Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Za makowiec zabrałam się po raz pierwszy w życiu i sama dziwię się, czemu tak późno. Mak uwielbiam, często dodaję go do owsianki, babeczek, czy kaszy jaglanej, ale zrobienie makowca wydawało...
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Chodziła mi po głowie inna wersja makowca. Poszukując różnych wersji, natrafiłam na przepis Kingi Paruzel, który nieco zmodyfikowałam i tak oto powstał wegański, bezglutenowy makowiec...
  • Z bloga: Kawa z mlekiem

    Na weganizmie mija ochota na podjadanie słodyczy, naprawdę wystarczą owoce, warzywa i orzechy, w pełni zaspokajają potrzeby moich kubków smakowych, ale jednak czasem można skubnąć coś ...
  • Z bloga: Cytrynowy Sorbet

    Makowiec wegański to jedno z tych ciast, gdzie tradycja spotyka się z nowoczesnością. W cieście nie ma mąki pszennej, dzięki czemu osoby cierpiące na nietolerancję glutenu mogą spokojnie ...
  • Z bloga: An Apple a Day

      Znacie połączenie maku z cytrynową nutą? Uwielbiam… a mak z kokosem to mój kolejny faworyt. Tym razem te wszystkie smaki połączyłam ze sobą, tworząc pyszne trio ukryte w słodkim ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Bezglutenowe brownie z batatem brzmi dumnie. A jeśli dorzucimy do tego jeszcze mak (który uwielbiam i ostatnio wszędzie dorzucam) to już w ogóle bajka. Oczywiście nie ma tu również żadnych ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Już jakiś czas temu dodałam przepis na pyszny i prosty makowiec. To naprawdę zdrowe ciasto, które jest bardzo szybkie w przygotowaniu. Zakochałam się w nim. Spodziewaj się różnych jego ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Tak, wiem. Seler w cieście brzmi conajmniej dziwnie. Przepis pochodzi z warsztatów Akademii Sztuki Cukierniczej. Tym przepisem dziewczyny skusiły mnie. Dla tego przepisu przyszłam na warsztaty. ...
  • Z bloga: Even Better Food

    Przyznam uczciwie, że „nie miałam ręki” do makowców. Jak przed chwilą obliczyłam, makowce dotąd piekłam jedynie trzy razy, a było to jeszcze w czasach, gdy do wypieków używałam ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Idą Święta, idą Święta i pewnie już wszyscy się czują w niedoczasie. Oprócz mnie. ;-) Świąteczne gotowanie zajmie mi wcale nie więcej czasu niż moje zwykłe pichcenie, bo lubię ...
  • Z bloga: Vege Słodkości

    Najlepsze słodkości to takie, które zawierają same naturalne składniki, słodkie ale bez cukru, po prostu samo zdrowie. Do takich pyszności należy Torcik makowy... 100% wegański ...
  • Z bloga: o-smaku

    Do przygotowania tego makowce użyłam mojego wielokrotnie wypróbowanego ciasta drożdżowego z batatmi lekko je tylko zmodyfikowałam). Tradycyjny farsz z maku "skleja się" za pomocą białek z ...
  • Z bloga: Na pół słodko

    Wszelkie wypieki z maku najlepiej smakują w Święta Bożego Narodzenia. Dla diabetyka upiekłam makowiec bez cukru, dla alergika bez jaj i mleka. Zamiennikiem cukru była stewia. Mąkę ...
  • Z bloga: Zdrowo Zakręcona

    Jak święta to musi być makowiec. Wiadomo. Więc będzie i u mnie. Ale nie taki zapychający w typie bułki z makiem, lecz wilgotny, rozpływający się w ustach i pełen super zdrowych ...
  • Z bloga: Blue Almonds

    Surowy makowiec czyli słodkość w królewskim wydaniu :). To mój makowy debiut :). Zapraszam! Składniki: Podstawa ciasta - 3/4 kubka migdałów  - 3/4 kubka wiórków kokosowych ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Zbliżają się święta to i trzeba „zagospodarować” mak. :-) Dziś proste w wykonaniu ciasteczka, których nie trzeba piec. Wystarczy włożyć je do lodówki na kilka godzin, a odpłacą nam ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Wielkanocny makowiec miał być podobno dobrą wróżbą i zapewnić domowi bogactwo. Dziś już wszyscy wiemy, że można zrobić go dużo dużo szybciej niż miały w zwyczaju nasze babcie. A ja ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Coś słodkiego, coś szybkiego i jeszcze w dodatku wygląda trochę jakby było z maku. Robi się bardzo szybko (jak wszystko tu). Lekko wilgotne, zbite ciasto o kolorystyce piekielnej, ale w smaku...
  • Z bloga: greenscarf

    Są takie dni, kiedy lepiej jest gdy nie zbliżam się do kuchni, po prostu wszystko mi się rozlewa, wysypuje, przypala. Właśnie tak mam od kilku dni. Wczoraj kondensowałam mleko i po prostu o nim...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Wielkanocny makowiec miał być podobno dobrą wróżbą i zapewnić domowi bogactwo. Dziś już wszyscy wiemy, że można zrobić go dużo dużo szybciej niż miały w zwyczaju nasze babcie. A ja to...
  • Z bloga: Cukiernia Marzeń

    Dzisiejszym wpisem wkraczam w cykl przepisów świątecznych. Mam mnóstwo pomysłów, mam nadzieję, że większość z nich uda mi się zrealizować. Jeśli macie jakieś sugestie, jakie przepisy ...
  • Z bloga: Cukiernia Marzeń

    Prawdziwe Święta nie mogą obejść się bez makowca. Ja postanowiłam przygotować go w zmienionej formie, jako wieniec makowy. Jestem z tego ciasta szczególnie dumna, bo nie dość, że jest ...
  • Z bloga: Kuchenne Czary-Mary

    Makowiec darzę miłością bezbrzeżną, ale przez wiele lat podchodziłam do niego jak pies do jeża. Tymczasem okazało się, że wyrobienie słodkiego, drożdżowego ciasta, które dałoby się ...
  • Z bloga: VI&RAW

        Kolejny raz chciałam udowodnić, że surowa dieta nie musi być smutna. W święta możesz szaleć!Świętuj przy pierogach z kapustą, barszczyku i kawałku makowca. To wszystko jest ...