Targ Smaku

  • Z bloga: Smiling shrimp

    Wczoraj przejrzałam dokładnie bloga i zauważyłam, że od jakiegoś czasu dodaję same przepisy "na słodko". Dlatego nie zastanawiając się długo, postanowiłam, że czas na zmianę i ...
  • Z bloga: Smiling shrimp

    Muszę przyznać, że dzisiejszy przepis to czysty eksperyment. Dlaczego? Otóż to, nigdy nie miałam do czynienia z mąką z topinamburu, a także nie zdarzyło mi się użyć masła orzechowego w...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Moja rodzina bardzo lubi buraczki. W okresie jesiennym przygotowuję ich dość spore ilości tak, by wystarczyło nam na całą zimę, wiosnę i część lata. Zwykle bywają to tradycyjne ...
  • Z bloga: zdrowszawersja.pl

    Tarta na owsianym spodzie, prościzna w wykonaniu i do tego pychota
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Do przygotowania strips’ów zabierałam się dość długo. Wydawało mi się, że dużo z tym roboty i byłam trochę leniwa. Ostatecznie, podjęłam się ich przygotowania i już wiem, że będą...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Przepis jest na ciasto, ale ja w pierwszej wersji wykorzystałam foremki do muffinek, bo wydawało mi się, że ciasta z tego wyjdzie co kot napłakał, a takie babeczki są bardziej podzielne. W...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Czytaj więcej »
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Nie ma nic lepszego u progu jesieni, jak sezonowa zupka :) Dziś postawiłam na kolor, ale smak też niczego sobie ;) Zupa jest bardzo prosta, z kilku składników z dodatkiem czerwonej quinoy i ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Taki sobie ostatnio zrobiłam prosty obiadek. Kilka składników trochę ziół i gotowe. Jeśli nie uda się Wam kupić grzybów pioppino, możecie je zastąpić innymi, sezon w pełni :) ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Dyniowy sernik owsiany to wariacja na temat pieczonej owsianki z dodatkiem twarogu i dyniowego puree. Uwielbiam jego połączenie z cynamonem, który rozgrzewa i dodaje idealnego aromatu : ) ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Krem angielski jest niezastąpionym składnikiem ciast i deserów, a dzieciaki chętnie jedzą w postaci budyniu 🙂 . Zwykle przyrządza się go z żółtek, mleka (i/lub śmietany) oraz cukru. Ale...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Przedstawiamy całkiem inny budyń lub pudding - jak kto woli. Na bazie mleka i ryżu, aromatyzowany pachnącą skórką cytrynową... To doskonały pomysł na deser lub drugie śniadanie! Nigdy ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Dziś słoiczek w sam raz do szkoły ;) jeśli nudzą się Wam standardowe drugie śniadania, zróbcie dzień wcześniej quinoę na mleku kokosowym z musem z mango i ulubionymi owocami. Zapakujcie ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Taką mam dziś dla Was świeżą sałateczkę z zielonych ogórków z szynką, czerwoną  quinoą, kaparami, porem i domowym majonezem. Prosto i smacznie :) Zjadłam trochę na śniadanie, ale na ...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Wszelkie placki, placuszki na słono, czy słodko to idealny pomysł na śniadanie, lunch, czy przekąskę do pracy i szkoły. Zazwyczaj są one proste w wykonaniu, nie zabierają dużo czasu, a ...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Z racji tego, że dwa dni temu obchodziłam urodziny – dałam się ponieść i nie pożałowałam sobie. Zrobiłam ciasto pełne kalorii i niesamowitego smaku! Nie ukrywam, że pewnie jeszcze ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Oto moja aktualna, ulubiona, jesienna owsianka. Jem ją prawie codziennie od początku września i nie mogę się od niej uwolnić. Ale też nie chcę bo jest dla mnie źródłem cennych minerałów ...
  • Z bloga: Di gotuje

     Przepis autorski (mój). Uwielbiam te ciasteczka, ponieważ mają ciekawy smak i jednym słowem są pyyyszne. Mąka i płatki kasztanowe nadają im orzechowego posmaku, a aloes - charakteru....
  • Z bloga: Zmacznego

    Oprócz dyni, marchewka i cynamon to najlepsze składniki na jesienną aurę. O ile z tym pierwszym warzywem muszę uważać, o tyle to drugie nie jest na cenzurowanym i nagminnie gości w moim menu....
  • Z bloga: Petits dejeuners

    Zdrowa pizza 55B/20T/60W   PRZEPIS /porcja/Ciasto:60g mąki jaglanej (albo innej bezglutenowej)jajko przyprawy, sólwoda do uzyskania gęstej konsystencjiWszystkie składniki wymieszać, wylać ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Gotowane ziemniaki z marchewką to jeden z obowiązkowych pierwszych obiadków, które przygotowywałam wprowadzając stałe pokarmy do diety moich dzieci. Teraz gotuję je zawsze, gdy moja ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Podstawowym składnikiem tortillowej zapiekanki są oczywiście tortille 😉 Układamy z nich warstwy, które przekładamy podsmażonymi warzywami w pomidorowej salsie. Całość zapiekamy i ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Uwielbiam słodkie śniadania : ) Owsiane naleśniki z bananami (równie świetnie pasują także maliny : ) ) i czekoladowym kremem z daktyli rozkochały w sobie wszystkich naszych ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Przygotowałam spore zapasy puree z dyni, więc w najbliższym czasie możecie spodziewać się dużej dawki dyniowych inspiracji ; ) Nie może oczywiście zabraknąć dyniowego omleta, który ...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Dzisiaj zapraszam Was na proste w przygotowaniu, a przy tym przepyszne danie, którego podstawą jest królowa wszystkich kasz – kasza jaglana
  • Z bloga: Zdrowo i pysznie na talerzu by Katarzynka

    Kiedy przychodzą goście lub rodzinka na obiad warto podać coś ładnie wyglądającego i nie wymagającego specjalnego wyjścia na zakupy i wydania większej kwoty pieniężnej, a najlepiej ...
  • Z bloga: Ola la LCHF

    Wiele osób po wakacyjnych grillach, wyjazdach, lodach, piwie itp. jesienią zaczyna diety i odchudzanie. Pewnie dlatego coraz częściej otrzymuję od Was pytania o możliwość zastępowania ...
  • Z bloga: Eksperymentalnie.com

    A gdyby tak zrobić placek ze śliwkami? Taki bezglutenowy placek ze śliwkami — szybki i prosty, który zasmakuje każdemu? Czemu nie, w końcu... The post Bezglutenowy placek ze śliwkami – ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

      Składniki na małą foremkę 18 cm: 100 g ryżu tabliczka białej czekolady 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru 1 wiśniowa galaretka bita śmietana bez laktozy 30% mleko bez laktozy ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Zawsze ciągnęło mnie do placków ziemniaczanych ale nigdy nie robiłam ich w domu. Za dużo przy tym zabawy – tarcia ziemniaków a potem smażenia i dymienia. Dlatego jak tylko mam okazję ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×