Targ Smaku

  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Dieta ketogeniczna w skrócie to dieta, którą można opisać prostym zdaniem : Jedz tłuszcz, spalaj tłuszcz. Dziś proponuję Wam keto bułki, inspiracją dla mnie jest przepis Oli, który ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Bruschetta to jedna z najpopularniejszych przekąsek kuchni włoskiej. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, a jej smak jest nie do opisania 🙂 Najczęściej  podawana jest tylko z pomidorami i ...
  • Z bloga: Kuchnia w Słońcu Skąpana

    Z ostatniej górskiej wyprawy przywiozłam do domu kilogramy najróżniejszych oscypków.Małe, duże, klasyczne i te z innego mleka...Uwielbiam, kiedy trzeszczą miedzy zębami w ten ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Przez kilka ostatnich dni miałam straszną ochotę na domowe pieczywo. Ale nie chodziło mi o chleb, tylko o jakieś małe bułeczki. Zupełnym przypadkiem, w jednym z czasopism, trafiłam na ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Przepis na pyszne i bardzo proste gofry, które zrobisz z gotowanych ziemniaków oraz cebuli. Jedliście kiedyś takie?
  • Z bloga: Wilk Syty

    Jeśli do swojego - i tak już idealnego - hummusu potrzebujecie miękkiego, puszystego chlebka pita, ten przepis spełni wszystkie Wasze oczekiwania. Chlebki dosłownie rosną w dłoniach podczas ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonała na śniadanie czy kolację. Słodko pikantny sos madziarów Folwark doskonale uzupełnia smak serów.Składniki:bułka typu ciabatka2 plasterki sera cheddar1 plasterek sera żółtego np:...
  • Z bloga: kulinarny blog samanthy

    Smakowite, w kolorze złotej jesieni bułki dyniowe z puree z dyni. Mięciutkie, z chrupiącą skórką i orzechowym orkiszem oraz pestkami dyni. Znakomite bułeczki na poranne sniadanie dla każdego....
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Jako, że 16 października świętujemy Światowy Dzień Chleba u mnie coprawda nie chleb ale bułeczki z 3 zbóż: pszenicy, żyta i orkiszu. Bardzodobrze smakują i można je śmiało zajadać...
  • Z bloga: chleba naszego

    Prosty sposób na domowe bagietki. Wejdź i obejrzyj, a zobaczysz, że to łatwe.  Ciasto:1 kg mąki, 50 g drożdży, 2 szkl.wody, łyżka cukru, łyżka soli, ugotowany duży ziemniak.Zaczyn ...
  • Z bloga: Kuchenny Kredens

    Z takiej okazji, że jest niedziela, nie sposób wypić ani porannej kawy, ani popołudniowej herbatki bez domowego ciasta. Najlepiej drożdżowego. Przez resztę tygodnia człowiek jakoś tam zdoła...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Od czasu do czasu warto poświęcić trochę czasu i upiec zdrowe i dietetyczne bułeczki. Składniki: 40 g twarogu chudego 3 jaja 10 łyżek otrąb żytnich 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Bułeczki czosnkowe 2016-04-06 23:24:39 Porcje 12 Te bułeczki nie należą do tego rodzaju pieczywa, gdzie skórka jest spieczona i mocno chrupiąca. Bułeczki są bardzo mięciutkie w ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Rzadko kupuję pieczywo. Nie jadamy w domu dużo chleba. Jednak, gdy już skusimy się na piekarniane wypieki, niemal przy każdej wizycie w piekarni, mój starszy Syn prosi bym kupiła mu do szkoły...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Niezwykle puszysta, chrupiąca, pachnąca i pyszna! Domowa pizza balls do odrywania - kawałek po kawałku :-) W każdej kulce ciągnący się kawałek sera. Nie trzeba jej kroić. 12 puchatych kulek...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Jeszcze nie tak dawno świeżych fig mogliśmy pokosztować tylko podczas wakacji w Chorwacji, Grecji czy Turcji. W naszej kuchni, owszem obecne były figi, ale te  suszone, słodkie i pyszne, ...
  • Z bloga: greenscarf

    Bajgle czekoladowe piekę już regularnie 2 razy w tygodniu, i przy pomyślnych wiatrach trafia mi się aż jeden. Postanowiłam zrobić wersję pod swój gust, czyli wytrawną. Na nic to się ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Liście pożółkły i poczerwieniały na drzewach, powoli jest ich coraz więcej na trawnikach i chodnikach.  Pada deszcz, wieje wiatr a ja codziennie myślę o tym jak cudownie będzie wrócić do...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Kto z nas nie lubi świeżych, chrupiących bajgli z ulubionymi dodatkami, albo po prostu tak zwyczajnie, z powidłami i mlekiem roślinnym. Bajgle może zrobić każdy, nie ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Najcudowniejsze bułeczki śniadaniowe jakie do tej pory robiłam. Te domowe kajzerki to idealny zwiastun nadchodzącego weekendu. Piekę je ostatnio w piątki wieczorami, by rano uraczyć ...
  • Z bloga: kruchebabeczki.blogspot.com

    Witajcie :-) Ostatnio przesiliłam chyba rękę, młoda już trochę waży, ale czasem trzeba ją gdzieś podnieść, zanieść i jakoś tak dobrze mi się ją nosiło na lewej stronie. Niestety ...
  • Z bloga: greenscarf

    Wierzyć się nie chce, że z tak prostych składników można wyczarować takie cuda. Przymierzałam się do tego wypieku od dawna, a że wieczorem w niedzielę  okazało się,  że chlebak ...
  • Z bloga: Cynamon

    Czy lubicie zjeść na kolację lub śniadanie pyszne, pachnące, chrupiące z wierzchu a miękkie w środku i co najważniejsze CIEPŁE bułeczki? Myślę, że tak. Wydaje mi się też, że często ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Bajgle to drożdżowe bułeczki, charakterystyczne dla kuchni żydowskiej.  Od zwykłych bułek różnią się tym, że mają dziurkę, a przed pieczeniem musimy je krótko obgotować. Dzięki ...
  • Z bloga: codojedzenia.pl

    Moje pomarańczowe puree dyniowe wylądowało w bułkach. Ostatnio nie piekłam za dużo chleba, bo moja ręka jest jeszcze niewładna. Ale dzisiaj nabrałam ochoty na domowe bułki i jakimś cudem ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na pyszne, miękkie bułki do burgerów. Sprawdzą się idealnie, gdy najdzie Was ochota na przygotowanie domowych burgerów 🙂 Mnie właśnie niedawno takowa ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Uwielbiam je ! Delikatnie słodkie rogale drożdżowe posypane makiem. Jak tylko je widzę to nie przepuszczę...Kojarzą mi się z dzieciństwem i małą piekarnią " na Edukacji" w moim rodzinnym ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonały powrót do smaków dzieciństwa. Domowe podpłomyki podawane z sosem salsa mexicana Folwark są genialną, zdrową przekąską. Składniki:100g mąkiokoło ¼ szklanki wodysól, ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Mięciutkie, pyszne, pełne smaku, wilgotne, ziołowe… Oj dużo można by pisać o smaku tych bułeczek. Jedno jest jednak pewne są po prostu przepyszne! Smakują wspaniale zarówno bez dodatków,...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Paluchy drożdżowe z lekką ziołową nutą i posypką z ziaren chia stanowią idealną propozycję na śniadanie przy hummusie, czy innej paście, którą możecie wyjadać maczając w niej ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×