Targ Smaku

  • Z bloga: Follow The Fork

    Chia czyli innymi słowy nasiona szałwii hiszpańskiej, azteckie superfoood. Jakiś czas temu świat oszalał na ich punkcie. Niskokaloryczne pełne przeciwutleniaczy, bardzo zdrowe. Postanowiłam ...
  • Z bloga: OrganicVillage

    Przedstawiamy proste w wykonaniu, 100% naturalne i zdrowe bajaderki z cieciorki. Nie zawierają glutenu, więc mogą je spożywać osoby z nietolerancjami pokarmowymi, nie są również tak kaloryczne...
  • Z bloga: fitfarmer

    Wegańskie wypieki, czyli minimum produktów i maksimum smaku! Wydawałoby się, że bez jajek, mleka czy masła nie da się zrobić porządnego, smacznego ciasta…a tu zonk! Mleko i olej roślinny,...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Deser powstał na bazie ciastek oreo stąd jego nazwa, chociaż wyglądem nie przypomina znanych deserów wykonanych z tych ciastek. Smak nadal pozostaje znajomy :)Składniki 110 g ciastek oreo ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Dla fanów smaku cydru, ale nie tylko :) Lekka, delikatna, orzeźwiająca galaretka pełna cudownych kwiatów czarnego bzu. Gotowanie cydru sprawia, że alkohol wyparowuje, jednak trzeba pamiętać, ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Kruche ciasteczka, do wykonania których użyłam oleju kokosowego zamiast masła. Dla mnie idealne, choć w ocenie gości – zbyt suche. Suchość spowodowała mąka kokosowa. Rzeczywiście jest ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Przed treningiem koktajl z masłem orzechowym doda energii, a w trakcie treningu pozwoli spalić więcej tkanki tłuszczowej. Czytaj więcej »
  • Z bloga: vito gryzie

    Chlebek bananowy to ciasto, które smakuje każdemu. Delikatne, nie za słodkie, wilgotne i pachnące bananami. Na pewno sprawdzi się w nadchodzącym okresie świątecznym. Jest proste i szybkie w ...
  • Z bloga: greenscarf

    Muszę przyznać, że  z tego „sernika” jestem najbardziej dumna. Uwielbiam połączenie śliwek i czekolady, dodać do tego kremową „pierzynkę” i mamy ideał. Ten „sernik” jest z dnia...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    W sklepach mamy zatrzęsienie różnego rodzaju ciastek. Półki uginają się pod ich ciężarem i kuszą kolorowymi opakowaniami. Niestety, według mnie, większość z ciastek sklepowych nie nadaje...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Wszyscy w koło narzekają na jesień, ale ja staram się patrzeć na nią pozytywnie. Długie wieczory, książki, seriale. Kocham lato i wypoczynek na dworze, ale lubię też ten czas, kiedy mogę ...
  • Z bloga: o-smaku

    Dziś zweganizowana wersja ciasteczek owsianych ze znanego wszystkim bloga Moje Wypieki. Zamiast żółtka dałam zmielone siemię lniane wymieszane z wodą, ale mam wrażenie, że można by ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    „Łasuch literacki” był moją pierwszą książką kulinarną. Bez fotografii, wydany w miękkiej okładce, ale za to okraszony grafikami i słowem Małgorzaty Musierowicz. Każda dziewczyna ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zdrowo Zakręcona

    Jak być może niektórzy z Was wiedzą z Facebooka, rozpoczęłam współpracę z nowym sklepem ze zdrową żywnością. Przetestowałam już część produktów z tego sklepu i mogę je Wam z ...
  • Z bloga: Zdrowo Zakręcona

    Te ciastka powstały przypadkiem. Nie miały być zresztą ciastkami, lecz kremem do tarty. Kremem karmelowym z dyni i wegańskiego kajmaku, z polewą czekoladową. Krem wyszedł pyszny, ale spód ...
  • Z bloga: Via Gusto

    Lubisz ciastka pod każdą postacią? Na pewno spodoba Ci się ich dzisiejsza odsłona. Przygotowałam przepis na pyszne, szybkie i zdrowe...
  • Z bloga: Via Gusto

    Na długie jesienne wieczory idealne są ciepłe i zdrowe przekąski – takie jak pieczone jabłka. Świetnym pomysłem są nadziewane jabłka,...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Lubicie batony? Ja miłośniczką nie jestem ale coś słodkiego zjeść od czasu do czasu lubię bardzo. Te batoniki można jeść prawie bezkarnie. Suszone owoce, ziarna i tyle... lub AŻ tyle! ...
  • Z bloga: greenscarf

    Takie ciasto imbirowe chodziło za mną od dawna. Imbir poza tym, że jest smaczny  ma wiele zdrowotnych właściwości: pomaga przy przeziębieniu,  wspomaga trawienie, a nawet  łagodzi stany ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Dzisiaj postanowiłam podjąć kulinarne wyzwanie i wziąć udział w akcji #OlejKonwenanse. Przygotowałam zdrowy deser bez glutenu, laktozy i białego cukru. Spód z wiórków kokosowych z ...
  • Z bloga: Smaki przyprawy i kolory

    Jest to kolejna odsłona wegańskich słodyczy. Bez cukru, bez glutenu, bez nabiału. Bardzo smaczne, zdrowe i proste. Myślę, że są dość tanie. Składniki: Pierwsza warstwa: ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Wegańska szarlotka jest najlepszym przykładem na to, że nawet klasyczne wypieki można bez problemu przygotować bez użycia masła, jajek czy krowiego mleka. Jej upieczenie nie wymaga ponadto ...
  • Z bloga: Zakochana babeczka

    Jak wiadomo jednym z najczęściej wykorzystywanych warzyw w okresie jesiennym jest dynia. Pasuje nie tylko do słodkich wypieków ale i do wytrawnych zup, tart czy gulaszów. Jeśli więc w Waszych...
  • Z bloga: zycier roslinne

    Nie sądziłam, że kiedyś nadejdzie dzień  w którym stwierdzę, że imprezowanie przestaje mnie cieszyć, że alkohol i nadmiar jedzenie zwyczajnie mnie męczą. Że zamiast popadać w ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Jesienno-zimowy deser z nasionami chia czyli pudding chia z persymoną Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Piernikowy koktajl inspirowane książką "Zielone Koktajle dla mam i dla dzieci. 365 przepisów" Czytaj więcej »
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Jak wiedzą ci z Was, którzy czytają mnie regularnie, typowa czekolada jest dla mnie zakazana z racji uczulenia. Jakikolwiek kontakt (spożywczy) z czymkolwiek, co zawiera czekoladę - ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Pyszne, małe słodkości i to w wersji light.  Bardzo ciekawa byłam reakcji mich chłopaków. Oczywiście nie powiedziałam, że nie ma w nich ani grama cukru, mleka czy masła.. Smakowało, ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Pudding ryżowy Shole Zard – kremowy, pełen orzechów i przepięknie pachnący różami i przyprawami. Szafran nadaje mu żółtego koloru, ale także doskonale komponuje się z cynamonem i ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×