Gruszki z sosem serowym - Przepis - Onet Gotowanie

Gruszki z sosem serowym

Gruszki z sosem serowym

1 zdjęcie zostało dodane dla tego przepisu

Zgłoś naruszenie zasad
4 / 5 (39 gło)
2 osób
Średnie

Składniki

  • 4 duże dojrzałe gruszki
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki masła
  • sok z 1 pomarańczy
  • 50 ml rumu
  • sos serowy marki Tarsmak uhonorowany dwukrotnie certyfikatem "Doceń polskie" i tytułem TOP PRODUKT

Etapy przygotowania

  • 1

    Gruszki kroimy wzdłuż na dwie połówki i wydrążamy gniazda nasienne. Następnie układamy je skórką na dół na patelni grillowej lub tacce do grillowania. W rondelku topimy masło, po czym łączymy je z miodem, rumem i sokiem pomarańczowym. Tak przygotowanym sosem polewamy gruszki tak, aby wypełnił on wydrążone miejsce. Grillujemy gruszki aż będą miękkie. Polewamy je Sosem serowym marki Tarsmak i podajemy.

    Przepisem podzielili się przedstawiciele firmy ZPiOAS Tarsmak, 8 wyrobów tego producenta nagrodzono certyfikatami "Doceń polskie".