Targ Smaku

  • Z bloga: Lamarida.pl

    Wiem, wiem, “Sałatka z ogórków już była”, powiecie, pamiętając ogórki po koreańsku 🙂 Ale ta jest jeszcze inna, nowa, intrygująca i przepyszna 🙂  Polecam wypróbować! 🙂 ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Ten pyszny dip pochodzi z Bliskiego Wschodu i nazywany jest Koosa Ma Laban. Tamtejsza kuchnia pełna jest tego typu past, w których można maczać pieczywo typu pide lub chrupiące warzywa. Koosa Ma...
  • Z bloga: Pastalena

    Hi everybody! I want to share a post with a few ideas for snacks that you might like on a movie evening, small party or meeting, anytime you have a willing for something small. I reckon bought ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Bardzo proste, a co ważniejsze-niezwykle zdrowe danie idealne na lekki, letni obiad. Zapraszam na bakłażany faszerowane „królową kasz”, ciągnącą mozarellą i słodkimi pomidorami, ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Arbuz stał się w te wakacje moim owocem nr.1. Uwielbiam go jeść w upalne dni, takiego słodkiego i lekko zmrożonego, zwłaszcza z melisą cytrynową. Jeszcze mi się nie znudził w tej ...
  • Z bloga: Bodylicious

    Wesoła wariacja deserowa z owocami. Dzieciom z pewnością sprawią dużo radości te arbuzowo-borówkowe kometki. Jeśli masz foremkę do ciastek w kształcie gwiazdy to jesteś w domu! 🙂 Są ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Są sytuacje kiedy warto mięć pod ręką paczkę orzeszków, jakiś owoc czy energetycznego batona. Taka zdrowa przekąska doda Wam energii i pozwoli przetrwać do kolejnego posiłku. Warto przy ...
  • Z bloga: Mój słodki pamiętnik

    Inspiracja kuchnią lidla – przepis polecany Składniki: - chleb wiejski: 8 kromek - pomidorki koktajlowe: 20 szt. - kuleczki mozzarelli mini light: 16 szt. - bazylia: 1 gałązka - tymianek: 1 ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Delikatnie czosnkowe szaszłyki z kalmarów serwowane z sosem czosnkowym Folwark są znakomitą i lekką przekąską dla wszystkich wielbicieli owoców morza. Składnikikalmary krążki 400 goliwa z...
  • Z bloga: Kolejny blog o gotowaniu

    Potrzebujemy:1 puszka ciecierzycy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 ząbek czosnku 1 szklanka sezamu 4-5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka mielonej papryki sól i ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Prosta sałatka z tego co miałam pod ręką ;) Sezonowe czereśnie i pomidory malinowe połączyłam z czarną quinoą, doprawiłam miętą, kiszoną limonką i różowym pieprzem ;) Składniki: ...
  • Z bloga: FACE COLOR

    Nie da się ukryć, że sałatki dominują w naszym rodzinnym repertuarze wieczornym. Ale jak mówią – kto jada sałatki ten piękny i gładki 😁. Często sałatkę można skopać tym, że ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Pyszne i zdrowe placki pełne warzyw, a w dodatku bezglutenowe, bo używamy mąki z ciecierzycy! 🙂 Swój lekko słodkawy smak zawdzięczają marchewce i batatom. Ale gdy się w nie wzgryziesz ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Brokuły lubimy nie tylko w kiszu 🙂 Letnim hitem są u nas brokuły pieczone z czosnkiem i płatkami migdałowymi skropione sokiem z cytryny. Super nadają się na przekąskę lub dodatek do ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Słodka, soczysta i chrupiąca.  Pieczona kukurydza podawana z sosami Folwark to znakomity pomysł na przekąskę. Składnikikukurydza kolbaoliwa do skropieniasól, pieprz sosy Folwark: sos ...
  • Z bloga: Coś bym zjadła

    Składniki – porcja dla czterech osób: 400 ml mleka, 4 łyżki nasion chia, 3 łyżki miódu lub syropu klonowego, 200 gram truskawek mrożonych lub świeżych. Krok 1  Do naczynia wlewamy... Read...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Zawsze gdy piekę domowe pieczywo przygotowuję również pasty kanapkowe. Uwielbiam odkrywać nowe smaki i połączenia – szczególnie pod postacią dodatków do pieczywa. Ostatnim razem ...
  • Z bloga: ugotowani.tv

    Ciężko jest po urlopie wrócić do swojego stylu odżywiania. I powiem Wam, że jakkolwiek dziwnie to zabrzmi, ale zawsze po kilku dniach w hotelu tęsknię do swojej owsianki, placków bananowych ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Pisałam już, że uwielbiam pęczak? W sezonie na bób trafia on zawsze do pęczakowej sałatki. Ważne tylko, żeby nie rozgotować bobu, bo wtedy zamienia się w puree i wyciska się ze skorupki ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Czasami mamy ochotę na coś z niczego i to coś niezwyczajnego. Najlepiej też, gdyby można by zrobić to ze składników dostępnych w naszej spiżarni. Takimi składnikami, które można mieć ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Dzisiaj powracam do włoskich smaków. Bruschetta to lekka i prosta przekąska, która bardzo fajnie smakuje na kolację lub przystawkę. Tradycyjną wersję tym razem mocno zmodyfikowałam, dodając ...
  • Z bloga: Smaczna Dieta

    Jakiś czas temu obiło mi się o uszy, że kwiaty cukinii można z powodzeniem stosować w swojej kuchni. Początkowo nie byłam przekonana do ich spróbowania, ale w końcu nadszedł „ten” ...
  • Z bloga: Grochem o Garnek

    Pyszne i bardzo łatwe sosy wegańskie, które przygotujesz w kilka minut. Świetne do przystawek, wegańskiego grilla czy nawet pokrojonych w słupki warzyw. Myślę, że ten prosty dodatek może ...
  • Z bloga: Healthy food explorer

    Świetna propozycja na przekąskę na imprezę lub lekki posiłek. Tortille robi się bardzo szybko, smakują znakomicie i można je jeść np. będąc na diecie. Placki zakupiłam w sklepie ...
  • Z bloga: Spicy carrot

    Zaczyna się mój ulubiony okres w roku.Czas małosolniaczków, botwinki, młodej kapustki i całej gamy świeżych warzyw i owoców, których nie sposób tu wymienić. Zawsze, już chyba nie raz o ...
  • Z bloga: Spicy carrot

    Tydzień przygotowań do Weganskiego Śniadania na Trawie i już po imprezie. Jeżeli Was tam nie było żałujcie. Składając swoje stanowisko jednogłośnie ze znajomymi uznaliśmy, że jest to...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Chlebek roti robi się zwykle z mąki, wody i soli, czasami dodaje się olej i przyprawy jak np. curry, ale nie używa się drożdży. A tymczasem do zrobienia roti według przepisu od VeganLovieLINK...
  • Z bloga: HIT PYCHOTKA

    Cukiniowe placuszki z piekarnika * (8 szt.) 400-450 g cukinii 150 g ricotty 50 g bułki tartej   1 jajko 50 g parmezanu lub pecorino romano 1 łyżeczka ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Genialna zapiekanka. Koniecznie z sosem Madziarów Folwark, który doda słodyczy i pikanterii. Składniki:bakłażan 1 szt.ser feta 100 gmięta – garśćoliwasól, pieprz kolorowysos madziarów ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Sezon grillowy w pełni. Szaszłyki z zielonych szparagów i halloumi to propozycja na grilla dla wegetarian i dla mięsożerców,  którzy  już mają  przesyt kiełbasek, steków i hamburgerów. ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×