Targ Smaku

  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Dzieci uwielbiają babeczki. Dziewczynki oczywiście najchętniej zajadają te różowe. Jak się ma w domu dwie chore księżniczki, trzeba zrobić wszystko, aby cokolwiek zjadły. Jesli uda się, ...
  • Z bloga: Cotakpachnie?

     Lubicie snickersy? Bo ja je zawsze wprost uwielbiałam! Były to zawsze moje ulubione batony. Przechodząc na dietę roślinną była to jedna z rzeczy, których najbardziej mi brakowało! Od dawna...
  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Składniki (ok 15 sztuk)  500g mąki (u mnie 150g orkiszowej, 200g pełnoziarnistej i 150g pszennej) 100g oleju roślinnego 1 szklanka mleka roślinnego ( u mnie napój owsiany z kokosem BIO ...
  • Z bloga: o-smaku

    Dzisiejsze ciasto to efekt końcowy wielu, często nieudanych eksperymentów. Na szczęście nie zrażałam się niepowodzeniami, tylko piekłam i wyciągałam następujące wnioski.  Po pierwsze ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Brownie, zawsze dobre ciasto, którego rzekomo nie da się zepsuć. Ja pamiętam doskonale swoje pierwsze brownie i muszę przyznać, że umiem zepsuć, ale i naprawić :) Częstuję Was brownie ...
  • Z bloga: greenscarf

    Jakie są idealne gofry? Według mnie idealne gofry są chrupiące i złociste, a że dawno nie robiłam gofrów, to postawiłam sobie wyzwanie w postaci idealnych gofrów bez glutenu i do tego w ...
  • Z bloga: greenscarf

    Uwielbiam śliwki w czekoladzie, zresztą śliwki w ogóle czy to świeże, suszone, wędzone to już rarytas.  Gdy czwarty raz z rzędu trafiłam na wstrętne śliwki w czekoladzie (ostatnie z ...
  • Z bloga: greenscarf

    Nareszcie wracam do żywych, czyli powrócił mi smak i węch. Zamarzyło mi się lekkie, wilgotne i aromatyczne ciasto, a że dawno, czy też raczej bardzo rzadko piekę babki to wykombinowałam ...
  • Z bloga: greenscarf

    Ferie się skończyły, więc wracam do niedzielnych wypieków ciastek do szkoły. Wyjeżdżałam w piątek, i dosłownie godzinę przez odjazdem pociągu wyjmowałam ciacha z piekarnika. Na ...
  • Z bloga: greenscarf

    Za każdym razem, gdy pytam Miśka jakie ciasto mu upiec to mi odpowiada :wiem, że mi nie zrobisz, ale chcę normalne (z mocnym akcentem na „normalne) drożdżowe ciasto, to szarpane z dynią. ...
  • Z bloga: greenscarf

    Tradycyjnie w niedziele upiekłam ciasteczka, mięliśmy też małego gościa, który jest wyjątkowym niejadkiem, nie dość że je niewiele (w porównaniu do Miśki to nic nie je) to tylko takie ...
  • Z bloga: greenscarf

    Pod ostatnim przepisem na ciacha otrzymałam bardzo interesujący komentarz, że trochę to się pali, a je dużo”, więc zapalcie na trochę aromatyczną świecę, zróbcie sobie rozgrzewającej ...
  • Z bloga: greenscarf

    Ehh, czasami odnoszę wrażenie, że jak wyjeżdżam sama na kilka dni to moje Miśki tęsknią tylko za moją kuchnią, a nie za mną. Pierwsze co musiałam zrobić po powrocie do domu to upiec ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Przyznaję – trochę udawany ten karmel w nazwie, niemniej w jakże zdrowej odmianie tu występuje
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Przedstawiam Wam przepis na idealny, obłędnie pyszny mus czekoladowy w zdrowej odsłonie! Deser jest na bazie nerkowców, mleka kokosowego i oczywiście gorzkiej czekolady. Najtrudniejszy ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Szybkie ciasto wegańskie, bezglutenowe, idealne na pierwszy wiosenny spacer. Składniki na małe naczynie żaroodporne (19 cm x 13 cm): ½ szklanki mąki owsianej (tu bezglutenowa) ½ szklanki ...
  • Z bloga: Zielony Środek

    Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też do sosu do kaczki zainspirowana filmem Czekolada ...
  • Z bloga: Smakula

    Bez jajek i mleka, za to pełna orzechów i kokosowego smaku- szarlotka sypana, która uda się absolutnie każdemu! Jej przygotowanie nie wymaga wyciągania mikserów, robotów kuchennych, wystarczy...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Kolorowy koktajl warstwowy dla dzieci Czytaj więcej »
  • Z bloga: Słodkie inspiracje

    Przekonuję się ostatnimi czasy do słodkości pozbawionych produktów zwierzęcych. Dzisiejszy tort to prawdziwe zaskoczenie - ciasto jest niewyobrażalnie wilgotne. Mocno czekoladowe (można ...
  • Z bloga: Jazzowe Smaki

    Ciasteczka Oreo. Przepyszne! Uwielbiane w naszym domu. Przyszedł dzień, w którym zrobiłam z nich ciasto. Czy mogło być coś lepszego? Chyba nie za bardzo. Każdy kto go próbował, słysząc ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Bardzo czekoladowa muffinka z dodatkiem czekoladowych kropelek świetnie pasuje na małe co nieco do popołudniowej kawki. Jej wierzch można zwieńczyć bita śmietaną lub śmietankowym kremem. ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Wracam do Was po kolejnej krótkiej przerwie z przepisem na pełne zdrowia, chrupiące batoniki śniadaniowe. Właśnie w tym okresie, kiedy potrzeba energii, pełnowartościowych posiłków, a tym...
  • Z bloga: zycier roslinne

    Nasz związek z cukrem bywa tym najtrwalszym w  życiu. Rozwodzimy się, zmieniamy przyjaciół i znajomych, a  ,,białemu trucicielowi” pozostajemy wierni. Wiele z nas nie wyobraża  sobie...
  • Z bloga: Diet Point

       Kasza Jaglana, złoto dla naszego organizmu         Kasza jaglana produkowana jest z łuskanego ziarna prosa. Okazuje się, że mimo rosnącego zainteresowania, kasza jaglana nadal nie ...
  • Z bloga: Mój fragment internetu

    Jutro tłusty czwartek, więc to ostatnia chwila, żeby przygotować pyszności. Przeszukałam pół internetu, żeby znaleźć zdrowszą i mniej tłustą alternatywę, niż królujące wszędzie ...
  • Z bloga: Mój fragment internetu

    Podziwiam kreatywność wegan tworzących alternatywy dla szerzej znanych dań.  Od kilku miesięcy moi goście jednogłośnie twierdzą, że ich ulubionym składnikiem deserów jest bita śmietana...
  • Z bloga: Małgorzata Rusek - dietetyk z pasją

    Znajdą się tu jacyś miłośnicy kokosowych smaków? A połączenia kokosa z czekoladą? Są takie słynne batoniki kokosowe oblane czekoladą, wiem, że są osoby, które je uwielbiają 😉. Ja ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Koktajl tęczowy inspirowany książką Zielone Koktajle 365 przepisów Czytaj więcej »
  • Z bloga: Jazzowe Smaki

    Są takie dni, kiedy potrzebujemy coś słodkiego na już, na szybko. Niezapowiedziani goście albo nagła ochota na coś dobrego. Dziś mam dla Was właśnie taki przepis. Szybki, pyszny i bardzo ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×