Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Dziś wykombinowałam taki oto pyszny i zdrowy chleb, który kochają moje córki. Chleb wagowo jest dość ciężki, ale zjecie go z lekkością .Ma w sobie bardzo dużo ziarna. Jest pachnący i ...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Pierwszy raz takiego chlebka, spróbowałam u mojej kochanej babci. Robi się go błyskawicznie szybko i jeszcze szybciej znika ze stołu! Pobija nawet bagietki z masłem czosnkowym! Prosty, smaczny,...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Pachnący i aromatyczny.. najlepszy przepis na włoski sos do pizzy. Taki sos możesz zrobić ze świeżych pomidorów, pomidorów z puszki czy passaty. Ten sos na spód pizzy jest też idealny do ...
  • Z bloga: AleTorcik - blog cukierniczy

    Próbowałem wielu przepisów na chlebki kukurydziane, ale ten jest zdecydowanie najlepszy! Zachęcam do wypróbowania przepisu. 🙂 Składniki: 250g mąki pszennej typ 550 250g mąki kukurydzianej...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    To mój ulubiony, super prosty przepis na chleb na drożdżach instant. Piekę go według przepisu na uniwersalne ciasto drożdżowe na pizzę. Ten niezastąpiony przepis wykorzystuję tez do innych ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Zapraszam po mój najlepszy przepis na paluszki z makiem. Chociaż to są bardziej paluchy drożdżowe chlebowe, ponieważ są większe i dłuższe niż typowe paluszki ze sklepu. Takie paluchy ...
  • Z bloga: Smaki Armine

    Co powiecie na pyszny chlebek cukiniowy na śmietanie? Ja jestem bardzo zadowolona z tego wypieku i polecam Wam wypróbować ten łatwy przepis Składniki: 200g cukinii, 100g śmietany 12%, 2 ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    W czym tkwi sekret najlepszych przepisów na ciasto do pizzy włoskiej? Jest to z pewnością dobrej jakości mąka pszenna, odpowiednia ilość drożdży oraz wyrabianie i wyrastanie ciasta. ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Zdrowy, pyszny i wartościowy chleb. Ciemny chlebek z mąki żytniej i gryczanej z mnóstwem ziaren. Bardzo sycący i długo utrzymujący świeżość.   Czas wykonania: 4 h   Ilość ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Domowe tortille pszenne to najszybszy sposób na brak pieczywa. Mój przepis na tortille pszenne wzbogaciłam tym razem o odrobinę przecieru z pomidorów i łyżkę ziół prowansalskich. Jeśli ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Święta Bożego narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Na ten czas zapewne każdy zaplanował już potrawy, które pojawią się na świątecznym stole…prawdopodobnie za sprawą tego, że co...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Kolejny chleb z tych, co łatwo, szybko i smacznie. Tym razem użyłam mąki mieszanej. Połączyłam mąkę pszenną pełnoziarnistą z mąką orkiszową. Jest równie pysznie. A przepis na szynkę...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Chlebek typy graham zadziwiająco suchy i sypki w środku z chrupiącą skórką na zewnątrz.   Czas wykonania: 2 h 30 min   Ilość porcji: 1,2 kg (forma 12 x 35 cm) Składniki: 400 g mąki ...
  • Z bloga: wegetari-anka

    Indyjska kuchnia zawsze będzie moim numerem 1. Chlebki naan robię bardzo często. Towarzyszą mi nie tylko przy okazji eksperymentowania z daniami indyjskimi, ale również jako świetny dodatek ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Chlebki jajeczne to lekka i pyszna przekąska, którą można podać na wiele sposobów: jak kanapki z wędliną i warzywami; na słodko z dżemem, miodem i owocami, czy jako dodatek do sałatek i ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Przepis na  orkiszowy chleb z cukinią wypatrzyłam na youtube.com (dokładniej mówiąc zagapiłam z kanały MissPKproject ) 😉 Przepis na chleb orkiszowy z cukinią jest bardzo prosty i ...
  • Z bloga: W mojej magicznej kuchni

    Przygotowanie chleba razowego na zakwasie wymaga bardzo dużo cierpliwości, ale warto się nią wykazać dla niesamowitego smaku tego pieczywa i długo utrzymującej się świeżości. Jeśli raz je...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Ostatnio w tv miałam okazję obejrzeć produkcję chleba. To, czego się dowiedziałam, spowodowało powrót do samodzielnego wypieku chleba.  Dzisiaj mam dla Was chleb z mąki pszennej ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Przepis na prosty, żytni chleb wypiekany na domowym zakwasie. Taki chleb z mąki żytniej przed pieczeniem można posypać dowolnymi ziarnami. Ja wybrałam pestki słonecznika. Warto spróbować :-)...
  • Z bloga: Mój Ogródek

    Idealne na leniwy weekend.Szybko i smacznie,czyli tak, jak lubimy najbardziej. Tosty pomidorowekilka kromek chlebapomidorczerwona cebula3 łyżki sera typu Philadelphia2 łyżeczki zielonego ...
  • Z bloga: Skarbnica Smaków

    Bruschetta - propozycja na włoskie śniadanie.Jak zwykle w kuchni włoskiej - prosto i smacznie.Składniki: (na 3 sztuki)3 kromki bułki wrocławskiej 2-3 ząbki czosnku 1 duży pomidor kilka ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Bardzo uniwersalny przepis na mało słodką i delikatną chałkę. - Można ją jeść zarówno na wytrawnie, jak i na słodko. - Nie kruszy się i dobrze się kroi.- Idealna dla Dzieci oraz osób ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 1 1/2 łyżeczki suchych drożdży jajko 1 łyżka mleka czarnuszka W misce połącz ze ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Latem namiętnie pochłaniałam greckie i kreteńskie sałatki delektując się połączeniem ogórka, pomidora z fetą lub serem manouri. Z kolei jesienią uwielbiam zajadać się gorgonzolą i ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Jesienne, weekendowe poranki wymagają słodkiej oprawy i pięknego zapachu roznoszącego się po każdym domowym kącie. Złota, miękka i jeszcze ciepła chałka z gorącym mlekiem czy też ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Chlebek naan są nieodłącznym dodatkiem w kuchni indyjskiej. Tradycyjnie wypiekane są w glinianych piecach tandoor. Trudno sobie bez nich wyobrazić np. indyjskie curry. Idealnie pasują również...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Dziś mam dla Was wspaniały chleb gryczano-orkiszowy upieczony w garnku żeliwnym, chlebek dzięki temu zyskał wspaniałą, grubą i bardzo chrupiącą skórkę. Wnętrze chleba ma ciemny kolor, a ...
  • Z bloga: FitSweet

    Śniadanie, podwieczorek, kolacja, deser czy przekąska… ten chlebek bananowy idealnie sprawdzi się o każdej porze dnia. Delikatnie słodki, mocno bananowy, bardzo sycący i pożywny. ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Uwielbiam zapach świeżego pieczywa.. U nas znika jeszcze ciepłe. Zazwyczaj robię do tego masełko , jak nie ma śmietany to zjadamy tak po prostu. Mało kiedy zostaję na drugi dzień... ...
  • Z bloga: Chleb Pod Grapą

    Podkładanie liści pod wyrastające chlebowe bochny było powszechną praktyką na niegdysiejszych wsiach. Liście chrzanu, dębu czy kapusty nie tylko chroniły pieczywo przed zabrudzeniem i ...