Targ Smaku

  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Składniki (ok 15 sztuk)  500g mąki (u mnie 150g orkiszowej, 200g pełnoziarnistej i 150g pszennej) 100g oleju roślinnego 1 szklanka mleka roślinnego ( u mnie napój owsiany z kokosem BIO ...
  • Z bloga: swojskie jedzonko

    Wymyśliłam je ostatnio,pyszne i niesamowicie aromatyczne,pachnie nimi cały dom,można je jeść  z lekkim jogurtowym sosem tzatziki lub aromatyczną oliwą,można ich nie zakręcać i wtedy ...
  • Z bloga: Kuchnia w Słońcu Skąpana

    Do Wielkanocy jeszcze trochę czasu, a ponieważ w zeszłym roku wrzuciłam tu swoje pomysły wielkanocne na ostatnią chwilę, to w tym zamierzam bez pośpiechu podrzucać od czasu do czasu moje ...
  • Z bloga: Smaki Ewy

    Niedawno przedstawiałam takie bułki z jarmużem i chorizo. Dzisiaj inna wersja tych pysznych bułek bo ze szpinakiem i boczkiem. Koniecznie je przygotujcie, są zdecydowanie bardziej niż smaczne....
  • Z bloga: chleba naszego

    Szybko, łatwo, pachnąco, smacznie i przyjemnie :)  Tak można powiedzieć o domowym wypieku bułek :) Najpierw robimy zaczyn: pół kostki drożdży, łyżka cukru, łyżka mąki, dwie szklanki...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Placki cebulowe z serem i makiem – są bardzo dobre na ciepło jak i na zimno. Są one bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.   Czas wykonania: 2 h 30 min   Ilość porcji: 12 sztuk ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszna kanapka na ciepło. Obowiązkowo z sosami Folwark.  Kebab gyros ostry Folwark lub kebab gyros łagodny Folwark. Składniki:bułka paluchsalami 3,4 plasterkiser żółty 2 ...
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    Co jak co muszę przyznać, że bułeczki wyszły wspaniałe . Piękny kolor, cudowny zapach, miękki środek ... czego chcieć więcej ! Przepis wzięłam z zagranicznej strony i oczywiście ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Odwiedziłem dzisiaj blog ... http://dolcevitainmykitchen.blogspot.com/2016/02/ziemniaczane-bueczki-na-drozdzach.html  i znalazłem przepis na fajne bułki :) Jak już zobaczyłem, to ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Szybko, łatwo, pachnąco, smacznie i przyjemnie :)  Tak można powiedzieć o domowym wypieku bułek :) Najpierw robimy zaczyn: pół kostki drożdży, łyżka cukru, łyżka mąki, dwie ...
  • Z bloga: Wypieki Beaty

    Bułeczki gryczane     Bułeczki gryczane upiekłam specjalnie jako podstawę do kanapki z pulled pork. Chciałam podać wieprzowinę z jakimiś fajnymi i zdrowymi bułkami :) Dlatego bułki na ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Znalazłam je niedawno na stronie Moje Wypieki. Przepis wydał się łatwy a smak zapowiadał się kusząco. Wczoraj o poranku przystąpiłam do działania i... Te rosyjskie bułeczki to nie lada ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Drożdżowa bułka z serem i cebulą :)  Robimy ciasto drożdżowe z 0,5 kg mąki, 1/4 kostki drożdży, 1 szklanki ciepłej wody, łyżeczki soli. Potem gdy ciasto wyrasta, smażymy cebulę, ...
  • Z bloga: MojeGary

    Te pełnoziarniste bułki przypadną do gustu każdemu. Są smaczną podstawą każdej kanapki, z zewnątrz chrupiące i miękkie w środku  Kiedyś bałam się ciasta drożdżowego, uważałam, że ...
  • Z bloga: Di gotuje

    Już jako mała dziewczynka uwielbiałam książki kucharskie mamy i do dziś mam kilka z nich. Nie ważne, że brakuje w nich stron lub, że są ozdobione moimi malunkami... W sumie mam miłe...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Mięciutkie, puszyste, pyszne bułeczki orkiszowe. Bułeczki pełne zdrowia, bo upieczone z pełnoziarnistej mąki orkiszowej. Proste i szybkie do przygotowania. Jeśli nie masz czasu na ...
  • Z bloga: talerz przyjemności

    Kajzerki nie są trudne w wykonaniu, więc czasem warto upiec samemu w domu. Ja czasem pokuszę się na jakieś domowe pieczywo, ponieważ nie ma żadnych ulepszaczy i uwielbiam jeszcze takie ciepłe...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Po udanych, pysznych i puszystych bułkach orkiszowych na zakwasie zamarzyła mi się ich jeszcze doskonalsza wersja. Bardzo lubimy dodatek do bułek mąki żytniej, lubimy również dodatek ...
  • Z bloga: Wielopokoleniowo czyli testuję z mamą i córką

    Bardzo fajne, przyjemne w wykonaniu i ciekawe w smaku drożdżowe paluchy z dodatkiem suszonych pomidorów. Zapraszam! SKŁADNIKI:- 3 dag drożdży- 300 gram mąki żytniej- ok. 1 szklanka wody- 1 ...
  • Z bloga: Have a Cake

    Rewelacyjny przepis na bajgle! Mięciutkie w środku, z chrupiącą skórką na wierzchu. Można jeść i jeść. Zrobiłam trzy rodzaje: plecione, w kształcie precli i z dziurką w środku, ale te ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Najważniejszy posiłek, w ciągu dnia !  Jak zdrowo, szybko i łatwo dostarczyć potrzebnej do życia pozytywnej energii.  Dzisiaj przedstawię kilka propozycji dobrego śniadania, ...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Drożdżowa chałka z żurawiną jest miękka, lekko słodka...W sam raz na śniadanie, czy do kawy. A drugiego dnia można zrobić z niej tosty francuskie.    Chałka z żurawiną  600 g ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Domowe bułeczki orkiszowe z mascarpone niczym prosto z greckiej piekarni. Wypróbujcie u siebie w domu! Kiedy byłam na południu Europy uwielbiałam tamtejsze piekarnie! Codziennie próbowałam ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Cebularze wywodzą się z kuchni żydowskiej. To pszenne bułki czy też placki (zależy od wykonania) na których jest umieszczony farsz z posiekanej duszonej cebuli - często z makiem. Obecnie są ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Bułki pszenno-żytnie na drożdżach są idealne na śniadanie. Łatwo się je przyrządza, tylko potrzebują trochę czasu na wyrośnięcie.Użyłam siemienia lnianego, jednak można je ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Takie mini calzone dla każdego :)  Szybko się robi, bardzo smaczne :)  Do środka potrzebujemy  pół kg mięsa i przyprawy...sól, pieprz, paprykę, oregano i czosnek. wszystko razem ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Polecam wyrób domowego pieczywa, smakuje zupełnie inaczej niż odpiekane z marketu :) Potrzebujemy 1 kg mąki, pół kostki drożdży, łyżeczkę cukru, dwie małe szklanki ciepłej wody, ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Bułki często goszczą na naszym stole ale takich jeszcze nie było... Gyros domowy możemy przygotować po domowemu... po przygotowaniach schabu na wędlinę zostały ładne ścinki :) ......
  • Z bloga: chleba naszego

    Dobrze jest zacząć nowy dzień w pachnącym chlebem domu :) Jak to zrobić ? Po prostu trzeba upiec chleb lub bułki. Wieczorem przygotowujemy ciasto i na rano jak znalazł :) Przesiewamy 1 ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Bagietki są moim ulubionym rodzajem pieczywa, lubię chrupiącą skórkę z puszystym wnętrzem i nic to, nic.. że zawsze nakruszę nią jak dziecko, kto by się tym przejmował? :) Bagietka przeze...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×