Targ Smaku

  • Z bloga: Gawron w rosole.

    Kojarzycie fraszkę Kochanowskiego "Na zdrowie" ? Wydarzenia z ostatniego czasu uświadomiły mi jak olbrzymią prawdę opisał on w swoim dziele.. Przeczytajcie ją i doceńcie swój organizm... A ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Oto kolejny jednogarnkowy obiad, który jem często w różnych odsłonach – w zależności od tego, jakie warzywa mam akurat na stanie. Kaszotto z kaszą jaglaną i warzywami smakuje bardzo fajnie...
  • Z bloga: My Chcemy Jeść

    Smacznymi omletami zajadali się już mieszkańcy starożytnego Rzymu. Jednak dopiero Francuzi stworzyli omlety takie, jakie znamy dziś. Na polskie stoły trafiły dzięki Marysieńce Sobieskiej, ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Koktajl na mocne włosy i paznokcie Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Jeżeli jesteś osobą uzależnioną od masła orzechowego polubisz ten koktajl Czytaj więcej »
  • Z bloga: Make-life-Green

    Nie przepadam za plackami ziemniaczanymi z kilku powodów: trzeba trzeć ziemniaki na tarce, czego nie znoszę!  w moim domu rodzinnym wszyscy je jedli z kwaśną śmietaną lub/i z cukrem,...
  • Z bloga: Make-life-Green

      Ostatnio moja mama obchodziła imieniny i chcąc na szybko zrobić coś pysznego do kawy, ukulałam CZEKOLADOWE PRALINY z pysznym NADZIENIEM w środku :-))) Ten kto jeszcze nie próbował nowych ...
  • Z bloga: Make-life-Green

      Czy są tu jacyś WIELBICIELE NALEŚNIKÓW?!?! Ten przepis to prawdziwa PETARDA! Są przepysznie czekoladowe i aksamitne w smaku, a do tego przygotowałam obłędny roślinny 'twarożek' w ...
  • Z bloga: Make-life-Green

    Tak jak o SIEMIENIU LNIANYM słyszał każdy, tak o CHIA jeszcze wiele osób nie ma pojęcia. Co to jest... z czym się to je...jak to się przyrządza...?! Wiele takich pytań słyszę, ...
  • Z bloga: Make-life-Green

      Moje TOFU PO GRECKU to tak proste danie, że sama jestem pod wrażeniem :-))) Bardzo smaczne i szybkie! Najwięcej czasu zajmuje tarcie warzyw, ale jeśli posiadacie robot kuchenny, który ...
  • Z bloga: Make-life-Green

    Wigilijny pasztet to dla mnie już tradycja. W tym roku upiekłam w nieco innej formie - w formie pasztecików. Jest to łatwiejszy sposób podania tych delikatnych wypieków. Nie trzeba kroić i ...
  • Z bloga: Make-life-Green

    Środek zimy a ja dorwałam niedawno  w markecie soczyste i słodkie BRZOSKWINIE. Musiałam od razu spróbować i do czegoś je dodać. W ten sposób powstała miska wypełniona po brzegi ...
  • Z bloga: Make-life-Green

    Zima nie odpuszcza, ręce  i stopy nam marzną, a wszyscy dookoła nas chodzą przeziębieni. Jakaś rada jak temu zapobiec? Bo lepiej zapobiegać niż leczyć, prawda?! Mój sposób to ...
  • Z bloga: Make-life-Green

    Nikt nie pogardzi OWSIANYMI CIASTECZKAMI z BAKALIAMI! Przerobiłam już wiele podobnych przepisów, ale ten wyszedł najlepszy <3 Kilka osób próbowało i zachwalało, więc myślę, że już...
  • Z bloga: Make-life-Green

    Kolejny ekspresowy deser w zdrowej i fit wersji. Wystarczy tylko kilka składników, by rozpieścić nasze podniebienie! Składniki (2 porcje):500g tofu 3 banany 6 świeżych daktyli 1/2 ...
  • Z bloga: Kuchnia Ellie

    Szarlotka to jedno z moich ulubionych ciast, ale przez kilka ostatnich miesięcy nie robiłam jej wcale - jakoś szkoda mi było czasu na męczenie się z zagniataniem ciasta, prażeniem ...
  • Z bloga: Poranek na słodko

    PLACEK NA SERKU HOMOGENIZOWANYM Z JABŁKIEM /przepis autorski/ /1 porcja/ Ciasto: 60 g mąki jaglanejłyżka zmielonego siemienia lnianego (Agnex) 10 g karobu (można zastąpić kakao)10 g ...
  • Z bloga: Poranek na słodko

    BEZGLUTENOWA TARTA OWSIANA Z JABŁKAMI Ciasto: 1,5 szklanki bezglutenowych płatków owsianych 1/2 szklanki bezglutenowych otrąb gryczanych  (w tym łyżka złotego lnu mielonego) 1/2 ...
  • Z bloga: Coś bym zjadła

    Zdrowa propozycja deserowa, smakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Bardzo prosta w przygotowaniu, dzięki czemu wiem, że często będziemy wracać do tego przepisu. Krem z batatów 4-5 porcji ...
  • Z bloga: FITBUuK

    Bataty, Uwielbiam w każdej postaci. Dziś faszerowane serem feta, żółtym, czosnkiem i zielonymi oliwkami. Szybkie i przepyszne! Zapraszam do wypróbowania :) Składniki:3 słodkie ...
  • Z bloga: MojeGary

      Znów propozycja czegoś słodkiego do niedzielnej kawy Kolejny raz jest to zdrowa wersja ciasta brownie ale tym razem z wykorzystaniem kaszy jaglanej, która jest znana ze swoich zdrowotnych ...
  • Z bloga: bezglutenowi

    Kisiel, jak tak to jaki smak? Malinowy oczywiście najlepszy! Każdy ma swoje upodobania, ale dla mnie jak kisiel to tylko malinowy, nie byle jaki, koniecznie domowy, z soku malinowego. Niedawno ...
  • Z bloga: Fat-or-not

    Domyślam się, że sekretem stworzenia idealnego burgera jest wysokiej jakości mięso wołowe, które pochodzi od znanego dostawcy. A jeśli chcemy stworzy wegeburgera? Czy wtedy zachowujemy tę ...
  • Z bloga: Słodkie inspiracje

    Kto by się spodziewał, że wegańskie wypieki mogą pozostać smaczne, mimo odrzuceniu kluczowych (jak to się utarło) składników. Idealne babeczki dla alergików lub po prostu osób ...
  • Z bloga: Słodkie inspiracje

    Na pewno niejednokrotnie spotkaliście się z kuchnią pięciu przemian. W dużym skrócie - jest to dieta pochodząca ze Wschodu, mianowicie z Chin. Swoje źródło czerpie w biorytmie Ziemi. Na ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Gdzie się podziały moje daktyle?! Zjedzone zostały w maleńką chwilę! Pożarte nawet! Teraz szczęśliwym konsumentom z lekka kręci się w głowach, a uśmiech nie schodzi z twarzy... ;) Niby ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Dziś podsyłam Ci pomysły na szybkie obiady bezglutenowe. Może przygotować je każdy i tym samym zrobić w 100% bezglutenowy obiad. Są to również obiady wegańskie, bo jak już zapewne wiesz ...
  • Z bloga: Ewelajna

    Najmodniejszą fit przekąską w ostatnim czasie są chrupiące warzywa maczane w różnych sosach. Przygotowałam dla Was dwie proste propozycje dipów. Proste, ale bardzo smaczne. Oczywiście ...
  • Z bloga: Ewelajna

    Słyszeliście już o tabouli? To fajne, wegańskie danie pochodzące z Libanu. Wg mnie to po prostu bardzo zdrowa i pyszna sałatka. Tradycyjnie powinna składać się z pietruszki, pomidorów, ...
  • Z bloga: Even Better Food

    U mnie wiosna już nie tylko w kalendarzu, ale też w pogodzie. A tuż za cieplejszymi dniami i nieśmiało zieleniącymi się drzewami odmiana przyszła i na talerzu. Gdybyście widzieli, z jaką ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×