Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Marcepanowa kuchnia

    Pieczenia ciast bez glutenu, jajek i nabiału to zawsze dla mnie wyzwanie. Trzeba się trochę nagimnastykować, żeby wypieki nie smakowały jak karton (hahah). Tym razem się udało ! ...
  • Z bloga: greenscarf

    Co zrobić gdy kupi się za dużo bananów i one nagle dojrzeją za bardzo? Cóż ja zazwyczaj robię wtedy swój ulubiony dżem bananowy (przepis znajdziecie tu), ale ostatnio pomieszałam trochę i...
  • Z bloga: greenscarf

    Dzisiejsze ciasto należy do kategorii wymieszać i upiec, więc jest naprawdę łatwe i szybkie do wykonania. Połączenie gruszek, marcepanu i kardamonu wprowadza już delikatnie świąteczny ...
  • Z bloga: greenscarf

    Takie ciasto imbirowe chodziło za mną od dawna. Imbir poza tym, że jest smaczny  ma wiele zdrowotnych właściwości: pomaga przy przeziębieniu,  wspomaga trawienie, a nawet  łagodzi stany ...
  • Z bloga: zycier roslinne

    Chwilowo do ,,Nadwiślanego Królestwa Schabowego" zawitało indian summer, o istnieniu którego zaczynałam powoli zapominać. Pogodziłam się z tym, że lato kończy się dość gwałtownie, ...
  • Z bloga: greenscarf

      W czasie deszczu dzieci się nudzą, i nie rozumieją, że można siedzieć na tarasie gapić się na cukinie i  świetnie się bawić. Cóż, Miśka umierała z nudów, więc zagoniłam ją do ...
  • Z bloga: greenscarf

    Jak pamiętacie w weekend upiekłam jabłecznik i rozszedł się w tempie ekspresowym. Miśka była tak zła, że nie dostała drugiej porcji, że dosłownie od razu zabrałam się za ukręcenie ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Nie będę się rozpisywać, bo szkoda czasu na pisanie, trzeba zabrać się za czytanie przepisu, a następnie od razu do kuchni albo do sklepu kupić brakujące składniki- bo warto! :D Boskie...
  • Z bloga: Torty wegańskie i inne słodkości

    Wegańskie Ciasto czekoladowe - przepis na korytko dł. 20 cm - Składniki: Ciasto:1,5 szkl mąki0,5 szkl cukru4 tabletki słodziku (rozgniecione)4 łyżeczki ciemnego kakao2 łyżeczki proszku do ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Typowo letnie, piankowe, delikatne ciasto. Sprawdzi się dla osób na diecie lekkostrawnej.  Wegańskie ciasta często składają się z orzechów, ziaren, roślin nasion strączkowych. W tym ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Truskawkowy placek rustykalny – świetne ciacho i delikatna kruszonka ze słodkimi truskawkami! Wegański deser, któremu ciężko się oprzeć 🙂 Kto jeszcze nie wyobraża sobie letnich deserów...
  • Z bloga: weganizm udomowiony

    Brownie z fasoli to chyba największe odkrycie kulinarne mojego życia - wegańskie, bezglutenowe, mocno czekoladowe i naprawdę przepyszne! Przy okazji niedrogie (coś koło 20 zł), szybkie w ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Odkrywanie nowych smaków daje wiele radości i ekscytacji. Jeszcze więcej, gdy za daną potrawą nie kryje się szef kuchni, ale my sami.  Gdy to nasze danie jest bardzo udaną smakowo ...
  • Z bloga: greenscarf

    Nastają najszczęśliwsze dni dla wegusów bo nareszcie są świeżynki.  Dodatkowo mam to szczęście, że mam własny ogród i mogę już się cieszyć rabarbarem, co tam rabarbarem, ja mam jego...
  • Z bloga: greenscarf

    Przez moje eksperymenty kulinarne moje Miśki narzekają, że u nas nie ma w domu nigdy nic normalnego do jedzenia, więc zrobiłam im niespodziankę i upiekłam najzwyklejszy placek (nie cierpię ...
  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Jedząc ostatnio batony z Legal cakes, miałam nadzieję, że ich brownie będzie takie, jakie brownie być powinno. No właśnie, a jakie właściwie powinno być idealne brownie? Na pewno mooooocno...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Szybkie ciasto wegańskie, bezglutenowe, idealne na pierwszy wiosenny spacer. Składniki na małe naczynie żaroodporne (19 cm x 13 cm): ½ szklanki mąki owsianej (tu bezglutenowa) ½ szklanki ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Propozycja przyrządzenia pysznego ciasta bez grama mąki. To ciasto jest idealne dla osób z nietolerancją glutenu, ale nie tylko. Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości. Tym ...
  • Z bloga: Vege Słodkości

    Kiedy za oknem dwucyfrowe mrozy a koniecznie macie ochotę na coś słodkiego gorąco polecam ten przepis. Sprawdzi się też kiedy zupełnie nieoczekiwanie przyjdą do Was goście. Idealnie smakuje ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Mój mały alergik uczulił się na grykę. W przedszkolu często na deser podawane jest ciasto gryczane, które ogólnie jest dobrą, zdrową opcją dla dzieci, ale u nas odpada ze względu na...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Czekolada jest produktem trochę tajemniczym, ma w sobie to "coś" co czyni z niej produkt wieczny. Ziarna kakowca stosowane były przez Majów, w Europie pojawiły się dzięki Kolumbowi. Z ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Wyśmienity keks przekładany marmoladą różaną. Można przygotować kilka dni wcześniej, z powodzeniem przetrwa. Pozostanie wilgotny i jeszcze smaczniejszy, gdy smaki się wymieszają. Weganie z...
  • Z bloga: Jazzowe Smaki

    Blondies to silnie mokre, aromatyczne ciasto, pełne smaku. To bledszy odpowiednik czekoladowego brownies. Są wilgotne, trochę klejące i niesamowicie uzależniające. Nie ma szans, że ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Najlepsze w swoim życiu gruszki jadłam mając siedem czy osiem lat – było to w trakcie wakacji spędzanych pod namiotami. Na pole biwakowe przyjechał wówczas rolnik, który sprzedawał owoce ...
  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Odwrócone ciasto z ananasem Odwrócone ciasto z ananasem, ciasto, które smakuje wszystkim, bez względu na to czy jest się mięsożercom czy roślinożercom. Wersja z jajkami wyszła spod rąk ...
  • Z bloga: Jazzowe Smaki

    Od kilku dni chodziło za mną ciasto. Ciasto przez duże C. Słodkie, pachnące, wilgotne. Nie mogłam przestać o nim myśleć. To musiało się tak skończyć. Musiałam je upiec! I powiem Wam ...
  • Z bloga: Jazzowe Smaki

    Dynia, moja kochana dynia! Wreszcie jest. Od kiedy w ogrodzie mojej Mamy wręcz zaroiło się od cudnych, pomarańczowych dyń nie mogę przestać o nich myśleć. Piekę je na potęgę starając ...
  • Z bloga: Jazzowe Smaki

    Dziś mam dla Was przepis, który mnie bardzo zaskoczył. Przepis  - improwizacja. Miałam ochotę na ciasto ze śliwkami, ale nie tradycyjne, puchate, tylko lekko klejące, cięższe, trochę ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Sezon na cukinię trwa,warto to więc wykorzystać. Na pierwszy rzut postanowiłam zrobić ciasto i to nie byle jakie ! Rozpływa się w ustach... Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 3/4 ...
  • Z bloga: Oatmeal and Figs

    Ciasto marchewkowe było już znane w średniowieczu. Lata temu zawartość cukru w marchewce była o wiele wyższa – pobijała na głowę buraka cukrowego! Była jednak bardzo drogim surowcem, ...