Targ Smaku

  • Z bloga: AvocadoEveryDay

    Lekka, bezglutenowa wersja klasycznego ciasta rafaello. Biszkopt na mące migdałowej, krem budyniowo-kokosowy, a wszystko dodatkowo oprószone wiórkami z kokosa. Pycha :)  Biszkopt 3 jajka 3 ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Ta pieczona owsianka to szybki wypiek dla zabieganych i dodatkowo też dla antytalentów piekarniczych. Ma lekko kakaowy posmak choć dodatku kakao i karobu nie było. I uwaga: dodałam maliny ...
  • Z bloga: Zdrowo i pysznie na talerzu by Katarzynka

    Domownikom zachciało się ciasta, trochę poczarowałam i wyszło mi takie oto bardzo sycące cudeńko.Bez cukru, bez jajek, warstwowe dzięki czemu wiemy co jemy 😋, mokre no i można je jeść ...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

     Kukurydza była pokarmem dla Majów Inków i Azteków.Dziś ją spożywamy najczęściej w kolbach ,popcornie lub z puszki.Ja ją wykorzystałam do zrobienia deseru.Zapraszam.  1 puszka ...
  • Z bloga: Zdrowo i pysznie na talerzu by Katarzynka

      Owsianki, jaglanki, gryczanki kto ich nie kocha!! Odpowiednie na śniadanie, na deser, na kolacje również :) Dziś zaproponuję Wam smakowitą jaglaneczkę w wersji owocowej :)Składniki:➽60 ...
  • Z bloga: Czynniki Pierwsze

    Sezon truskawkowy wciąż trwa i nie ukrywamy, że jesteśmy z tego powodu szalenie szczęśliwe! Mamy dla Was prosty przepis z wykorzystaniem tych cudownych owoców. Bezglutenowa tarta z ...
  • Z bloga: health-fit-life

    Witajcie, dzisiaj przed Wami żytnie ciasteczka z powidłami śliwkowymi polane czekoladą. Idealne do po południowej herbaty lub kawy. Są lekkie i aromatyczne dzięki mące żytniej. Do tego ...
  • Z bloga: Two Broke Sisters

    Lody bywają wybawieniem przy wysokich temperaturach. Sklepowe lodówki pękają w szwach, jednak wiadomo jak to jest ze sklepowymi lodami – ich skład nie zawsze zadowala. W domu możecie ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Kremowe i pachnące lody malinowo-kokosowe z 3 składników Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Prosty kremowy zielony szejk ze szpinakiem Czytaj więcej »
  • Z bloga: Healthy food explorer

    Kolejne słodkości z dodatkiem truskawek. Tym razem pyszna i nieco uzdrowiona tarta kokosowa z budyniem. Spód to kruche ciasto wykonane z pomieszania różnych mąk, można też użyć tylko ...
  • Z bloga: Healthy food explorer

    Dziś proponuję pyszny, bardzo czekoladowy deser na zimno, który idealnie sprawdzi się w upalne dni. Miałam ochotę na coś słodkiego, ale przy okazji sycącego i orzeźwiającego. Wyszło z...
  • Z bloga: Roślinna

    To niesprawiedliwe, że sezon na te wspaniałe owoce trwa tak krótko – nic dziwnego, bo wszystko co dobre szybko się kończy. Niemniej jednak należy docenić to, co mamy. A mamy pełnię ...
  • Z bloga: Pij soki wyciskane

    300 g świeżych truskawek150 g świeżego ananasa2 łyżki mioduPrzygotowanie:1. Owoce.Truskawki dobrze umyć pod bieżącą wodą, usunąć szypułki i pokroić na połówki. Odkroić 2 cm plaster...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Dziś zapraszam Was na pyszne zdrowe i proste do przygotowania małe słodkości. Bardzo kokosowe kuleczki daktylowe przygotowałam dosłownie z 3 składników. Jednym z nich jest wspaniała manna ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Jak tu nie kochać letnich owoców i superfoods? Ich połączenia są przecież genialne. Dziś lekka i zdrowa przekąska, która z powodzeniem może zastąpić deser, sprawdzi się na spotkaniach ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Komu lody? Komu?! Pomysłów na wegańskie lody jest cała masa. Dzisiaj pokażę Wam najprostszy sposób na sorbet z truskawek słodzony bananem, bez zbędnych dodatków i bez cukru. Dzieci kochają ...
  • Z bloga: Via Gusto

    Sezon na truskawki wciąż trwa! Mam więc dla Was przepis na truskawkową tartę – czyli zdrowy i orzeźwiający deser na...
  • Z bloga: gotujący_vegepiotrek

    Ziemniak na słodko ?Udowadniam, że z każdego warzywa da się wyczarować zdrowy i smaczny deser, posiłek po-treningowy.Dzisiejsza propozycja na "Krem ziemniaczano-kokosowy" idealnie sprawdzi ...
  • Z bloga: gotujący_vegepiotrek

    Moim zdaniem kalafior idealnie pasuje zarówno do dań wytrawnych jak i na słodko. Bardzo często wykorzystuje go jako bazę moich deserów, ciast po-treningowych.Dzisiejsza propozycja to "Ciasto ...
  • Z bloga: gotujący_vegepiotrek

    Rzadko się zdarza, że dodaję dwa posty w ciągu dnia, ale korzystając z wolnego dnia chciałem wykorzystać go w 100 % . Kilka dni temu zastanawiałem się jakich warzyw nie użyłem jeszcze do ...
  • Z bloga: health-fit-life

    Witajcie, sezon truskawkowy trwa w najlepsze, dlatego uważam, że trzeba korzystać z tych małych pysznych dobrodziejstw. Dzisiaj przedstawiam Wam biszkopt na mące kokosowej z bitą śmietaną ...
  • Z bloga: Projekty ze smakiem

    Składniki / Ingredients:300 g mąki pełnoziarnistej / 300 g whole grain flour  1/2 szklanki ksylitolu / 1/2 g cup of xylitol 1 laska wanilii / 1 stick of vanilla skórka z cytryny / peel with...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Od kiedy pamiętam, nie wychodziły mi ciasta z jabłkami. Tzn. nie podejmowałam oczywiście zbyt wiele prób, bo nie lubię piec z zasady, ale te które są za mną, kończyły się klęską. ...
  • Z bloga: ZosiaSamosiaGotuje

    Miało być mniej słodkości, a tutaj znowu ciacha wpadają Na swoją obronę mogę powiedzieć, że nie były planowane, samo tak wyszło zostałam zainspirowana, no i zjadłam tylko jedno Poza ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Od kiedy mam problemy z cukrem moje desery są coraz zdrowsze, a składniki, których używam do ich przygotowania niekoniecznie kojarzą się ze słodyczami, ale warto poeksperymentować. Ostatnio ...
  • Z bloga: Zawsze głodna

    Przeglądając przepisy na tym blogu, nie trudno się domyślić, że jestem ogromną fanką kokosów. Cenię je przede wszystkim za wspaniały aromat i słodki smak, ale także za dużą ilość ...
  • Z bloga: Pastalena

    Hi readers!  We are going into summer and due to that I have these 2 refreshing recipes for a homemade rhubarb sorbet and water with fruit - strawberries and rhubarb. Hope you already know who is ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Uzależnienie to mało powiedziane. To już jakaś plackowa mania u mnie, bo placki na białkach jem prawie codziennie. Zaczęło się od owsianych i ryżowych, a teraz na tapecie różne ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Jak zapewne wiecie, od dawna korzystam w kuchni z mąk bezglutenowych. Ale miewam też w domu mąkę owsianą, na szarlotkę albo owsiane ciasteczka, jak mi się bardzo zachce je upiec, a ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×