Targ Smaku

  • Z bloga: Kate's Kitchen

    To już niestety ostatni z przepisów z „Weekendu na Wsi”, jednak mam szczerą nadzieję, że niedługo znów pojawi się okazja, żeby spędzić tam trochę czasu. Tym razem prezentuję sposób ...
  • Z bloga: domowe

    Jeszcze dwa lata temu w życiu nie wpadłabym na to, że z grochu można upiec ciasto. I to jakie ciasto!!! Ja ostatnio wszystko piekę z czekoladą, więc oczywiście dzisiejsze ciasto też nie ...
  • Z bloga: domowe

    Ciastka owsiane są chyba moimi ulubionymi ciastkami. Z resztą nie znam nikogo, kto pogardziłby takim ciachem do kawki w porze drugiego śniadania czy podwieczorku Zwykle piekłam te ciastka z ...
  • Z bloga: Fit&Fast Kitchen

    55 min Przepis na smaczną i sycącą kolację z białego twarogu i jajek z dodatkami. Czas przygotowania i ilość porcji55 minut, 2 porcje. Produkty 3 jajka, 200g twarogu, 1 pomidor, 1 ...
  • Z bloga: latosiowy-dom

      Pyszna, prosta i smacznie chrupiąca. Taka jak lubię Kto się skusi? Co nam trzeba? sałata lodowa-główka kilka suszonych pomidorków w oleju mała puszka kukurydzy-u mnie Bonduelle-złocista ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Najlepsze ciasto jakie ostatnio jadłam to rodzaj piernika z marokańską mieszanką przypraw ras el hanout. To coś pomiędzy przyprawą do piernika a curry. Zostawia na języku lekko pikantny ...
  • Z bloga: Kuchnia dla Mojego Syna

    Zupa jogurtowa z boczniakiem Zupa ta jest inspirowania rumuńską zupą „ciorba de burta”, która tak na prawdę jest flakami w jogurcie. Tutaj flaki zastępujemy boczniakiem, a dodatkowo warzywa ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Mam dla Was kolejny, prosty pomysł na wytrawne gofry. Tym razem w wersji bezglutenowej oraz z kurkumą i chilli. Takie gofry będą świetnym dodatkiem do śniadania, obiadu a nawet kolacji – ...
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    Znacie pięć podstawowych etapów nauki? Wyparcie (spoko nie jest tego dużo!), gniew (dlaczego nie zabrałam się wcześniej?), negocjacje (tego nie będzie, tego też nie...) , depresja (rzucam te...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

        Drugi przepis z pieczarkami portobello ( pierwszy  tutaj ), a teraz  pieczarki zostały uduszone w  mleku kokosowym i podane z ryżem jaśminowym.     Składniki 1 lub 2 pieczarki ...
  • Z bloga: Zmacznego

    Jako dziecko uwielbiałam, kiedy przychodził listonosz i zostawiał zaadresowane do nas przesyłki. Oczywiście w większości przypadków była to korespondencja do rodziców – pisma z urzędów,...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Najlepszą przekąską do piwa jest czeski hermelin, czyli marynowany w oleju i przyprawach serek pleśniowy typu camembert. Można go zjeść w każdej czeskiej knajpie, ale bardzo łatwo jest go ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Lubię domowe desery bardziej niż kupne słodycze, zwłaszcza, jeśli zrobienie ich zajmuje niewiele więcej czasu niż otwarcie paczki ciastek. W tym przepisie najdłuższą czynnością jest ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Mam tendencje do jedzenia w kółko tych samych rzeczy, ale wprowadzam do nich drobne zmiany. Teraz jest sezon na babkę ziemniaczaną. Była już grana z babka marchewką (tu przepis), więc w tym ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeśli czytasz ten blog, to wiesz, że mam tendencje, żeby w kółko jeść podobne rzeczy. Dlatego sezon wigilijny kończę dopiero teraz. I to od samego rana, bo kończę go mleczną zupą ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Czy pasztet będzie pikantny czy nie decydujecie sami, jednak fasola jest dość neutralna w smaku i trzeba jej trochę pomóc. Jeśli nie przepadacie za ostrością pieprzu cayenne czy chili, ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Wszyscy wiemy jak ważne jest jedzenie śniadań. To właśnie ten pierwszy posiłek pomaga rozruszać układ pokarmowy i kopnąć metabolizm do działania. Podobno im później jedzone ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Gryka jest moją ulubioną kaszą. Cenię ją za jej wyraźny, orzechowy smak i podaję z warzywnym curry (zamiast ryżu) czy sosem pomidorowym (zamiast makaronu). Ale kasza gryczana świetnie ...
  • Z bloga: bezglutenowi

    Jestem ogromną fanką miodownika. Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na miodowiec nie klasyczny, lecz lekko zmodyfikowany, oparty ma mące migdałowej oraz maśle. Przepis na ten Miodowiec krąży w ...
  • Z bloga: Dieta Eco

    Nastał  XXI wiek i coraz częściej ludzie zastanawiają się co jeść i z jakiego źródła pochodzą produkty spożywcze . Jest grupa ludzi która zadowoli się śmieciowym jedzeniem ,ale ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Pasta do chleba, przekąsek, wytrawnych małych dań do ręki ,jest zawsze mile widziana. Takie smarowidła ułatwią nam przygotowanie wielu przekąsek, koreczków, roladek. Właściwie trzy ...
  • Z bloga: bezglutenowi

        Dawka Noworocznej motywacji! Jeszcze mamy zimę, ale pomyśl już o wiośnie. Nowy Rok to dobry czas na zmiany niech Cię zmotywuje. Obiecywałeś sobie już kiedyś, że schudniesz, ...
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    Wielka radość zagościła u wszystkich studentów. Nadszedł ten czas. Tak, to właśnie ona! Wielkimi krokami nadchodzi... sesja. Czas sprzątania całego mieszkania, uwzględniając odkurzanie ...
  • Z bloga: Smaczna Dieta

    W związku z zimową aurą za oknem kolejny przepis „pod pierzynką”. Tym razem filety rybne z musem jabłkowym i żurawiną. Słodko-kwaśny smak jabłek doskonale przenika smak ryby. Danie jest ...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    250 g świeżych liści szpinaku2 ząbki czosnku1 jajko200 g mąki żytniej (typ 2000)200 g mąki pszennej (typ 650)sól morskapieprzSkładniki pozwalają na wykonanie 4 porcji ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Najbardziej lubię ciasta warzywne typu piernik marchewkowy  czy sernik dyniowy. Jeśli dobrze zmiksujemy składniki i przyprawimy nasze ciasto cynamonowe, to taki zdrowy dodatek jest niewyczuwalny ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Uwielbiam gzik z twarożkiem, ale ziemniaki można jeść też z każdą inną pastą kanapkową – będą sycące i bezglutenowe.   Składniki: kilka ładnych, średnich ziemniaków pasta jajeczna...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeżeli czytasz tego bloga, to wiesz, że podaję tu przepisy na dania, które naprawdę jem. Niektóre są bardzo proste. Np. sałata ze śmietaną czy pasta jajeczna. Dlaczego by nie jeść ich ...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    200 g zielonej soczewicy1 por (200g)1 marchewka (100g)1 pietruszka (100g)0,5 selera (100g)1 jajkoolej do smażenia i wysmarowania foremki (3 ziarna)sól morskapieprzSkładniki pozwalają na ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Quiche (kisz) jest to rodzaj tarty, którego bazę stanowią kruche ciasto oraz masa śmietanowo-jajeczna. Reszta wypełnienia jest w zupełności uzależniona od naszej fantazji! Są takie produkty,...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×