Targ Smaku

  • Z bloga: My Chcemy Jeść

    Zdrowy szpinak, jajka, słona feta i świeżo posiekane zioła to główne składniki tej wiosennej sałatki, pełnej dobroczynnych składników odżywczych. Do tego poprawiające pamięć orzechy ...
  • Z bloga: Panda loves veggies

    Click for English version Kliknij po przepis po polsku Já temos o pão caseiro de trigo sarraceno, agora dava jeito pôr alguma coisa em cima e fazer umas sandes deliciosas, não vos parece? Uma vez ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    W poprzednim wpisie przedstawiłyśmy przepis na hummus z suszonymi pomidorami.  Z dwóch puszek ciecierzycy wyszła niezła porcja. Wiadomo hummus domowy, bez konserwantów – dobrze byłoby ...
  • Z bloga: harmoniacialaiumyslu

    Bezmięsna, wiosenna  przekąska doskonale smakuje z owocowym sosem z mango z dodatkiem uprażonego sezamu. Przystawka jest mało kaloryczna i inkorporuje różnorodne warzywa; zaproponowana ...
  • Z bloga: Pastalena

    POLISH Pięknego dnia! Jestem typem człowieka, który nigdy nie wie, co przygotować na śniadanie. Ile kanapek można jeść w ciągu tygodnia? Nie za dużo, jako że robią się nudne. Spisałam ...
  • Z bloga: Pastalena

    How to eat your veggies? In a homemade salsa! I guess it's more like a recipe for teenagers, but you can use the sauce not only for nachos, but also for these easy chips, pasta, feelings, sandwiches...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Hummus – tradycyjna potrawa Bliskiego Wschodu. Jest zdrowy, smaczny i zawiera wiele cennych składników bogatych w witaminy. Ciecierzyca, która jest głównym składnikiem hummusu jest bogata w ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Pijcie koktajle ze świeżych warzyw i owoców idealnie podkręcają nasz metabolizm i dostarczają nam dużo energii na cały dzień. Składniki 1,5 Litra wody 1 Duży liść świeżego jarmużu 2 ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Sałatka w słoiku  ze świeżych warzyw świetnie nadaje się na przyjęcia lub pikniki, smakuje dobrze i zachęca nietypowym podaniem. Zaskocz swoich bliskich nowymi kulinarnymi trendami a przy ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Sałatka jaką dla was złożyłam jest idealną przekąską na przyjęcia i jest bardzo prosta do przygotowania. Sposób jej podania na pewno oczaruje waszych gości i zachwyci ich smakiem. Jeśli ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Lubie takie sałatki są łatwe do przygotowania i nie zajmują wiele czasu. Zobaczcie jak szybko można przygotować pyszną zdrową sałatkę. 6 Porcji Czas 20 minut Składniki 200g Makaronu, ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Zdrowy i bardzo prosty do przygotowania sos który świetnie komponuje się z rybami, mięsem lub daniami z warzyw. Zobaczcie jakie to proste. 6 Porcji Czas 10 minut Składniki Garść  świeżego ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Byliśmy w zeszłym miesiącu na urlopie w Madrycie i przy okazji odwiedziliśmy urokliwe Toledo. Kupiliśmy tam lokalne sery, między innym ser kozi Curado dojrzewający pół roku, wytwarzany z ...
  • Z bloga: qchnia po prostu

    Składniki: 1 kg buraków 4 ząbki czosnku 2 listki laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki majeranku 1 czubata łyżka soli około 750 ml przegotowanej wody Sposób ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Moje guacamole to pyszna dekonstrukcja którą chce wam zaproponować. Do awokado dodałam soku z limonki, jogurt grecki oraz granulowanego czosnku ale tylko dlatego że zapomnialam zrobić zapasy, ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Nie ma lepszego połączenia niż śledzie i owoce w occie. Zwykle jem je ze śliwkami (zobacz przepis), ale pyszne są też z gruszkami. I doskonale pasują do wiosennych kwiatowych śledzi. Jak to ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Czy to własnie ten czas, w którym odkrywamy, że po zimowym lenistwie jest nas troszkę więcej? Nie jest to oczywiście powód do zmartwień, a wręcz przeciwnie-to bardzo dobry bodziec do ...
  • Z bloga: Take It Izzy

    Wiosenny detoks czas zacząć, a to już ostatni dzwonek, aby pozbyć się zbędnych fałdek tłuszczu, w których dodatkowo zamieszkało kilka kalorii ze świątecznych przysmaków. Warto zacząć ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Jak pasztet to tylko samodzielnie robiony. Tylko wtedy mam pewność co jest w środku. Mój pasztet przygotowałam z chudego mięsa z ekologicznego kurczaka. Jeden zrobiłam sam a do drugiego ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeśli nie czytaliście jeszcze „Kuchni Greckiej” George’a Calombarisa, to koniecznie przeczytajcie moją recenzję.  Calombaris pokazuje, że tradycyjne greckie przepisy nie są wykute w ...
  • Z bloga: My space, my world. Ana Mari's world.

    Pomimo brzydkiej pogody i mroźnego wiatru dziś będzie wiosennie na moim talerzu - spring rolls są idealne na obiad, kolację czy przekąskę. Mój mąż ostatnio szaleje za takimi przysmakami. ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Wielkanoc niestety już za nami i pora powrócić do rzeczywistości : ) Na pocieszenie zawsze można rozpocząć dzień od pysznego i zdrowego śniadania, które wprawi nas w dobry nastrój ; ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Paluszki serowe z ziołami i czarnuszką to słona przekąska na imprezę lub spotkanie z przyjaciółmi. Paluszki są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Mi najbardziej smakują posypane...
  • Z bloga: Zjem-Cie

    Święta, święta i po świętach:) Minął już czas świątecznego biesiadowania. W lodówce pewnie zostało jeszcze kilka potraw, które mają się już ku końcowi. U mnie ostało się kilka ...
  • Z bloga: zdrowszawersja.pl

    Topinambur jest rośliną (słonecznik bulwiasty) o wspaniałych właściwościach. Obniża poziom glukozy we krwi dlatego zalecana jest diabetykom oraz osobom odchudzającym się. Doskonale sprawdza...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Puddingów chia wszędzie pełno i jego wariacji mnóstwo. Ja zwykle robię puddingi w prosty sposób i oto jedna z moich opcji – śniadaniowa i/lub deserowa. Jeśli dasz więcej nasion chia ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Pasztety z roślin strączkowych to dobry posiłek dla wegetarian lub wegan. Rośliny strączkowe dostarczają cenne białko roślinne i aminokwasy egzogenne, a także witamin z grupy B, potasu, ...
  • Z bloga: Fat-or-not

    Ja też postanowiłam dorzucić swoje trzy grosze do śniadania na wielkanocny stół. Wybór był dosyć prosty, bo pamiętam, że kiedyś Tata pochwalił moje zdolności kulinarne przy okazji ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Świetna i szybka w wykonaniu przekąska. Dressing 1000 wysp Folwark idealnie komponuje się z rybami i owocami morza. Składniki:papier ryżowy – 10 sztsezamananas 3 plastrysałata rukoladressing...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×