Targ Smaku

  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Dieta ketogeniczna w skrócie to dieta, którą można opisać prostym zdaniem : Jedz tłuszcz, spalaj tłuszcz. Dziś proponuję Wam keto bułki, inspiracją dla mnie jest przepis Oli, który ...
  • Z bloga: zuziawkuchni

    Klasyczny chleb pszenny na zakwasie, z pysznym miękkim środkiem z niedużymi dziurkami w miąższu, z bardzo chrupiącą skórką. Najlepszy oczywiście na ciepło :). Przygotowanie go wymaga ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Bruschetta to jedna z najpopularniejszych przekąsek kuchni włoskiej. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, a jej smak jest nie do opisania 🙂 Najczęściej  podawana jest tylko z pomidorami i ...
  • Z bloga: Kuchnia w Słońcu Skąpana

    Z ostatniej górskiej wyprawy przywiozłam do domu kilogramy najróżniejszych oscypków.Małe, duże, klasyczne i te z innego mleka...Uwielbiam, kiedy trzeszczą miedzy zębami w ten ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Przez kilka ostatnich dni miałam straszną ochotę na domowe pieczywo. Ale nie chodziło mi o chleb, tylko o jakieś małe bułeczki. Zupełnym przypadkiem, w jednym z czasopism, trafiłam na ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Przepis na pyszne i bardzo proste gofry, które zrobisz z gotowanych ziemniaków oraz cebuli. Jedliście kiedyś takie?
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Chleb orkiszowy 2016-05-03 14:57:09 Porcje 24 Prozdrowotne właściwości orkiszu były znane od dawna, jednak przez ostatnie 20 lat ten gatunek zboża był raczej zapomniany. Wiele ...
  • Z bloga: Wilk Syty

    Jeśli do swojego - i tak już idealnego - hummusu potrzebujecie miękkiego, puszystego chlebka pita, ten przepis spełni wszystkie Wasze oczekiwania. Chlebki dosłownie rosną w dłoniach podczas ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonała na śniadanie czy kolację. Słodko pikantny sos madziarów Folwark doskonale uzupełnia smak serów.Składniki:bułka typu ciabatka2 plasterki sera cheddar1 plasterek sera żółtego np:...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Dawno już nie brałam udziału we wspólnym pieczeniu chleba, albo wyjezdżałam, byłam w drodze albo właśnie wracałam. Światowy Dzień Chleba - także dla domowego piekarczyka jest jednak ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Dzisiaj Światowy Dzień Chleba. Polecam każdemu domowy wypiek chleba.  Do 1 kg mąki dosypujemy 1 łyżkę soli, następnie dodajemy dwa ugotowane i rozgniecione  ziemniaki  i razem mieszamy ...
  • Z bloga: AleTorcik - blog cukierniczy

    Piekłem swego czasu bardzo dużo chlebów, ale muszę przyznać, że ten jest jednym z najlepszych, jak nie najlepszy z moich dotychczasowych wypieków. Chleb jest miękki, puszysty a posypka z ...
  • Z bloga: Chleb Pod Grapą

    Minimalistyczny chleb na zakwasie ze starożytnej odmiany pszenicy. Z jednego rodzaju mąki, łyżki zakwasu i soli, bez dodatków, bez foremki. Publikowałam już przepis na płaskurkowe ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Decyzja o upieczeniu tego chleba była szybka i spontaniczna. Wynikała po części z chęci wzięcia udziału w Piekarni Amber. Nie będę jednak ukrywać, że chlebek spodobał mi się już ...
  • Z bloga: Przepisy na domowy ser i chleb

    Mimozami jesień się zaczyna. Złotawa, krucha i miła....śpiewał Czesław Niemen.U mnie polska złota jesień w pełnej krasie, pachnąca dynią i figami, a to za sprawą październikowej ...
  • Z bloga: kulinarny blog samanthy

    Smakowite, w kolorze złotej jesieni bułki dyniowe z puree z dyni. Mięciutkie, z chrupiącą skórką i orzechowym orkiszem oraz pestkami dyni. Znakomite bułeczki na poranne sniadanie dla każdego....
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Chleb żytni, z dodatkiem mąki pełnoziarnistej i słonecznika, to kolejny chlebek na zakwasie. Powstał specjalnie na zaproszenie Zorry z okazji Światowego Dnia Chleba.Pyszny, chrupiący, z ...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Jako, że 16 października świętujemy Światowy Dzień Chleba u mnie coprawda nie chleb ale bułeczki z 3 zbóż: pszenicy, żyta i orkiszu. Bardzodobrze smakują i można je śmiało zajadać...
  • Z bloga: chleba naszego

    Prosty sposób na domowe bagietki. Wejdź i obejrzyj, a zobaczysz, że to łatwe.  Ciasto:1 kg mąki, 50 g drożdży, 2 szkl.wody, łyżka cukru, łyżka soli, ugotowany duży ziemniak.Zaczyn ...
  • Z bloga: Kuchenny Kredens

    Z takiej okazji, że jest niedziela, nie sposób wypić ani porannej kawy, ani popołudniowej herbatki bez domowego ciasta. Najlepiej drożdżowego. Przez resztę tygodnia człowiek jakoś tam zdoła...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Od czasu do czasu warto poświęcić trochę czasu i upiec zdrowe i dietetyczne bułeczki. Składniki: 40 g twarogu chudego 3 jaja 10 łyżek otrąb żytnich 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Foccacia to włoski chlebek, który przygotowywany jest na bazie ciasta drożdżowego. Świetnie sprawdza się jako przystawka lub jako dodatek do piwa lub wina. Przygotowanie chlebka nie jest ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Bardzo uniwersalny przepis na mało słodką i delikatną chałkę. - Można ją jeść zarówno na wytrawnie, jak i na słodko. - Nie kruszy się i dobrze się kroi.- Idealna dla Dzieci oraz osób ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Bułeczki czosnkowe 2016-04-06 23:24:39 Porcje 12 Te bułeczki nie należą do tego rodzaju pieczywa, gdzie skórka jest spieczona i mocno chrupiąca. Bułeczki są bardzo mięciutkie w ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Chlebki Naan 2016-05-05 12:41:33 Porcje 12 Zabieram Was dziś na króciutką wyprawę do Indii- kraju niepowtarzalnych smaków i zapachów. Chlebki Naan są tradycyjnym dodatkiem do dań ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Rzadko kupuję pieczywo. Nie jadamy w domu dużo chleba. Jednak, gdy już skusimy się na piekarniane wypieki, niemal przy każdej wizycie w piekarni, mój starszy Syn prosi bym kupiła mu do szkoły...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Niezwykle puszysta, chrupiąca, pachnąca i pyszna! Domowa pizza balls do odrywania - kawałek po kawałku :-) W każdej kulce ciągnący się kawałek sera. Nie trzeba jej kroić. 12 puchatych kulek...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Chleb żytni z orzechami i żurawiną 2016-06-29 15:02:48 Porcje 24 Od tysięcy lat chleb jest jednym z podstawowych produktów żywnościowych w diecie człowieka. Jest ważnym symbolem ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Domowy, prosty chleb gryczany na drożdżach, których w ogóle nie czuć.Chlebek ma chrupiącą, pachnącą skórkę oraz wilgotny, idealny środek. Nie obawiajcie się specyficznego smaku.. ...
  • Z bloga: Smakowało.Mi

    Długo się zbierałam do upieczenia tego chleba i powiem Wam, że żałuję, że tyle zwlekałam! Nie dość, że jest bajecznie prosty, to smakuje po prostu obłędnie i zachowuje świeżość ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×