Targ Smaku

  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    To chyba najszybszy obiad, jaki kiedykolwiek przygotowałam – nie licząc oczywiście chłodzenia. Po długiej wiośnie, która nie mogła się zdecydować, jaką chce pogodę, przyszedł wreszcie ...
  • Z bloga: Zdrowedebiuty

    A może zamiast niedzielnego rosołku zjecie dziś chłodnik litewski?Przyznam się szczerze, że nigdy w życiu nie jadłam tego dania. Parę dni temu sytuacja zmusiła do szybkiego zjedzenia na ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Podczas mojego wiosennego pobytu w Madrycie odwiedziłam sklepik z hiszpańskim szafranem i zaopatrzyłam się w niewielki słoiczek tej szlachetnej przyprawy. Polecam to miejsce jeśli wybierzecie ...
  • Z bloga: Wegetariańska Kuchnia

      Składniki: 3/4 l bulionu warzywnego 2 małe ziemniaki 2 marchewki 5 łyżek komosy ryżowej 300 g świeżych lub mrożonych […] Artykuł Zupa kurkowa z komosą ryżową pochodzi z serwisu ...
  • Z bloga: Wegetariańska Kuchnia

      Składniki: 1 szklanka suchej fasoli jaś karłowy lub 400 g konserwowej 3/4 szklanki zielonego świeżego lub mrożonego groszku  100 ml […] Artykuł Zupa fasolowa z zielonym groszkiem i ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Aromatyczna, sycąca zupa z czerwonej papryki. Intensywny w smaku krem z dodatkiem soczewicy, cebuli i czosnku. Smaczna, zdrowa, dietetyczna. Same naturalne składniki i szybkie przygotowanie. Nic ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Nie wiem czy jest miesiąc, który może konkurować z czerwcem pod względem moich ulubionych świeżych produktów ;) Są jeszcze szaragi, są truskawki, moje ukochane czereśnie, zielony groszek,...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Czerwiec przyniósł nam bardzo ciepłą i słoneczną pogodę, nieśmiało sygnalizując, że lato już blisko.  Ale pogoda kapryśną jest, z tropikalnego upału potrafi nagle zmienić się w ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Wiosna to cudowny czas! Z wytęsknieniem oczekujemy zawsze na szparagi. Uwielbiamy je pod każdą postacią i zajadamy w olbrzymich ilościach. Ostatnim naszym odkryciem jest zupa z ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Latem bardzo popularne są chłodniki. Ja, przekornie, proponuję zupę krem z kukurydzy z wędzoną papryką na mleku kokosowym. Pomimo że kukurydza jest warzywem sezonowym, nic nie stoi na ...
  • Z bloga: avokava.com

    Muszę się Wam przyznać, że nigdy nie byłam fanką zup. Nie doceniałam ich wartości odżywczej, rozgrzewającego działania na organizm i tego, że w stosunkowo małej objętości możemy ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Chłodnik z botwinki to zupa idealna na ciepłe dni! Kiedy nie mamy ochoty na długie gotowanie w kuchni, to dobrym rozwiązaniem będzie ten orzeźwiający chłodnik. Pięknie się prezentuje. ...
  • Z bloga: FITBUuK

    Wspominałam, że kocham zupy krem? Na pewno! Są szybkie, pożywne i rewelacyjnie smakują! U mnie praktycznie co drugi dzień :)Składniki:1 kg pietruszki2-3 marchewki2 cebule2 łyżki oleju6-7 ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Ci z Was, którzy są z przymusu na diecie bezglutenowej, wiedzą doskonale, jak bardzo trzeba być zorganizowanym w kuchni, żeby zawsze zjeść w porę swój posiłek. U mnie dodatkowe problemy ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Temperatura na dworzu z dnia na dzień wzrasta, co oznacza większe zapotrzebowanie na uzupełnianie płynów. Nie oznacza to jednak, że musimy się stale poić wodą. Możemy m.in jeść ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Młoda kapusta jest jednym z tych warzyw, na które wiosną czekam z największym wytęsknieniem. Pierwszy na nią głód zaspokajam zwykle surówkami, by później z tych zielonych, chrupiących i ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Kiedy na najbliższym ryneczku warzywnym pojawia się botwinka, a z nieba leje się żar, dla ochłody przyrządzam chłodnik botwinkowy. Robię go z domowym jogurtem kokosowym. Składniki na 3-4...
  • Z bloga: zdrowszawersja.pl

    Oto najszybsza zupa świata
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Szczyt sezonu szparagowego, więc jem je średnio co dwa dni ;) nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam. Dzisiaj mam dla waz przepis na bardzo prostą i szybką zupkę z białych szparagów i komosy ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Botwinka to młode liście i bulwy buraka ćwikłowego. W kuchni stosowane przede wszystkim do zup i chłodników, a także sałatek i potraw z duszonych warzyw. Słowem "botwinka" określa się ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Przepis na tę zupę marchwiowo-imbirową pochodzi z książki "Plan" Lyn-Genet Recitas, którą to książkę już kilka razy wspominałam i z której przepisów korzystam od czasu do czasu. Nie...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Wiosna to najlepszy czas na wykorzystanie zielonych części roślin i chwastów do przygotowania zdrowej i pożywnej zupy. Do mojego dzisiejszego obiadu wrzuciłam między innymi młodą pokrzywę,...
  • Z bloga: avokava.com

    Romans szparaga z fenkułem musi się dobrze zakończyć J I tak będzie, bo podwójne siły oczyszczające w natarciu! Smukłe i gibkie szparagi to mistrzynie oczyszczania. Zawierają asparagininę,...
  • Z bloga: vito gryzie

    Dzisiaj kolejny przepis na danie z młodej kapusty. Zupa z koperkowym pesto. Lekka, szybka i łatwa w przygotowaniu. Bardzo przyjemna w smaku, dzięki pesto, które nadaje jej dużo głębszy i ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Grecy, tradycyjną dla swej kuchni zupę fasolową przygotowują inaczej, niż ma w zwyczaju większość z nas – bez dodatku mięsa czy ziemniaków, za to z dużą ilością pomidorów, cebuli, ...
  • Z bloga: Małgorzata Rusek - dietetyk z pasją

    Zupy-krem to najprostsze zupy świata 😁. Tym razem zrobiłam zupę, która na dobrą sprawę składa się z 2 produktów - poczciwej swojskiej marchewki i cudownej wielozadaniowej soczewicy. ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Wyśmienita zielona zupa to propozycja na lekki obiad lub kolację. Postanowiłam przygotować ją z dodatkiem pesto z bazylii. Uważam, że uzyskałam bardzo oryginalny smak. Nigdy wcześniej nie ...
  • Z bloga: Kuchnia z widokiem na ogród

    Jakiś czas temu zmuszona byłam przejść na kilka dni na lekkostrawną i półpłynną dietę. Wtedy to aby nie być na samych kleikach ryżowych, wymyśliłam sobie taką oto zupkę. ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Jadacie chwasty? Ja, jak najbardziej! Podczas ostatnigo pobytu u rodziców nazbierałam sporo pokrzyw. Co roku przyrządzam z nich różne pyszności – zupy, pesto, sałatki, soki, suszę na ...
  • Z bloga: Przy kominku

    Ketonowa zupa szczawiowa zabielana bezmleczna na rosole kaczo-wołowym Potrzebujemy: Rosół na kaczym krzyżu i skrzydełkach oraz wołowych skrawkach po wycięciu bitek wołowych ze sztuki mięsa ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×