Targ Smaku

  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Jak napisała Marzena improwizacje inspirowane przeglądaniem internetowych zasobów sprawdzają się. Podobnie było i w tym przypadku. Poprosiłem żonę o spojrzenie na sieciowy album pt. ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Harira to narodowa marokańska zupa, gęsta od różnych strączków, słodka od pomidorów i kusząca aromatem korzennych przypraw. Taki idealny jednodaniowy posiłek - treściwy, pożywny i ...
  • Z bloga: sweet-amelia

      Składniki: 3 marchewki, 1/2 średniego selera, ok. 6 cm pora, 3 pęczki koperku, 4 łyżki kaszy pęczak, 1/2kg mięsa mielonego (z indyka bądź innego), 1 jajko, liście laurowe, ziele ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Często zdarza mi się, że gdy nagotuję duży gar rosołu, to nie dość, że zostają mi z niego pietruszki (w przeciwieństwie do marchewek), to sam rosół też się jakoś na trzeci dzień ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Zupa z dodatkiem jajka to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni chińskiej. Tradycyjnie do jej przygotowania używa się drobiowego bulionu lub rosołu, czasami dodatkowo zupę zagęszcza się ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Ciecierzyca to jeden z podstawowych składników naszej kuchni : ) Nie dość, że pysznie smakuje, to stanowi również skarbnicę pełnowartościowego białka i cennych składników ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Kilka dni temu, podczas przeglądu kuchennych szafek wpadła mi w ręce paczka czarnego ryżu. Ponieważ zdołałam zapomnieć, że takową swego czasu kupiłam, z wykorzystaniem jej zawartości nie ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Już niedługo Wielkanoc, czyli czas żurku z jajkiem i białą kiełbasą. To jedna z prostszych i najpyszniejszych zup – wystarczy mieć zakwas. Do tej pory kupowałam kupny zakwas na żurek, ale...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 6 marchewek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka mleczka kokosowego 2,5 szklanki wody 100 g kaszy jęczmiennej olej rzepakowy 3 łyżki curry sól orzechy nerkowca pestki dyni ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Najpopularniejszą warzywną zupą buraczkową jest barszcz ukraiński, który w wersji mniej lub bardziej zbliżonej do oryginału jest zapewne znany w większości domów. Osobiście, częściej ...
  • Z bloga: Spicy carrot

    Był dzień jak co dzień, ale tak jak ten, gdy latem wyskoczyła nam sarna przed maskę samochodu (bez obaw sarna przeżyła ) myślę, że zapamiętam go do końca życia. Wstaliśmy rano, nawet ...
  • Z bloga: Spicy carrot

    Zupy po raz kolejny świętują u mnie powrót. Nie dość, że można ugotować szybko i prosto większą porcję i mieć obiad z głowy na dwa dni do przodu. To jeszcze, z racji tego, że moja mama...
  • Z bloga: Poranek na słodko

    KLUSKI KŁADZIONE Z KOMOSY RYŻOWEJ/przepis własny/ 200 g ugotowanej pełnozianistej komosy ryżowej (Quinola Mothergrain) 65 g mąki (u mnie z pszenicy durum) łyżeczka cukru pudru trzcinowego ...
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    Dzisiaj zapraszam do zapoznania się z banalnym przepisem na najlepszą zupę krem z pomidorów !  SKŁADNIKI :300 g (sparzonych i obranych ) pomidorów100 g koncentratu lub pomidorów z puszki1/2 ...
  • Z bloga: szczypta samaq

    Nieskomplikowana i zarazem wyjątkowa potrawa, pełna smaków, aromatów i faktur, którą szybko przygotujecie przy pomocy odpowiedniego kuchennego pomocnika, i bez wątpienia zdobędziecie serca ...
  • Z bloga: Smaczna Dieta

    Kolejna porcja „papek warzywnych” dla miłośników zup-krem. A jakie są Wasze ulubione smaki? KREM POMIDOROWO-PAPRYKOWY 2 czerwone papryki 400 g pomidorów (w puszce lub świeżych) 1/2 selera 1...
  • Z bloga: Fat-or-not

    Nigdy nie byłam wielką fanką zup. W końcu obiad powinien składać się z porcji mięcha, ziemniaków i jakiejś tam surówki. Zupa nadawała się dla mnie co najwyżej na przystawkę, ale nigdy ...
  • Z bloga: Kuchnia dla Mojego Syna

    Pierwszy raz kupiłem topinambur – korzeń słonecznika. Okazało się, że jest to bardzo dobre warzywo o wielu właściwościach leczniczych, odżywczych i oczyszczających. Zdecydowałem się ...
  • Z bloga: Ola la LCHF

    Aromatyczna i sycąca zupa z dodatkiem morskich przysmaków.  Delikatne, rozpadające się w ustach kawałki łososia, tłusty bulion i soczyste krewetki. Całość smakuje fantastycznie! Mój mąż...
  • Z bloga: zdrowszawersja.pl

    Każdy z Nas uwielbia niedzielny rosołek, te kółeczka tłuszczyku hmm mniam mniam
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Odkąd lata temu, w drodze na wakacje posmakowaliśmy rosołu z żołądkami , danie to zagościło u nas na stałe. I choć nie bywa bardzo często, to kilka razy do roku jednak jest. Wręcz ...
  • Z bloga: FoodMagazine.pl - przepisy kulinarne

    Opis: Jedna z moich ulubionych wiosennych zup, to zupa szpinakowa. Koniecznie musi być ze świeżego szpinaku. Szpinak, nie tylko w naleśnikach, ale także w zupie idealnie komponuje się z ...
  • Z bloga: Black Plate

    Składniki: 3,5l wrzątku (g), kurkuma (g), majeranek (g), liść laurowy (g), łyżka oleju (sł), jedna średniej wielkości marchewka (sł), pół szklanki groszku mrożonego (sł), pół ...
  • Z bloga: jedz i smakuj

    Gęsta, pożywna a przede wszystkim smaczna zupa z soczewicy. Z dodatkiem pomidorów, cebuli i czosnku. Smaki podkręcone kurkumą i odrobiną wędzonej papryki, to z uwagi na Brzdąca, który musi...
  • Z bloga: Fit jest Git

    Niedawno dostałam w prezencie całą masę aromatycznych warzyw z przydomowego ogródka (ten zachwyt zrozumie chyba tylko drugi blogger kulinarny :)). W natłoku szczęścia sama nie wiedziałam ...
  • Z bloga: Fit jest Git

    W natłoku zajęć zapomniałam, że mam dla Was jeszcze jeden przepis, który nie został jeszcze opublikowany! Przedstawiam Wam przepis na zupę szczawiową, którą zajada się cała moja ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Całkiem prosta, smaczna i pożywna zupa z kilku składników, sama byłam nią zaskoczona ;) W dodatku można świetnie spożytkować nać od marchwi, bo aż żal takie cudo wyrzucić. ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Takie kulki z macy to klasyka kuchni żydowskiej, którą warto przenieść do własnej kuchni, jeśli mamy ochotę na coś treściwego, prostego w wykonaniu i szybkiego do rosołu. Podstawowy ...
  • Z bloga: OrganicVillage

    Owsianka, to takie danie które można modyfikować w nieskończoność. Jedną z propozycji jest owsianka z bananem, jabłkiem i daktylami. Jest prosta w przygotowaniu, zdrowa i pożywna. To jedno z...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

      Bulion stanowi podstawę dla większości gotowanych przeze mnie zup. W związku z czym doczekał się osobnego przepisu.1 porcja rosołowa mięsa z indyka (600g)1 pęczek włoszczyzny (por, ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×