Targ Smaku

  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Nadszedł grudzień, to i czas na świąteczny chlebek! W tym miesiącu do akcji Piekarni Amber został wytypowany przepis na szwedzki, korzenny chleb. Ma dość nietypowe jak na pieczywo na ...
  • Z bloga: Hacienda Agricola

    Pamiętacie, jak pisałam o swoim przerażeniu, gdy okazało się, że z diety Zosi musimy wyeliminować zwierzęce mleko i jajka? To była rewolucja! Ale po kilku latach muszę stwierdzić, że ...
  • Z bloga: Mój Ogródek

    Owsiany bochenek 0,5 kg mąki 0,5 l ciepłej wody 25 g świeżych drożdży 4 łyżki płatków owsianych 2 łyżki dowolnych nasion pół łyżki soli pół łyżki cukru W misce dokładnie ...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    Rogale drożdżowe sprawdzą się na śniadanie lub drugie śniadanie.Ja bardzo lubię jeść takie z domową konfiturą lub dżemem np. z dyni  i jabłek.Nie jest to może najzdrowsze ...
  • Z bloga: VioletoweKucharzenie

    Do takiej bułeczki wystarczy dobre masło! Znakomite dodatki - smaczne kabanosy, aromatyczne suszone pomidory i greckie zielone oliwki sprawiają, że bułeczki są wyśmienite. Upieczone w foremce ...
  • Z bloga: Cytrynowy Sorbet

    Kiedy przychodzą leniwe letnie dni, to w niedzielne poranki nabieram ochoty na upieczenie pysznych, pachnących bułeczek na jogurcie🍞. Przepis jest banalnie prosty, dzięki czemu nie trzeba ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Święta Bożego narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Na ten czas zapewne każdy zaplanował już potrawy, które pojawią się na świątecznym stole…prawdopodobnie za sprawą tego, że co...
  • Z bloga: dolcevita-in-my-kitchen

    Smaczne bułeczki z twarogiem. Edyta Guhl. Witajcie, nigdy wcześniej przed pisaniem bloga nie zdawałam sobie sprawy, że tak często używam do gotowania i pieczenia sera. Teraz już wiem skąd ...
  • Z bloga: dolcevita-in-my-kitchen

    Ziemniaczane bułeczki na drożdżach. Edyta Guhl. Witajcie Kochani w ten śnieżny, zimowy ranek. Trzymam się dzielnie, nie podjadam słodyczy, chociaż koleżanki blogerki kuszą pysznymi ciastami...
  • Z bloga: wegetari-anka

    Są takie dni, a jesienią zdarza się to częściej, gdy żadna siła na niebie i ziemi nie zmusi mnie, by wyjść na dwór. Auto padło i w dodatku nie ma aktualnego przeglądu, z nieba skapuje ni ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Kolejny chleb z tych, co łatwo, szybko i smacznie. Tym razem użyłam mąki mieszanej. Połączyłam mąkę pszenną pełnoziarnistą z mąką orkiszową. Jest równie pysznie. A przepis na szynkę...
  • Z bloga: weganka-gotuje.blog.pl

    Powszechnie owies wkładany jest do jednego worka z pozostałymi zbożami glutenowymi jak pszenica, żyto i jęczmień. Ale to błąd. Owies naturalnie nie posiada glutenu, może go zawierać w ...
  • Z bloga: Gotowanie i pieczenie I love it

    Do zrobienia tego przepisu zainspirował mnie Pinterest na którym znalazłam owy przepis. Pochodzi on ze strony Inside The Rustick Kitchen. Bułeczki wyglądają  i smakują obłędnie. Jest ...
  • Z bloga: O kuchni z uczuciem

    Parówki w cieście lub inaczej bułka z parówką. Idealne na śniadanie lub kolację. Podałam z czerwonym barszczem do popicia. Znikają w ekspresowym tempie. Z podanej porcji wyszło mi 20 ...
  • Z bloga: Szalona Kuchnia Eweliny

    Domowe, pozbawione konserwantów i polepszaczy dyniowe słodkie bułeczki pachnące cynamonem to świetna propozycja na przygotowanie pieczywa własnego wypieku, które idealnie sprawdzi się do ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Polecam pyszne rogaliki, które szybko można przygotować i długo cieszyć się smakiem. Skład: mąka 450 1 kg, drożdże 50 g, masło 100 g, mleko ciepłe 300 ml, cukier 1 łyżka, sól ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Nie ma jak świeże, cieplutkie bułeczki. Moja dzisiejsza propozycja śniadaniowa to lekko słodkawe małe bułeczki z dużą ilością czarnuszki.   Czas wykonania: 1 h 40 min   Ilość ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Dyniowe kruche bułeczki* bez drożdży, przygotowane na proszku do pieczenia. Pomysł na szybką, wytrawną przekąskę, na śniadanie lub podwieczorek.  Po upieczeniu są kruche z zewnątrz i lekko...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Chlebek typy graham zadziwiająco suchy i sypki w środku z chrupiącą skórką na zewnątrz.   Czas wykonania: 2 h 30 min   Ilość porcji: 1,2 kg (forma 12 x 35 cm) Składniki: 400 g mąki ...
  • Z bloga: weganka-gotuje.blog.pl

    Rezygnując z pszenicy nie mam zbyt dużego wyboru jeśli chodzi o pieczywo w sklepie. Pozostaje chleb żytni ale tylko ten 100 % i chleby bezglutenowe, które niestety są napakowane ulepszaczami a ...
  • Z bloga: Gotuj i Mieszkaj

    Przepyszne lekko słodkie rogaliki, które będą wspaniałym pomysłem na śniadanie zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci. Można podać je z dżemem, czy konfiturą, ale same również smakują...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    I znów wróciłam do pieczenia domowego chleba na zakwasie! Mój zakwas niestety zamordowałam, ale dobra dusza, czyli Brenia z bloga Kuchnia Breni mnie podratowała i podarowała super zakwas, ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Nadziewana bułeczki, lekko czosnkowe, z dużą ilością pietruchy. Można je zajadać solo lub z dodatkami.   Czas wykonania: 1 h 45 min   Ilość porcji: 12 sztuk Składniki: 200 g mąki ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Małe bułeczki orkiszowe, w sam raz na dziecięcą imprezę. Idealne zarówno dla małych jak i dużych. Pyszne, puszyste i co istotne błyskawiczne. Polecam bardzo gorąco.Do ich ...
  • Z bloga: Przepisy na domowy ser i chleb

    Jeden z najpopularniejszych wśród domowych piekarzy przepisów z książki J. Hamelmana "Chleb", więc musiałem spróbować upiec go i ja.Jest to chleb pszenny z dodatkiem mąki żytniej ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Zawsze wydawało mi się że pieczenie chleba to bardzo skomplikowana sprawa. Niejednokrotnie oglądając lub czytając porady dotyczące wypieku chleba zastanawiałam się dlaczego ludzie tak sobie ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Pieczesz domowe pieczywo? Jeśli tak (lub chcesz zacząć), to mam dla Ciebie specjalny wpis bagietki – 3 sposoby na ciasto. Znajdziesz tu przepisy na bagietki zwykłe, czyli białe, pszenne. ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pszenne bułeczki z dużą ilością otrębów.   Czas wykonania: 2 h 30 min   Ilość porcji: 7 – 8 sztuk Składniki: 300 g mąki pszennej 50 g otrębów pszenne lub żytnie 2 łyżki oleju ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonała kanapka na ciepło. Zapiekane jajko z parmezanem na szynce w towarzystwie sosu madziarów Folwark to prawdziwy hit. Składnikibułka typu ciabatta2 plasterki dowolnej szynki 1 jajko2 ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Przepis z książki kulinarnej z włoskimi daniami. Przepis sprawdzony, ale niestety w moim wykonaniu ciabatty przypominały bardziej zwykłe bułki z oliwkami, niż wszystkim dobrze znane ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×