Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    W zimie zawsze zjadam więcej słodkości, niż w inne pory roku. Chyba czuję potrzebę osłodzenia sobie tej okropnej pogody… Ostatnio rozjaśniłem sobie dzień cudownymi muffinkami pełnymi ...
  • Z bloga: Małgorzata Rusek - dietetyk z pasją

    Zrobienie własnego chleba marzyło mi się już od dawna, a odkąd mam nową kuchnię (tzn. nie tylko kuchnię, bo całe mieszkanie, ale co tam, kuchnia najważniejsza! 😜) wstąpiły we mnie...
  • Z bloga: Kameleon Kulinarny

    CHLEB GRYCZANY a dokładniej CHLEB ZE SKIEŁKOWANEJ KASZY GRYCZANEJ..  bezglutenowy, ciekawy w smaku, oryginalny i.. banalnie prosty, ale musimy być cierpliwi, aby go upiec. Wystarczy.. kasza ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Chleb bezglutenowy (gryczano-ryżowy) to jeszcze gorący przepis- dosłownie. Dziś znaleziony przepis, chlebek już upieczony, wypróbowany i od razu dzielę się z Wami recepturą. Ten chleb ...
  • Z bloga: AleTorcik - blog cukierniczy

    Domowy chlebek z chrupiącą skórką i aromatyczną czarnuszką. Dzięki dodatkowi ziemniaków, chleb bardzo długo zachowuje swoją świeżość. Znika w mgnieniu oka! 🙂 Składniki: 400g mąki ...
  • Z bloga: Chleb Pod Grapą

    Gorące, pachnące bułki na śniadanie – każdy ma czasem na nie ochotę, niewielu jednak wstanie bladym świtem, by wyrabiać ciasto, a potem czekać z burczącym brzuchem, aż wyrośnie. Nie ma ...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Jeśli bym miała wybrać swój ulubiony chleb to chyba bym wybrała właśnie ten.Ciężki, żytni razowy z dodatkiem słodkiej żurawiny. Dla mnie kombinacja idealna:)Przepis dość ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Pamiętacie może z dzieciństwa chleb z jajku? Czerstwe kromki pszennego chleba czy tostów maczane w rozbełtanym jajku z przyprawami, smażone na maśle czy oleju i zjadane z… ketchupem?! O ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Pieczenie chleba kojarzy się zazwyczaj z mozolnym wyrabianiem i wyrastaniem ciasta. W naszej tradycji najbardziej popularne są puszyste chrupiące bułeczki i chlebuś mięciutki w środku z ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Dzień dobry! :) Dzisiaj zapraszam na drugą odsłonę bezglutenowego chlebka gryczanego, ale tym razem w wersji pełnoziarnistej z dodatkiem siemienia lnianego, miodu, płatków jaglanych i ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Chleb pełnoziarnisty orkiszowy lub żytni, lub orkiszowo-żytni (taki bywa najczęściej) na zakwasie, z mnóstwem ziaren dyni. Tak naprawdę to dynia zanurzona w cieście chlebowym. Pyszny, ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Kiedyś, kiedyś zwykliśmy kupować chlebek nadziewany brokułami na sobotnim targu. Pamiętam jak na początku nie mogliśmy się go najeść i  zjadaliśmy go już w samochodzie. Zanim ...
  • Z bloga: fitfarmer

    W kwestii najlepszych imprezowych (i nie tylko) przekąsek nie ma sobie równych. O kim mowa? Oczywiście, że o miękkiej, świeżej i przepełnionej włoską nutą focacci! Jest to wypiek ...
  • Z bloga: Dorodne Pomidory

    17.10.2016   Gdy pisałam kiedyś o chlebie Ezechiela, zapowiadałam, że przymierzę się też do chleba esseńskiego. I tak się przymierzałam dwa razy, a teraz nareszcie mogę zaprezentować ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Zakochałam się z tym chlebku, a miłością do niego zaraziła mnie Milena - miłośniczka niebanalnych połączeń i prostych, ale skutecznych rozwiązań. Chlebek jest niezwykle prosty w ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Chleb owsiany z orzechami włoskimi i nasionami chia Powszechnie owies wkładany jest do jednego worka z pozostałymi zbożami glutenowymi jak pszenica, żyto i jęczmień. Ale to błąd. Owies ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Rezygnując z pszenicy nie mam zbyt dużego wyboru jeśli chodzi o pieczywo w sklepie. Pozostaje chleb żytni ale tylko ten 100 % i chleby bezglutenowe, które niestety są napakowane ulepszaczami ...
  • Z bloga: Chleb Pod Grapą

    Na stole wigilijnym moich teściów zawsze pojawia się miska moczki, jestem więc dobrze zaznajomiona z tym przysmakiem. Moczka to śląska potrawa świąteczna, przygotowywana z rozdrobnionego ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Planujesz przyjęcie i szukasz czegoś ciekawego do podania zamiast pieczywa? Nie szukaj dalej! Warkocz drożdżowy z pesto i suszonymi pomidorami jest nie tylko bardzo smaczny, ale i prezentuje się...
  • Z bloga: Chleb Pod Grapą

    Chleb żytni był przez wieki podstawowym pieczywem na polskich wsiach. Podobnie było zresztą w całej Europie Środkowo-Wschodniej, z uwagi na to, że żyto jest zbożem dobrze znoszącym chłodny...
  • Z bloga: Mój Ogródek

    Owsiany bochenek 0,5 kg mąki 0,5 l ciepłej wody 25 g świeżych drożdży 4 łyżki płatków owsianych 2 łyżki dowolnych nasion pół łyżki soli pół łyżki cukru W misce dokładnie ...
  • Z bloga: wegetari-anka

    Są takie dni, a jesienią zdarza się to częściej, gdy żadna siła na niebie i ziemi nie zmusi mnie, by wyjść na dwór. Auto padło i w dodatku nie ma aktualnego przeglądu, z nieba skapuje ni ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    I znów wróciłam do pieczenia domowego chleba na zakwasie! Mój zakwas niestety zamordowałam, ale dobra dusza, czyli Brenia z bloga Kuchnia Breni mnie podratowała i podarowała super zakwas, ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pieczesz domowe pieczywo? Jeśli tak (lub chcesz zacząć), to mam dla Ciebie specjalny wpis bagietki – 3 sposoby na ciasto. Znajdziesz tu przepisy na bagietki zwykłe, czyli białe, pszenne. ...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Knekkebrød, chrupkie pieczywo jest w Norwegii bardzo popularne, łatwo dostępne, można je kupić w każdym sklepie  ale często  jest pieczone w domu. Niektóre źródła podają, że było ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Dziś mam dla Was przepis na pyszny, chrupiący chleb cebulowy. Kto chociaż raz sam upiekł chleb, wie, że domowy jest o niebo lepszy od sklepowego. Nic nie równa się z zapachem świeżo ...
  • Z bloga: RingTheBelly

     Co przygotować na kolację lub śniadanie, jeśli wracając z wakacji znajdujesz w domu przejrzałe banany? Oczywiście chlebek bananowy! Jego przygotowanie zajmie ci okołu pięciu minut, a w ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Od wielu lat sama wypiekam pieczywo. Sporadycznie, z braku czasu, kupujemy chleb lub kilka bułek.  Ostatnio niestety zużycie chleba w naszej rodzince wzrosło,  nie ma co się dziwić, dzieci ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Nie ma nic lepszego na świecie niż własny upieczony w domu chleb. A jeśli ten chleb jest jeszcze na zakwasie, to wtedy już jest szczyt radości ! Oczywiście krążą różne mity na temat ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Miałam długą przerwę w pieczeniu chleba na zakwasie dlatego z tym większą radością wróciłam do tej czynności- przyznam się szczerze, że trochę  zmotywowały mnie bezskuteczne ...