Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Even Better Food

    Jarmuż w mojej kuchni zadomowił się zaledwie parę lat temu, na fali jego ówczesnej popularności. Niedawno, w moje progi wstąpiła jego południowa odmiana, zwana jarmużem toskańskim, ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Miałam ochotę na minimalizm i dawno nie było zupy, więc powstało to danie.  Składniki: pół szklanki ugotowanej czarnej quinoy 1 nieduży kalafior romanesco 1 cebula 1 mała marchewka 1 ...
  • Z bloga: Alternatywy Pięć i Pół

    Hej :)Przesłodki tydzień lenistwa napędził moją kreatywność do działania!Wracam z rewolucyjnym przepisem dającym szansę rozkoszować się pyszną zupką bez wyrzeczeń (oraz skrobi :D )FIT ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Każdy z nas ma swoje skojarzenia, gdy pierwszy raz słyszy jakąś nową nazwę. Do dziś pamiętam moje, gdy usłyszałem o batatach. Batat? A może ktoś miał ma myśli banan? Patat? ...
  • Z bloga: Małgorzata Rusek - dietetyk z pasją

    Gdy zobaczyłam w sklepie piękną dynię piżmową, wiedziałam, że muszę ją mieć! Zwłaszcza, że ostatni sezon na dynie skończył się jakoś za szybko i znienacka, więc czułam się...
  • Z bloga: Zmacznego

    Truizmem jest powiedzenie, że czas szybko leci. Minęło już 5 tygodni od momentu, gdy po raz pierwszy zagościłam w Soup Culture. Jest to wyjątkowy punkt na gastronomicznej mapie Warszawy, w ...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       A mówi się, że cudów na świecie nie ma... :) Tymczasem przedstawiam jeden z nich, czyli dietetyczną grochówkę :) jako że jak wiecie - przeszłam na dietę (znowu), zaczęłam szukać ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Smaki dzieciństwa. Dla mnie to zalewajka mojej Babci. Wiele razy próbowałam odszukać ten smak, jednak nie jest to prosta sprawa, chociaż zupa jest bardzo prosta. Istnieje bowiem jakiś ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Bataty w ostatnim na dobre zadomowiły się w naszych kuchniach.. i bardzo dobrze! 🙂 Te słodkie ziemniaki są bogatym źródłem witaminy C i E oraz tych z grupy B, a także wapnia, fosforu i ...
  • Z bloga: Jem więc Jestem

    Kalifornia znana jest z problemów z wodą i nieustannej suszy. Racjonalnie rzecz biorąc trudno się temu dziwić, bo przecież to … Więcej
  • Z bloga: Małgorzata Rusek - dietetyk z pasją

    Chodził za mną od jakiegoś czasu pomysł, żeby zrobić zupę z grochem. Niekoniecznie wegetariańską grochówkę, tylko coś takiego, żeby jeszcze jakieś warzywa w tym upchnąć. No ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Wiem, wiem, powiecie pewnie, że zupa z marchewki kojarzy się Wam raczej z kuracją zdrowotną dla dziecka niż z “normalnym” posiłkiem 🙂 Spokojnie, ta zupa jest nie tylko dla dzieci! ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Zimą jem zupy prawie codziennie, bo w tej formie warzywa smakuję mi teraz najlepiej. Rzadko są to jednak kremy - mój Mąż nie jest fanem ich gładkiej konsystencji. Jednak preferencje Męża ...
  • Z bloga: Dwoje na Kuchence

    Dietetyczna zupa buraczkowa z natką pietruszki to błyskawiczny, lekki obiad w środku tygodnia. W dodatku naprawdę prosty i z zaledwie kilku składników. Jeśli kochacie niczym nie zmącony smak ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Po warszawsku, po zamojsku, po góralsku. Flaki i bigos to danie, które chyba najbardziej kojarzą się z PRL-em. Nie mogło ich zabraknąć na weselach, bankietach i w żadnym PRL-owskim barze. ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie.pl

    Ogórkowa to klasyka w polskiej kuchni, przyznam się, że u mnie nie gości zbyt często, a jeśli już to właśnie w zimie. To jest wersja bardzo prosta, ale trochę inna niż tradycyjna, bo z ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    U mnie w kuchni nie ma resztek, wszystko można przerobić pod warunkiem, że nie jest zepsute. A do tego raczej nie dopuszczam. Staram się wykorzystywać w kuchni wszystko, nie wyrzucać ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Ten przepis jest absolutnie fantastyczny, skomponowany specjalnie z myślą o leniwych smakoszach. Do zrobienia w 5 minut. Przepis pochodzi z książki  "Food Pharmacy.Przepisy" .  To ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Święta, święta i po świętach. Są jednak takie zimowe smaki, na które sezon nie kończy się tak szybko. Osobiście mogłabym jeść wszystkie wigilijne dania przez cały rok codziennie, ale ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Coś poszło nie tak? Nie udało się Wam dostać grzybów na grzybową? Bezglutenowy zakwas na barszcz nie wyszedł? Coś się przypaliło, albo wylało? Nic straconego. Mam dziś dla Was przepis ...
  • Z bloga: Dwoje na Kuchence

    Lato, słońce, działka, a tam… duuuuużo zielska. Piękny to czas, który wykorzystujemy maksymalnie na weekendowe szaleństwa, lenistwo pełną gębą i oczywiście lekkie i pyszne gotowanie. Z ...
  • Z bloga: Surówkowe życie

         Na diecie doktor Dąbrowskiej polubiłam zupy. Taki ciepły posiłek bardzo smakował przy tych wszystkich sałatkach i surowych warzywach. Różnego rodzaju zupy były podstawą mojego ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 350 g ciecierzycy (suchej) 3 średniej wielkości ziemniaki 2 marchewki 1 cebula 1 czerwona papryka 3 ząbki czosnku 0,5 l przecieru pomidorowego 0,5 l wody 1 łyżeczka ostrej ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Według autorki poniższego przepisu, zupa ta jest w obliczu kaca tym, czym rosół w przypadku przeziębienia. I chociaż nie miałam okazji osobiście przekonać się o jej „zbawczej” mocy ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 3 nieduże cukinie 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/3 szklanki ryżu jaśminowego 2 łyżki śmietany 18% 2 ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Gdy byłam dzieckiem i później gdy moje dzieci były jeszcze małe, był w moim domu zwyczaj kiszenia kapusty. Ja pamiętam jeszcze drewniane dębowe baczki, ciężkie kamienie i deptanie ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    W tradycyjnej kuchni wiele zup powstaje na bazie wywarów mięsnych z warzywami lub jak ta słynna „Pomidorowa na niedzielnym rosole” W kuchni roślinnej też można zjeść „ niedzielny ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Za oknem jesień, to doskonała pora na rozgrzewający bulion z sezonowych warzyw z dyniowymi kluseczkami. Do wykonania bulionu wykorzystałam kawałek dyni Hokkaido, to moja ulubiona. Można ją ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Nie jestem ekspertem od orientalnej kuchni a to co gotuję to dania tylko inspirowane przepisami z egzotycznych stron. Większości zupka chińska czy ramen kojarzy się z szybkim daniem z torebki...
  • Z bloga: dietetyczne-przepisy.net

    Wigilia coraz bliżej i większość z nas już zaplanowała, co ugotuje na ten wyjątkowy wieczór. Ja polecam Wam mój sposób na przyrządzenie tradycyjnego barszczu. Przepis na barszcz już ...