczny ranek, pyszna kawa, dobra książka, spokój, spacer a ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Dawno nie piekłam takich "normalnych" nie słodkich bułeczek,.  W sobotni poranek po krótkiej przejażdżce rowerem, która okazała się bardzo, bardzo przyjemna postanowiłam coś upiec na ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Przychodzi czasem taki poranek, słońce świeci za oknem, w radiu leci Pidżama Porno, dzieci leniwie otwierają oczy a potem z energią równą bombie atomowej krzyczą "jeść!!!". Przychodzi taki...
  • Z bloga: Around the flavors

    Składniki: 250 g semoliny 2 łyżeczki suchych drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 150 ml ciepłego mleka 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 ml oliwy z oliwek W miseczce połącz ...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Pamiętam jak w dzieciństwie zajadałam się bułkami z piekarni GSu. Były mięsiste, z chrupiącą skórką i syte. Wystarczyło posmarować je masłem. Po zjedzeniu jednej człowiek miał dość....
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Chlebki naan wywodzą się z Indii, gdzie są wypiekane w specjalnym piecu tandoor. Jednak jeśli owego pieca nie posiadacie (zdziwiłabym się gdyby ktoś taki posiadał ;P) to jest opcja wypieku ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Bułki gryczano-słonecznikowe może niezbyt urodziwe, ale bardzo smaczne! Ciasto przygotowane jest z mieszanki mąki pszennej i mąki gryczanej oraz ...
  • Z bloga: zdrowavegekuchnia

    Ostatnio udało mi się zakupić książkę jednej z moich ulubionych blogerek zagranicznych, my new roots, która swoimi wspaniałymi i bardzo oryginalnymi przepisami swego czasu zainspirowała mnie...
  • Z bloga: Leniwa niedziela

    Bób należy do moich ulubionych warzyw- czekam na ten moment w czercu, gdy pojawia się na straganach jak moje zwierzaki na poranną miskę. W... The post Zielona grzanka – pomysły na dania z ...
  • Z bloga: domowe

    Muszę przyznać, że nie lubię piec bułek. Nawet nie wiem z czego to wynika. Nie lubię i już Ale kiedy w niedzielny poranek chlebak świeci pustką i mam w perspektywie smażenie placuszków ...
  • Z bloga: Celebruj

    Kilka dni temu, drożdże zalegające w lodówce wykrzyczały mi pełną ekspresji piosenkę, której wersy, niczym napompowana piłka, obijały się o rosnące zaskoczenie.  Fałszowały coś o ...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    500 g mąki pszennej 40 g drożdży100 g masła1 szklanka mleka (w zależności od gęstości ciasta)5 łyżek cukru1 jajkodżem z czarnej porzeczki z wyciskarki (przepis dostępny będzie ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Prosty przepis na bułeczki drożdżowe z farszem pieczarkowym, posypane żółtym serem. Składniki: Ciasto: 300 ml mleka 2 łyżeczki cukru 125 g masła lub margaryny 2 jaja 0,5 kg mąki 100 g ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Chleb z tego przepisu bardzo łatwo przygotować i nie wymaga wymyślnych składników czy różnych rodzajów mąk bezglutenowych. Jego postawą jest ryż z dodatkiem płatków owsianych i ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Składniki: 240 g mąki pszennej opakowanie suchych drożdży 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 1 łyżka miodu 3/4 szklanki ciepłej wody W miseczce połącz ze sobą miód,wodę oraz ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Czytaj więcej »
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Ni to chleb i ni to bułka. Pomysł przyszedł mi do głowy gdy męczył mnie katar i potrzebowałam mocnych, intensywnych smaków.  Ciasto to nic innego jak fiński chleb żytni, którego pieczenie...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonałe pieczywo z sosem czosnkowym Folwark. Idealny dodatek do grilla.  Składniki: paluch4 pełne łyżki sosu czosnkowego Folwark2 łyżki olejusól, pieprz Wykonanie:Piekarnik nagrzać do ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Wyjątkowo zdrowy i smaczny chleb z ziaren i płatów owsianych. Bez drożdży, mąki i glutenu. Smakuje z miodem, konfiturą, pastą z makreli, pate z wątróbek.1,5 szklanki płatów owsianych (u ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Dłuuugi weekend dobiega końca. Był zaskakująco długi ponieważ po majówce dzieci trochę się pochorowały i miałam jeszcze dwa dni zwolnienia. Był to miły i rodzinny czas, w którym mogłam...
  • Z bloga: Upieczmy coś!

    Dziś wyjątkowo coś niesłodkiego - przepis na drożdżowe bułeczki ze szpinakiem i serem feta. Świetnie smakują z sosem czosnkowym :) Składniki: Ciasto: 250 g mąki 100 ml mleka 1 ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszne drożdżowe bułeczki z farszem pieczarkowym, którym wyrazistego smaku nadaje sos czosnkowy Folwark Składniki: ciasto drożdżowe: 1 szklanka ciepłej wody 10 g suszonych drożdży ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Kasza gryczana niepalona, woda i sól – te trzy składniki wystarczą żeby upiec nadzwyczajny i super-zdrowy chleb bezglutenowy. Jego wyjątkowość tkwi w sposobie przygotowania - moczeniu kaszy...
  • Z bloga: Zapachy Kuchni

    Dziś mam dla Was propozycję na trochę inne bułki, a mianowicie nadziewane kremowym szpinakiem. Można je spożywać samodzielnie lub z dodatkami.  Składniki:Mąka pszenna pełnoziarnista- 1,5...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Niedziela była wyjątkowym dniem. W końcu nie obudził mnie żadem budzik, w końcu dzieci nie wstały o dziwnie wczesnej porze, w końcu znowu upiekłam bułeczki!  Oprócz własnego apetytu ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Zakwas na żurek w butelce – naturalny, najważniejszy składnik tradycyjnej zupy na Wielkanoc. Ale co zrobić z takim żurkiem w butelce, kiedy „na wszelki wypadek” kupimy go więcej? Możemy ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Składniki: 500 g mąki tortowej 20 g drożdży 3 łyżki cukru 5 jajek 300 g miękkiego masła 100 ml ciepłego,tłustego mleka 1 opakowanie cukru wanilinowego 100 g czekolady gorzkiej Drożdże ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Kto regularnie śledzi bloga, ten wie, że od jakiegoś czasu eksperymentuję z domowymi chlebami. Po opanowaniu wypieków na bazie drożdży, nadeszła pora podnieść poprzeczkę. Wyhodowanie ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pyszny i prosty w przygotowaniu chleb, który smakiem przebija niejeden "piekarniany". Mięciutki, puszysty środek i delikatnie chrupiąca skórka, czyli to co lubimy w świeżym pieczywie ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Chleb z orzechami włoskimi to pieczywo, którego koniecznie trzeba spróbować! Upieczony w garnku żeliwnym ma wspaniałą grubą i chrupiącą skórę ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×