Targ Smaku

  • Z bloga: Healthy food explorer

    Jedne z najlepszych placuszków jakie jadłam, puszyste, wilgotne, bardzo czekoladowe, z wyczuwalnym smakiem kokosa. Przełożone masłem orzechowym i dżemem rozpływają się w ustach i ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Późna jesień a po niej zima zachęcają do korzystania w kuchni z rozgrzewających i bardzo aromatycznych przypraw. Przyprawa piernikowa jest moim remedium na niepogodę a pomarańcze choć ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Koreańskie danie tteokbokki zasadniczo składa się z dwóch składników: ryżowych cylindrycznych klusek ryżowych garaetteok oraz ostrej i lekko słodkiej w smaku pasty paprykowej gochujang. ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Ponoć 11 listopada jadamy gęsinę, cały ptak to jednak za dużo dla 2 osób o przeciętnym apetycie, więc postawiłam na pierś. Gęś ugotowałam sous vide, a następnie obsmażyłam. Trochę ...
  • Z bloga: Eksperymentalnie.com

    Co jeść na kolację? Dziś proponuję potrawy z dyni – sałatkę z dyni i kilku innych warzyw ;) Lekka i smaczna kolacja! Dynia... The post Potrawy z dyni – sałatka z pieczoną dynią i ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Jestem dużą fanką pierogów, ale nie za często je jem. Sklepowe to nie to samo, a na co dzień trochę brak czasu na ich lepienie. Są jednak chwile, kiedy jest czas i chęć na dłuższe ...
  • Z bloga: Food Square

    To zdecydowanie najlepsze bezglutenowe czekoladowe ciacho, jakie kiedykolwiek upiekłem. Mięciutkie, wilgotne, pachnące czekoladą i pełne aromatycznych gruszek gotowanych w syropie. Upiekłem ...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Czy Wam też niektóre smaki nieodparcie kojarzą się z dzieciństwem?
  • Z bloga: avokava.com

    Tak naprawdę to nie tylko z komosy i cukinii, ale z kolorowych warzyw, których nie sposób wymienić w nazwie. Tarta, która zawsze się udaje i jest doskonałym pomysłem na imprezy. Smakuje ...
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    SKŁADNIKI ( na mały słoiczek )1/3 awokado 1 bardzo dojrzały banan1 łyżka kakao 1 łyżeczka miodu PRZYGOTOWANIE:Składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładko, przekładamy krem ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Ostatnimi czasy moim nieodłącznym atrybutem jest kubek – a to gorącej, korzennej herbaty, a to rozgrzewającej i pysznej zupy. Nic tak nie działa na zmysły, jak ten pierwszy, i też nic tak nie...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Chyba nie znam osoby, która nie lubi tradycyjnych placków ziemniaczanych, ja uwielbiam te chrupiące grubo tarta, ale w sezonie dyniowym postanowiłam zrobić placki z dyni. Myślę, że ...
  • Z bloga: Ola la LCHF

    Golonka uchodzi za typowo męski przysmak, ale wśród kobiet również nie brakuje wielbicielek smacznego mięsa w tłustej osłonce i ja do takich należę
  • Z bloga: Zjem Cię

    Dzień dobry, w ten pochmurny dzień zapraszam na słodkie kulki z kaszy janglanej z bananam, masłem orzechowym oraz cynamonem. Danie… Artykuł Jaglane kulki smaku – słodki smak jeseni ...
  • Z bloga: Zjem Cię

    Dzień dobry, zapraszam na farsz szpinakowy z curry – idealny do naleśników pszennych,  czy bezglutenowych – jaglanych i gryczanych. Farsz możesz… Artykuł Wypchaj naleśnika- farsz ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Przepis na prosty sernik na zimno z biszkoptem z mąki jaglanej. Masa serowa z mascarpone oraz galaretka i kwaśne maliny tworzą razem pyszne połączenie :-) Polecam nie tylko dla osób z ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Czytaj więcej »
  • Z bloga: Di gotuje

    Już Wam wspominałam, że swojej córce wprowadzam do spróbowania różne zdrowe jedzonka.Takiej minimalnej ilości czasami nie da się zrobić, więc przy okazji korzystają ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Nie ma to, jak pożywna sałatka na kolację po powrocie z pracy. Takie zestawy lubię najbardziej, smacznie, lekko, szybko. Kilka smacznych składników i sałatka (bez glutenu, bez laktozy i ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Typowa masa karmelowa to skarmelizowane połączenie masła/mleka/śmietany i cukru, z ewentualnymi dodatkami. Nie zdziwię Was chyba jak napiszę, że ja postanowiłam zrobić wegańską wersję ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Tapaneda z zielonych oliwek to hit każdego przyjęcia. Za każdym razem gdy ją podaję jestem pytana o przepis, postanowiłam więc podzielić się nim tutaj. Jej przygotowanie jest niezmiernie ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Dzisiaj postanowiłam podjąć kulinarne wyzwanie i wziąć udział w akcji #OlejKonwenanse. Przygotowałam zdrowy deser bez glutenu, laktozy i białego cukru. Spód z wiórków kokosowych z ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Pieczona dynia japońska Hokkaido :-) Czemu na sucho?Ponieważ szczelnie zawinięta w folię oraz długo pieczona w wyższej temperaturze charakteryzuje się intensywnym smakiem i mocnym aromatem. ...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Jeżeli można się tak nazwać, to jestem deseroholiczką. Uwielbiam (przede wszystkim zdrowe) desery, ciasta i ciasteczka. Ogromną radość sprawia mi ich przygotowanie, zajadanie się nimi oraz ...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Chyba każdy z nas lubi szybkie i proste w wykonaniu nietypowe obiady. Dlatego dzisiaj, chciałabym zaproponować Wam rewelacyjny przepis na zapiekankę mięsno-makaronową z patelni! Bez zapiekania ...
  • Z bloga: Eksperymentalnie.com

    Chcę podzielić się z Tobą przepisem na kurczaka na obiad. Trochę będzie to danie azjatyckie, a co ważne szybkie – dziś zatem kurczak... The post Kurczak w sosie curry z ryżem i warzywami ...
  • Z bloga: Zmacznego

    Uwieeelbiam chrupać! Naprawdę, jeśli mam do wyboru: jabłko lub sok jabłkowy, zdecydowanie postawię na cały owoc. Pewnie dlatego, rzadko kiedy piję koktajle – z tych samych składników ...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Jak wiedzą ci z Was, którzy czytają mnie regularnie, typowa czekolada jest dla mnie zakazana z racji uczulenia. Jakikolwiek kontakt (spożywczy) z czymkolwiek, co zawiera czekoladę - ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Łazanki to popularna polska potrawa, którą lubię przyrządzać nietradycyjnie 😉 Zamiast polskich grzybów używam chińskich, zamiast typowego makaronu łazankowego w kształcie rombu używam ...
  • Z bloga: Spicy carrot

    Co by tu zjeść na śniadanie? Często zadaję sobie to pytanie nie tylko ja, ale też często zadają mi te pytanie dzieciaki. Owsianki już mi się znudziły, a poza tym czasem, choć nie za ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×