Targ Smaku

  • Z bloga: Kucharzyca

    Sezon na rabarbar trwa. Wiele osób uważa rabarbar za owoc. Tymczasem to warzywo. Rabarbar to idealne warzywo dla osób aktywnych fizycznie, ponieważ dostarcza dużo potasu, sodu, magnezu, ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Przepis zaczerpnięty z przepisów mistrza Pawła Małeckiego. W mojej wersji bez cukru, na mące orkiszowej i kukurydzianej. Pierwszy raz robiłam ciasto z bezą i jeszcze trochę pracy przede mną....
  • Z bloga: Di gotuje

    Sernik jest przepyszny i oprócz kuszącego aromatu jest baaardzo szybki w przygotowaniu.Masa serowa rewelacyjnie komponuje się z kruchym ciastem czekoladowym.Całość jest lekka, ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Prażone śliwki z odrobiną cynamonu a do tego szybka i prosta kruszonka z mąki migdałowej. Deser ekspresowy, pyszny.. i słodki :-) Czas przygotowywania: 20 minutCzas pieczenia: 20 ...
  • Z bloga: Kulinarna Chwila

    Ciasto szarlotka z budyniem   Czasami brak nam czasu ale apetyt na coś słodkiego mamy, oto szybki sposób. Składniki na ciasto: ...
  • Z bloga: Kuchnia Bazylii

    Kruche rogaliki drożdżowe z jabłkami są moją propozycją słodkiej chwili na jesienne i zimowe dni, do kawy. Kruche, Artykuł Kruche rogaliki drożdżowe z jabłkami pochodzi z serwisu ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Ciasto ze śliwkami i bezą to bardzo proste i szybkie ciasto do kawy na niedzielę. Kruche ciasto, a pomiędzy nim beza z owocami. Oczywiście najlepiej smakuje od razu po upieczeniu.   ...
  • Z bloga: Niezły Młynek

    Chyba każdy zna połączenie jabłka, cynamonu i karmelu. Jak również to połączenie dla większości z Was kojarzy się z jesienią, no i słusznie. Ja w deszczowe dni zamykam się w kuchni i ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Malinowa chmurka to ciasto, które nie trzeba specjalnie przedstawiać, a przepis na niego znajdziecie chyba na każdym blogu. Ja robiłam go dopiero pierwszy raz i muszę przyznać, ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Ten przepis na cudowną szarlotkę z ogromną ilością jabłek pokrojonych w cieniutkie plasterki pochodzi z gór, a dokładnie z Tatr. Tak się zastanawiałam i myślę, że szarlotka jest tak ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Bardzo puszysty, udawany "sernik", który zachwyca smakiem i prostotą wykonania. Słodka masa jogurtowa, przełamana kwasowością wiśni stanowią doskonałą parę. Potrzebujemy: Kruche ciasto:...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Ciasto inspirowane popularnym przepisem na "Ciasto z połówkami jabłek", które ostatnio bardzo mnie prześladuje
  • Z bloga: mniam-mniam

     …przepis z kalendarza, akurat dostałam porzeczki więc można było wypróbować. Po kilku niepowodzeniach miałam nie korzystać z gazetowych przepisów, ale zrobiłam. Ciasto jest nawet dobre...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Bardzo prosta w przygotowaniu szarlotka na kruchym cieście z dodatkiem dyni Czytaj więcej »
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Mazurek kajmakowy z morelami 2016-04-07 19:05:47 Porcje 12 Mimo że od dawna uważamy mazurka za nasz narodowy wypiek, to w rzeczywistości przepis na to ciasto przywędrował do nas ...
  • Z bloga: Asia White Kitchen

    Najlepsze pierniczki jakie udało mi się zrobić bo są miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Takie jak lubię. Myślę że ile domów tyle przepisów na pierniczki świąteczne. Nawet ich ...
  • Z bloga: Asia White Kitchen

    Próbuję się skupić i napisać przepis na "Bardzo dobrą szarlotkę pod migdałową chmurką", ale nie mogę bo jesień idzie, szkoła się zaczyna i ja swoim starym zwyczajem słucham "mojej" ...
  • Z bloga: Quembec - blog lifestylowy

    Crostata to nic innego jak tarta, tylko we włoskim wydaniu. Jedną z jej najbardziej popularnych wersji jest crostata di marmellata, czyli tarta z dżemem lub konfiturą. Do tej pory zastanawiam ...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Przepis na to ciasto ma ponad 20 lat, w oryginale była to szarlotka z bezą (nazywanej Szarlotką Księgowej, bo przepis pochodził od zaprzyjaźnionej księgowej ) ale ja wykorzystuję je do ...
  • Z bloga: Drink Eat Live

    Na weekend zamiast tradycyjnej jesiennej szarlotki proponuję Wam tartę tatin, czyli, odwrócone ciasto „do góry nogami” . Ta tarta jest rodzajem francuskiej tarty, której nadzienie ...
  • Z bloga: Fascynacje Ani

    Sernik królewski - skąd wzięła się jego nazwa? Nie mam pojęcia
  • Z bloga: ~~ Kuchnia PauletteS ~~

    PRZEKŁADANIEC SEROWY Z MAKIEM I JABŁKAMI  ( SIOSTRY ANASTAZJI )Nie ukrywam, że bardzo długo zbierałam się do wypróbowania jakiegokolwiek przepisu siostry Anastazji. Jej książki ...
  • Z bloga: Przepisy Babci

    Dzisiaj chciałabym Wam polecić smaczny sernik z brzoskwiniami. Uwielbiam serniki, mogłabym się nimi objadać cały czas J. Nadto twaróg posiada wiele cennych właściwości. Ważnym składnikiem...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Hit internetu - ciasto z połówkami jabłek. Jest ono bardzo proste do zrobienia. Jabłek nie trzeba trzeć, ani kroić na małe kawałki, a więc wykonanie zajmuje mniej czasu niż wykonanie ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Pogoda za oknem paskudna a co za tym idzie samopoczucie nie najlepsze. Mam dla Was coś, co poprawi wasz humor. Cudowną szarlotkę sypaną. Nie dość, że cudowną to bardzo szybką w wykonaniu. ...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Bardzo prosty babciny przepis na jabłecznik na kruchym cieście. Ciasto zawsze się udaje i każdemu smakuje Czytaj więcej »
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki 0,5 kg mąki 1 kostka margaryny 5 jaj 1 szklanka + 3 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka smalcu lub oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia ser: 0,5 … Czytaj dalej Ciasto kruche ze ...
  • Z bloga: Przepisy Babci

    Dzisiaj chcę się podzielić z Wami przepisem na przepyszne ciasto z kremem. Każdy kęs tego ciasta sam rozpływa się w ustach. Po prostu poezja smaku. Zapraszam  ;-)  Składniki na ciasto ...
  • Z bloga: Via Gusto

    Rurki z kremem to bardzo znany i lubiany przez wszystkich deser. Dzisiaj chcę przedstawić Wam przepis na wegańskie rurki z...
  • Z bloga: ola-w-kuchni

    Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć babki oraz sernika. To także czas pieczenia mazurków.   Wypełnienie mazurka stanowiła lekko kwaśna konfitura pomarańczowa. Przyozdobiłam go ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×