Targ Smaku

  • Z bloga: Di gotuje

    Kurczak pieczony o smaku wędzonym? Tak, wiem że to dziwnie brzmi, ale jest możliwe. Taki obiad mogłabym jeść codziennie, więc... dość często robię. Zresztą z mężem uwielbiamy ...
  • Z bloga: Marta Próbuje

    Placki ziemniaczane, pachnące, chrupiące -  ulubiona potrawa z dzieciństwa. Jednak będąc na diecie low carb niestety musiałam (czy też chciałam) z nich zrezygnować.  Niskowęglowodanowe ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Kilka dni temu wpadła mi w ręce kasza owsiana. Przyznam, że trochę o niej zapomniałm, a kiedyś jadałm bardzo często. Kasza owsiana jest bardzo smaczna. Jej gotowanie zajmuje trochę więcej ...
  • Z bloga: Smiling shrimp

    Ostatnio zaczęłam zgłębiać tajniki kuchni roślinnej. Muszę uczciwie przyznać, że ,,zjednała sobie'' ona moje podniebienie. Co prawda, już dawno mam za sobą swoje pierwsze doświadczenia...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Pizza z patelni czyli patent na szybką pizzę! Podobna do mojej pizzy na podpłomyku, ale tym razem z dodatkiem proszku do pieczenia i pełnoziarnistej mąki orkiszowej. Rozgrzana patelnia ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Ostatnio dość często zerkam do menu naleśnikarni i znalazłam taka oto perełkę: „zielone tagliatelle z krewetkami w pomidorach”, pod pozycją „tagliatelle naleśnikowe”. Uruchomiłam ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Gulasz kojarzy się z sycącym, ciężkim daniem idealnym na zimną, jesienną aurę. Ten gulasz całkowicie obala ten mit! Pełen kolorowych warzyw i różnorodnych smaków jest fantastyczną ...
  • Z bloga: Zdrowo i pysznie na talerzu by Katarzynka

    Jak już wiecie jestem fanką omletów oraz śniadań BT. Na omletowego naleśnika z serem również Was zapraszam, a teraz zaproponuję wersję orzechową :)Składniki:- 3 białka- 1 całe jajo-...
  • Z bloga: ciastaztradycjami

    Risotto czekoladowe to tak naprawdę słodka wersja jednego z najsłynniejszych potraw świata. Historia risotto rozpoczęła się we Włoszech. Obecnie spotkamy się z różnymi rodzajami tego ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Falafel jest arabskim daniem, które zaczęło się cieszyć coraz większą popularnością w krajach europejskich. Serwowany w picie stanowi wegański zamiennik kebaba. Sięgają po niego nie ...
  • Z bloga: ZosiaSamosiaGotuje

    Kiedy byłam mała, dokładając sobie na talerz kolejną porcję pierogów, dopytywałam mamy z zachwytem jak to zrobiła, że są tak pyszne?! Mama najpierw cierpliwie tłumaczyła jak przygotować...
  • Z bloga: Zdrowo i pysznie na talerzu by Katarzynka

    Ostatnio rozpieszczałam Was deserami, ale jakiś obiad też trzeba zjeść🍗co by po nim można pochłonąć kawałek ciasta 😆 Może zdjęcie nie oddaje tego, ale te danie jest tak pyszne, że...
  • Z bloga: Even Better Food

    Paella to tradycyjne hiszpańskie jednogarnkowe danie z ryżu. Te autentyczne przygotowywane są według nabożnych wręcz kulinarnych rytuałów i wymagają specjalnych patelni i odmian ryżu, ...
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Pięknie różowa i pełna smaku kasza jaglana z pieczonymi burakami. Pretty pink and full of flavor millet with baked beets. Składniki (na 2-3 porcje): PIECZONE BURAKI: 4 średniej wielkości ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Wegański kebab, czyli wegab, w moim wydaniu to podsmażone pieczarki z cebulką z ulubionymi warzywami zawinięte w domowe tortille. Pychotka! Oczywiście kimchi to jak najbardziej moje ulubione ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Kiedyś zapisałam takie danie na swojej magicznej liście i…zgubiłam przepis. Nie wiem, co było w oryginalnym (spodziewam się, że ryż i groszek :)), ale moje danie wymyślane na bieżąco ...
  • Z bloga: Via Gusto

    Bardzo lubię smak pieczarek w pierogach. Postanowiłam więc połączyć je z czerwoną soczewicą, papryką oraz cebulką. Połączenie to stworzyło przepyszny...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Kochani, witajcie po wakacjach :) Kreta była przewspaniała (kto śledził moje Insta Stories ten wie), a ja wkrótce uraczę Was na blogu kilkoma greckimi recepturami. Tymczasem chciałam się z ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Przepyszna cukinia faszerowana kurczakiem. Razem ze słodko pikantnym sosem madziarów Folwark stanowi doskonałe danie.  Składniki:cukinia – 1 średnia sztuka1 cebula3 ząbki czosnkupomidory ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Kiedy mój Mąż wkracza do kuchni powstają bardzo proste, szybkie, ale i pyszne potrawy : ) Makaron z tuńczykiem i kukurydzą to jego popisowe danie, które serwował dla mnie już w czasach...
  • Z bloga: Kolory smaków

    Miniony weekend upłyną pod znakiem Pienin. Ilekroć się tam pojawię jestem zachwycona tym miejscem. Nie wiem czy to łagodniejszy klimat wpływa tak na moje odczucia, ale mogłabym tam mieć ...
  • Z bloga: Zdrowo i pysznie na talerzu by Katarzynka

    Często zdarza się, że zostają nam ziemniaki z poprzedniego dnia i przydałoby się zrobić z nich coś smacznego☝ Dzisiaj zaproponuję Wam pyszne kotleciki, tylko z 3 składników! Z buraczkami...
  • Z bloga: health-fit-life

    Witajcie, jarmuż to dość zapomniane warzywo choć dzisiaj wraca do łask. Zawiera dużo cennych dla naszego organizmu elementów  takich jak: witaminy K, C, A oraz kwas foliowy, składniki ...
  • Z bloga: Fat-or-not

    Udało mi się już dojść do perfekcji w smażeniu naleśników. Korzystałam ze sprawdzonej proporcji (2 jajka, 60 g mąki, 120 ml mleka) i świetnego patentu na ograniczenie tłuszczu w ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Ogromny wybór sezonowych warzyw zachęca do odkrywania nowych smaków w kuchni. Jednym z moich ostatnich eksperymentów jest cudowne, aromatyczne curry z warzywami: cukinią, papryką ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    To danie to zupełny miszmasz-jakby wszystko, co pyszne w zeuropeizowanej chińskiej kuchni wrzucić do jednego gara-to jest, przepraszam, woka-i wymieszać. Znajdziemy tu i makaron (żaden Chińczyk ...
  • Z bloga: Grochem o Garnek

    Na poście dr Dąbrowskiej mam największy problem ze śniadaniami i tak naprawdę najbardziej tęsknię za tofucznicą, którą po prostu uwielbiam. Kombinowałam więc w kuchni, co mogę zrobić ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Kto z dzieciństwa nie pamięta talerza z kopytkami? U mnie kopytka gościły na obiad często. Był to sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z obiadu. Od dawna chodził za mną ...
  • Z bloga: Nasze Kulinarne Życie

    WITAM Dzisiaj przepis dla tych, którzy lubią próbować czegoś innego. Tradycyjne burgery zamieniamy na coś wegetariańskiego. Efekt "wow" gwarantowany 😆. Według mnie, są to jedne z ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Makaron z soczewicą i cukinią a’la bolognese to tani i prosty obiad wegański gotowy w 25 minut. Taki sos warto wypróbować! Doprawiony porządną ilością czosnku, oregano, papryki. A do tego ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×