Targ Smaku

  • Z bloga: Domek na chabrowej

      Hej!Specjalnie dla Was przepis na zdrowe pełnoziarniste bułki do hamburgerów. To autorski przepis mojego męża. Polecam są naprawdę pyszne.Składniki: 200 g mąki pełnoziarnistej (u nas ...
  • Z bloga: Poranek na słodko

    WEGAŃSKIE MUFFINY ANGIELSKIE /przepis własny/ 50 g mąki żytniej razowej 10 g mąki z wiesiołka 35 g mąki słonecznikowej 30 g mąki pszennej graham 5 g błonnika owsianego 120 ml ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Banalnie proste bułki hamburgerowe z zakwasem nadającym im delikatnie kwaśnego smaku, który wspaniale komponuje się z wegetariańskimi burgerami. ...
  • Z bloga: Ola la LCHF

    Jako, że najczęściej prosicie o pomysły na niskowęglowodanowe śniadania, dzisiaj mam dla Was znakomity zamiennik zwykłego chleba! Placki chlebowe „oopsies” są przepyszne i bardzo sycące. ...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    500 g mąki (300 g orkiszowej, 200 g pszennej typ 650)40 g świeżych drożdży0,5 l letniej przegotowanej wody 30 g suszonych pomidorów4 łyżki ziaren sezamu4 łyżki ziaren słonecznika4 ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Nieuchronnie zbliżamy się do dnia, w którym z każdej strony będziemy prześladowani przez nadziane różaną konfiturą, oblane lukrem bądź obsypane cukrem pudrem i wykończone aromatyczną ...
  • Z bloga: W garach u Gosi

    Po co kupować gotowe bułki kiedy możemy mieć pyszne, puszyste i świeżutkie bułeczki nie ruszając się z domu. A hot-dogi, to świetny pomysł na kolację, na domową imprezę lub tak ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pita, czyli okrągłe, pszenne, płaskie placki, popularne w krajach Bliskiego Wschodu i Maghrebu. Jedzone są najczęściej z pikantnymi sosami. Mają tę właściwość, że podczas pieczenia ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Chaczapuri jest gruzińskim plackiem, bez zbędnych przypraw i dodatków. Istnieją dwa rodzaje chaczapuri – andżaruli i imeruli. Pierwszy z nich podaje się z serem i jajkiem, drugi natomiast – ...
  • Z bloga: To co lubię

    Swoją przygodę z pieczeniem chleba zaczęłam w ubiegłym roku na Święta Bożego Narodzenia. Przepis dostałam od sąsiadki, która od dawna sama piecze chleb. Pani Tereso bardzo dziękuję :) ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Mam dzisiaj dla Was chleb według przepisu Siostry Anastazji. Chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika i sezamu. Pyszny, świeżutki i chrupiący. rozczyn 100g świeżych drożdży 2 łyżki ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Karnawał ! Imprezy, hulanki i swawole ! Czas zabawy trwa w najlepsze ! Dlatego podrzucam  Wam bardzo prosty przepis na fajną przekąskę: domowe krakersy z czarnuszką. Do tego jakiś prosty dip,...
  • Z bloga: www.przepisyJoli.com

    BUŁECZKI PEŁNOZIARNISTE NA KEFIRZE – domowe pieczywo w 5 min. 🙂 Pyszne, chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Takie bułki to idealna propozycja na zdrowsze i pyszne śniadanie 🙂...
  • Z bloga: Westchnął seler

    Bo tak wyszło. Kolejna odsłona drożdżowego chlebka bez wyrabiania. Tym razem z przewagą mąki żytniej, którą dodałam również do zaczynu. Sypnęłam też więcej ziaren. Ładniuchny, ...
  • Z bloga: Przepisy na domowy ser i chleb

    Prosty chleb żytni z niewielkim dodatkiem mąki pszennej i dużą ilością ziaren słonecznika, sezamu i siemienia lnianego. Ilości składników na formę 25x11 cm Zaczyn (18-24 godziny ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonały pomysł na śniadanie. Grzanka z sosem czosnkowym Folwark, która znakomicie zastąpi kanapkę. Składniki:3 kromki pieczywa 1 jajko2 średnie ząbki czosnkusos czosnkowy Folwarkolej lub ...
  • Z bloga: Przepisy Babci

    Składniki: 3 szklanki mąki typ 650 1 ½ szklanki mąki pszennej razowej do wypieku domowego chleba Ok. 100 gram ziaren słonecznika Ok. 50 gram sezamu Ok. 50 gram pestek dyni 2 opakowania ...
  • Z bloga: Bodylicious

    Ten przepis jest dla wszystkich, którzy nie piekli jeszcze nigdy chleba, a chcieliby spróbować. Nie wymaga nic innego jak tylko postępowania zgodnie ze wskazówkami a napewno się uda. Ten chleb ...
  • Z bloga: Wielopokoleniowo czyli testuję z mamą i córką

    Ciasteczka cynamonowe moje dzieci mogłyby jeść na okrągło. Jednak  warto urozmaicić je czasami innymi dodatkami, np. otrębami pszennymi. W smaku nadal dominujący jest cynamon, ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    W Walentynki wcale nie musi być słodko, bo nie samym deserem się żyje ;) Dla mnie jest najważniejsze, żeby mój domownik zjadł porządne, zbilansowane i zdrowe śniadanie.  Wiadomo, że ...
  • Z bloga: Przepisy na domowy ser i chleb

    Niemiecki chleb żytni razowy. Dosyć prosty, tylko 2 fazy: zaczyn 24 godziny i ciasto 1,5 godziny.Ilość składników na formę 30 x 10 cm (2 litry)Pomocny filmik z YouTube (nie sugerujcie się...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Czasem mam dość ziemniaków, ryż, makaronu czy kaszy. Placki chlebowe stanowią cudowny zamiennik zwłaszcza jako dodatek czy zapychacz w potrawach półpłynnych takich jak gulasz, curry czy ...
  • Z bloga: Kuchnia Bazylii

    Odrywane drożdżowe ślimaczki są moją kolejną propozycją na smaczną przekąskę. Wcześniej przygotowywałam Ziołowy chlebek Artykuł Odrywane drożdżowe ślimaczki z szynką i serem ...
  • Z bloga: Di gotuje

    Zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy lubią monotonne wyrabianie pieczywa i czekanie, aż ciasto wyrośnie. Dlatego powinien przekonać Was fakt, że chleb - wraz z pieczeniem jest gotowy ...
  • Z bloga: Przepisy na domowy ser i chleb

    Rosyjski chleb pszenny z zaparzaną mąką, na zakwasie i drożdżach. Bardzo smaczny, lekko słodkawy. Ma puszysty miękisz i chrupiącą skórkę. Oryginalny przepis podaje dodatek rodzynek, ...
  • Z bloga: gotujący_vegepiotrek

    Ostatnimi czasy chodziła za mną pizza, ale nie taka zwykła, a w formie chlebka.Ciasto miękkie i bardzo puszyste, farsz z duża ilością pysznych i kolorowych warzyw - czego chcieć więcej ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    1 szklankę mąki żytniej 3 szklanki mąki gryczanej 3 szklanki wody 25 g drożdży 2 łyżki miodu 1 łyżka soli 1/2 szklanki mleka siemię lniane, sezam, słonecznik – (dodaj takie ziarna ...
  • Z bloga: Przepisy na domowy ser i chleb

    Pieczony na blasze z piekarnika, dosyć prosty chleb pszenny półrazowy na drożdżach.  Zaczyn (3,5 godziny) 85 g mąka pszenna 550/1850 (pół na pół) 85 g woda 1 łyżka zakwasu (jak...
  • Z bloga: Kuchenny Kredens

    Jeśli znalazłby się ktoś chętny – w celu zupełnie obojętnym – do przeanalizowania typowego jadłospisu w polskim domu, bez najmniejszej nawet wątpliwości w kwestii śniadań w ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Od pewnego czasu przygotowuję sobie sama bezglutenowe, chrupkie pieczywo i dziś postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na nie, tym bardziej, że dobrałam do niego wspaniały zestaw ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×