Targ Smaku

  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Kasza gryczana niepalona, woda i sól – te trzy składniki wystarczą żeby upiec nadzwyczajny i super-zdrowy chleb bezglutenowy. Jego wyjątkowość tkwi w sposobie przygotowania - moczeniu kaszy...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Wegetariańskie, lekkie danie z mnóstwem warzyw i naturalnym tofu. Pyszna propozycja na szybki, zdrowy obiad.   Składniki: 180g tofu naturalnego sok z ½ cytryny ząbek czosnku 2 szalotki imbir...
  • Z bloga: Zapachy Kuchni

    Sezon na cukinię uważam za otwarty !  Rozpoczynam od wegetariańskich placuszków z dodatkiem twarożku. Bardzo pyszne i jak zwykle -banalne danie ! Wystarczy zmieszać składniki, usmażyć i ...
  • Z bloga: bezglutenowi

    Koktajl z jeżyny, żurawiny i jagody. Bombowa moc witaminy C, witamin z grupy B oraz minerałów, a w dodatku połączenia które ZAWSZE smakuje, niezależnie od proporcji składników. Garść ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Co weekend od trzech tygodni, jak tylko się zorientowałam, że już rosną małe pokrzywy, robię słodkie oczy i wtedy domownik zabiera mnie za miasto. Zbieram te cudne rośliny w lesie i nawet ...
  • Z bloga: the food time

    Na co stawiać, jeśli nie chce się gotować? Oczywiście, na makaron! Dziś serwuję Wam ekspresowy przepis na niezawodny makaron w maślanym sosie z pieczarkami ricottą i moimi ulubionymi ...
  • Z bloga: the food time

    Supersycąca sałatka, prosta jak budowa cepa. Przyjemnie chrupie, jest idealna do lunchboxa! Zwykły nudny brokuł z moim ulubionym pęczakiem, suszonymi pomidorami i prażonymi pestkami dyni ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Gotowanie warzyw nie zawsze niszczy zawarte w nich witaminy. Ponoć w marchewce podczas gotowania miękną błony komórkowe, dzięki czemu obecny w warzywie beta karoten jest lepiej przyswajany przez...
  • Z bloga: Gocha gotuje!

  • Z bloga: Gocha gotuje!

    Składniki: (na 2 porcje)∙ 0,5 szklanki kaszy jaglanej∙ szczypta soli morskiej∙ 3/4 szklanki mleka∙ 2 łyżki miodu∙ miechunkaSposób przygotowania:1. Kaszę płuczemy do uzyskania czystej...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    NutriStrefa znowu odchudza standardowe przepisy. Dziś zajęłam się kuchnią włoską i przygotowaniem fit pizzy na cieście z mąki orkiszowej. Jak ją wykonałam? Zapraszam do przeczytania ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Wiedzieliście o tym, że chipsy można zrobić z...serka wiejskiego? Ja wcześniej też nie wiedziałam dopóki nie spróbowałam. Robi się je bardzo szybko i prosto. Stanowią zdrową i ...
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    Dzień zaczynam drepcząc do kuchni opatulona kocem od stóp do głów. Niestety i mnie dopadło wiosenne choróbsko... Deszczowa pogoda potęguje moje postanowienie o spędzeniu tego dnia w ...
  • Z bloga: Marta Próbuje

    Od dłuższego już czasu ze względu na swoją dietę nie jadam tradycyjnych makaronów. Zastanawiałam się czym można je zastąpić bo jednak spaghetti zawsze było moją ulubioną potrawą :-) ...
  • Z bloga: AZgotuj

     Już pojawiają się pierwsze warzwa. Będąc przejazdem w dolonośląskim widziałam zbiory szparag.Zamin świeże warzywa pojawią się w naszym jadłospisie, a dieta stanie sie lekka, surówka ...
  • Z bloga: W kuchennym młynie

    Zupa krem z dyni z dodatkiem fety, pestek oraz makaronu z cukinii. . Zupa krem z dyni . Składniki (4 porcje): 400 g dyni, obranej, pokrojonej w kostkę 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Zjedzenie dobrego i pożywnego śniadania jest gwarancją udanego dnia. Śniadanie daje nam energię na najważniejszą część dnia, bo wtedy właśnie potrzebujemy jej najwięcej. Moje ...
  • Z bloga: My Chcemy Jeść

    Zdrowy szpinak, jajka, słona feta i świeżo posiekane zioła to główne składniki tej wiosennej sałatki, pełnej dobroczynnych składników odżywczych. Do tego poprawiające pamięć orzechy ...
  • Z bloga: Marta Próbuje

    Truflowe kulki mocy Tak mnie naszło pokazać Wam kolejną wariację na temat kulek mocy :-) U mnie kulkami mocy wszyscy się zajadają, co chwila robię inne :-)  Przepis na kulki mocy  a'la ...
  • Z bloga: Marta Próbuje

    Ponieważ nadchodzą Święta Wielkanocne nawet paleowcy, ketonowcy i bezglutenowcy chcą czegoś słodkiego. Polecam więc mój kolejny, sprawdzony wielokrotnie przepis na biszkopt kokosowy z ...
  • Z bloga: Marta Próbuje

    Racuchy to moja ulubiona potrawa z dzieciństwa. Pachnące, słodkie i sycące. Jednak będąc na diecie bezglutenowej stworzenie racuchów jakie pamiętam okazało się naprawdę trudne. Prób ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    W poprzednim wpisie przedstawiłyśmy przepis na hummus z suszonymi pomidorami.  Z dwóch puszek ciecierzycy wyszła niezła porcja. Wiadomo hummus domowy, bez konserwantów – dobrze byłoby ...
  • Z bloga: walka w kuchni

    /artykuł sponsorowany/   Święta Wielkanocne: za dużo jedzenia, za mało dni do przejedzenia. Święta Wielkanocne: za dużo jedzenia, za mało dni do przejedzenia. Święta Wielkanocne: za ...
  • Z bloga: Pastalena

    POLISH Pięknego dnia! Jestem typem człowieka, który nigdy nie wie, co przygotować na śniadanie. Ile kanapek można jeść w ciągu tygodnia? Nie za dużo, jako że robią się nudne. Spisałam ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Hummus – tradycyjna potrawa Bliskiego Wschodu. Jest zdrowy, smaczny i zawiera wiele cennych składników bogatych w witaminy. Ciecierzyca, która jest głównym składnikiem hummusu jest bogata w ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Od jakiegoś czasu jestem skazana na domowe desery, ale wcale nie narzekam. Dostałam maszynkę do kręcenia lodów i mogę wyczarować sobie takie, smaki jakie tylko chcę, a domowy deser z ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Milością do kaszy jaglanej zaraziła mnie moja znajoma u której własnie podpatrzyłam ten oto przepis, wbrew pozorom to bardzo proste do przygotowania danie. Na specjalną prośbę moje męża ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Przepis na ten  torcik znalazłam na dnie mojej szuflady, zobaczcie jak w prosty sposób przygotowałam pyszny zdrowy deser. Zapraszam do wspólnego gotowania. 6 Porcji Czas 40 minut Składniki 3 ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Bardzo lubię tą technikę parzenia ryby, jest ona bardzo prosta i szybka do przygotowania. Ryba może być świeża lub mrożona. Za każdym razem używam innych przypraw, lubię testować nowe ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×