Targ Smaku

  • Z bloga: Have a Cake

    Niestety nadszedł ten moment, kiedy brak słońca i deszcz stają się normą. Temperatura też nie będzie rozpieszczać, więc może czas na pierwsze w tym sezonie ciacho rozgrzewające? Wyszło...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Dziś zapraszam Was na puszysty piernik z malinową konfiturą. Gorące letnie dni minęły, spokojnie można włączyć piekarnik i… delektować się aromatami korzennych ciast. Och, jak ja kocham...
  • Z bloga: health-fit-life

    Witajcie, sezon na cukinie w pełni. Można z niej zrobić różne pyszności od sosów, ketchupu czy spaghetti po ciasta. Postanowiłam wykorzystać cukinię jako bazę do mojego ciasta przez co ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Sezon truskawkowy w pełni, więc pora na deser z tym owocem. Padło na brownie, jak zwykle u mnie ciasto jest szybkie i niewymagające dużej ilości składników i sprzętów. ...
  • Z bloga: Zdrowo i pysznie na talerzu by Katarzynka

    Ten moment kiedy dowiadujesz się, że za niedługo odwiedzą Cię goście a nie masz czym ich poczęstować!? Przybywam z pomocą moi kochani 💪O ile macie maślankę😂  Te pyszne ciacho ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Ciasto które jedni pokochają, drudzy niekoniecznie. Seler jest tu dosyć wyczuwalny, gra pierwsze skrzypce, a nie wszyscy za nim przepadają. Świetnym uzupełnieniem będą tu przyprawy korzenne. ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Przepis na piernik marchewkowy to kolejne ciasto z mojego starego zeszytu. Jest bardzo smaczne, puszyste, delikatne i chociaż smakuje piernikowo to nie należy do ścisłych ciast, a wykonanie jest ...
  • Z bloga: Cookuj.pl

    Najlepszy, błyskawiczny piernik to propozycja deseru, który przygotujecie w kilkanaście minut! Oprócz tego, że ciasto to jest bardzo proste i i szybkie w przygotowaniu, to dodatkowo świetnie ...
  • Z bloga: Człowiek z łyżką

    Piernik staropolski. Brałem się za niego już kilka lat. Albo za późno, żeby ciasto odleżakowało swoje przed świętami, albo za późno, żeby odleżakowało swoje, zostało upieczone, ...
  • Z bloga: vegeaddicted

    Pamiętacie podwieczorki? To ten czas, kiedy tuż koło godz. 16 na babciny stół wjeżdżał kisiel z tartym jabłkiem lub domowe, jeszcze ciepłe, ciasto drożdżowe z masłem. Takie wspomnienia ...
  • Z bloga: Pastalena

    Happy 2017 again! Today the short post I told you about last week. The first one is perfect for teenagers or children's for ex. birthday parties, because every underage loves chocolate and oreos. ...
  • Z bloga: Pastalena

    Hello! Most of my friends are crazy about having carrot cake if it comes to fall and winter, that just go together. So here I come with a recipe for a carrot cake with cinnamon and nuts. ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    To bardzo stary przepis. Niezawodny. Piernik taki poleży nawet dwa tygodnie.Jak dotrwa. Jest wilgotny,aromatyczny i nie zatyka. Składniki 500 g mąki tortowej 300 g cukru  trzcinowego 250 g...
  • Z bloga: ciastaztradycjami

    Piernik przekładany powidłami to jedno z moich ulubionych ciast. Klasyka polskiej kuchni. Aromatyczny, cynamonowy, pachnący przyprawami, a do tego pyszne powidła. Bez piernika przekładanego ...
  • Z bloga: Gotuj pysznie

    Przepis na to ciasto dostałam od mojej sąsiadki. Jest bardzo łatwe, szybkie w wykonaniu, a przy tym wilgotne. Idealne zarówno na święta, jak i do kawy. Składniki:2 1/4 szklanki mąki tortowej1...
  • Z bloga: Milion Smaków

    Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, więc zanim pojawią się polskie, świeże owoce, warto nacieszyć się piernikami i makowcami :) Przepis na ciasto piernikowe z jabłkami znalazłam na ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Bardzo aromatyczne. Przypomina piernik bożonarodzeniowy. Łatwe w przygotowaniu. Posiłkowałam się tym przepisem, choć moje ciasto jest mniejsze i wygląda inaczej. Zmieniłam ilość ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Bardzo chciałabym zjeść prawdziwy turecki piernik. Ten wymyśliłam sama. Jak wykroić kształt księżyca szklanką pomógł mi ten blog.  Z podanych składników wychodzi mała porcja ciasta....
  • Z bloga: Nie-Śmiałe Wypieki

    Szybkie w przygotowaniu ciasto czekoladowe z dodatkiem cukinii i intensywną piernikową nutą. Czy to nie brzmi dobrze? ;) W moim domu zastąpiło tradycyjny świąteczny piernik i sprawdziło się ...
  • Z bloga: Camilla w kuchni

    jajka - 3 sztmargaryna - 25 dagmąka pszenna - 2 szklproszek do pieczenia - 1 łyżeczkasoda - 1/2 łyzeczki miód - 3 łyżkicukier - 3/4 szklkakao - 3 łyżkiprzyprawa do piernika - 3 ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Dzisiaj słodka propozycja na nadchodzący weekend
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Moim ulubionym ciastem jest piernik z przyprawą z ras el hanout (zobacz przepis). To przyprawa korzenna, której zwykle używa się do dań wytrawnych, ale która może być niecodzienną przyprawą...
  • Z bloga: latosiowy-dom

    Te serducho podbiło totalnie serducho mojego męża! A wyszło ogromniaste! Jedzone było kilka dni Wspaniały smak piernika przełożony przepyszną masą, a to wszystko w kształcie pięknego ...
  • Z bloga: bon appetit mon amie

    Mój pierwszy piernik przygotowany w zeszłym roku tuż przed świętami  po rozkrojeniu okazała się pięknym zakalcem. Trzeba było ratować sytuację i szukać innego przepisu last minute w ...
  • Z bloga: vegeaddicted

    Święta kojarzą mi się z kilkoma rzeczami. Po pierwsze mandarynki, po drugie mandarynki i po trzecie… mandarynki. A tak na serio, to pozostaje jeszcze jedna świąteczna tradycja, piernik. Ten ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeżeli smakował Ci piernik marokański, to jego zdrowszą wersją jest piernik marchewkowy. Ponieważ marchewka jest słodka, można dodać do ciasta mniej cukru. Zakochałam się z wypiekach z ...
  • Z bloga: Kuchcik gotuje

    Piernik z powidłami był na moim świątecznym stole jednym z ciast, po które najczęściej wszyscy sięgali. Stwierdziliśmy nawet, że struktura i smak tego piernika przypomina smak dostępnych w...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Najlepsze ciasto jakie ostatnio jadłam to rodzaj piernika z marokańską mieszanką przypraw ras el hanout. To coś pomiędzy przyprawą do piernika a curry. Zostawia na języku lekko pikantny ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: masło lub margaryna 15 dag, jajka 3 sztuki, cukier 3/4 szklanki, mleko 250 ml, mąka tortowa 430 gram, proszek do pieczenia 1 łyżeczka,...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Tak, wiem,że jest po Świętach. Ale dla mnie cały rok jest dobrym czasem na pierniki. Nic na to nie poradzę. Tak po prostu jest. A już na pewno czas karnawału, to taki okres,kiedy piernik na ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×