Targ Smaku

  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Wegański deser w szklankach. Kto ma w domu dzieci wie, że w domu zawsze przyda się coś słodkiego. Nie zawsze ma się czas lub ochotę na pieczenia ciastek lub ciasta. Wtedy zbawiennie są ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Mmmmm, trufle, trufle…. Mocno wiśniowe, z ledwo wyczuwalną nutą kokosu i nasionami chia przyjemnie trzaskającymi między zębami, naturalnie słodzone daktylami i oblane czekoladą. Czy kogoś ...
  • Z bloga: mecooks

    To jest moje piersze vegańskie ciasto jakie zrobiłam. Na pewno nie jest moim ostatnim, gdyż zamierzam sięgać częściej po zdrowe przepisy. Ciasto nie zawiera w sobie […] The post Vegańskie ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Czekolada i masło orzechowe – doskonałe połączenie! Jeżeli chodzi o „słodycze” to uwielbiam masło orzechowe i czekoladę. To moja słabość! Co prawda nie podjadam, ale lubię dodawać ...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    W końcu znalazłam chwilkę żeby podzielić się z Wami przepisem na pysznekulki owsiane. Kulki owsiane pamiętam z dzieciństwa ale dzisiejszy przepisprzypomina tamte może tylko z wyglądu :)...
  • Z bloga: Food Square

    Za ten pudding można dać się pokroić! Serio! Mięciutkie kuleczki tapioki w kremowym mleku kokosowym z wanilią i kawałeczkami owoców. To zdecydowanie idealny deser o każdej porze roku.  ...
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    Pieczenia ciast bez glutenu, jajek i nabiału to zawsze dla mnie wyzwanie. Trzeba się trochę nagimnastykować, żeby wypieki nie smakowały jak karton (hahah). Tym razem się udało ! ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Tym razem padło na ciasto wegańskie... a dokładnie wegański sernik z tofu na spodzie bananowo-daktylowym z płatkami owsianymi.Nigdy wcześniej nie używałam tofu w kuchni, więc to był taki ...
  • Z bloga: zycier roslinne

    Świętowanie zakończone...wreszcie... Zawsze obiecuję sobie, że nie dam się ponieść świątecznym szaleństwom, ale jak każdy miewam  słabości. Pośród bożonarodzeniowych potraw ...
  • Z bloga: BLW papu

    Dwuskładnikowe, błyskawiczne ciasteczka, do zrobienia w 5 minut. Chrupiące (choć nie twarde), smakują i wyglądają jak sezamki. Ten przepis to słodka porcja cennych minerałów (m. in. ...
  • Z bloga: Food Square

    Czekolada i suszone śliwki to połączenie doskonałe. Dlatego postanowiłem je wykorzystać do tej prostej wegańskiej tarty bez pieczenia. Delikatny spód z amarantusa, masa z suszonych śliwek...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Najpyszniejsza dyniowa owsianka z karmelizowanymi kumkwatami Czytaj więcej »
  • Z bloga: greenscarf

    Witam w nowym roku. Rozpoczynam go bogatą w wit. C babką, bo pewnie większość z Was leczy się dziś po imprezie 😉 Ja świętowałam tylko szampanem Pikolo oglądając po raz 189643 ...
  • Z bloga: greenscarf

    Dzisiejsze ciasteczka są niebywale delikatne i  rozpływające się u ustach, pozostaję takie aż do ostatniego ciacha. Kolor i smak tak naprawdę zależy od tego jakiego budyniu użyjecie, u mnie...
  • Z bloga: greenscarf

    Składniki na 4 porcje: 2-3 dojrzałe avocado 2 średnie dojrzałe banany 100-150 g namoczonych daktyli 100 g gorzkiej czekolady szczypta soli 1 pomarańcza pokrojona w plasterki lub kilka owoców ...
  • Z bloga: greenscarf

    Co zrobić gdy kupi się za dużo bananów i one nagle dojrzeją za bardzo? Cóż ja zazwyczaj robię wtedy swój ulubiony dżem bananowy (przepis znajdziecie tu), ale ostatnio pomieszałam trochę i...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Jak pewnie dało się zauważyć, na moim blogu znajdują się przeróżne przepisy- tradycyjne, zdrowe, warzywne i inne. Tym razem wegańskie ;) Bardzo lubię eksperymentować i próbować nowych ...
  • Z bloga: health-fit-life

    Witajcie, jeszcze w poprzednim roku a dokładnie w Sylwestra zaproponowałam Wam przepis na dobrze wszystkim  znane "Kulki mocy" na które przepis znajdziecie tutaj. Ale przyszedł mi do głowy ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Rok 2017 dobiegł końca! Witam Was w nowym, 2018 roku! Tym samym w początkach kolejnego roku bloga, za nami już 3 lata, czyż to niesamowite jak szybko płynie ten czas w towarzystwie tak ...
  • Z bloga: Ale zakwas!

    Takie ciasteczka, to dobry pomysł dla ludzi zabieganych, uczących się i "słodyczowych" maniaków, którzy jednak pragną zredukować swój nałóg, a przynajmniej zamienić go na zdrowszą ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Te zimowe pankejki od razu zawładnęły moim sercem i postanowiłam, że przygotuję je sobie również na noworoczne śniadanie. To idealny sposób na początek wolnego dnia. Tyle smaków, tekstur,...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Nie tak dawno na zakupach w naszym chrząszczu natknęliśmy się na nieznany nam wcześniej owoc. Wyglądem przypominał banana, jednak zaczernienie skórki wskazywało by że pierwszą świeżość ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Czekoladowo-orzechowe ciasteczka bez pieczenia z płatkami zbożowymi nie pozwalają się od siebie oderwać! Są takie pyszne… kuszą, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na taki ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Białe migdałowo kokosowe trufle z migdałem. SKŁADNIKI:1 szklanka migdałów ekologicznych  - (u mnie Bio Planet)1 szklanka wiórkowa kokosowych3 łyżki olej kokosowy100 ml syropu z agawy ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Od zawsze uwielbiałam czekoladę. Niestety od kiedy jestem na diecie bezmlecznej brakuje mi moich słodkich grzeszków. Ale właśnie dzięki diecie znalazłam fantastyczne (i zarazem zdrowe!) ...
  • Z bloga: health-fit-life

    Witajcie, jeśli zastanawiacie się co przygotować na sylwestrową imprezę przychodzę do Was z propozycją "Kulek Mocy" w trzech smakach: śliwkowym, piernikowym oraz kokosowym. Wszystkie są ...
  • Z bloga: Cukry Proste

    Ten chlebek bananowo-dyniowy:łatwo przygotować nie zawiera produktów odzwierzęcych jest wilgotny, miękki i pulchny Wegański chlebek bananowo-dyniowy Składniki (na keksówkę 30 cm): 240 ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Mus kawowy na bazie śmietany kremówki i mascarpone. Deser, który zastąpi jednocześnie kawę i ciastko. Polecam:)   Czas wykonania: 30 min + minimum 4 h oczekiwania   Ilość porcji: 2 ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Za makowiec zabrałam się po raz pierwszy w życiu i sama dziwię się, czemu tak późno. Mak uwielbiam, często dodaję go do owsianki, babeczek, czy kaszy jaglanej, ale zrobienie makowca wydawało...
  • Z bloga: AZgotuj

    Święta to idealna okazja do tego, by przygotować coś słodkiego dla naszych bliskich.  W nadchodzące Święta Bożego Narodzenia mam dla Was przepis na czekoladową korzenną szarlotkę, ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×