Targ Smaku

  • Z bloga: chleba naszego

    Dzisiaj propozycja upieczenia dużego 1,4 kg smacznego chleba, z chrupiącą skórką.  Rozpoczynamy od zaczynu: 500 ml ciepłej wody, 50 g drożdży, 4 łyżki mąki, 1 łyżka cukru. Wszystko ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Dziś mam dla Was wspaniały chleb gryczano-orkiszowy upieczony w garnku żeliwnym, chlebek dzięki temu zyskał wspaniałą, grubą i bardzo chrupiącą skórkę. Wnętrze chleba ma ciemny kolor, a ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

    Śniadanie na różowo Te bułeczki i chlebek wyglądają tak słodko, że nie można się im oprzeć. Takim oto śniadankiem rozpoczęłam urlop   Składniki: 600 – 700 g mąki pszennej 7 g ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

     Omnom nom nom Takie cudeńka na śniadanie. Składniki: 100 g mieszanki ziaren zbóż 500 g mąki pszennej 7 g suchych drożdży 400 ml kefiru sól 3 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Ziarna ...
  • Z bloga: Przepisy na domowy ser i chleb

    Po dłuższej nieobecności z przyjemnością wracam do wspólnego pieczenia chleba razem z uczestnikami comiesięcznej akcji Piekarnia Amber.Tym razem pieczemy czarny chleb z przepisu od ...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Chleb pytlowy uwielbiam. Wypiekany na jasnej mące żytniej (kiedyś zwanej pytlową).Po raz pierwszy skorzystałam z tego przepisu nie dla siebie ale dla osoby,która z powodu alergii musiała ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Dzisiaj propozycja upieczenia dużego 1,4 kg smacznego chleba, z chrupiącą skórką.  Rozpoczynamy od zaczynu: 500 ml ciepłej wody, 50 g drożdży, 4 łyżki mąki, 1 łyżka cukru. ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Dawno temu, za górami i lasami, każdego tygodnia piekłam chleb sama. Pierwszy zakwas do chleba dostałam od koleżanki z pracy. Pierwszy samodzielny zakwas zrobiłam całkiem niedawno i znów ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Chleb bez mąki to inaczej chleb z ziaren. Nie potrzeba do niego ani drożdży, ani zakwasu. Można upiec go także w wersji bezglutenowej, trzeba tylko płatki owsiane zamienić na jaglane. W ...
  • Z bloga: greenscarf

    Znowu się odmieniło mojej Miśce i koniecznie chce ze mną piec. Kombinowałam z przepisami na róże wypieki, aby były możliwie najmniej skomplikowane, aby dziecie było zadowolone. Tak ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Pyszny, domowy i smaczny chleb pszenno żytni z ziarnami. Skład: mąka pszenna typ 650 3 szklanki, mąka żytnia typ 2000 1,5 szklanki,  ziarna słonecznika-siemienia i płatki owsiane 1,5 ...
  • Z bloga: FitSweet

    Śniadanie, podwieczorek, kolacja, deser czy przekąska… ten chlebek bananowy idealnie sprawdzi się o każdej porze dnia. Delikatnie słodki, mocno bananowy, bardzo sycący i pożywny. ...
  • Z bloga: Chleb Pod Grapą

    Słód to skiełkowane, wysuszone, czasem też uprażone, a na koniec zmielone na mąkę ziarna zbóż. Dodatek słodu może całkowicie zmienić charakter pieczywa, doskonałym przykładem jest tu ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Chleb pszenny razowy z ziołami to kolejny chleb na drożdżach, który upiekłam i który teraz Wam prezentuję jako idealne pieczywo 🙂 Chleb jest bardzo smaczny, przygotowanie nie jest ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

       Jest to drugi chleb z mąką z sorgo. Przepis na pierwszy chleb można zobaczyć tutaj. W tej wersji zostały dodane ugotowane ziemniaki. Chleb był dobry, dobrze się go kroiło, ciasto było...
  • Z bloga: Even Better Food

    Chleb na sodzie dorobił się miana najprostszego chleba świata – nie wymaga wyrabiania, wyrastania czy nawet szczególnie wprawnej ręki. Tradycyjnie, przygotowany jest na maślance, niemniej ...
  • Z bloga: Dzis Ja Gotuje

    SKŁADNIKI:- 0,5kg maki pszennej (ja dałam typ405)- 2 łyżki oleju- 25g drożdży- 250ml ciepłej wody- 1 łyżeczka cukru- 2 łyżeczki soliWYKONANIE:1. zaczyn:drożdże rozpuścić w ciepłej ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Gdy go zobaczyłam w kornikowej kuchni wiedziałam, ze go upiekę. Czy tylko dla siebie, czy zjedzą go inni domownicy, wszystko było mi jedno, piękny to wiedziałam na pewno! Upiekłam go z ...
  • Z bloga: rozczochrane okruszki

    Smaczny chlebek z masełkiem czosnkowym, bardzo szybko znika. Składniki: drożdże świeże 25 g mąka pszenna 3 szklanki  masło 50 g  cukier 1 łyżka sól 1 łyżka mleko ciepłe 150 ml jajka...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Chleb pszenny z czarnuszką to pyszny i łatwy w przygotowaniu chleb na drożdżach. Chlebek jest bardzo smaczny, łatwy i szybki w przygotowaniu, a dodatek czarnuszki nadaje mu wyjątkowego smaku. ...
  • Z bloga: Alternatywy Pięć i Pół

    Zwana inaczej przeuroczym stosikiem krakerso- chlebków wypełnionych po brzegi ziarnami, tworzących artystyczną kompozycję o charakterystyce nieładu :)  Mam dziwną przypadłość- uwielbiam ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Chleb powstał w ramach wspólnego wypiekania i okazał się jak znalazł do przygotowania na śniadanie. Dzięki temu, że wyrasta przez noc, możemy go wstawić do piekarnika następnego dnia rano...
  • Z bloga: Around the flavors

    Uwielbiam zapach świeżego pieczywa.. U nas znika jeszcze ciepłe. Zazwyczaj robię do tego masełko , jak nie ma śmietany to zjadamy tak po prostu. Mało kiedy zostaję na drugi dzień... ...
  • Z bloga: Chleb Pod Grapą

    Podkładanie liści pod wyrastające chlebowe bochny było powszechną praktyką na niegdysiejszych wsiach. Liście chrzanu, dębu czy kapusty nie tylko chroniły pieczywo przed zabrudzeniem i ...
  • Z bloga: Zmacznego

    Piątek, piąteczek, piątunio!! Kto słuchał, przybijam Czwórkę, kto nie może to jeszcze nadrobić… Klik tu i tu… było mrocznie i refleksyjnie o miejskich legendach
  • Z bloga: Taste and Cook

    Chlebek ziołowyPyszny, aromatyczny chleb domowej roboty z dodatkiem ziół i przypraw, który świetnie sprawdza się jako przekąska na imprezy. Najlepszy jest jeszcze na ciepło, rwany prosto z ...
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    Siedzę na trawie, a słońce ogrzewa miło moją skórę. Dookoła uspokajający szum lasu i pokrzepiające głosy cykad. Miesiąc stażu za mną, czeka mnie kolejny, a ja przyjmuję to do ...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Dziś dość nietypowy post, ponieważ chcę podzielić się z Wami przepisem na mój ulubiony, a w dodatku prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny, chleb bezglutenowy bez jajek i mleka. Na diecie ...
  • Z bloga: Agusiowe smakołyki

    Lubicie domowe chlebki?Jeśli tak to wypróbujcie ten.Jest prosty w przygotowaniu i robi się bardzo szybko.Po raz pierwszy upiekłam ten chleb dwa lata temu i tak został z nami do dziś. ...
  • Z bloga: Pociąg Do Kuchni

    Puszysty chleb pszenny mleczny – mięciutki, puszysty, delikatny, ale absolutnie nie „watowaty”. Bardzo delikatny w smaku – lekko słodkawy, lekko słonawy – idealny i z wędliną i z ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×