Targ Smaku

  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Drożdżowe bułeczki z rabarbarem są pyszne, puchate, mięciutkie i pachnące. Nie może ich zabraknąć w rabarbarowym sezonie. Na rabarbar nie trzeba już polować, kupisz go bez problemu.Do ...
  • Z bloga: Wielopokoleniowo czyli testuję z mamą i córką

    Takie drożdżóweczki najlepiej smakują świeże, z kubkiem ciepłego mleka czy też do porannej kawy.  SKŁADNIKI:rozczyn:- 2/3 szklanki ciepłego mleka- ok. 4 dkg świeżych drożdży - 2 ...
  • Z bloga: Wypieki Beaty

    Brioszki czekoladowe     Gdy zobaczyłam zdjęcia takich brioszek czekoladowych w internecie, to się w nich zakochałam :) Myślałam, że ich zrobienie będzie trudne, więc tylko patrzyłam i ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Chałka drożdżowa z kruszonką zwana również warkoczem to kolejny z wypieków jakie znam z dzieciństwa. Wy pewnie także ją znacie. 🙂 Puszyste, niezbyt słodkie ciasto drożdżowe o ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Pyszne drożdżówki z serem to jeden z tych smaków, które kojarzą mi się z dzieciństwem, ale pewnie nie tylko ja je tak kojarzę i nie tylko ja je miło wspominam. 🙂 Miękkie, pachnące i ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Faworki drożdżowe to pyszne ciastka drożdżowe, które smażone w głębokim tłuszczu, a następnie oprószone cukrem pudrem smakują obłędnie. Jest to jeden z kolejnych łakoci, które ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Przepis na to ciasto wpadł mi w oko na jednym z blogów i wiedziałam, że koniecznie muszę je zrobić, bo wygląda zachwycająco. 🙂 Ciasto Lampart nie jest tradycyjnym, słodkim wypiekiem. Jest...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Przepyszne połączenie ciasta drożdżowego, twarogu i niebiańskich powideł śliwkowych. Nawet mi się nie śniło, że będą na prawdę tak bardzo pyszne! :) Polecam dla dużych i mniejszych :)...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Połączenie delikatnego i puszystego ciasta drożdżowego i twarogu to klasyk.To nie może się nie udać. U nas drożdżówki z serem cieszą się niesłabnącym powodzeniem. Niko je wprost ...
  • Z bloga: Słodka Babeczka

    Dzień dobry :) Rabarbar ostatnio króluje na targowych straganach jak i w mojej kuchni. Tym razem padło na tradycyjne ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką na maśle. Wiecie co, rosło jak ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Chałka to słodki drożdżowy warkocz. Tym razem nie zaplatałyśmy wypieku w tradycyjny splot. Zależało nam na słodkim wypieku w formie chlebka tostowego, o czym w niedalekiej przyszłości… ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    BABA DROŻDŻOWA z orzechową posypką to jedna z wariacji na... Artykuł ŚWIĄTECZNA BABA Z ORZECHOWĄ POSYPKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: O kuchni z uczuciem

    Upiekłam przepyszne, pulchne babeczki z nadzieniem kokosowym. Do tego szklanka mleka lub kakao i mamy pyszne śniadanko, kolację lub podwieczorek.Z podanej porcji wyszło mi 14 bułek.Na blogu ...
  • Z bloga: Kuchnia Viki

    Ślimaczki, które muszę robić dosyć często ze względu na to, że moja rodzina je uwielbia (mój mąż chyba najbardziej :) :) Ale po wieloletnich poszukiwaniach dobrej marmolady ...
  • Z bloga: AvocadoEveryDay

    Zaległości ze świąt.. no cóż byłam nieco zabiegana i głową w innym miejscu niż na blogu. Tuż po świętach urodziłam swojego drugiego synka :) Wybaczcie mi więc nikłą obecność, ale ...
  • Z bloga: Cynamonowe szczęście

    Czasem oglądanie programów kulinarnych kończy się u mnie wielką chęcią na upichcenie tego czy owego. Tak było i tym razem naoglądałam się bake off gdzie uczestnicy robili smakowite ...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Nie sądzę aby jakieś ciasto było prostsze do zrobienia.  Miało być z rabarbarem ale nie było w sklepie, potem z żurawiną ale tuż przed pieczeniem pojawił się problem z piekarnikiem, ...
  • Z bloga: Babka z jajem

     Pyszne drożdżówki, które można przyrządzić z dowolnymi owocami. Najlepsze jeszcze ciepłe ze szklanką chłodnego mleka. Użyłam mrożonym porzeczek, bo mi zalegały w zamrażarce, ale ...
  • Z bloga: ALE Ciachoo!

    Ciasto drożdżowe odrywane z dodatkiem kakao znika w mgnieniu oka. Jest idealne na drugie śniadanie, podwieczorek czy deser. Pasuje do kawy, herbaty, mleka lub kakao. Nie znam drugiego takiego ...
  • Z bloga: Upieczmy coś!

    Dziś wyjątkowo coś niesłodkiego - przepis na drożdżowe bułeczki ze szpinakiem i serem feta. Świetnie smakują z sosem czosnkowym :) Składniki: Ciasto: 250 g mąki 100 ml mleka 1 ...
  • Z bloga: Decorateacake

    Drożdżówki - uwielbiane przez dzieci, chętnie zabierane jako drugie śniadanie do szkoły czy pracy. Często kojarzą się nam z dużą ilością cukru, klejącego się lukru i przesłodkiego ...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Niedawno pokazywałam wam na Facebooku, jak razem z Niko przygotowujemy coś pysznego. Było dużo zabawy, śmiechu, trochę rozsypanej mąki i mały dąs ;) ale przetrwaliśmy to oboje, kuchnia ...
  • Z bloga: Cake Caprice

    Wiem, że to nie na te święta piecze się Panettone.Ale dostojność tej baby sprawiła, że to jednak na nią się zdecydowałam.Panettone to tradycyjna włoska babka drożdżowa wypiekana na ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Niedziela była wyjątkowym dniem. W końcu nie obudził mnie żadem budzik, w końcu dzieci nie wstały o dziwnie wczesnej porze, w końcu znowu upiekłam bułeczki!  Oprócz własnego apetytu ...
  • Z bloga: Wypieki Beaty

    Babeczki ponczowe     Babeczki ponczowe, to takie małe, rozpływające się w ustach i obłędne babeczki mocno nasączone syropem rumowym, podane z bitą śmietaną i owocami. Ciężko się im ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą, malinami (mrożonymi o tej porze) z nutą cytrynową i płatkami migdałów. Idealny dla tych, którzy mają ochotę na coś innego na ...
  • Z bloga: Radość kipiąca uśmiechem.

    "Poznaję świat i kropka" to kolejna książka Rafała Klimczaka. Ta opowiada przygody małej kropeczki która powstała dzięki Joasi. To właśnie ona postawiła małą kropeczkę na końcu zdania...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą, malinami (mrożonymi o tej porze) z nutą cytrynową i płatkami migdałów. Idealny dla tych, którzy mają ochotę na coś innego na ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Pagnottelle di Pasqua to w dosłownym tłumaczeniu wielkanocny bochenek. Popularne we Włoszech, ale nie tylko. Wcześniej ugotowane na twardo jajko otacza się wiankiem z ciasta drożdżowego. ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Wianuszki  i zajączki drożdżowe na pewno będą pięknie się prezentować podczas wielkanocnego śniadania. Uroczo wyglądają, a ich przygotowanie sprawia ogromną frajdą. Ciasto jest bardzo ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×