Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Bardzo smaczne słodycze z ciasta półfrancuskiego, które przygotowuje się w prosty sposób. Do nadzienia możemy wykorzystać różne składniki, np. dżem, ser z rodzynkami, mak itp. Przepis na...
  • Z bloga: Food Square

    Do Rogali Marcińskich zabierałem się już od bardzo dawna. Ale zawsze coś stało na przeszkodzie: albo problem z kupieniem białego maku (polecam przez internet lub w sklepie dwójki braci) ...
  • Z bloga: Gocha gotuje!

    Składniki:∙ 1 opakowanie ciasta francuskiego∙ pęczek botwinki∙ 100 g sera koziego dojrzewającego∙ 1 łyżka oliwy z oliwek∙ 1 łyżka miodu (u mnie ze spadzi iglastej)∙ sól ...
  • Z bloga: Kolorowy Przepisownik

    Ciasto francuskie ma wiele możliwości wykorzystania na słodko lub słono. Dziś prezentuję torcik, który przypomina nieco... słodką lazanię :) dobrej jakości ciasto francuskie gwarantuje ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Chodziło za mną coś kremówkowego, karpatkowego tylko nie mogłam ostatecznie podjąć decyzji. W związku z deficytem jajecznym decyzja podjęła się sama. W związku z upałami i ogólnym ...
  • Z bloga: ANIA-GOTUJE

    Ho, Ho, Ho ! Dzisiaj mikołajki! Jak miło! Nie ukrywam, że upieczenie kolejnego ciasta sprawiło mi nie lada przyjemność. Kremówki rozsławił na całym świecie Jan Paweł II – jego słynne ...
  • Z bloga: Jazzowe Smaki

     Święta tuż tuż i Mikołajki już za progiem. Dlatego też najwyższa pora by zacząć rozkoszować się planowaniem, przygotowywaniem, próbowaniem wszystkiego co znajdzie się na naszym ...
  • Z bloga: Słodkie inspiracje

    Ręka do góry, kto nie lubi ciasta francuskiego? Zastanawiam się, czy wiele jest osób, które podniosły palec ;-) Ja uwielbiam. Notorycznie pakuje w nie parówki i ser i zapiekam, a potem ...
  • Z bloga: Pychotkaaa

    Dziś ciasto truskawkowe, można je roić cały rok, ponieważ nadają się do niego owoce mrożone. Przepis znalazłam w książce 102 ciasta z owocami siostry Anastazji. Aby ciasto nie było ...
  • Z bloga: piecze się

    Jedni piszą, że Fraisier został stworzony przez francuskiego oficera marynarki i botanika- Amedee- Francois Freziera w 1714 roku, gdy po raz pierwszy przywiózł do europy truskawkę o dużych ...
  • Z bloga: domowe

    Mimo, że staram się nie jeść słodyczy i nie piec bez powodu, od jakiegoś czasu ” chodziła” za mną napoleonka. No i w końcu uległam:) Pyszna, słodka, kremowa…mmm.  Pycha!!! Ciasto...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Witam Was moi kochani! Dziś wyjątkowy dzień, gdyż mija okrągły rok od utworzenia bloga. Ten czas minął mi niesamowicie szybko.. Jestem niezmiernie szczęśliwa, że blog na dany moment ...
  • Z bloga: wałkiem i papilotką

    Tarta to niezwykle wyważona i wbrew pozorom, bardzo lekka. Kwaśno-korzenne nadzienie żurawinowe wspaniale łączy się ze słodkim, czekoladowym kremem. Zamiast gotowego ciasta francuskiego, można...
  • Z bloga: Candy Company

    Scroll down for English Próbowaliście kiedyś upiec tort z ciasta francuskiego? Mi do niedawna nie przyszłoby to do głowy, ale jednak można… W dodatku jest naprawdę pyszny! Moja siostra ...
  • Z bloga: piecze się

    Cytuję Autorkę książki *(Beverly Leblanc), z której pochodzi przepis: „ Jeden kęs tego eleganckiego, prostego ciasta sprawi, że natychmiast znajdziecie się myślami we Francji”. ...
  • Z bloga: Candy Company

    Galette de rois to ciasto jedzone we Francji w okresie świątecznym i w styczniu. Tradycyjnie piecze się je na święto trzech króli, w nadzieniu ukryta jest figurka, migdał lub ziarno bobu ...
  • Z bloga: Made By Sonia

    Hmm… Od czego by tu zacząć…Może „Witam”… Tak jakoś patetycznie to zabrzmiało… No dobrze… Więc może kilka oczywistych oczywistości: to jest post pierwszy, pisać będę w temacie ...
  • Z bloga: Made By Sonia

    Po raz kolejny (dokładniej drugi) pojawia się u mnie ciasto francuskie. Jak już wcześniej wspominałam, lubię ciasto francuskie:) Któregoś dnia może nawet odważę się, żeby zrobić własne,...
  • Z bloga: W poszukiwaniu inspiracji

     Goście mają być już lada moment, a Ty nie masz pomysłu na szybki deser? Wystarczy płat ciasta francuskiego i jabłka, by w 20 minut wyczarować smaczne i niewymagające ciasto :) A jeśli ...
  • Z bloga: IN THE WORLD OF CHOCOLATE AND SWEETS

         Galette - wbrew nazwie to wcale nie jest jakieś zbyt wytrawne ciasto, jednak jest smaczne i proste. We Francji podobno podaje się je w Święto Trzech Króli. Osobiście najbardziej ...
  • Z bloga: lol w kuchni

    Bardzo łatwa i szybka jest do zrobienia, a przy tym ładnie wygląda. Może i wszystkim nie smakuje, ale każdy ma inny gust. Przepis jest prosty, po prostu trzeba z ciasta francuskiego wyciąć ...
  • Z bloga: W poszukiwaniu inspiracji

     Nie ma to jak zacząć rok spełniając swoje postanowienia noworoczne. Jednym z nich była właśnie Tarta Tatin. Do tej pory rękoma i nogami wzbraniałam się przed próbą przygotowania tego ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Szybki, prosty i aromatyczny jabłecznik piernikowy- coś a'la strudel jabłkowy :)SKŁADNIKI1 opakowanie ciasta francuskiego3 duże jabłka100g lukrowanych pierniczków(takich zwykłych ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Każda wizyta w większym sklepie o tej porze roku sprawia, iż chcąc nie chcąc zaczynam myśleć o Świętach Bożego Narodzenia.Nie ma u nas w domu Świąt bez makowca. Pomyślałam,  czym ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Przyszło wreszcie lato, a wraz z nim pyszne leśne owoce. Dzisiaj przepis na (a'la) napoleonkę z bitą śmietaną, borówkami i malinami, polaną malinowym sosem - proste pyszności.SKŁADNIKI 1 ...
  • Z bloga: justynkawdomu

    Nie jest to mój autorski przepis. Zaczerpnęłam go z cudownego bloga: http://www.mojewypieki.com/. Polecam gorąco, to nie jedyny zaczerpnięty z tej strony przepis. Składniki na około 23 ...