Targ Smaku

  • Z bloga: Taste and Cook

    Chlebek ziołowyPyszny, aromatyczny chleb domowej roboty z dodatkiem ziół i przypraw, który świetnie sprawdza się jako przekąska na imprezy. Najlepszy jest jeszcze na ciepło, rwany prosto z ...
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    Siedzę na trawie, a słońce ogrzewa miło moją skórę. Dookoła uspokajający szum lasu i pokrzepiające głosy cykad. Miesiąc stażu za mną, czeka mnie kolejny, a ja przyjmuję to do ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Pyszne i delikatne, a zarazem pełnoziarniste i pożywne. Bułeczki ziemniaczane, to od kilku miesięcy zdecydowanie nasze ulubione bułki. Piekłam je już wiele razy- praktycznie zawsze gdy ...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Piątek, piątunio, piąteczek, a ja o sobocie ☺ Chcecie zjeść jutro na śniadanie pyszne domowe pieczywo? Nie, nie musicie nastawiać zakwasu ani długo wyrabiać ciasta. Ba! Nawet nie ...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Dziś dość nietypowy post, ponieważ chcę podzielić się z Wami przepisem na mój ulubiony, a w dodatku prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny, chleb bezglutenowy bez jajek i mleka. Na diecie ...
  • Z bloga: Agusiowe smakołyki

    Lubicie domowe chlebki?Jeśli tak to wypróbujcie ten.Jest prosty w przygotowaniu i robi się bardzo szybko.Po raz pierwszy upiekłam ten chleb dwa lata temu i tak został z nami do dziś. ...
  • Z bloga: Pociąg Do Kuchni

    Puszysty chleb pszenny mleczny – mięciutki, puszysty, delikatny, ale absolutnie nie „watowaty”. Bardzo delikatny w smaku – lekko słodkawy, lekko słonawy – idealny i z wędliną i z ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Smaczna przekąska na każdą okazję: śniadanie, kolacja, na piknik, w podróż. Potrzebujemy tylko ciasto drożdżowe jak na chleb z 1 kg mąki, 50 g drożdży,  2 szkl. ciepłej wody, łyżki...
  • Z bloga: Alternatywy Pięć i Pół

    W tym przepisie muzą i inspiacją stał się http://www.slodkie-rewolucje.pl/2015/08/chleb-biakowy-fit.html. Po moim urodzinowym szaleństwie z rozpadającą się fit masą tortową i deficytem ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    A teraz podam Wam przepis jak od podstaw zabrać się za przygotowanie kanapki z przepysznym wołowym pastrami, jakiego możecie szukać w sklepach tutaj.  Otóż, wydało mi się profanacją ...
  • Z bloga: Proste i tanie wegańskie potrawy

    Wegańskie precle bawarskie - pyszna przekąska, o smaku podobnym do słonych paluszków, idealna do piwa -porcja na 10-12 sztuk - Składniki: Ciasto: 1,5 szkl letniej wody500g mąki1/2 op. ...
  • Z bloga: Domowa piekarnia dla leniwych

    Prosty Graham idealny na co dzień
  • Z bloga: Domowa piekarnia dla leniwych

    Drożdżowe, pszenne bochenki lub bułki - przepis na 2 bochenki - Składniki:  1/2 op. drożdży suszonych 0,5kg mąki pszennej (bardzo lubię Lubellę typ 520) szczypta soli woda ...
  • Z bloga: Domowa piekarnia dla leniwych

    Chleb z dynią puszysty bochenek z chrupiącą skórką, posypany ziarnami - porcja na 2 bochenki - Składniki:Zaczyn:4 łyżki puree z pieczonej dyni3 łyżki mąki2/3 op. drożdży suszonych1 szkl...
  • Z bloga: Domowa piekarnia dla leniwych

    Domowe chrupkie pieczywo z ziarnami - przepis na formę 20x30 cm - Składniki:1/2 szkl mąki pszennej1/2 szkl otrębów orkiszowych1/3 szkl siemienia lnianego1/4 szkl sezamu1 łyżeczka proszku do ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Chlebki pita, kto ich nie lubi? Do sosów, dipów, jako bułka – kieszonka do warzyw lub falafeli. Sklepowe pity odstraszają długą listą składników, dodatków i ulepszaczy. Poza tym smak ...
  • Z bloga: O kuchni z uczuciem

    Bardzo smaczne bułki, które nie wymagają przygotowania rozczynu. Przygotowuje się je bardzo łatwo i w miarę szybko jak na ciasto drożdżowe. Idealne na śniadanie lub kolację.Z podanej porcji...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Przygotowanie domowych przetworów wydaje się być nie lada wyzwaniem. Nic bardziej mylnego. Własnoręczne zrobienie dżemu morelowego zajmuje trochę czasu, ale efekt końcowy jest go ...
  • Z bloga: Kulinarna Maniusia

    Halo, halo słoneczka, wstaliście już. Mam dla was wspaniałe w smaku bułeczki na śniadanie. Wpadajcie i to szybko, póki jeszcze są. Są tak pyszne, że znikają błyskawicznie. Mięciutkie, ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Pieczywo to bezapelacyjnie podstawa naszej codziennej diety. Nie ma nic prostszego jak ukrojenie kromki chleba jako dodatek do śniadania, wzięcie pożywnej bułki do pracy, czy też zaserwowanie ...
  • Z bloga: jedz i smakuj

    To masełko –smarowidełko jest niezwykle smaczne. Masło w połączeniu z serem feta, czosnkiem, natką pietruszki i sokiem z cytryny. Wszystko to zmiksowane. Można dolać ciut oleju ...
  • Z bloga: Smaczki mojej kuchni

    Do wypieku chleba podchodziłam na zasadzie chcę ale się boję. Kiedyś popełniłam chleb żytni. Wyszedł pyszny, ale do chwili  zobaczenia chleba z garnka nie miałam zapału do piekarnictwa. ...
  • Z bloga: Wielopokoleniowo czyli testuję z mamą i córką

    Szybkie w wykonaniu, niezwykle smaczne i puszyste w środku - zapraszam do wykonania! SKŁADNIKI:- 2 mocno dojrzałe banany- 120 ml oleju słonecznikowego- 2 jajka- 230 g mąki- 1/4 szklanki ...
  • Z bloga: Przepisy na domowy ser i chleb

    Ciabatta robiona w trochę nietypowy sposób - cała mąka użyta do wypieku jest tu wprowadzona w postaci zaczynu biga.Biga to rodzaj sztywnego zaczynu, służącego do wypieku pieczywa typu ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

        W sklepie internetowym zamówiłam mąkę z sorgo i postanowiła upiec chleb z jej wykorzystaniem. Chleb z wierzchu trochę popękał, a w środku był miękki, trochę się kruszył. A ...
  • Z bloga: Słodka Babeczka

    Dzień dobry :) Ostatnio tak mnie naszło na chleb. Uwielbiam jego zapach roznoszący się po całym domu. Jeszcze taki ciepły posmarować masłem, które w mgnieniu oka się stopi. Uwielbiam :) Tym...
  • Z bloga: Moja Książka Kucharska

    CHLEB PSZENNO-ŻYTNI - szybki i chrupiący z foremki Jak przygotować szybki i chrupiący chleb pszenno-żytni w domu -wypróbowany przepis krok po kroku. Bardzo prosty w przygotowaniu chleb...
  • Z bloga: Bullio

    Klasyczne focaccia, czyli pyszna włoska przekąską z ciasta drożdżowego. Tym razem z dodatkiem rozmarynu, gruboziarnistej soli i oliwy z oliwek. Drożdże wymieszać z mąką. Dodać wodę, sól ...
  • Z bloga: swojskie jedzonko

    Pyszny chlebek ,który krąży od jakiegoś czasu po internecie,musiałam sama spróbować.Udał się pięknie,i był bardzo pyszny,na pewno zrobię znowu.Chrupiąca skórka i mięciutki ...
  • Z bloga: gotuję na co dzień

    Nie ma jak domowe zapiekanki .Często serwujemy sobie na kolację z przeróżnymi dodatkami.Dziś będą z aromatyczną kolorową cukinią ;w dwóch wersjach z pieczarkami lub szynką. ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×