Targ Smaku

  • Z bloga: Wypieki Beaty

    Babeczki ponczowe     Babeczki ponczowe, to takie małe, rozpływające się w ustach i obłędne babeczki mocno nasączone syropem rumowym, podane z bitą śmietaną i owocami. Ciężko się im ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą, malinami (mrożonymi o tej porze) z nutą cytrynową i płatkami migdałów. Idealny dla tych, którzy mają ochotę na coś innego na ...
  • Z bloga: Radość kipiąca uśmiechem.

    "Poznaję świat i kropka" to kolejna książka Rafała Klimczaka. Ta opowiada przygody małej kropeczki która powstała dzięki Joasi. To właśnie ona postawiła małą kropeczkę na końcu zdania...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Wielkanocny wieniec drożdżowy z białą czekoladą, malinami (mrożonymi o tej porze) z nutą cytrynową i płatkami migdałów. Idealny dla tych, którzy mają ochotę na coś innego na ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Pagnottelle di Pasqua to w dosłownym tłumaczeniu wielkanocny bochenek. Popularne we Włoszech, ale nie tylko. Wcześniej ugotowane na twardo jajko otacza się wiankiem z ciasta drożdżowego. ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Wianuszki  i zajączki drożdżowe na pewno będą pięknie się prezentować podczas wielkanocnego śniadania. Uroczo wyglądają, a ich przygotowanie sprawia ogromną frajdą. Ciasto jest bardzo ...
  • Z bloga: Cake Caprice

    Prezentują się jak małe rożki lodowe. A może grzybki?A tak naprawdę to pięknie wyrośnięte bułki drożdżowe pieczone w formie do wysokich muffinów.Skrywają w sobie przepyszne nadzienie - ...
  • Z bloga: Berrypie

    Po studiach mój kontakt z językiem norweskim ogranicza się głownie do blogów kulinarnych i seriali. Wiele osób kojarzy kuchnię norweską tylko i wyłącznie z łososiem i brunostem, ale ...
  • Z bloga: Berrypie

    Taaa – taaa – taaa -taaa! Po półrocznej przerwie w końcu przepis! Nie dość, że po takim czasie, to jeszcze niemal taki sam jak poprzedni! Żarty żartami, ale mam nadzieję, że tym razem ...
  • Z bloga: Mgotuje

    Ciasto drożdżowe to mój ulubiony wypiek. Uwielbiam je pod każdym względem!
  • Z bloga: Apetyt na Ogród

    Babka drożdżowa zajmuje zawsze centralne miejsce na świątecznym stole. Dawniej piekła ją moja Teściowa, teraz to na mnie spoczywa ten obowiązek. Tę oto babeczkę upiekłam według przepisu,...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Zapach świeżo upieczonego chleba sprawia, że większość z nas nie może... Artykuł DOMOWY CHLEB Z RODZYNKAMI I ROZMARYNEM pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Mamy kwiecień, trudno uwierzyć, że to już, że zieleń bucha, słońce świeci a temperatury sięgają nawet 25 stopni!!! Dzisiaj opowieść o płatkach...Tłusty Czwartek spędziłam w ...
  • Z bloga: Kuchnia po mojemu

    Oto szybka inspiracja na szybką słodycz. Ślimaki drożdżowe z budyniem - słodkie buły do prostego przygotowania w domu. Ostatnio zrobiłam je w ramach dobrej współpracy- na imieniny Lidzi, ...
  • Z bloga: ciastaztradycjami

    Drożdżówka z masą orzechową jest moim pomysłem na popularne w cukierniach drożdżówki z masą budyniową. To popularne ciasto sprawdzi się doskonale podczas długi podróży wakacyjnych. W ...
  • Z bloga: Gotowanie i pieczenie I love it

    Kolejny przepis na pyszną brioszkę, jak zdążyliście zauważyć przepisów na nie jest dosyć sporo. Ja po prostu bardzo je lubię, nie ma jak wrzucić kilka składników do maszyny i za 3 ...
  • Z bloga: Wypieki Beaty

    Bułeczki buraczkowe z czekoladą i orzechami     Dlaczego bułeczki buraczkowe? Bo lubię takie eksperymenty w słodkich wypiekach. Połączenie warzyw i słodkości, to bardzo częsty pyszny ...
  • Z bloga: Kuchnia Viki

    Bułeczki z wierzchu polane czekoladą a w środku delikatny mus z jabłek i sera risotta. Robię je pierwszy raz (świeżo wymyślony przepis :) ) i jestem zachwycona smakiem, są dobre nawet na ...
  • Z bloga: ciastaztradycjami

    Wiosna się zaczyna. Drzewa i krzewy powoli zdobią listki czy pąki kwiatów. Niedługo zaczniemy spotykać się naszych ogrodach czy na spacerach. Aby umilić czas spędzony na świeżym powietrzu...
  • Z bloga: Bodylicious

    Już od dawna chciałam upiec domowe drożdżowe bułeczki z cynamonem. Szukałam różnych przepisów i wreszcie znalazłam ten, który nie wymagał zagniatania ciasta na kilka godzin przed ...
  • Z bloga: ciastaztradycjami

    Zakręcona drożdżówka to doskonały posiłek na drugie śniadanie. Sycące, słodkie, dodające energii. Domowa wersja zakręconej drożdżówki zapewne spodoba się mamom, które z ...
  • Z bloga: Kuchnia w Słońcu Skąpana

    Słodkie, drożdżowe bułeczki, wywodzące się zza naszej wschodniej granicy, będą wspaniałymi towarzyszkami do porannej kawy.Bo Rosja nie tylko pielmienkami słynie ;)Delikatne i pełne ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: NADZIENIE: jabłka 6 sztuk, mak 1 szklanka, rodzynki 1/2 szklanki, cukier 4 łyżki, mąka ziemniaczana 2 łyżki płaskie, cynamon 1 ...
  • Z bloga: Ciastkowy LAB

    Ostatnio na moim stole zagościły drożdżowe wieńce z dżemem, które znikały wręcz w okamgnieniu. Jeżeli chcielibyście upiec coś pysznego swoim bliskim, a brak Wam pomysłu to może ...
  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Składniki (ok 15 sztuk)  500g mąki (u mnie 150g orkiszowej, 200g pełnoziarnistej i 150g pszennej) 100g oleju roślinnego 1 szklanka mleka roślinnego ( u mnie napój owsiany z kokosem BIO ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Obłędne zapachy opanowały moją kuchnię. Zapach drożdży i wanilii sprawił, że ślinianki się rozszalały, zmysły oszalały i każdy skłonny był pochłonąć bułeczki prosto z piekarnika....
  • Z bloga: Kucharzyca

    Pomysł na rogaliki z marmoladą różaną skończył jako drożdżówka. I to nie byle jaka! Z owocami leśnymi i jogurtem. Wyszła idealna. Miękka, soczysta, lekko słodka. W przepisie podałam ...
  • Z bloga: greenscarf

    Za każdym razem, gdy pytam Miśka jakie ciasto mu upiec to mi odpowiada :wiem, że mi nie zrobisz, ale chcę normalne (z mocnym akcentem na „normalne) drożdżowe ciasto, to szarpane z dynią. ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    My Blueberry Corner by "jagodzianka"       Cynamonowe bułeczki to pyszne, słodkie, pachnące cynamonem drożdżówki. Cynamon znany jest już z czasów starożytnych, podobno w ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×