Targ Smaku

  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Kasza gryczana niepalona, woda i sól – te trzy składniki wystarczą żeby upiec nadzwyczajny i super-zdrowy chleb bezglutenowy. Jego wyjątkowość tkwi w sposobie przygotowania - moczeniu kaszy...
  • Z bloga: Ladylaura

    Najlepsze bułki do burgerów i nie tylko jakie znam. Proste,puszyste w środku , warte upieczenia. Składniki: około 8 bułek 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 25 g świeżych drożdży 1 ...
  • Z bloga: Zapachy Kuchni

    Dziś mam dla Was propozycję na trochę inne bułki, a mianowicie nadziewane kremowym szpinakiem. Można je spożywać samodzielnie lub z dodatkami.  Składniki:Mąka pszenna pełnoziarnista- 1,5...
  • Z bloga: zdrowszawersja.pl

    Dziś chlebek bananowy, bez cukru ani żadnego innego słodziwa. Dojrzałe banany dają wystarczająco słodki smak. W szczególności polecam dla dzieci zamiast słynnej i uwielbianej białej buły....
  • Z bloga: MojeGary

    Majówka za pasem, a jak majówka to grill! Warto więc upiec z tej okazji własne musztardowe bułki, które idealnie pasują się do kiełbaski z grilla. Są lekko pikantne, miękkie w środku i ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Chrupiący chleb owsiany z piekarnika to świetny sposób na przygotowanie domowego pieczywa. W przygotowaniu tego chlebka sięgnęłam po trochę inną metodę niż dotychczas. Chleb jest ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Niedziela była wyjątkowym dniem. W końcu nie obudził mnie żadem budzik, w końcu dzieci nie wstały o dziwnie wczesnej porze, w końcu znowu upiekłam bułeczki!  Oprócz własnego apetytu ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Domowe bułki z cebulą, doskonałe na śniadanie i nie tylko. Ciasto: 1 kg mąki, 2 szklanki ciepłej wody, 1/2 kostki drożdży, łyżeczka cukru,  łyżka soli, dwa ugotowane i ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Zakwas na żurek w butelce – naturalny, najważniejszy składnik tradycyjnej zupy na Wielkanoc. Ale co zrobić z takim żurkiem w butelce, kiedy „na wszelki wypadek” kupimy go więcej? Możemy ...
  • Z bloga: Marta Próbuje

    Paleo bułki bez glutenu i  nabiału Przepisów na bułki w sieci jest mnóstwo, przepisów na bułki bez glutenu, zbóż i nabiału nieco mniej. Takich, które się udają można policzyć na ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Składniki: 500 g mąki tortowej 20 g drożdży 3 łyżki cukru 5 jajek 300 g miękkiego masła 100 ml ciepłego,tłustego mleka 1 opakowanie cukru wanilinowego 100 g czekolady gorzkiej Drożdże ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Super puszyste, mleczno-maślane - orkiszowe bułeczki śniadaniowe. Idealne zarówno na słodko jak i na wytrawnie. To ulubione bułeczki mojej Córci, która najchętniej zajada je na sucho, ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 50 dkg mąki chlebowej Młynomag 15 dkg zakwasu żytniego 1 dkg drożdży 1,5 łyżeczki soli ok. 1,5 szklanki ciepłej wody 3 łyżki siemienia lnianego Przygotowanie: Dzień przed ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Bułeczki pszenne faszerowane szynką i serem 🙂 Oczywiście najlepiej smakują od razu po upieczeniu –  bułka jest gorąca, a ser się ciągnie 🙂   Czas wykonania: 2 h 30 min   ...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Kto regularnie śledzi bloga, ten wie, że od jakiegoś czasu eksperymentuję z domowymi chlebami. Po opanowaniu wypieków na bazie drożdży, nadeszła pora podnieść poprzeczkę. Wyhodowanie ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszne drożdżowe paluchy z farszem mięsnym.  Genialnym uzupełnieniem smaku jest sos kebab gyros ostry Folwark.  Dla wielbicieli łagodnych smaków idealnie sprawdzi się sos kebab gyros ...
  • Z bloga: Westchnął seler

    Bo dorwałam się do czarnuszki. Chleb petarda! Zdecydowanie dla wielbicieli zapachu czosnku :p I ta charakterystyczna czarnuszka, która też robi robotę. Kompozycja smaków zbilansowana i ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pyszny i prosty w przygotowaniu chleb, który smakiem przebija niejeden "piekarniany". Mięciutki, puszysty środek i delikatnie chrupiąca skórka, czyli to co lubimy w świeżym pieczywie ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Chleb z orzechami włoskimi to pieczywo, którego koniecznie trzeba spróbować! Upieczony w garnku żeliwnym ma wspaniałą grubą i chrupiącą skórę ...
  • Z bloga: SłodkiZapachMalin

    Kolejny chlebek 🙂 odkąd w lodówce zamieszkał zakwas coraz częściej się „spotykamy” i „poznajemy” 🙂 Dziś na tapecie ŻURAWINA! przepis na jedną blaszkę 11x30cm 400g mąki ...
  • Z bloga: SłodkiZapachMalin

    Kolejny chlebek 🙂 odkąd w lodówce zamieszkał zakwas coraz częściej się „spotykamy” i „poznajemy” 🙂 Dziś na tapecie ORZECHY WŁOSKIE! przepis na jedną blaszkę 11x30cm 400g mąki ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszne drożdżowe bułeczki z farszem pieczarkowym, którym wyrazistego smaku nadaje sos kebab gyros ostry Folwark są doskonałym dodatkiem do barszczu czerwonego.  Dla wielbicieli łagodnych...
  • Z bloga: smakuj smaki

    Bo przecież nie byłabym sobą, gdybym nie zrobiła czegoś inaczej ;) :DZachęcam do wypróbowania chałki z daktylami :) http://deliciousplace.pl/blog/chalka-z-daktylami/
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    Dziś już w prawdzie Wielka Sobota i pewnie większość z Was naszykowała już koszyczki Wielkanocne, ale jest jeszcze na tyle czasu aby zdążyć upiec pieczywo na stół Świąteczny i ...
  • Z bloga: VioletoweKucharzenie

    Małe chlebki idealnie pasują do wielkanocnego koszyczka. W dzień powszedni mogą być pyszna podłużną bułką. Są puszyste i delikatne w smaku. 550 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka ...
  • Z bloga: Take It Izzy

    Słodkie bułeczki z bakaliami to moja propozycja dla Was na weekendowe śniadanie w łóżku 🙂 Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia i warto go zacząć w słodkim nastroju. Do bułeczek ...
  • Z bloga: Gotowanie-UK

    Angielskie bułeczki Hot cross buns na Wielkanoc- Obecne w angielskiej Wielkanocnej tradycji kulinarnej od wieków, wg niektórych zjedzenie bułeczek w Wielki Piątek miało przynieść spokojny ...
  • Z bloga: Kuchnia na wesoło

    Pieczecie chleby? My rzadko ale czasami się zdarza. Ja mimo, że mniej zdrowe preferuje białe, a mąż ciemne :)Dzisiaj przedstawiam Wam pieczywo z dodatkiem płatków śniadaniowych500 g mąki ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 20 dkg mąki chlebowej 15 dkg mąki żytniej razowej 15 dkg zakwasu żytniego 1 dkg świeżych drożdży 1-1,5 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 5 dkg … Czytaj ...
  • Z bloga: Panda loves veggies

    Click for English version Kliknij po przepis po polsku Os tempos mudam e o nível da consciência alimentar cresce. Mil anos atrás ninguém se preocupava com o glúten mas havia pessoas que ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×