Targ Smaku

  • Z bloga: Hacienda Agricola

    Pamiętacie, jak pisałam o swoim przerażeniu, gdy okazało się, że z diety Zosi musimy wyeliminować zwierzęce mleko i jajka? To była rewolucja! Ale po kilku latach muszę stwierdzić, że ...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Rogale drożdżowe sprawdzą się na śniadanie lub drugie śniadanie.Ja bardzo lubię jeść takie z domową konfiturą lub dżemem np. z dyni  i jabłek.Nie jest to może najzdrowsze ...
  • Z bloga: VioletoweKucharzenie

    Do takiej bułeczki wystarczy dobre masło! Znakomite dodatki - smaczne kabanosy, aromatyczne suszone pomidory i greckie zielone oliwki sprawiają, że bułeczki są wyśmienite. Upieczone w foremce ...
  • Z bloga: Cytrynowy Sorbet

    Kiedy przychodzą leniwe letnie dni, to w niedzielne poranki nabieram ochoty na upieczenie pysznych, pachnących bułeczek na jogurcie🍞. Przepis jest banalnie prosty, dzięki czemu nie trzeba ...
  • Z bloga: dolcevita-in-my-kitchen

    Smaczne bułeczki z twarogiem. Edyta Guhl. Witajcie, nigdy wcześniej przed pisaniem bloga nie zdawałam sobie sprawy, że tak często używam do gotowania i pieczenia sera. Teraz już wiem skąd ...
  • Z bloga: dolcevita-in-my-kitchen

    Ziemniaczane bułeczki na drożdżach. Edyta Guhl. Witajcie Kochani w ten śnieżny, zimowy ranek. Trzymam się dzielnie, nie podjadam słodyczy, chociaż koleżanki blogerki kuszą pysznymi ciastami...
  • Z bloga: Gotowanie i pieczenie I love it

    Do zrobienia tego przepisu zainspirował mnie Pinterest na którym znalazłam owy przepis. Pochodzi on ze strony Inside The Rustick Kitchen. Bułeczki wyglądają  i smakują obłędnie. Jest ...
  • Z bloga: O kuchni z uczuciem

    Parówki w cieście lub inaczej bułka z parówką. Idealne na śniadanie lub kolację. Podałam z czerwonym barszczem do popicia. Znikają w ekspresowym tempie. Z podanej porcji wyszło mi 20 ...
  • Z bloga: Szalona Kuchnia Eweliny

    Domowe, pozbawione konserwantów i polepszaczy dyniowe słodkie bułeczki pachnące cynamonem to świetna propozycja na przygotowanie pieczywa własnego wypieku, które idealnie sprawdzi się do ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Polecam pyszne rogaliki, które szybko można przygotować i długo cieszyć się smakiem. Skład: mąka 450 1 kg, drożdże 50 g, masło 100 g, mleko ciepłe 300 ml, cukier 1 łyżka, sól ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Nie ma jak świeże, cieplutkie bułeczki. Moja dzisiejsza propozycja śniadaniowa to lekko słodkawe małe bułeczki z dużą ilością czarnuszki.   Czas wykonania: 1 h 40 min   Ilość ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Dyniowe kruche bułeczki* bez drożdży, przygotowane na proszku do pieczenia. Pomysł na szybką, wytrawną przekąskę, na śniadanie lub podwieczorek.  Po upieczeniu są kruche z zewnątrz i lekko...
  • Z bloga: Gotuj i Mieszkaj

    Przepyszne lekko słodkie rogaliki, które będą wspaniałym pomysłem na śniadanie zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci. Można podać je z dżemem, czy konfiturą, ale same również smakują...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Nadziewana bułeczki, lekko czosnkowe, z dużą ilością pietruchy. Można je zajadać solo lub z dodatkami.   Czas wykonania: 1 h 45 min   Ilość porcji: 12 sztuk Składniki: 200 g mąki ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Małe bułeczki orkiszowe, w sam raz na dziecięcą imprezę. Idealne zarówno dla małych jak i dużych. Pyszne, puszyste i co istotne błyskawiczne. Polecam bardzo gorąco.Do ich ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pieczesz domowe pieczywo? Jeśli tak (lub chcesz zacząć), to mam dla Ciebie specjalny wpis bagietki – 3 sposoby na ciasto. Znajdziesz tu przepisy na bagietki zwykłe, czyli białe, pszenne. ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pszenne bułeczki z dużą ilością otrębów.   Czas wykonania: 2 h 30 min   Ilość porcji: 7 – 8 sztuk Składniki: 300 g mąki pszennej 50 g otrębów pszenne lub żytnie 2 łyżki oleju ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonała kanapka na ciepło. Zapiekane jajko z parmezanem na szynce w towarzystwie sosu madziarów Folwark to prawdziwy hit. Składnikibułka typu ciabatta2 plasterki dowolnej szynki 1 jajko2 ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Przepis z książki kulinarnej z włoskimi daniami. Przepis sprawdzony, ale niestety w moim wykonaniu ciabatty przypominały bardziej zwykłe bułki z oliwkami, niż wszystkim dobrze znane ...
  • Z bloga: Agusiowe smakołyki

    Przedstawiam Wam pyszne rogale. Pamiętam, że dawno temu można było kupić takiew piekarni. Teraz to już nie to samo. Dlatego postanowiłam zrobić sama, prawdziwe,swojskie, takie jak za ...
  • Z bloga: Cookuj.pl

    Przedstawiam Wam dzisiaj propozycje doskonałą dla wszystkich fanów domowego pieczywa. Kolejny już przepis z serii „domowa piekarnia”, tym razem na przepyszne bułeczki razowe ze ...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

      Zawsze byłam zafascynowana kuchnią żydowską i postanowiłam sobie,że wypróbuję parę przepisów na ich tradycyjne potrawy.Kuchnia żydowska zawiera w sobie zwyczaje kulinarne ponad 100 ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Polecam dobre, domowe bułki na śniadanie i nie tylko. -- Skład: mąka typ 650 1 kg, drożdże 50 g, woda 400 ml, jajka 2 szt., ziemniak utarty 1 szt.,  cukier 1 łyżka, sól 1 łyżka. Do ...
  • Z bloga: Kolorowa Kuchnia Magdy

    Domowa Chałka dyniowa, czyli puszyste ciasto drożdżowe z dynią. Domowa Chałka dyniowa ma piękny kolor dzięki dyni. Jest puszysta, lekko słodka. Idealna także dla dzieci, moja córeczka ...
  • Z bloga: Ola la LCHF

    Kolejny przepis dla tych, którzy tęsknią za pieczywem
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Wspólne gotowanie to przyjemność nie lada. Czasami, ostatnio niestety rzadziej, przygotowuje jedzenie z dziećmi. W ubiegłą sobotę Małżon był w pracy a ja z Córcią, dla ukojenia nerwów po...
  • Z bloga: Gotuj i Mieszkaj

    Bułeczki oblane roztopionym serem zawsze przemawiały do mnie zza szyby piekarni. Postanowiłam upiec je samodzielnie w domu. Zniknęły bardzo szybko, bo ich smak był wyborny. Polecam! ...
  • Z bloga: Follow The Fork

    Słodkie truskawki, kwaśny rabarbar i kruszonka to się po prostu nie mogło nie udać! Przygotowanie drożdżówek trochę trwa, bo ciasto musi dwa razy wyrosnąć ale wierzcie warto dać mu ...
  • Z bloga: ola-w-kuchni

    Krucho-drożdżowe ciastka to smaczny i mniej tłusty zamiennik półfrancuskich paluszków. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Dodatek kminku i rozmarynu nadaje im wyrazistego smaku. ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Jeśli lubicie bruschette, spróbujcie tej propozycji – armonatyczna bruschetta ze szpinakiem. Świetne połączenie smaków, idealna propozycja na kolację lub przekąskę na ciepło. Ale to było...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×