Targ Smaku

  • Z bloga: My Chcemy Jeść

    Ogórki ceniono już 3 tys. lat temu. Chętnie zajadali się nimi mieszkańcy Indii, starożytni Grecy i Rzymianie. W XVII wieku we Francji ogórki zaczęto uprawiać w szklarniach. W tym czasie ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Jak dorzucić więcej białka do diety wegetariańskiej albo nawet wegańskiej? Do tego ograniczając produkty sojowe....Najlepszym rozwiązaniem są: fasola, soczewica i cieciorka. Ta ostatnia ...
  • Z bloga: Sportowi Smakosze

    Witajcie! Jak mijają Wam majowe dni?Pogoda nadal jakaś jakby niechętna do podzielenia się dużymi temperaturami, słońcem i błękitnym niebem... :( Ja nie wiem, co ona w tym roku taka fochata!U...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Była mizeria trochę inaczej, dla niektórych zwyczajna, dla niektórych mniej. Dzisiaj przedstawiam Wam nowe oblicze mizerii, mizerii bez ogórków, ale za to najpyszniejszej na świecie. ...
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    Wspominałam już, że moje studia są niesamowicie inspirujące? Zapewne tak... Ten przepis narodził się na kampusowym grillu w towarzystwie przyszłych dietetyków i żywieniowców. Pogoda ...
  • Z bloga: ola-w-kuchni

    Na podwyższonej grządce pięknie zieleni się sałata i szpinak, które wykorzystam do zrobienia sałatki. Miękkie i kremowe awokado, tuńczyk i mini makaron kółka Lubelli. Chrupiąca ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Przepisów na sałatki nigdy za wiele. Zazwyczaj powstają spontanicznie, ze składników które leżą pod ręką. Pomysł na tą powstał jednak dzięki pewnemu zdjęciu w gazecie. Soczyste ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Niesamowita fuzja smaków: delikatne jajko na warzywach doprawianych pikantnym sosem Madziarów Folwark Składniki: szparagi zielone ½ pęczkapomidor malinowy 1 szt.jajko 1 szt.sól, ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Botwinka jest dostępna tak krótko, że szkoda przegapić ten moment roku. Można ją przerobić na chłodnik, frittatę, tartę, albo sałatkę.  Najlepsza jest z pęczakiem. Niech żyje wiosna! ...
  • Z bloga: zdrowszawersja.pl

    Jak to zwykle u mnie: szybko i zdrowo
  • Z bloga: Wypieki Beaty

    Sałatka ze szpinaku i truskawek     Ostatnio szpinak mnie nie opuszcza - i jak nie piję koktajlu ze szpinakiem, to dodaję go do sałatek, albo robię na ciepło z makaronem. Dziś mam przepis na...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    To danie w wyglądzie przypomina nieco tabbouleh. Kluczowym składnikiem nie jest tu jednak kasza bulgur ale kalafior, z którego powstał ... ryż! Nie będę udawać, że odkryłam coś nowego, ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Owoce uwielbiam pod każdą postacią, ale moje ulubione to właśnie te na ciepło. Pieczone jabłka, podduszone śliwki, skarmelizowane na patelni brzoskwinie, uwielbiam! Dlatego figi również ...
  • Z bloga: Bullio

    Babeczki z sera twarogowego i płatków owsianych. Można je jeść zarówno na słodko (np. z dodatkiem ulubionych owoców) jak i wytrawnie (np. z serkiem twarogowym i ziołami). Z przepisu wychodzi ...
  • Z bloga: avokava.com

    Wegańsko w plenerze, czyli sezon grillowy w pełni! Majowy powiem wiosny i pierwsze plenerowe spotkanie w gronie znajomych i przyjaciół za nami. Niezaprzeczalnie sezon grillowy rozpoczął się i ...
  • Z bloga: Zjem-Cie

    Dzień dobry! Mamy dziś piękny słoneczny dzień, więc zapraszam na słoneczną i kolorową przekąskę – pastę z bakłażana. Świetnie sprawdzi się, jako dip do chrupiących warzyw, ...
  • Z bloga: Zrób to smacznie

    Uwielbiam takie zdrowe przekąski. Płatki owsiane i cynamon mogłabym jeść na okrągło a żeby nie znudziły mi się w formie owsianki, więc przygotowałam zdrowe batoniki z płatkami owsianymi....
  • Z bloga: Wypieki Beaty

    Kokosowa owsianka z rabarbarem     Mam dla Was coś pysznego na śniadanie :) Dziś będzie kokosowa owsianka z pieczonym rabarbarem. Ostatnio moja córka (ku mojej ogromnej radości) przekonała ...
  • Z bloga: zdrowszawersja.pl

    Guacamole, polecam zjeść ją z ulubioną sałatka zawiniętą w tortillę. Palce lizać ! Składniki: 2 awokado 1/2 cytryny lub limonki 1 cebula czerwona 1 pomidor 3 ząbki czosnku sól, pieprz ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Zrobiłam sobie szparagowy weekend. Każdego dnia coś ze szparagami. Najbardziej smakowały mi klasyki czyli szparagi sosem, albo z jajkiem z płynnym żółtkiem i zupa szparagowa. Z mniej ogranych...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: żołądki drobiowe 60 dag, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, kucharek - ile potrzeba, marchew 2 ...
  • Z bloga: Smaki życia

    Mam dla was świetną sałatkę. Oto przepis: Mix sałat papryka pomidor pieczony burak ćwikłowy grejpfrut ogórek cebula sól himalajska pieprz czarny
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    W naszym domu zawitało nowe stworzonko... Cudowny siedmiotygodniowy kociaczek dotrzymuje nam towarzystwa podczas codziennych czynności. W kuchni nie odstępuje mnie na krok licząc, że ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Bardzo prosty wegański PUDDING Z MANGO I NASIONAMI CHIA to... Artykuł Pudding z mango i nasionami chia pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Cookmagazine

    DOMOWE CHIPSY Z RZODKIEWKI to idealna propozycja na lekką przekąskę... Artykuł Domowe chipsy z rzodkiewki pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Smakula

    Lubię zacząć dzień na słodko. W tygodniu najczęściej pojawia się owsianka lub amarantusanka z owocami a w weekendy rozpoczynam placuszkowy raj
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Polecam dziś idealne placuszki na majówkę, bardzo proste z zaledwie kilku składników i oczywiście obowiązkowo z majową młodą pokrzywą. Wymyśliłam je zupełnie przypadkiem, spontanicznie,...
  • Z bloga: HIT PYCHOTKA

    Baleron białoruski - szynkowar ( wersja light)* 1 kg mięsa kurczaka bez skóry i kości (po 500 g udek i piersi kurczaka) 2 ząbki czosnku lub 2 łyżeczki czosnku granulowanego...
  • Z bloga: Przy kominku

    NADZIEWANY KURCZAK Rozkrawamy na grzbiecie kurczaka i wycinamy kości mostka i żeber, żeby można było swobodnie nałożyć farsz. Przygotowane do pieczenia kurczę z nadzieniem kładziemy ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Wiosna to czas na rabarbar. Jest pyszny nie tylko w deserach jak ciasto z rabarbarem, ale też jako składnik sałatek na wytrawno. Jest kwaskowaty i świeży, idealnie pasuje do ogórka. Zawsze ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×