Targ Smaku

  • Z bloga: extradania.pl

    Porcje: 2 Drukuj Burgery z pesto bazyliowym i frytkami z batatów Przez ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    W Walentynki wcale nie musi być słodko, bo nie samym deserem się żyje ;) Dla mnie jest najważniejsze, żeby mój domownik zjadł porządne, zbilansowane i zdrowe śniadanie.  Wiadomo, że ...
  • Z bloga: Kuchnia Bazylii

    Odrywane drożdżowe ślimaczki są moją kolejną propozycją na smaczną przekąskę. Wcześniej przygotowywałam Ziołowy chlebek Artykuł Odrywane drożdżowe ślimaczki z szynką i serem ...
  • Z bloga: Zdrowedebiuty

    Jakie jedzonko zabieracie ze sobą do pracy? Czy macie zazwyczaj standardowe kanapki, a może jakieś sałatki? W moich miejscach pracy nie miałam zazwyczaj szansy na podgrzewanie potraw co ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonały pomysł na wykorzystanie gotowanego udka z kurczaka. Przepyszna kanapka kebab gyros doskonałym sosem kebab gyros ostry Folwark. Dla ceniących łagodniejsze smaki polecamy sos kebab ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszne pomidorowe francuskie bułeczki. Pikantne bo z sosem madziarów Folwark. Składniki:mięso drobiowe (może być mięso wykorzystane z rosołu) – 200 g1 marchewka gotowana (może być ...
  • Z bloga: Słodkie Niebo

    Dość że przepiękne to jeszcze jakie pyszne !! W powietrzu czuć już wiosnę, więc u mnie na stole znalazły się wiosenne bułeczki z parówkami posypane szczypiorkiem. Jestem pewna, że ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Rolada czosnkowa z sosem Folwark to doskonałe danie na każdą porę dnia. Składniki:mięso drobiowe (może być mięso wykorzystane z rosołu) – 200 g1 marchewka gotowana (może być ...
  • Z bloga: Słodkie Niebo

    Temperatura na dworze jest coraz wyższa, dnia przybywa, a w powietrzu czuć już wiosnę. Ostatnio u mnie w kuchni też zrobiło się wiosennie, ponieważ upiekłam kolejne smaczne bułeczki. ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonały pomysł na przekąskę albo dodatek do barszczu czerwonego. Croissanty z sosem Folwark. Składniki:mięso drobiowe (może być mięso wykorzystane z rosołu) – 200 g1 marchewka gotowana...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Pół bagietka wypełniona farszem mięsnym z sosem Folwark kebab gyros: łagodnym lub ostrym jest genialną oryginalną przekąską. Składniki:200 g mięsa mielonego (drobiowego)1 mała ...
  • Z bloga: Mój Smak

    Zapraszam na bardzo fajne rozwiązanie kolacyjne, nie wiesz co przygotować, a masz ochotę na coś ciepłego, to właśnie ten przepis jest dla ciebie, można w nim wykorzystać to co mamy w ...
  • Z bloga: Black Plate

    Składniki: Ciabatta (k), pierś z kurczaka (k), (pomijamy w wersji wegetariańskiej), łyżeczka soku z cytryny (k), 2-3 pomidory suszone (k), estragon (k), kurkuma (g), 200g rukoli (g), papryka ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przekąska z sosem czosnkowym Folwark stanowi znakomity zamiennik kanapki. Składniki:ciasto:300 g mąkipół łyżeczki cukrupół łyżeczki soli12 g drożdży150 ml ciepłej wody 1 mała ...
  • Z bloga: I love food

    Cudownie puszyste, rozpływające się w ustach Bao Buns, są hitem w mojej kuchni. Idealnie komponują się z pieczonym boczkiem (chrupiąca skórka to obowiązek) i świeżymi warzywami.   ...
  • Z bloga: Babka i Kanapka

    Jak zrobić burgera? I dlaczego domowym sposobem? Nie lubię burgerów z fast foodów, więc jem jedynie burgery przygotowane w domu. Powody są dwa. Burgery z fast foodów mają jak dla mnie dziwny ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Bułeczki z nadzieniem mięsnym, doprawione sosem czosnkowym Folwark to znakomity dodatek np. do barszczu czerwonego.  Składniki:nadzieniemięso drobiowe (może być mięso wykorzystane z rosołu)...
  • Z bloga: Follow the Taste

    Składniki: Bułki (na około 6 bułek)* 1/2 kostki świeżych drożdży 250 ml mleka 500 g mąki (użyłam pół na pół pszennej oraz pełnoziarnistej) 1 łyżka brązowego cukru 80 g masła 2 ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Genialna, zdrowa przekąska. Z idealnie skomponowanym sosem do pizzy Folwark.Składniki:ciasto francuskie – 1 płatcukinia mała – 1 szt.szynka parmeńska (lub odpowiednik – bardzo cienko ...
  • Z bloga: Peszmek gotuje - w poszukiwaniu smaku

    Kanapki z pomidorem i mozzarellą Wspaniałe kanapki które można szybko przygotować zarówno na przyjęcia jak i na kolację czy śniadanie. Artykuł Kanapki z mozarellą na gorąco pochodzi z ...
  • Z bloga: Food Square

    Chińskie bułeczki bao gotowane na parze niczym nasze rodzime pampuchy chodziły za mną już od dawna. A jeszcze mocniej w mojej głowie wizualizował się pomysł na upieczenie słynnej pulled ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Przyznam się,że od czasu do czasu lubię zjeść jakiegoś fas fooda, ale staram się ,żeby był on jak najmniej ociekający tłuszczem lub dodatkami typu 'E'. Zarobiłam pitę ,a jak już jest ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Taka kanapka z opiekacza to bardziej wypasiona wersja zwykłych tostów. To prosty posiłek drwala, idealny na działkę, ale wystarczająco hipsterski, żeby móc podać go gościom.   Składniki ...
  • Z bloga: Tak po mojemu, chilli samolubne gotowanie!

    Widziałem wiele wariantów oryginalnego włoskiego przysmaku – pizzy. Pizzeriniki, bułeczki pizzowe, babeczki pizzowe, paluchy pizzowe, bagiełki, chipsy, prażyny ect… ale ja zrobiłem coś ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Kanapka Banh mi, które można kupić w wietnamskich barach i w foodruckach to francuska bagietka z azjatycką zawartością. Sycąca, pyszna i egzotyczna – łatwo zastąpi tradycyjne kanapki.   ...
  • Z bloga: Babka i Kanapka

    Kanapki na podróż, a właściwie ich zawartość, stały się dla mnie bardzo ważne odkąd zaczęłam podróżować z dzieckiem. Podczas wielogodzinnej podróży samochodem, albo pociągiem, ...
  • Z bloga: StrefaUlubiona

    Wielkanocny stół w każdym domu jest zastawiany inaczej. Oczywiście są pewne podobieństwa, ale przecież smaki i gusta bywają różne. Moją podstawową zasadą kiedy rozpoczynam kuchenne ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    - Mamo, jestem głodny. - to zdanie słyszę z dużą częstotliwością w wersji mono lub, co gorsza, stereo ;)- Dobrze, a co byś zjadł?- A co jest? (brrr, moja "ulubiona" odpowiedź).To tym razem...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Muffiny to najprostszy wypiek na świecie. Suche składniki mieszamy w jednej misce, mokre w drugiej, a potem mieszamy razem, dosypując ewentualne dodatki. Mieszamy niezbyt starannie, tylko tyle, by ...
  • Z bloga: Big Fat Daddy - Blog Kulinarnego Pasjonata

    Zapiekanki w każdej postaci i w ilości jaką pomieści mój pojemny brzuch plus jedna. Tyle jestem w stanie ich wchłonąć a jeśli w grę wchodzi domowy boczek, pieczarki i cebulka to jestem w ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×