Targ Smaku

  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 50 dkg mąki chlebowej Młynomag 15 dkg zakwasu żytniego 1 dkg drożdży 1,5 łyżeczki soli ok. 1,5 szklanki ciepłej wody 3 łyżki siemienia lnianego Przygotowanie: Dzień przed ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Kto regularnie śledzi bloga, ten wie, że od jakiegoś czasu eksperymentuję z domowymi chlebami. Po opanowaniu wypieków na bazie drożdży, nadeszła pora podnieść poprzeczkę. Wyhodowanie ...
  • Z bloga: Westchnął seler

    Bo dorwałam się do czarnuszki. Chleb petarda! Zdecydowanie dla wielbicieli zapachu czosnku :p I ta charakterystyczna czarnuszka, która też robi robotę. Kompozycja smaków zbilansowana i ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pyszny i prosty w przygotowaniu chleb, który smakiem przebija niejeden "piekarniany". Mięciutki, puszysty środek i delikatnie chrupiąca skórka, czyli to co lubimy w świeżym pieczywie ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Chleb z orzechami włoskimi to pieczywo, którego koniecznie trzeba spróbować! Upieczony w garnku żeliwnym ma wspaniałą grubą i chrupiącą skórę ...
  • Z bloga: SłodkiZapachMalin

    Kolejny chlebek 🙂 odkąd w lodówce zamieszkał zakwas coraz częściej się „spotykamy” i „poznajemy” 🙂 Dziś na tapecie ŻURAWINA! przepis na jedną blaszkę 11x30cm 400g mąki ...
  • Z bloga: SłodkiZapachMalin

    Kolejny chlebek 🙂 odkąd w lodówce zamieszkał zakwas coraz częściej się „spotykamy” i „poznajemy” 🙂 Dziś na tapecie ORZECHY WŁOSKIE! przepis na jedną blaszkę 11x30cm 400g mąki ...
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    Dziś już w prawdzie Wielka Sobota i pewnie większość z Was naszykowała już koszyczki Wielkanocne, ale jest jeszcze na tyle czasu aby zdążyć upiec pieczywo na stół Świąteczny i ...
  • Z bloga: VioletoweKucharzenie

    Małe chlebki idealnie pasują do wielkanocnego koszyczka. W dzień powszedni mogą być pyszna podłużną bułką. Są puszyste i delikatne w smaku. 550 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka ...
  • Z bloga: Kuchnia na wesoło

    Pieczecie chleby? My rzadko ale czasami się zdarza. Ja mimo, że mniej zdrowe preferuje białe, a mąż ciemne :)Dzisiaj przedstawiam Wam pieczywo z dodatkiem płatków śniadaniowych500 g mąki ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 20 dkg mąki chlebowej 15 dkg mąki żytniej razowej 15 dkg zakwasu żytniego 1 dkg świeżych drożdży 1-1,5 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 5 dkg … Czytaj ...
  • Z bloga: Panda loves veggies

    Click for English version Kliknij po przepis po polsku Os tempos mudam e o nível da consciência alimentar cresce. Mil anos atrás ninguém se preocupava com o glúten mas havia pessoas que ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Pagnottelle di Pasqua to w dosłownym tłumaczeniu wielkanocny bochenek. Popularne we Włoszech, ale nie tylko. Wcześniej ugotowane na twardo jajko otacza się wiankiem z ciasta drożdżowego. ...
  • Z bloga: Grahamka, weka i kajzerka

    Miał być graham! Ale po otwarciu torebki z mąką, ta zatrzepotała skrzydełkami i rozpierzchła po całej kuchni, i powiedziała, że na imię ma Mklik Mączny. Jedyne pocieszenie, że mąka ...
  • Z bloga: Przepisy na domowy ser i chleb

    W tym miesiącu w Piekarni Amber pieczemy chleb tostowy z ziarnami i nasionami chia zaproponowany przez Danę z bloga Leśny Zakątek.Jest to chleb z pszenicy twardej Durum z dużą ilością ...
  • Z bloga: Bodylicious

    Jedne z najlepszych przepisów to te, które wymagają jedynie kilku podstawowych składników, z których wyczarowuje się coś zaskakująco dobrego. Chlebek bananowy z makiem to właśnie takie ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Domowy chleb foremkowy z makiem. Chleb z mąki typ 650 z gotowanymi ziemniakami, jest pulchny, świeży i z chrupiącą skórką :)  Dwa chleby upieczemy z 1 kg mąki, dodatkowo... 3 ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Kawałek chleba w koszyczku wielkanocnym to obowiązkowa pozycja bez względu na region Polski. Bo do koszyczka wkładane są różne składniki, ale chleb jest jednym z podstawowych i ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To chleb z dwóch rodzajów mąki żytniej, bez dodatku mąki pszennej. Prosty, smaczny, bardzo długo zachowuje świeżość.Jest to ostatnio mój faworyt.Trzeba trochę uzbroić w cierpliwość, ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Zaczynamy kolejny rok wspólnego wypiekania chleba. W styczniowej piekarni u Amber  pumpernikiel. Tym razem chleb wg przepisu Amber, a pomysł na jego upieczenie podsunęła Marzena z ...
  • Z bloga: Stare Gary

    W lutym w piekarni Amber chleb gryczany. Dwie wersje: na drożdżach ( przepis Ani) i zakwasowy ( przepis  Gucia). Piekłam na zakwasie, chleb wyszedł bardzo smaczny, mimo że w trakcie pieczenia...
  • Z bloga: Stare Gary

     To już trzecia piekarnia w tym roku.  Tym razem w piekarni  Amber, piekliśmy chleb żytni, na zakwasie, z dużą ilością ziaren. Wyszedł bardzo smaczny, wilgotny chleb o zwartym miąższu....
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Niektórzy mają problem ze smarowaniem pieczywa. To znaczy nie, że nie potrafią, ale nie wiedzą czym. :-) Problem pojawia się, kiedy przechodzimy na dietę roślinną lub kiedy po prostu chcemy ...
  • Z bloga: Zdrowo Zakręcona

    Uwielbiam słodkie chlebki. I piekę je naprawdę często - podstawą są na ogół banany, choć na blogu możecie znaleźć też takie wypieki na bazie cukinii, nierzadko z kokosem, wegańskie i ...
  • Z bloga: Przepisy na domowy ser i chleb

    Pieczenie chleba, to nie tylko oryginalne, ciekawe i użyteczne hobby. Pieczeniu, szczególnie gdy robimy to z myślą o innych, może towarzyszyć wiele interesujących korzyści ...
  • Z bloga: Menu Zdrowia

    Witajcie,Mam dla Was przepis na sprawdzony kwas chlebowy z chleba na miodzie.Kwas chlebowy zawiera:witaminy grupy B działają stymulująco na wzrost i rozwój organizmu witaminę C ma działanie ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Pełnoziarnisty domowy chleb. Bez polepszaczy, wypełniony ziarnami i z gęstym, miękkim środkiem. Najlepszy na śniadanie, kolację i jako dodatek. Artykuł Pełnoziarnisty domowy chleb pochodzi ...
  • Z bloga: kulinarny blog samanthy

    Dzisiaj hucznie jest obchodzony dzień sw. Patryka w Irlandii, z tej okazji przygotowałam tradycyjny irlandzki chlebek sodowy. Najprostszy i najszybszy w wykonaniu chlebek. Wypiekany z sody, mąki i ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Kiedy nie mam czasu na przygotowanie chleba na zakwasie bardzo chętnie sięgam po szybszą drożdżową wersję : ) Chleb pełnoziarnisty robi się prawie sam i długo trzyma świeżość, co ...
  • Z bloga: Przepisy na domowy ser i chleb

    Bardzo smaczny chleb jasny pszenny o lekkim, puszystym i sprężystym miękiszu oraz chrupiącej skórce. Neutralny smak - pasujący do wszystkich dodatków. Raczej dla osób mających już ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×