Targ Smaku

  • Z bloga: Wielopokoleniowo czyli testuję z mamą i córką

    Sezon  na porzeczki trwa, zachęcam do przygotowania smacznej tarty z ich dodatkiem. Ciasto jest bez pieczenia, co jest bez wątpienia dużym plusem podczas letnich, gorących dni. SKŁADNIKI: ...
  • Z bloga: Pysznie & Pięknie

    Ciasto idealne dla wielbicieli wiórków kokosowych. Nie jest zbyt skomplikowane. Przepis pochodzi ze starej gazetki ,, Moja Kuchnia ". Składniki:ciasto kruche:2 szklanki mąki pszennej 3/4 ...
  • Z bloga: Pysznie & Pięknie

    Jak dla mnie to niewątpliwie guru wśród ciast. Obłędnie smaczne i słodkie nie do przebicia przez inne słodkości. Ten przepis pochodzi ze Złotej Kolekcji Kasi z niewielką modyfikacją. ...
  • Z bloga: Pysznie & Pięknie

    Pleśniak albo tak jak u mnie w domu Skubaniec to już klasyka. Kruche ciasto w połączeniu ze słodką bezą i kwaskowatym dżemem to niesamowita mieszkanka. Dla mnie to niewątpliwie smak ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Wspaniałe i łatwe kruche ciasto na każdą okazję, szczególnie teraz kiedy rynek zachęca nas maliną,borówką,brzoskwinią.  Idealne, szybkie i nie wymagające wprawy ciasto. Pyszne, ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Rabarbar to pyszne warzywo, choć wiele osób traktuje go jak owoc. Bardzo dobrze komponuje się w deserach przełamując słodycz lekko kwaśną nutą. W słodkiej, kruchej tarcie sprawdza...
  • Z bloga: pieprzny smaczek

    Always hungry, to ja :-) Wiecznie coś bym zjadła, coś podgryzła, coś przekąsiła. No ale jak to tak, a gdzie fit? Lato idzie, czas ściągnąć kurteczki, sweterki i pokazać ...
  • Z bloga: kruchebabeczki.blogspot.com

    Witajcie :-) Taką tartę zrobiłam ostatnio, tak na szybko, na zachciewajkę. Powinno się ją zaliczyć do serii pyszne, szybko znika w całości :-) Już mam zamówienie od mojego syna na ...
  • Z bloga: Smaki ogrodu

    Gruba warstwa kruchego ciasta na spodzie, orzeźwiające, kwaskowate porzeczki w środku i słodka beza z chrupiącymi migdałami na górze – takie połączenie to ideał letnich wypieków. ...
  • Z bloga: Aleglodomorek

    Dziś na blogu nie mój wypiek, a mojej babci. Chwalę się więc zdolną, kochaną babcią i jej pięknym wypiekiem. A ona dzieli się z Wami swoim przepisem. zobacz cały post ♥
  • Z bloga: Aleglodomorek

     Rabarbar, borówki i odrobina mięty zapieczone w słodkim, kruchym cieście. Idealne połączenie na słoneczny, majowy dzień. zobacz cały post ♥
  • Z bloga: Candy Company

    Dziś w roli głównej aromatyczne galette – rustykalna tarta z czereśniami i rozmarynem.  Jestem wielką fanką kruchego ciasta, jako dziecko zwykle wyjadałam kruche spody zostawiając całą ...
  • Z bloga: wałkiem i papilotką

    Składniki: kruche ciasto: 150g mąki pszennej 100g mąki ziemniaczanej 50g cukru 150g masła 1 jajko nadzienie: 400ml (1 puszka) mleczka kokosowego 1i ½ szklanki mleka 2 opakowania budyniu ...
  • Z bloga: My space, my world. Ana Mari's world.

    Ostatnio pozostało mi trochę kruchego, kakaowego spodu, więc zamroziłam go, a dziś użyłam do nowego przepisu. Serniczek na zimno z frużeliną malinową <3 Idealne ciasto na niedzielę. ...
  • Z bloga: Bullio

    Kruche ciasto z owocami i bezą piekłam już wielokrotnie, ale muszę przyznać, że wersja z malinami jest jak na razie moim faworytem. Maliny są lekko kwaśne, co wspaniale współgra z […]
  • Z bloga: piecze się

    Piękna pogoda sprzyja porzeczkom, gałązki uginają się od ich liczebności, ale na ich wykorzystanie na szczęście nie brakuje pomysłów. Dzisiejsza tarta powstała spontanicznie ze ...
  • Z bloga: W Moim Magicznym Domu

    Najbardziej smakowite letnie ciasto musi być z jagodami, a jeżeli dodać do nich jeszcze ogrodowe maliny to dlaczego nie stworzyć mistrzostwo świata! A tak się składało ,że maliny wprost ...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Kakaowe kruche ciasto z kokosową warstwą i agrestem, nie za słodkie i lekko kwaskowate od owoców ciasto Czytaj więcej »
  • Z bloga: Zeszyt kucharski Natalii

    Klasyczna szarlotka z kruszonką i cytrynową pianką.                                       Składniki:  3 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 1/3 szkl. cukru ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Chrupiąca szarlotka, której sekretem jest wykorzystanie płatków owsianych, te zawsze pozostaną chrupiące i nadadzą ciekawego efektu.  Potrzebujemy:  Ciasto: 200 g zimnego masła 300 g ...
  • Z bloga: Bullio

    Morelowa modyfikacja jednego z najpopularniejszych przepisów na stronie, czyli kruchego ciasta z lekką, budyniową pianką.  Pokrojone w kostkę masło zagnieść z pozostałymi składnikami i ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Truskawki, truskawki, za chwilę będzie po. Część zamknięta w słoikach, część w zamrażalniku. Końcówka została akurat do ciasta. I tak powstała pyszna krucha sakiewka z truskawkami w ...
  • Z bloga: My space, my world. Ana Mari's world.

    Pyszne, delikatne ciasto, połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne ciasto na weekend :) Czytaj więcej »
  • Z bloga: paapilotkaa

    Co powiecie na połączenie kruchego, miodowego ciasta, masy kajmakowej, śmietankowo- cytrynowej masy i prażonych orzechów laskowych?Brzmi smacznie?To zachęcam do wypróbowania przepisu na ...
  • Z bloga: Słodkie Niebo

    Sezon na truskawki niebawem się skończy, więc warto jeszcze skorzystać z niego i upiec sernik z truskawkami i chrupiącą kruszonką na wierzchu. Truskawki nadają sernikowi kwaskową nutę, ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Kruche ciasto owsiane z truskawkami to nic innego jak owoce pod kruszonką z kruchym spodem. Błyskawiczne i bardzo proste do przygotowania, a efekt nieziemski, bo któż nie lubi kruszonki? : ...
  • Z bloga: Słodki Kompromis

    W czerwcu i lipcu truskawki są moją absolutną obsesją, codziennie kupuję 2 kg i przerabiam na smoothie, dodają do codziennej owsianki, zjadam z jogurtem lub bez dodatków. Truskawki pasują do ...
  • Z bloga: O kuchni z uczuciem

    Dzisiaj mam dla Was kolejne ciasto z truskawkami. Bardzo smaczne i łatwe do zrobienia. Truskawki możecie zastąpić innymi sezonowymi owocami (maliny, jabłka, gruszki, śliwki) Za każdym razem ...
  • Z bloga: KUCHNIA POLSKA

    PRZYGOTOWANIE:CIASTO: • 200g margaryny• 1/2 szkl. cukru• 1 cukier waniliowy• 1 jajko• 3 łyżki śmietany• 2 łyżeczki proszku do pieczenia• 400g mąki Margarynę zmiksować z ...
  • Z bloga: anielskie wypieki

    W tym roku wreszcie udało mi się dopracować mój ulubiony mazurek.Jestem miłośniczką kawy i migdałów.Smaki idealnie do siebie pasują w połączeniu z bardzo kruchym ciastem.Poza sezonem ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×