Targ Smaku

  • Z bloga: Karo In The Kitchen

    Zapisz
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Dość dawno nie było przepisu na "prawdziwe", tzn. normalne pełne cukru ciasto. Co prawda tutaj też mała prozdrowotna modyfukacja, ale całość w smaku to prawdziwy słodka rozpusta!!! Te ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Nie wiem, czy Wy też tak macie, ale ja często komponuję smaki ciasta na własną rękę. Biorę pod uwagę preferencje domowników, jak i swoje. Przy tym też liczy się okazja... Na rodzinne ...
  • Z bloga: My space, my world. Ana Mari's world.

    Zapraszam na lekkie i przyjemne ciasto z rabarbarem i budyniem. Idealne ciasto do weekendowej kawy :) Czytaj więcej »
  • Z bloga: Picante-Jalapeno

    Rustykalne galette, na kruchym cieście z dodatkiem mąki kokosowej. Choć zwykle galette przygotowuje się z samymi owocami, my postanowiliśmy wzbogacić je o dodatek kremu chałwowego na bazie ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Dziś zapraszam Was na jeden z moich ulubionych wypieków (poza oczywiście sernikami 😉 ). Pyszne kruche ciasto z budyniem i marmoladą. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty, doskonałe ...
  • Z bloga: Kulinarna (nie)codzienność

    Lekko kwaskowaty rabarbar, kremowy budyń i kruche ciasto idealnie się komponuje oczywiście w towarzystwie pysznej kawy :) Nie wierzysz? Spróbuj :D Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Tak na ostatnią chwilę, może jeszcze ktoś zdąży zrobić – pyszny i słodki i jak widać bardzo efektowny mazurek kajmakowy. Wesołych Świąt. Drukuj Mazurek kajmakowy Czas przygotowania 30 ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    I jeszcze jeden podobny ale na bazie masy makowej z orzechami i miodem. Mniam. Taka namiastka makowca, bez którego święta to nie święta. Wesołych Świąt. Drukuj Mazurek makowy Czas ...
  • Z bloga: torcikacik

    Moja dzisiejsza propozycja to delikatne, kruche ciasto budyniowe z brzoskwiniami. Klasyczny smak z nutką brzoskwini zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienie. Nadaje się zarówno do ...
  • Z bloga: Kocie Łakocie

    Przepis ten znalazłam na stronie mojewypieki.com jako mazurek i tak przygotowałam go na Wielkanoc, natomiast wydaje mi się, że może być to ciasto na każdą inną okazję. Jest nie za duże, ...
  • Z bloga: Kocie Łakocie

    Najlepszy mazurek na świecie! Banalnie prosty, z ukochaną przeze mnie masą kajmakową i mnóstwem bakalii, po prostu pyszny :-). I mimo że już bardziej typowo wielkanocny, to i poza tym świętem...
  • Z bloga: Healthy food explorer

    Skoro pogoda jeszcze mało wiosenna to na weekend polecam prostą i bardzo smaczną szarlotkę. Ciasto kruche zrobione jest mąki pełnoziarnistej i orkiszowej, ale można też zrobić tylko z ...
  • Z bloga: Upieczmy coś!

    W sklepach pojawiają się coraz to nowe sezonowe owoce i warzywa. Teraz czas na rabarbar! Trudno w to uwierzyć, ale rabarbar jest warzywem :) Mimo to idealnie sprawdza się w ciastach z owocami - ...
  • Z bloga: Cynamonowe szczęście

    Jeszcze mi się nie znudził, ten kwaskowaty jegomość i tak sobie wykombinowałam idealnie kruche ciasto z lekką jak chmurka bezą. Chyba nie wyszło najgorsze, bo już kilka godzin po upieczeniu...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Ciasto Pleśniak to jedno z tych ciast, które znam z dzieciństwa. Często przygotowywane w moim domu rodzinnym i uwielbiane przez wszystkich. Zapewne niektórzy z Was znają je pod inną nazwą - ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Ciasto Orzechowiec to ciasto składające się z dwóch blatów ciasta miodowego, kremu budyniowego i orzechów włoskich w karmelu na górnym blacie ciasta. Jest nieskomplikowane w robieniu, a do ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Ciasto milionera z orzeszkami ziemnymi to jeden z przepisów, który od bardzo dawna był zapisany w moim zeszycie, ale nie miałam natchnienia, aby zabrać się za jego zrobienie. Przepis musiał ...
  • Z bloga: Wypieki Beaty

    Owsiane crumble z rabarbarem   Robiłam już wcześniej crumble z rabarbarem - tamto było z bardziej "ciastowową" kruszonką i z marcepanem (było pyszne, więc również gorąco polecam) - ale ...
  • Z bloga: Kuchnia wg. Kacpra

    Mamy maj więc jest rabarbar. Trochę zapomniany, nie lubiany. Sam osobiście za nim na surowo nie przepadam, lecz w deserach go uwielbiam. Ja posiadam przepis na rabarbar w cieście ala`babkowym. ...
  • Z bloga: gotować!

    Kiedyś, czytając pewną książkę, spotkałam się z określeniem, że kuchnia angielska jest nudna, a co więcej niesmaczna. Dalej nie było lepiej. Autor zastanawiał się bowiem, co kulinarnie ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Składniki: 200 g masła 200 g cukru + 20 g 6 jajek 2  op. cukru wanilinowego 420 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok. 900 g rabarbaru Oddziel żółtka od białek .Masło ...
  • Z bloga: Fascynacje Ani

    Pierwszy naprawdę słoneczny weekend za nami. Wspólne chwile w rodzinnym gronie to najpiękniejszy czas jaki można sobie wymarzyć. A żeby bardziej umilić ten czas musi być koniecznie coś ...
  • Z bloga: Słodkie Niebo

    Dawno nie dodawałam przepisu na miodownik, więc postanowiłam to zmienić! Dziś przedstawiam masę kajmakową oraz galaretkę z jabłkami pomiędzy blatami miodowego ciasta. Wylanie gorącej masy ...
  • Z bloga: Bullio

    Kruche ciasto, maliny z galaretką, krem z mascarpone i bitej śmietany i delikatna beza. Połączenie wielu pysznych smaków w jednym cieście. Bezę i kruche ciasto najlepiej przygotować wcześniej...
  • Z bloga: KUCHNIA POLSKA

    SKŁADNIKI: • 2,5 szkl. mąki• 1 margaryna (250g)• 0,5 szkl. cukru pudru• 1 łyżeczka proszku do pieczenia• 1 jajko• 2 żółtka• 2 łyżki śmietany• 1,5 kg jabłek• 2 budynie ...
  • Z bloga: Cake Caprice

    Słodka, krucha, chrupiąca!Ta tarta to niesamowite połączenie smakowe: karmel, solone krakersy, czekoladowy ganache i trufle <3Czeko odlot!Musicie spróbować! Tarta truflowa(składniki na ...
  • Z bloga: KUCHNIA POLSKA

    To bardzo klasyczne ciasto i pyszne, każdy ma swój ulubiony przepis, tak jak ja, idealnie sprawdzi się na różne okazje, do tego efektownie się prezentuje, polecam:) BISZKOPT: • 6 jaj• 1...
  • Z bloga: KUCHNIA POLSKA

    SKŁADNIKI: • 2szkl mąki• 2szkl mleka• 2 jaja• 1 łyżeczka proszku do pieczenia• 1/3 szkl oleju• 1 cukier waniliowyPRZYGOTOWANIE: Do miski wsypujemy mąkę, proszek i cukier, ...
  • Z bloga: Cukiernia Pychotki

    Jak tylko zaczyna się sezon rabarbarowy musi pojawić się u mnie ciasto z rabarbarem i bezową pianką. Piekę od razu dwa bo tak szybko znikają. Najlepszy jest rabarbar tzw. malinowy o czerwonych...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×