Targ Smaku

  • Z bloga: W mojej magicznej kuchni

    Kochani, życie i zdrowie zmusiło mnie do zmiany diety na niskoglikemiczną, więc siłą rzeczy moje wpisy będą od teraz głownie niskoglikemiczne, ale nadal będzie smacznie Być może blog ...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Beza szwajcarska jest świetna do dekoracji. Ma sztywną konsystencję, nie spływa, do tego bardzo łatwo na niej pracować. Przy odrobinie wprawy można wyczarować na torcie prawdziwe cuda ...
  • Z bloga: Zdrowo i aktywnie

    Tym razem tradycje zachowam i jak to przy weekendzie, mam dla Was przepis na ciasto.🍰 W smaku jak by to określić...rewelacja!😍 Nie dodałam ani grama cukru a jest taka słodka i zarazem...
  • Z bloga: Candy Company

    Ja zrobić domowe pure z kasztanów? Bardzo prosto! Jedyny bólem w całym procesie jest ich obieranie… Spotkałam się z przepisami na pure z pieczonych kasztanów, albo pieczonych i gotowanych. ...
  • Z bloga: tatianawkuchni15

    Żaden miesiąc tak mnie nie dołuje, jak początek grudnia. Przytłaczają mnie wszechobecne ciemności. Dopiero za dwa tygodnie poczuję magię Bożego Narodzenia, a teraz siłą woli zwlekam się z...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Koktajl białkowo-tłuszczowy czyli budyń czekoladowy z awokado   Czytaj więcej »
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Zabaione to wyjątkowo lekki i delikatny deser na bazie żółtek, cukru i słodkiego wina. Ten przysmak miał być wymyślony na początku XVI wieku przez hiszpańskiego księdza padre Pasquale ...
  • Z bloga: VANILIOWOCZEKOLADOWA

    Moi drodzy mamy już połowę listopada, a ja za sobą mam nie mal miesięczną przerwę w blogowaniu. Wracam jednak do was z nową energią i mnóstwem pomysłów na słodkości  i nie tylko. ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Kolejne wspomnienie lata. Jako, że pogoda jest jaka jest, trzeba sięgać wspomnieniami do tych przyjemniejszych dni. Co prawda tegoroczne lato nad morzem, było zdecydowanie średnie, to było ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Przepisów na domową nutellę jest bardzo dużo. Moja propozycja kremu z orzechami laskowymi i kakao jest smakowo zdominowana przez orzechy i niemal wytrawny smak kakao. Krem zdecydowanie warty ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Delikatny i kremowy deser z marakują... Można go podać w pucharku lub kieliszku. Ten efektowny krem szykuje się błyskawicznie. W przepisie można pominąć alkohol. Wówczas krem mogą zajadać ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Dynia to bezapelacyjna zwyciężczyni jesieni. Jej miąższ umożliwia przygotowanie aksamitnych... Artykuł DYNIOWY CRÈME BRÛLÉE pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: zgotowani

    Mam kilka sposobów by listopad był bardziej znośnym okresem. Po pierwsze książki, po drugie seriale po trzecie dobra kuchnia. W listopadzie wyrabiam normę jedzenia słodkości za cały rok. mam ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Tak jak obiecałam kilka dni temu wrzucam wpis na ciasto
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Ciasto inspirowane dwoma różnymi przepisami, a raczej ich połączeniem. Nazwa jest wymyślona przeze mnie – jak łatwo się domyślać ciasto jest mocno alkoholowe, dodatkowo zawiera dużą ...
  • Z bloga: Kuchnia wg. Kacpra

    Składniki: - 3/4 szklanki cukru pudru - 1 łyżka kakao - 3 łyżki wody - 1 łyżeczka miodu - 70 g gorzkiej czekolady Sposób wykonania: Cukier puder przesiać razem z kakao do miski. W garnuszku ...
  • Z bloga: Kuchnia wg. Kacpra

    Lukier – świetnie pasje do różnego typu ciast i ciasteczek, a w dodatku jest banalny w wykonaniu. Składniki: - cukier puder - woda - sok z cytryny Sposób wykonania: Do kubka lub miseczki ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Jedno z lepszych ciast jakie jadłam, więc przepis oczywiście musiał się tu znaleźć. Pierwszy raz jadłam to ciasto u mojej przyjaciółki Iwonki, która przywiozła go z rodzinnego domu ...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Jak pewnie wiecie, sympatia, szczera sympatia do kaszy manny, nie przeszła mi razem z pójściem do 4 klasy szkoły podstawowej. Ja ją lubię, bardzo lubię, do dziś. Wszystko co z kaszki manny, ...
  • Z bloga: Zdrowa Kuchnia Sowy

    Czytaj więcej »
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Ciasto Ferrero Rocher – czyli czekoladowe ciasto z dużą ilością orzechów oraz masą czekoladowo orzechową! Ciasto jest dość drogie w przygotowaniu, ale smakuje obłędnie!   Czas ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pierwszy raz jadłam ten tort na urodzinach mojej przyjaciółki Iwonki, zrobiony był przez jej narzeczonego 🙂 Ciasto jest super i na pewno nie jeden raz zagości na moim stole 🙂   Czas ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Profiterole to malutkie ptysie wypełnione dowolnym kremem. Nadzienie może być słodkie lub wytrawne. Moje są z kremem pâtissière wymieszanym z bita śmietaną i polane sosem czekoladowym. ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Ptysie z kremem adwokatowym to pyszny deser dla dorosłych 😉 Robiłam pierwszy raz i wyszły naprawdę super! A przepis jest bardzo prosty 🙂 Te małe ciasteczka na pewno umilą Wam ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Kolejna propozycja zaczerpnięta z książki kucharsko-lifestylowej,  Z miłości do smaku, (wyd. Carrefour Polska). którą kilka miesięcy temu polecałam Wam na blogu. Wypróbowałam z niej już...
  • Z bloga: zgotowani

    Po pudding i różne jego wariacje sięgam gdy w domu ” nie ma nic słodkiego”. Pudding z kaszy manny spokojnie można podać jako rozpustne, słodkie śniadanie, deser czy kolację. To bardzo ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Kokosowe piure czyli zdrowy deser nie tylko dla dzieci Czytaj więcej »
  • Z bloga: avokava.com

    Ciecierzyca + Czekolada = Boski Hummus Czekoladowy! Na dodatek jest wysokobiałkowy dzięki dodatkowi białka roślinnego, więc z powodzeniem sprawdzi się u osób aktywnych fizycznie, ale również...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Nie da się ukryć, coraz bliżej Święta. Wracając  z pracy, zauważam coraz więcej świątecznych dekoracji. I jakoś tak zapragnęłam piernikowych klimatów. Co prawda pierniczki miłością ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×