Targ Smaku

  • Z bloga: Cynamonowe szczęście

     Zdecydowanie jestem zakochana w szpinaku, mogłabym go jeść co drugi dzień, niestety nie mój Mąż nie podziela uwielbienia do tej zieleniny, więc eksperymenty szpinakowe przeprowadzam wtedy ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Jakiś czas temu pisałam o książce „Dieta Smartfood” na Facebooku. Obiecałam się odnieść nieco szerzej do jej zawartości. Mam nadzieję, że moje przemyślenia pomogą Ci zadecydować, ...
  • Z bloga: Westchnął seler

    Bo kasza jest pro. Kaszowe zapiekanki  robię często. Są idealne do lunchbox,a a smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Uwielbiam je za to, że pozwalają na frywolność w doborze ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Tortilla powstaław w Meksyku nie wiem dokładnie kiedy trafiła do UK ale ciesze się że mam ją zawsze pod ręką i moge kupić ją w każdym markecie. Napewno zdrowsza byłaby tortilla  domowej ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Milością do kaszy jaglanej zaraziła mnie moja znajoma u której własnie podpatrzyłam ten oto przepis, wbrew pozorom to bardzo proste do przygotowania danie. Na specjalną prośbę moje męża ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Kolejne jednogarnkowe danie, którego przyrządzenie nie sprawi wam wiele kłopotu. Orzo to jedno z moich ulubionych produktów do którego idealnie pasują właśnie świeże warzywa. Zobaczcie ...
  • Z bloga: OrganicVillage

    Znajoma mówi, że to niemożliwe, aby kotlety wegańskie były dobre. Ale te są. Nawet na tym zdjęciu widać, że jak tylko się pojawiają, to szybko znikają. Mała zwinna rączka szybko je ...
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    Ostatnim czasy mój uzależniony od matki natury umysł dostaje paranoi połączonej z rozdwojeniem jaźni... Budząc się w Wielkanocny poranek, zamiast promieni słońca przywitały mnie płatki ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Właściwie to nie wiem jak mogła bym nazwać to danie, wkładałam do garnka moje ulubione produkty i wyszło danie na pełnym wypasie. Szykując się do gotowania nie miałam właściwie żadnego ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Moje motto ma być Zdrowo i Pysznie ! Myślę że tym przepisem udowodnię wam że tradycyjna kuchnia może być zdrowa i pyszna. Zapraszam do wspólnego gotowania. 6 Porcji Czas 20 minut Składniki ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Lato powoli dobiega końca, ale na pewno przed nami jeszcze wiele słonecznych dni. Na koniec lata proponuje wam bardzo orzeźwiające danie, które możecie przygotować na grillu  a w ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Przygotowanie sałatki jest proste lecz wymaga odrobinę przygotowań zanim połączymy wszystkie składniki w jedną pyszną całość. Kasza gryczana, świeży bób i ser feta to nie wszystkie ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Dynia to królowa dań jesiennych, można ją smażyc, piec, gotować lub marynować. Ja swoją dynie udusiłam ze słodką żółtą papryką oraz użyłam dość aromatychnych przypraw aby ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Placki ziemniaczane to tradycyjne danie które można przygotować na wiele różnych sposobów. Do moich placków użyłam równie tradycyjnych składników dość popularnych i prostych w obróbce,...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Numerem jeden na mojej liście ulubionych produktów jest kasza jaglana no ale to już zapewne wiecie. Zapraszam na kolejną kulinarną przygode z kaszą jaglaną w roli głównej, której będą ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Do przygotowania tej sałatki użyłam karczochów marynowanych w oleju, dzięki temu nie będzie nam potrzebny dresing, przepis jest dość prosty i szybki do przygotowania. Zapraszam do wspólnego ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Technikę parzenia ryby napewno większość z was już zna. Jako dodatków do wywaru do parzenia łososia  użyłam aromatychnych ziół oraz kurkumy której zdrowe właściwości aż sie proszą ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Wiem że wielkimi krokami zbliżamy  sie do świąt, ale chciałam jescze skorzystać z okazji i zaprezentować wam jesienną potrawke z dyni ozdobnej, która jest bardzo delikatna w smaku. ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Kapusta i grzyby to idealne połączenia wykorzystywane w Polskiej kuchni bardzo często, powoli zbliżamy się do świąt Bożego Narodzenia podczas których te produkty królują na naszym stole. ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Podstawowym składnikiem mojej potrawki będzie seler naciowy po który sięgam prawie codziennie ze względu na jego zdrowe właściwości. Czy wiecie że 10 dag łodygi selera to tylko 7 kcal a ...
  • Z bloga: W kuchennym młynie

    Curry pomidorowe z rybą i soczewicą, zieloną fasolką szparagową, natką pietruszki na bazie mleka kokosowego. Szybkie w przygotowaniu i sycące danie jednogarnkowe :) . Curry pomidorowe z rybą ...
  • Z bloga: Czynniki Pierwsze

    Dzisiaj pomysł na śniadanie – przepis na muffiny jajeczne w 5 minut! Bardzo uniwersalny przepis  – zachwyci podczas śniadania wielkanocnego, ale będzie również świetnym pomysłem na ...
  • Z bloga: Dolina smaków

    Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam buraki. Kiedyś jadałam je głównie w formie tradycyjnych buraczków do obiadu – na ciepło lub na zimno z dodatkiem jabłka. Od jakiegoś czasu jednak, bardzo ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Pewnie też tak macie, że po Świętach dojadacie resztki, albo resztkami świeci Wasz portfel. Albo po prostu nie macie ochoty, sił i w ogóle po kuchennym maratonie, nie macie chęci wchodzić do ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Zdrowy fast-food? Brzmi nieprawdopodobnie, a jednak to możliwe! Gotując w domu możecie stworzyć mniej kaloryczne wersje ulubionych dań. W taki oto sposób burger może stać się daniem ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Mięsne spaghetti bolognese to pierwszy makaron przygotowywany przez nas w domu. Na początku był to oczywiście sos z proszku (takie były czasy), potem ze słoika, a gdy polubiłam gotowanie, ...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Obiad w 25 minut ? To jest możliwe, tyle mi to dziś zajęło.  Nawet nie trzeba po nim zmywać, wystarcz kawałek pergaminu albo folia aluminiowa i już. Szparagi są chrupiące, kurczak nie jest ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Dziś znów zachęcam do zwiększenia ilości warzyw i owoców w diecie. Warzywny makaron to bardzo zdrowy i szybki w przygotowaniu sposób na jedzenie większej ilości roślinności. Do produkcji ...
  • Z bloga: Cynamonowe szczęście

    Witajcie, tak mocno kokosowych placuszków jeszcze u mnie nie było. Musiałam zużyć resztkę mleka kokosowego i tak to sobie wykombinowałam, że wyszło zdrowo, pysznie i bez grama cukru. ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×