Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Jak ktoś przychodzi do mnie na herbatę czy kawę to ma problem, jeśli lubi słodzić ciepłe napoje. Cukru w domu nie mam nigdy, a syropy miewam tylko czasami (czasem klonowy, ale częściej ...
  • Z bloga: AleTorcik - blog cukierniczy

    Przygotowanie tego deseru zajmie nam dosłownie chwilę. Idealny przepis kiedy goście są już w drodze, a nie mamy już czasu na upieczenie klasycznego ciasta, które musi jeszcze wystygnąć. ...
  • Z bloga: Eksperymentalnie.com

    Dynia na słodko w postaci szybkiego ciasta bez pieczenia i to tylko z 3 składników. Smaczny, prosty i niewymagający wiele deser z dyni.... The post Dynia na słodko – ciasto z dyni bez ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dziś mam dla wszystkich spragnionych odrobiny słodyczy smakowity kąsek, oto wegańska szarlotka upieczona bez grama cukru i bez grama tłuszczu. Jest pyszną i bezpieczna odskocznią dla ...
  • Z bloga: Zjem Cię

    Lubisz ciecierzyce? Ja uwielbiam, zawsze ją odsączałam i robiłam z niej różne cuda. Ale aquafabe – czyli wodę po gotowaniu… Artykuł Nie wylewaj wpody po ciecierzycy – zrobisz z niej ...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Już ponad trzeci tydzień mamy naszego wspaniałego czworonoga w domku! Mania spisuje się pięknie, trochę rozrabia, ale raczej jest posłuszna i chętnie uczy się nowych komend. Daje nam ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Mocno bananowe, słodziutkie, smakowicie wilgotne i przyjemnie sycące ciasto. Super nadaje się na przekąskę do pracy czy szkoły. Często gości na naszym stole i niezmiennie pysznie smakuje 🙂...
  • Z bloga: Roślinna

    Takie przepisy i takie ciasta lubię najbardziej – czeka Cię najwyżej 10 minut roboty i cudowny jej efekt w postaci mięciutkiego, delikatnego i nie za słodkiego deseru. Dedykowany nie tylko ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

        Rolada kakaowo-kokosowa to świetny sposób na wykorzystanie wiórków, które zostają nam po przygotowywaniu mleka i śmietanki kokosowej. Masa kakaowa jest lekko gorzka i dobrze kontrastuje ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Szybki, wytrawny sernik, który można przygotować z dowolnymi dodatkami. Należy pamiętać, że sam w sobie nie jest zbyt słodki, więc jeżeli jesteście zwolennikami słodkich deserów, ...
  • Z bloga: health-fit-life

    Witajcie,  jeśli jesteś fanami kokosa to ten przepis jest dla Was! Uwielbiam wszystko co kokosowe:) A, że miałam trochę wiórków ukrytych w szafce oraz mleczko kokosowe w lodówce i ...
  • Z bloga: mecooks

    To jest moje piersze vegańskie ciasto jakie zrobiłam. Na pewno nie jest moim ostatnim, gdyż zamierzam sięgać częściej po zdrowe przepisy. Ciasto nie zawiera w sobie […] The post Vegańskie ...
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    Pieczenia ciast bez glutenu, jajek i nabiału to zawsze dla mnie wyzwanie. Trzeba się trochę nagimnastykować, żeby wypieki nie smakowały jak karton (hahah). Tym razem się udało ! ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Tym razem padło na ciasto wegańskie... a dokładnie wegański sernik z tofu na spodzie bananowo-daktylowym z płatkami owsianymi.Nigdy wcześniej nie używałam tofu w kuchni, więc to był taki ...
  • Z bloga: Food Square

    Czekolada i suszone śliwki to połączenie doskonałe. Dlatego postanowiłem je wykorzystać do tej prostej wegańskiej tarty bez pieczenia. Delikatny spód z amarantusa, masa z suszonych śliwek...
  • Z bloga: greenscarf

    Witam w nowym roku. Rozpoczynam go bogatą w wit. C babką, bo pewnie większość z Was leczy się dziś po imprezie 😉 Ja świętowałam tylko szampanem Pikolo oglądając po raz 189643 ...
  • Z bloga: greenscarf

    Co zrobić gdy kupi się za dużo bananów i one nagle dojrzeją za bardzo? Cóż ja zazwyczaj robię wtedy swój ulubiony dżem bananowy (przepis znajdziecie tu), ale ostatnio pomieszałam trochę i...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Rok 2017 dobiegł końca! Witam Was w nowym, 2018 roku! Tym samym w początkach kolejnego roku bloga, za nami już 3 lata, czyż to niesamowite jak szybko płynie ten czas w towarzystwie tak ...
  • Z bloga: Cukry Proste

    Ten chlebek bananowo-dyniowy:łatwo przygotować nie zawiera produktów odzwierzęcych jest wilgotny, miękki i pulchny Wegański chlebek bananowo-dyniowy Składniki (na keksówkę 30 cm): 240 ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Za makowiec zabrałam się po raz pierwszy w życiu i sama dziwię się, czemu tak późno. Mak uwielbiam, często dodaję go do owsianki, babeczek, czy kaszy jaglanej, ale zrobienie makowca wydawało...
  • Z bloga: AZgotuj

    Święta to idealna okazja do tego, by przygotować coś słodkiego dla naszych bliskich.  W nadchodzące Święta Bożego Narodzenia mam dla Was przepis na czekoladową korzenną szarlotkę, ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Zima to cynamon, gałka muszkatołowa i imbir. Chyba każdemu tak pachną święta i zimowe wieczory. W tym okresie prym wiodą wypieki pełne bakalii i przypraw korzennych. Właśnie takie udało mi...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Chodziła mi po głowie inna wersja makowca. Poszukując różnych wersji, natrafiłam na przepis Kingi Paruzel, który nieco zmodyfikowałam i tak oto powstał wegański, bezglutenowy makowiec...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Pieczenie cist to nie jest raczej moja bajka. Torty i masy to też nie dla mnie. Ale na świątecznym stole nie może przecież zabraknąć słodkości. Zadbałam o to by oprócz dobrego, ...
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

     SKŁADNIKI: 60 g mąki gryczanej 60 g mąki owsianej 120 ml niesłodzonego mleka roślinnego (użyłam migdałowego) 2 dojrzałe banany 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do...
  • Z bloga: Candy Company

    For English scroll down Najlepsze drożdżówki! Miękkie, pachnące pomarańczą i pełne pysznego nadzienia – kwintesencja Świąt Bożego Narodzenia. Zjadam je zwykle jeszcze na ciepło, nie ma...
  • Z bloga: Grochem o Garnek

    Wegańskie Święta bez piernika? Nie ma mowy! U mnie w domu zawsze musi być piernik, najlepiej w kilku wersjach. W tym roku postanowiłam przygotować zdrowszą wersję czekoladowego piernika, ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Nie ma to jak świąteczne wypieki, niesamowicie uwielbiam te aromaty! Są po prostu wyjątkowe i w sumie to pewnie m.in. dlatego, że mamy okazję się nimi cieszyć tylko raz do roku. Co powiecie...
  • Z bloga: Kawa z mlekiem

    Na weganizmie mija ochota na podjadanie słodyczy, naprawdę wystarczą owoce, warzywa i orzechy, w pełni zaspokajają potrzeby moich kubków smakowych, ale jednak czasem można skubnąć coś ...
  • Z bloga: Cytrynowy Sorbet

    Makowiec wegański to jedno z tych ciast, gdzie tradycja spotyka się z nowoczesnością. W cieście nie ma mąki pszennej, dzięki czemu osoby cierpiące na nietolerancję glutenu mogą spokojnie ...