Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    W zimie zawsze zjadam więcej słodkości, niż w inne pory roku. Chyba czuję potrzebę osłodzenia sobie tej okropnej pogody… Ostatnio rozjaśniłem sobie dzień cudownymi muffinkami pełnymi ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Niskokaloryczne pączki? I do tego wegańskie? Tak to jest możliwe! Pieczone pączki może nie wyglądają jak te tradycyjne i bardziej przypominają bułeczki, ale jak dla mnie smakują jak ...
  • Z bloga: Candy Company

    For English scroll down Najlepsze drożdżówki! Miękkie, pachnące pomarańczą i pełne pysznego nadzienia – kwintesencja Świąt Bożego Narodzenia. Zjadam je zwykle jeszcze na ciepło, nie ma...
  • Z bloga: o-smaku

    Tang zhong, choć brzmi jakby było czymś skomplikowanym, jest bardzo prosty do wykonania. Jest to mieszanka wody i mąki, którą podgrzewamy do 65 stopni C (mniej więcej), aż zrobi się gęsta ...
  • Z bloga: An Apple a Day

      Czas na wypiek! Niemalże w każdej wegańskiej książce kulinarnej lub na blogu znajdziecie przepis na tradycyjne, w wersji roślinnej oczywiście, szwedzkie bułeczki kanelbullar. Bułeczki ...
  • Z bloga: zycier roslinne

    Nie sądziłam, że kiedyś nadejdzie dzień  w którym stwierdzę, że imprezowanie przestaje mnie cieszyć, że alkohol i nadmiar jedzenie zwyczajnie mnie męczą. Że zamiast popadać w ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Pyszne, małe słodkości i to w wersji light.  Bardzo ciekawa byłam reakcji mich chłopaków. Oczywiście nie powiedziałam, że nie ma w nich ani grama cukru, mleka czy masła.. Smakowało, ...
  • Z bloga: greenscarf

    Mimo tak wielu rodzajów ciast i ciasteczek moje Miśki zawsze zapytane chcą drożdżowego ciasta. Uświadomiłam sobie, że nie robiłam nigdy zwykłych drożdżówek z budyniem, więc oto i one, i...
  • Z bloga: greenscarf

      Są takie dni, kiedy chce się coś słodkiego, ale za bardzo nie ma kasy bo jest się przed „Matki Boskiej Pieniężnej”. Na szczęści moja spiżarnia kryje w swoich czeluściach jeszcze ...
  • Z bloga: o-smaku

    Kolejny raz upiekłam wegańskie drożdżowe z dynią i kolejny raz byłam rozczarowana. Dynia nadaje ciastu ładny kolor, ale poza tym nie zauważyłam jakiś innych jej zalet. Czasem można ...
  • Z bloga: ola-w-kuchni

    Czy ciasto drożdżowe można zrobić bez mleka i jajek? Jak widać to możliwe. Ciasto z dodatkiem napoju sojowego oraz oleju. Są to alternetywne drożdżówki dla wegan.   Pyszne, puszyste w ...
  • Z bloga: Proste i tanie wegańskie potrawy

    Wegańskie precle bawarskie - pyszna przekąska, o smaku podobnym do słonych paluszków, idealna do piwa -porcja na 10-12 sztuk - Składniki: Ciasto: 1,5 szkl letniej wody500g mąki1/2 op. ...
  • Z bloga: Torty wegańskie i inne słodkości

    Wegańskie bułeczki drożdżowe z owocami(z mąki pszennej i z ciecierzycy) - przepis na 6-8 bułeczek - Składniki: 1 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki z ciecierzycy 1/2 op. drożdży instant...
  • Z bloga: Emcia Pichci!

    Składniki na 15 małych bułeczek Ciasto:300 g mąki pszennej3 łyżki proszku do pieczenia2 łyżki cukru kokosowego50 g oleju kokosowego150 g mleka sojowegoNadzienie:90 g cukru kokosowego2 ...
  • Z bloga: Kasza Zaprasza

    Jedna wielka improwizacja. Jednak tak udana, że z pewnością zagoszczą tylko z innymi dodatkami np. czekolada, jabłko z cynamonem czy z owocami sezonowymi. Dziś akurat chciałam wykorzystać ...
  • Z bloga: greenscarf

    Miałam mieć dziś wolne, tj. zająć się swoimi sprawami, taaa. Misiek wyciął połowę rabarbaru w ogrodzie i niewinne rzucił „może chociaż  byś kompocik  zrobiła”.  Kompocików od ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Te wegańskie bułeczki z kremem orzechowym są absolutnie pyszne! Puszyste, drożdżowe ciasto i budyniowy, słodki środek. Odkąd wiem, że drożdżowe wypieki można bardzo łatwo zweganizować, ...
  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Składniki (ok 15 sztuk)  500g mąki (u mnie 150g orkiszowej, 200g pełnoziarnistej i 150g pszennej) 100g oleju roślinnego 1 szklanka mleka roślinnego ( u mnie napój owsiany z kokosem BIO ...
  • Z bloga: greenscarf

    Za każdym razem, gdy pytam Miśka jakie ciasto mu upiec to mi odpowiada :wiem, że mi nie zrobisz, ale chcę normalne (z mocnym akcentem na „normalne) drożdżowe ciasto, to szarpane z dynią. ...
  • Z bloga: Daktylownia

    Orzechowo – cynamonowe drożdżówki z polewą jogurtową. Puszyste ciasto drożdżowe, dużo nadzienia i pyszna polewa, czyli to co misie lubią najbardziej 🙂 Drożdżówki są bardzo łatwe w...
  • Z bloga: greenscarf

    W poprzednim poście nauczyłam Was robić idealne ciasto drożdżowe, a dziś z okazji długiego weekendu przepis na dużą blachę ciasta drożdżowego, które wystarczy na te wolne dni. Ciasto ...
  • Z bloga: greenscarf

    Zanim zaczęłam piec na dobre na samą myśl o cieście drożdżowym, bo wydawało mi się strasznie skomplikowane i pracochłonne. Pracochłonne jest, tego nie ma co ukrywać, ale smak i zapach ...
  • Z bloga: Vege Słodkości

    Te pyszne drożdżówki powstały pod wpływem chwili... Moi chłopcy przynieśli mi cały kosz czerwonych porzeczek. To pierwszy zbiór z naszej działki dlatego postanowiłam wykorzystać je do ...
  • Z bloga: greenscarf

    Jak zobaczyłam te małe gruszeczki to się w nich zakochałam, na szczęście w momencie kupienia… Artykuł Gruszki w drożdżowych koszulkach i kremem z chałwy pochodzi z serwisu ...
  • Z bloga: greenscarf

    Święta się zbliżają, więc w ramach oszczędzania naszych żołądków piekę obecnie lżejsze ciasta, takie akuratne do herbatki. Dzisiejsze ciasto pochodzi z Mediolanu, i jest to rodzaj ...
  • Z bloga: gotujący_vegepiotrek

    "Soczewicowe rogaliki z batatonutellą", to kolejna propozycja w którym wykorzystałem moją ukochaną soczewicę. Dzięki jej obecności rogaliki zyskują nowy posmak, a krem czekoladowy z ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Do upieczenia drożdżówek nie trzeba mnie specjalnie namawiać : ) Dzisiejszy wypiek to fit odmiana dyniowych ślimaczków z cynamonem, które od lat uwielbiamy. Wegańskie, bez jajek, ...
  • Z bloga: greenscarf

    Uwielbiam ciasto drożdżowe za jego plastyczność i niesamowite formy jaki może przybrać.  Najgorsze co może się przydarzyć to sucha drożdżówka, ileż to razy jako dzieciak (zresztą nie ...
  • Z bloga: greenscarf

    To już chyba u mnie tradycja, że w soboty piekę ciasto drożdżowe, pewnie wynika to z czasu, bo zazwyczaj w soboty kręcę się w okolicach kuchni od samego rana do późnego popołudnia, bo ...
  • Z bloga: gotujący_vegepiotrek

    Dzisiejszy przepis głownie poświęcony jest dla osób uprawiających sport, ale nie tylko."Proteinowe piernikowe bułeczki"to dodatkowe źródło białka, ważne dla osób aktywnych ...