Szpinak z pieczarkami ... w śmietanie :)

Ten przepis nie posiada jeszcze zdjęć.

Zgłoś naruszenie zasad
4 / 5 (20 głosów)
60 minut
Łatwe

Składniki

  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • 30 dag pieczarek
  • 3 średnie ząbki czosnku
  • 3 filiżanki śmietany
  • 10 dag sera żółtego startego
  • sól, pieprz, szczypta suszonej bazylii
  • masło do podsmażania

Etapy przygotowania

  • 1

    Szpinak rozmrażamy, a następnie przesmażamy na maśle ze zmiażdżonymi ząbkami czosnku.

  • 2

    Pieczarki oczyszczamy, obieramy , kroimy w talarki, dusimy na maśle.

  • 3

    Łączymy pieczarki ze szpinakiem, dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i bazylią.

  • 4

    Rozkładamy na talerze i posypujemy serem tartym.

Nie udało się dodać załącznika.
Nie udało się dodać więcej załączników, usuń któryś z już dodanych
Poczekaj chwilę - trwa dodawanie załączników.

Komentarz został wysłany.

Przepraszamy Twój komentarz nie może zostać wysłany

Wkrótce pojawi się w serwisie. Zachęcamy do dalszej dyskusji. Wystąpił błąd i nie można zapisać komentarza.

 
No photo









Wpisz, jak chcesz się przedstawić
lub zaloguj się