Targ Smaku

  • Z bloga: Słodkie inspiracje

    Moja Mama powróciła ostatnio do dobrego nawyku samodzielnego pieczenia chleba. Staram się ostatnio bywać w domu jak najczęściej, dzięki czemu mogę się zaopatrzyć w taki zdrowy bochenek ...
  • Z bloga: mniam-mniam

    …a dziś polecam tureckie bułki Acma kształtem przypominające bajgle; posypane moją ulubioną czarnuszką. Przepyszne z  wędliną, serkiem, pomidorem, ogórkiem czy też z dżemem. Ja piekłam...
  • Z bloga: chleba naszego

    Po prostu chleb na niedzielę :) Warto w ten świąteczny dzień mieć na stole świąteczne pieczywo. Pachnące, chrupiące, domowe i smaczne :) Potrzebujemy tylko 1 kg mąki 650, 1/2 kost. ...
  • Z bloga: Pysznie & Pięknie

    Cudowne, puszyste z chrupiącą skórką po prostu idealne. Kilka prób ale udało się i według mnie i moich bliskich są doskonałe i lepsze niż te ze sklepu. Składniki na 12 bułeczek:0.5 kg ...
  • Z bloga: Ale zakwas!

    W takim chlebie nie ma słodyczy, ale jest interesująca wytrawność śliwek i orzechów. Doskonale uzupełni proste śniadanie, ponieważ sam w sobie jest przepyszny i nie wymaga wielu dodatków....
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Nie ma nic lepszego niż domowe pieczywo. Dlatego dziś postanowiłam zrobić własne bułeczki pszenne z dodatkiem czarnuszki. Są przepyszne - miękkie, puszyste i od samego zapachu człowiek robi ...
  • Z bloga: latosiowy-dom

      Są takie momenty, że nachodzi mnie na robienie chleba domowego… aż się najem. Robię wtedy zakwas i piekę namiętnie. To mój ulubiony. Chrupiąca skórka, mięciutki środek. Pychota! ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Bardzo rzadko zdarzają nam się dni, kiedy świeżo upieczona chałka nie zostaje zjedzona jeszcze lekko ciepła : ) Jeśli jednak uda się jej dotrwać kolejnych dni (przyznam się, że ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Oryginalny przepis jest na zapiecekjagi.blogspot.com polecam zajrzeć :) Znajdziecie tam również inne ciekawe przepisy :) Mój chleb jest upieczony po mojemu :) ale inspiracją była wizyta ...
  • Z bloga: Grahamka, weka i kajzerka

    Struan to podobno chleb pochodzący z zachodniej Szkocji. W przeddzień święta św. Michała Archanioła (29 września - Feast of Saint Michael The Archangel) miał tam miejsce cudowny zwyczaj. ...
  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Składniki (ok 15 sztuk)  500g mąki (u mnie 150g orkiszowej, 200g pełnoziarnistej i 150g pszennej) 100g oleju roślinnego 1 szklanka mleka roślinnego ( u mnie napój owsiany z kokosem BIO ...
  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Chleb z formy – według mnie najprostszy chleb na świecie. Pszenny, na drożdżach. Z formy, więc nic nie ucieka. Mięciutki, puszysty i delikatny. Idealny dla dzieci. Można dodać do niego ...
  • Z bloga: swojskie jedzonko

    Wymyśliłam je ostatnio,pyszne i niesamowicie aromatyczne,pachnie nimi cały dom,można je jeść  z lekkim jogurtowym sosem tzatziki lub aromatyczną oliwą,można ich nie zakręcać i wtedy ...
  • Z bloga: Kuchnia w Słońcu Skąpana

    Do Wielkanocy jeszcze trochę czasu, a ponieważ w zeszłym roku wrzuciłam tu swoje pomysły wielkanocne na ostatnią chwilę, to w tym zamierzam bez pośpiechu podrzucać od czasu do czasu moje ...
  • Z bloga: talerz przyjemności

    Kolejny chleb własnego wypieku łatwy w przygotowaniu, który jest długo świeży i na pewno zdrowszy niż ze sklepu. Składniki:400 g mąki pszennej chlebowej typ 750 200 g mąki żytniej ...
  • Z bloga: Smaki Ewy

    Niedawno przedstawiałam takie bułki z jarmużem i chorizo. Dzisiaj inna wersja tych pysznych bułek bo ze szpinakiem i boczkiem. Koniecznie je przygotujcie, są zdecydowanie bardziej niż smaczne....
  • Z bloga: chleba naszego

    Chleb ziemniaczany, bardzo dobry, pulchny i z chrupiącą skórką :) "jak ze sklepu" :)    ...jak to zrobić? po prostu, po domowemu...a wszystko zobaczycie na zdjęciach poniżej :) ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 30 dkg mąki żytniej chlebowej Młynomag 10 dkg mąki pszennej 1,5 szklanki wody 15 dkg zakwasu żytniego 1 dkg świezych drożdży 1,5 łyżeczki soli 3 łyżki otrębów 3 łyżki … ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Szybko, łatwo, pachnąco, smacznie i przyjemnie :)  Tak można powiedzieć o domowym wypieku bułek :) Najpierw robimy zaczyn: pół kostki drożdży, łyżka cukru, łyżka mąki, dwie szklanki...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Przyznam się, że wcale nie zamierzałam piec chleba. Pamiętam Babcię  jak piekła chleb w piecu. Wielkie pachnące bochny chleba, które z upływem czasu kroiło się w coraz cieńsze kromki. ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Placki cebulowe z serem i makiem – są bardzo dobre na ciepło jak i na zimno. Są one bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.   Czas wykonania: 2 h 30 min   Ilość porcji: 12 sztuk ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Postanowiłam, że zdecydowanie częściej muszę piec chleb. W końcu co swój wypiek to swój – dużo zdrowszy, niż ten ze sklepu. Przepis na chleb żytni razowy znalazłam na opakowaniu ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Chleb, który dzieci lubią bardziej niż bułki :)Co takiego jest w tym pysznym chlebie?... Już podaję składniki na dwa bochenki foremkowe 30 x 11 Mąka typ650- 5 szkl., mąka żytnia typ2000-...
  • Z bloga: Lucky in Life

    Ostatnimi czasy mam spory problem z zakupem chleba, który jest dla mnie odpowiedni w smaku i konsystencji, a dodatkowo będzie jeszcze smaczny następnego dnia. Sfrustrowana kolejnymi ...
  • Z bloga: manslogblog

    Dziś pieczenie chleba po męsku: szybko, sprawnie i skutecznie.
  • Z bloga: MamaOskarka

    Chlebek jest zwarty z chrupiącą skórką, pysznymi chrupiącymi pestkami dyni. Połączenie mąki pszennej i mąki żytniej chlebowej typ 720 od Młynomag sprawia, że miąższ się nie kruszy ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszna kanapka na ciepło. Obowiązkowo z sosami Folwark.  Kebab gyros ostry Folwark lub kebab gyros łagodny Folwark. Składniki:bułka paluchsalami 3,4 plasterkiser żółty 2 ...
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    Co jak co muszę przyznać, że bułeczki wyszły wspaniałe . Piękny kolor, cudowny zapach, miękki środek ... czego chcieć więcej ! Przepis wzięłam z zagranicznej strony i oczywiście ...
  • Z bloga: Przepisy na domowy ser i chleb

    Na zdjęciu: woda z owocami po fermentacji, po prawej stronie "szef" Zakwas pszenny na fermencie owocowym. W tym zakwasie źródłem dzikich drożdży i bakterii mlekowych (mikroflory zakwasu) są ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Odwiedziłem dzisiaj blog ... http://dolcevitainmykitchen.blogspot.com/2016/02/ziemniaczane-bueczki-na-drozdzach.html  i znalazłem przepis na fajne bułki :) Jak już zobaczyłem, to ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×