Targ Smaku

  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Dawno nie wrzucałam Wam na bloga pomysłów na zielone koktajle. To nie znaczy, że przestałam je miksować – o nie nie nie. Regularną dawkę zielonych inspiracji możecie brać z mojego konta ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Po pomysłach na szybkie ale zdrowe jedzenie wiosną i latem (tu podaję do nich link) przyszedł czas na pokazanie Wam jak wygląda mój jesienny jadłospis. Pełno w nim owsianek, pojawiły się ...
  • Z bloga: Przepisy Babci

    Witajcie, Skusiłam się jeszcze na kolejne przetwory w tym roku. Na zimę jak znalazł. Samo zdrowie, a współczesna nauka potwierdziła wiele właściwości zdrowotnych właśnie cebuli. ...
  • Z bloga: wkawiarence.pl

    naprawdę !? oniemiałam, kiedy przeczytałam głośny komunikat Głównego Inspektora Sanitarnego. ile w tym prawdy, że nasiona chia są groźne dla naszego zdrowia ? małe niepozorne nasionka ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Jaka jest dostępność naszych książek w Wielkiej Brytanii, Francji, Niemczech czy USA, Kanadzie czy Australii? Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Poranna herbata matcha w koktajlu Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Dyniowy koktajl jesienny na Halloween jak znalazł, także dla dzieci Czytaj więcej »
  • Z bloga: Wielopokoleniowo czyli testuję z mamą i córką

    Dziś zapraszam Was na zdrowe i smaczne śniadanie. O tym, że jaglanka wcale nie musi być nudna i niesmaczna, nie trzeba już chyba nikogo przekonywać. Zapraszam więc na zdrową propozycję ...
  • Z bloga: Di gotuje

     Przepis autorski (mój). Placuszki smakują przepysznie i jednocześnie są doskonałym sposobem na wykorzystanie zbędnych białek.Przypominają czekoladową, lekko wilgotną piankę z ...
  • Z bloga: Zdrowo i aktywnie

    Witam Was serdecznie😇 Dzisiaj zapoznam Was z pojęciem zdrowej żywności oraz zaproponuję produkty, których musicie pozbyć się z kuchni i zastąpić je wartościowszymi, jeśli chcecie ...
  • Z bloga: greenscarf

      Kminek albo się kocha albo nienawidzi. Misiek nie cierpi, ale ja kocham, a że też   gotuję, to On i tak go je, tylko że zawsze miażdżę ziarenka kminku w moździerzu, a Misiek wcina z nim ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Chleb żytni, z dodatkiem mąki pełnoziarnistej i słonecznika, to kolejny chlebek na zakwasie. Powstał specjalnie na zaproszenie Zorry z okazji Światowego Dnia Chleba.Pyszny, chrupiący, z ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Jeśli nie jedliście nigdy „prawdziwego” risotto to czas nadrobić zaległości! Risotto przygotowane z ryżu arborio jest niezwykle delikatne i kremowe w smaku. Sekret tkwi właśnie w ryżu. ...
  • Z bloga: Di gotuje

    Owsiankę można przygotować na mnóstwo sposobów... Dzięki temu można jeść ją codziennie i nigdy się nie znudzi! Ważne, aby została przyrządzona z takimi dodatkami, które każdy z ...
  • Z bloga: Fit&Fast Kitchen

    10 min Wczoraj (10 października) obchodziliśmy Światowy dzień owsianki. Z tej okazji przypominam kilka przepisów na to śniadaniowe danie. Smacznego i zdrowego dnia! Wiem co jem Płatki ...
  • Z bloga: Healthy lifestyle by Wiktoria

    ✔50g płatków owsianych ✔30 g odżywki białkowej ✔banan ✔wiórki kokosowe  ✔ 20g masła orzechowego  Płatki zalewamy wodą i gotujemy, aby płyn wsiąknął. Dodajemy odżywkę i ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Składniki / 1 porcja: -2 wiejskie jaja – mała bagietka – kawałek wiejskiej kiełbaski – 1/2 cebuli – ulubione przyprawy – 1/2 pomidora – pół ząbka czosnku – bazylia świeża lub ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Szarlotka to ciasto, które najczęściej gościło w naszym domu, gdy byłam dzieckiem. Kruchy spód, warstwa prażonych jabłek i wierzch ozdobiony ciastem. Po latach zmodyfikowałam ten przepis ...
  • Z bloga: Zmacznego

    Co się stanie, kiedy przy jednym stole spotka się grupka, absolutnie niepoważnych, przyjaciół, która uwielbia jeść i nigdy nie odmawia dobrej szamki? Co więcej, każde z nich pochodzi spoza ...
  • Z bloga: Oka w rosole czyli KaFka gotuje

    Bardzo lubię naleśniki, zwłaszcza te w zdrowym wydaniu. Nie używam w swojej kuchni białej mąki, dlatego też próbuję z różnymi mąkami. Dziś padło na mąkę orkiszową. Ja użyłam typ ...
  • Z bloga: Zdrowo i aktywnie

    Dzisiaj startujemy z nowym działem☝ Każdy z nas kiedyś miał początki w kuchni, a zadaniem doświadczonych jest dzielenie się informacjami jak prawidłowo przyrządzać dania. Czasami ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Pożywna sałatka. Doskonała z sosem barbecue Folwark. Składniki1 stek z rostbefu10 dkg pomidorków koktajlowych3 garście rukoli2 łyżki oliwysól, pieprz, czosnek granulowany1 łyżka octu ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Jesienny deser, czyli budyń z szałwii hiszpańskiej z owocami Czytaj więcej »
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Często eksperymentuję w kuchni. Ostatnio do takich eksperymentów zmusiła mnie konieczność – mąż zjadł ostatniego banana, którego miałam wykorzystać do zrobienia ciasteczek dla dzieci. W...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Puree z dyni to podstawa wielu potraw i deserów, które można przygotować z wykorzystaniem dyni. Najlepszym sposobem, aby otrzymać takie puree jest upieczenie dyni, a następnie zmiksowanie jej. ...
  • Z bloga: Ola la LCHF

    Bardzo często pytacie mnie o przykładowy jadłospis. Zawsze wtedy powtarzam, że nie istnieje dla mnie słowo DIETA i GOTOWY JADŁOSPIS. Po prostu zdrowo się odżywiam i nie planuję posiłków ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Pierwszą styczność z mieszanką przypraw cajun miałam kilka lat temu. Pochodzący z Luisiany mąż koleżanki, z zamiłowania kucharz, używał jej do przyrządzania jambolayi. Miał jedną ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Gdy tylko za oknami zaczynają sypać się liście, u mnie na stole musi pojawić się zupa dyniowa. Zwykle przygotowuję ją w wersji słodko-ostrej. Taka zupa jest rozgrzewająca, aromatyczna i ...
  • Z bloga: Smaki Ewy

    Coraz częściej sięgamy po kasze i dobrze bo są one zdrowe. Dzisiaj przedstawiam Wam kaszę owsianą z sosem jako dodatek do obiadu, zamiast tradycyjnych ziemniaków. Może się skusicie. ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Ananas jest dobrym źródłem witaminy C,A, B2, B6 miedzi i potasu. Ponadto zawiera bardzo dużo bromeliny – enzymu , który rozkłada białko ułatwiające jego trawienie.Związek ten ma ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×