Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    W zimie zawsze zjadam więcej słodkości, niż w inne pory roku. Chyba czuję potrzebę osłodzenia sobie tej okropnej pogody… Ostatnio rozjaśniłem sobie dzień cudownymi muffinkami pełnymi ...
  • Z bloga: Chleb Pod Grapą

    Gorące, pachnące bułki na śniadanie – każdy ma czasem na nie ochotę, niewielu jednak wstanie bladym świtem, by wyrabiać ciasto, a potem czekać z burczącym brzuchem, aż wyrośnie. Nie ma ...
  • Z bloga: fitfarmer

    W kwestii najlepszych imprezowych (i nie tylko) przekąsek nie ma sobie równych. O kim mowa? Oczywiście, że o miękkiej, świeżej i przepełnionej włoską nutą focacci! Jest to wypiek ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pieczesz domowe pieczywo? Jeśli tak (lub chcesz zacząć), to mam dla Ciebie specjalny wpis bagietki – 3 sposoby na ciasto. Znajdziesz tu przepisy na bagietki zwykłe, czyli białe, pszenne. ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Od wielu lat sama wypiekam pieczywo. Sporadycznie, z braku czasu, kupujemy chleb lub kilka bułek.  Ostatnio niestety zużycie chleba w naszej rodzince wzrosło,  nie ma co się dziwić, dzieci ...
  • Z bloga: Via Gusto

    Dzisiejszy przepis to uwielbiane zwłaszcza przez dzieci drożdżówki! Zawsze wychodzą, nie są drogie, a do ich przygotowania nie potrzebujemy wielu...
  • Z bloga: Wilk Syty

    Jeśli do swojego - i tak już idealnego - hummusu potrzebujecie miękkiego, puszystego chlebka pita, ten przepis spełni wszystkie Wasze oczekiwania. Chlebki dosłownie rosną w dłoniach podczas ...
  • Z bloga: greenscarf

    Bajgle czekoladowe piekę już regularnie 2 razy w tygodniu, i przy pomyślnych wiatrach trafia mi się aż jeden. Postanowiłam zrobić wersję pod swój gust, czyli wytrawną. Na nic to się ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Kto z nas nie lubi świeżych, chrupiących bajgli z ulubionymi dodatkami, albo po prostu tak zwyczajnie, z powidłami i mlekiem roślinnym. Bajgle może zrobić każdy, nie ...
  • Z bloga: greenscarf

    Wierzyć się nie chce, że z tak prostych składników można wyczarować takie cuda. Przymierzałam się do tego wypieku od dawna, a że wieczorem w niedzielę  okazało się,  że chlebak ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Pyszne i delikatne, a zarazem pełnoziarniste i pożywne. Bułeczki ziemniaczane, to od kilku miesięcy zdecydowanie nasze ulubione bułki. Piekłam je już wiele razy- praktycznie zawsze gdy ...
  • Z bloga: Proste i tanie wegańskie potrawy

    Wegańskie precle bawarskie - pyszna przekąska, o smaku podobnym do słonych paluszków, idealna do piwa -porcja na 10-12 sztuk - Składniki: Ciasto: 1,5 szkl letniej wody500g mąki1/2 op. ...
  • Z bloga: Domowa piekarnia dla leniwych

    Drożdżowe, pszenne bochenki lub bułki - przepis na 2 bochenki - Składniki:  1/2 op. drożdży suszonych 0,5kg mąki pszennej (bardzo lubię Lubellę typ 520) szczypta soli woda ...
  • Z bloga: Domowa piekarnia dla leniwych

    Domowe chrupkie pieczywo z ziarnami - przepis na formę 20x30 cm - Składniki:1/2 szkl mąki pszennej1/2 szkl otrębów orkiszowych1/3 szkl siemienia lnianego1/4 szkl sezamu1 łyżeczka proszku do ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Uwielbiam warzywa w każdej postaci: stanowiące dodatek do dania głównego, na surowo, czy w postaci past do chleba. Są dla mnie inspiracją i zawsze stanowią wyzwanie kulinarne. No bo jak je ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Grissini to włoskie paluszki z ciasta chlebowego. Są chrupiące i przepełnione aromatem pieczonego czosnku. Z podanej porcji powstaje 25 paluszków. Dość sporo, zważając na to, że są ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Czytaj więcej »
  • Z bloga: Odcienie Kuchni

      Z preclami było mi dotychczas nie po drodze. Jakoś nieszczególnie miałam ochotę bawić się w te wszystkie rolowania i zakrętasy, ale… W tym roku Opole, miasto, w którym mieszkam […] ...
  • Z bloga: Taste me!

    Bułki z czekoladą. Do przełożenia lub "w łapę i w papę". ;) Zdjecia robiłam, kiedy bułki były jeszcze ciepłe, a czekolada miękka. Stąd te czekoladowe smugi na przekrojonej bułce. :) ...
  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Składniki (ok 15 sztuk)  500g mąki (u mnie 150g orkiszowej, 200g pełnoziarnistej i 150g pszennej) 100g oleju roślinnego 1 szklanka mleka roślinnego ( u mnie napój owsiany z kokosem BIO ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Po udanych, pysznych i puszystych bułkach orkiszowych na zakwasie zamarzyła mi się ich jeszcze doskonalsza wersja. Bardzo lubimy dodatek do bułek mąki żytniej, lubimy również dodatek ...
  • Z bloga: Gotuj i Mieszkaj

    Bagietki są moim ulubionym rodzajem pieczywa, lubię chrupiącą skórkę z puszystym wnętrzem i nic to, nic.. że zawsze nakruszę nią jak dziecko, kto by się tym przejmował? :) Bagietka przeze...
  • Z bloga: Poranek na słodko

    WEGAŃSKIE MUFFINY ANGIELSKIE /przepis własny/ 50 g mąki żytniej razowej 10 g mąki z wiesiołka 35 g mąki słonecznikowej 30 g mąki pszennej graham 5 g błonnika owsianego 120 ml ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Nieuchronnie zbliżamy się do dnia, w którym z każdej strony będziemy prześladowani przez nadziane różaną konfiturą, oblane lukrem bądź obsypane cukrem pudrem i wykończone aromatyczną ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Czasem mam dość ziemniaków, ryż, makaronu czy kaszy. Placki chlebowe stanowią cudowny zamiennik zwłaszcza jako dodatek czy zapychacz w potrawach półpłynnych takich jak gulasz, curry czy ...
  • Z bloga: Roślinna

    Czyli pyszne drożdżowe bułeczki z dodatkiem cebulowego farszu. Te przygotowane poniżej różnią się od tych tradycyjnych lubelskich tym, że zamiast maku zawierają czarnuszkę, a w miejsce ...
  • Z bloga: Gotuj i Mieszkaj

    Bułeczki ze zdrowym kopniakiem od mąki jaglanej, bez ukrytych składników, czyli takie które mogą zjeść najmłodsi uczestnicy rozgardiaszu przy kuchennym stole.  Bułeczki są chrupiące, z ...
  • Z bloga: Słodkie inspiracje

    ... aczkolwiek u mnie nie są otrębowe, tylko z płatkami owsianymi, bo otrębów niestety nie posiadałam, a na bułeczki miałam chęć, czasu mało było, więc dodałam to, co znalazłam w ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

    Magia bułek...? Coś w tym jest, bo nawet jeśli są to bułki na zakwasie, bez dodatku drożdży, bez pszenicy, to zawsze to bułki. U moich domowników na ich widok od razu zmienia się humor. ...
  • Z bloga: greenscarf

    Zazdroszczę weganom, którzy nimi są od urodzenia, bo nie znają wielu smaków i po prostu za nimi nie tęsknią. Ja tęsknię bardzo za maślanymi wypiekami. Ten zapach i smak jest nie do ...