Targ Smaku

  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       Ciasto o wdzięcznej nazwie ''Śmietnik'' powstało ze wszystkiego, czego akurat trochę zostało. A że miałam dziką chęć na ciasto, powstało takie coś :) wbrew wcześniejszym ...
  • Z bloga: Kuchnia bez glutenu

    Na weganizmie mija ochota na podjadanie słodyczy, naprawdę wystarczą owoce, warzywa i orzechy, w pełni zaspokajają potrzeby moich kubków smakowych, ale jednak czasem można skubnąć coś ...
  • Z bloga: An Apple a Day

      Znacie połączenie maku z cytrynową nutą? Uwielbiam… a mak z kokosem to mój kolejny faworyt. Tym razem te wszystkie smaki połączyłam ze sobą, tworząc pyszne trio ukryte w słodkim ...
  • Z bloga: Fat-or-not

    Przychodzi weekend, urodziny czy parapetówka i człowiek chciałby przygotować coś słodkiego. Tylko jak to zrobić, skoro podstawę prawie każdego ciasta stanowią mąka i cukier, a my te ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    W tym roku miałam okazję skosztować ciasta, w którym twórca, wirtuoz smaku wręcz, połączył ze sobą twaróg, grysik i chrupiący mak. To na prawdę daje radę Na jednym kęsie nie mogłam ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Makowce i babki z makiem jemy zwykle zimą. Jaka to szkoda. Proste ciasto makowe doskonale komponuje się z owocami i z kwiatami maku, które rosną latem na łące. Takie ciasto jest pyszne, robi ...
  • Z bloga: anielskie wypieki

    Wiem,wiem mak kojarzy się ze Świętami Bożego Narodzenia,ale żeby  dogodzić wszystkim domownikom zrobiłam małą mieszankę i wyszła pyszna tarta.Za każdym razem kiedy pytam dzieci ...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Puszysty biszkopt makowy z delikatną pianką, truskawkami i galaretką. Ciasto idealnie sprawdzi się na upalne dni Czytaj więcej »
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Ciasto makowe z bitą śmietaną to bardzo smaczne i lekkie ciasto. Makowy biszkopt przełożony marmoladą, aby troszkę przełamać smak, a do tego bita śmietana. Całość świetnie się ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Po raz kolejny muszę stwierdzić, że nie umiem piec ciast drożdżowych. To ciasto miało być piękną roladą makową, jednak albo przepis na ciasto drożdżowe był do niczego, albo ja je ...
  • Z bloga: Cake Caprice

    Piegusek to ciasto na bazie białek.Więc jeśli macie nadwyżkę w zamrażarce, a nie przepadacie za bezami, to jest właśnie wypiek dla Was!Ciasto jest wilgotne, sycące i lubiane przez dzieci ...
  • Z bloga: KUCHNIA POLSKA

    SKŁADNIKI:CIASTO: • 5 jajek, osobno białka i żółtka• 1/2 szkl. mąki pszennej• kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia• 1/2 szk. cukru• 3-4 ...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Pyszny makowy biszkopt z delikatną masą śmietankową i brzoskwiniami. Ciasto efektownie się prezentuje Czytaj więcej »
  • Z bloga: sweet-amelia

    Składniki:   250g masła / oleju kokosowego, 200g cukru, 9 jajek, puszka gotowej masy makowej, 9 czubatych łyżek kaszy manny (użyłam płatków ryżowych), 2 płaskie łyżeczki proszku do ...
  • Z bloga: aniaimarcin-gotuja.pl

    Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z zapachem pomarańczy, prawdziwą czekoladą, karpiem i makiem! Kiedyś mielenie maku było niezłą przeprawą przez męki, przynajmniej dla mnie i dla ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Pyszne i świąteczne ciasto z lekko przyrumienioną skórką i niespodzianką w serze- z piernikami! Ciasta tego typu najlepsze są z reguły dzień po. Składniki na masę serową 1 kg twarogu...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Ciasto jest bardzo smaczne, trochę inne niż makowiec drożdżowy, bardziej kruche. Należy kroić na szersze kromeczki, bo cienkie się pokruszą. Dziś rano piekłam je jeszcze raz na ...
  • Z bloga: Oryginalny smak

    Pyszny przepis na mazurek makowy z suszonymi daktylami, figami, żurawiną i orzechami pekan, polany gorzką i białą czekoladą. Idealny dla miłośników maku. Do masy makowej można dodać inne, ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Propozycja na aromatyczny i smakowity makowiec na ucieranym, delikatnym i puszystym cieście. Makowiec idealnie sprawdzi się jako dodatek do popołudniowej kawy, a swym smakiem rozpieści nasze ...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Pyszne makowe ciasto przełożone budyniowym kremem kokosowym idealnie sprawdzi się na rodzinne uroczystości Czytaj więcej »
  • Z bloga: ciastaztradycjami

    Makowce w moim domu królują w każde święta. Zazwyczaj przygotowuję klasycznie na cieście biszkoptowym. Tym razem jednak przedstawiam wam wersję makowca na kruchym cieście. Można ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 4 jajka 15 dkg orzechów włoskich 5 dkg zmielonego maku 2-3 łyżki masy krówkowej sól Przygotowanie: Białka ubić na sztywno ze ...
  • Z bloga: Gotuj pysznie

    Składniki: Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mąki tortowej 1 budyń czekoladowy bez cukru Placek makowo-kokosowy: 5 białek 1/2 szklanki ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Bezglutenowe brownie z batatem brzmi dumnie. A jeśli dorzucimy do tego jeszcze mak (który uwielbiam i ostatnio wszędzie dorzucam) to już w ogóle bajka. Oczywiście nie ma tu również żadnych ...
  • Z bloga: Babeczka z nadzieniem

    Myślę, że to najlepszy przepis, jaki dotychczas użyłam, na kruche ciasto. W połączeniu z masą makową to, jak dla mnie, idealny duet. Ciasto jest wprost idealnie maślane i doskonale kruche. ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Już jakiś czas temu dodałam przepis na pyszny i prosty makowiec. To naprawdę zdrowe ciasto, które jest bardzo szybkie w przygotowaniu. Zakochałam się w nim. Spodziewaj się różnych jego ...
  • Z bloga: Camilla w kuchni

      mąka pszenna – 20 dag mak mielony - 20 dag proszek do pieczenia – 2 łyżeczki cukier puder – 20 dag masło – 5 dag jajka – 4 szt jabłka – 40 dag mleko – 200 ml tłuszcz do ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Tak, wiem. Seler w cieście brzmi conajmniej dziwnie. Przepis pochodzi z warsztatów Akademii Sztuki Cukierniczej. Tym przepisem dziewczyny skusiły mnie. Dla tego przepisu przyszłam na warsztaty. ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Pyszne, wilgotne ciasto makowe z dodatkiem jabłka i cynamonowej kruszonki. Maku nie potrzeba mielić dzięki czemu przygotowuje się je szybko i łatwo. SKŁADNIKI: Na piegusa:szklanka mąki ...
  • Z bloga: Sportowi Smakosze

    Dzieeń dobry! Sobotnie dzień dobry przecież! Kto ma dzisiaj wolne? Kto jednak musi iść i spełnić obowiązek dla świata? :)Nie ważne, czy dzisiaj czeka Was praca, studia, czy jednak wolne- ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×