Targ Smaku

  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Chleb zmieniający życie, tak nazwała go autorka (oryginał znajdziesz tutaj).Chleb posiada jedynie same zalety. Idealny w profilaktyce zdrowia, leczeniu candidy, nietoleracjach pokarmowych, ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    W przedszkolu u Księciunia na śniadanie najczęściej podawane są kanapki. Zwykły chleb podawany dzieciom zawiera gluten, a firma cateringowa, jako zamiennik, oferuje wafle ryżowe. Nie chcę,...
  • Z bloga: Poranek na słodko

    WEGAŃSKIE MUFFINY ANGIELSKIE /przepis własny/ 50 g mąki żytniej razowej 10 g mąki z wiesiołka 35 g mąki słonecznikowej 30 g mąki pszennej graham 5 g błonnika owsianego 120 ml ...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    500 g mąki (300 g orkiszowej, 200 g pszennej typ 650)40 g świeżych drożdży0,5 l letniej przegotowanej wody 30 g suszonych pomidorów4 łyżki ziaren sezamu4 łyżki ziaren słonecznika4 ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Nieuchronnie zbliżamy się do dnia, w którym z każdej strony będziemy prześladowani przez nadziane różaną konfiturą, oblane lukrem bądź obsypane cukrem pudrem i wykończone aromatyczną ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Czasem mam dość ziemniaków, ryż, makaronu czy kaszy. Placki chlebowe stanowią cudowny zamiennik zwłaszcza jako dodatek czy zapychacz w potrawach półpłynnych takich jak gulasz, curry czy ...
  • Z bloga: gotujący_vegepiotrek

    Ostatnimi czasy chodziła za mną pizza, ale nie taka zwykła, a w formie chlebka.Ciasto miękkie i bardzo puszyste, farsz z duża ilością pysznych i kolorowych warzyw - czego chcieć więcej ...
  • Z bloga: domowe

    Pumpernikiel to bardzo specyficzny chleb. Słodkawy, ciężki, zbity. Ale ja go uwielbiam! Co ciekawe, pumpernikiel wywodzi się z Niemiec, gdzie karmiono nim najuboższych. Ciekawe jest to ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Ostatnio dodałam wpis na temat past do chleba (zerknij na zdrowe pasty do kanapek) i od razu pojawiły się pytania o chleb. Wcale się nie dziwię. Pytanie o chleb było pierwszym, które ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Trochę nietypowy wypiek jak na tegoż bloga, bo na chleb. I to nie wcale na słodki chlebek bananowy, a na solidny chleb z ziarnami, otrębami… i delikatnym zapachem koperku. Przy aktualnym ...
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    Witam wszystkich ! Jak wiadomo wypiek bezglutenowego chleba jest czasem karkołomną czynnością i nie zawsze wychodzi , a kupny w składzie zawiera prawie całą tablicę Mendelejewa .... Dlatego ...
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    Zapraszam do zapoznania się z kolejnym przepisem na drożdżowy chleb bezglutenowy , tym razem bardziej wymagającym ... Ale przepysznym 😃 Do dzieła !!! :  Zaczyn , który robimy dzień ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Zanim musiałam przejść na dietę, uwielbiałam wszelkiego rodzaju placki, takie jak tortille, podpłomyki, indyjskie chapati, naan, itp. Teraz eksperymentuję, a ten wynalazek uważam za bardzo ...
  • Z bloga: Kulinarne misz masz

    Fajna alternatywna dla zwykłego chleba- chrupkie pieczywo które składa się z ziaren, płatków i niewielkiej ilości mąki żytniej razowej. Z podanych w przepisie proporcji wychodzi chlebka ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Mąka amarantusowa jest kolejną z rodziny „bezglutenowych”. Idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju ciast, ciasteczek, naleśników, placków czy jako bardzo wartościowy dodatek do chleba!...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    W Nowy Rok wchodzimy  z naszą piekarnią u Amber z pysznym domowym pumperniklem. Wprawdzie nie jest to klasyczny pumpernikiel, który wymaga bardzo długiego czasu pieczenia w niskiej ...
  • Z bloga: greenscarf

    Coś w tym faktycznie jest, że jak już raz posmakuje prawdziwego chleba na zakwasie, to innego już nie chcesz jeść, zresztą moja rodzina patrzy na mnie wymownie, gdy mówię, że trzeba kupić ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Ostatnio jakoś tak rzadziej mamy ochotę na pieczywo z ziarnami, bardziej sięgamy po chleby bez ich dodatku. Chyba chwilowy przesyt... Ostatnim naszym zauroczeniem jest chleb orkiszowy z ...
  • Z bloga: Roślinna

    Czyli pyszne drożdżowe bułeczki z dodatkiem cebulowego farszu. Te przygotowane poniżej różnią się od tych tradycyjnych lubelskich tym, że zamiast maku zawierają czarnuszkę, a w miejsce ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Bułeczki ze zdrowym kopniakiem od mąki jaglanej, bez ukrytych składników, czyli takie które mogą zjeść najmłodsi uczestnicy rozgardiaszu przy kuchennym stole.  Bułeczki są chrupiące, z ...
  • Z bloga: Słodkie inspiracje

    ... aczkolwiek u mnie nie są otrębowe, tylko z płatkami owsianymi, bo otrębów niestety nie posiadałam, a na bułeczki miałam chęć, czasu mało było, więc dodałam to, co znalazłam w ...
  • Z bloga: Qchnia Margot

    Szczerze polecam ten przepis osobom, które nie biorą się za pieczenie chleba, bo jest za trudne lub zbyt pracochłonne. I tym, które obiecują sobie, że zaczną wypiekać najrozmaitsze ...
  • Z bloga: Kuchnia co dnia

    Od dawna miałam ochotę na zrobienie tego włoskiego pieczywa. Znalazłam w końcu przepis, który wydał mi się przystępny i spróbowałam swoich sił. Tak powstała w mojej kuchni pierwsza ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Po doskonałym chlebie z kaszy gryczanej, czas na kolejny eksperymentalny wypiek, tym razem z mieszanki kasz bezglutenowych: gryczanej i jaglanej. Bo choć na co dzień zajadamy się chlebami ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

    Magia bułek...? Coś w tym jest, bo nawet jeśli są to bułki na zakwasie, bez dodatku drożdży, bez pszenicy, to zawsze to bułki. U moich domowników na ich widok od razu zmienia się humor. ...
  • Z bloga: greenscarf

    Miśka jak każdy dzieciak uwielbia chleb tostowy, więc postawiłam sobie za punkt honoru, że będę jej taki piekła w domu. Udało mi się opracować idealną recepturę ze składników ogólnie ...
  • Z bloga: Kasia Sarna

    Miałam ostatnio apetyt na chałkę, a ponieważ nigdy nie robiłam jej samodzielnie, postanowiłam wziąć się za pieczenie. Poszukiwałam przepisu w Internecie i tak trafiłam na chałkę z ...
  • Z bloga: greenscarf

    Zazdroszczę weganom, którzy nimi są od urodzenia, bo nie znają wielu smaków i po prostu za nimi nie tęsknią. Ja tęsknię bardzo za maślanymi wypiekami. Ten zapach i smak jest nie do ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Chleb pszenny to chleb prosty, który jeśli tylko macie ochotę, możecie dowolnie wzbogacać o ulubione nasiona.Wiem, że są osoby, dla których taki chleb jest wskazany i do nich się szeroko ...
  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Tym razem nowa wersja przepisu na puszysty chlebek.Do ciasta dodaję piwo. Zawiera ono drożdże i jest gazowane co dodaje pieczywu lekkość i miękkość.Domowe pieczywo ma unikatowy smak, ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×