Targ Smaku

  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Drożdżowe odrywane bułeczki z jeżynami 2016-04-10 16:26:40 Porcje 12 Smak ciasta drożdżowego przenosi wielu z nas do czasów dzieciństwa. Zapach świeżego, ledwie wyciągniętego ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Klasyczny placek drożdżowy ze śliwkami, zawsze pyszny i zawsze trafiony, bo nie pamiętam czy spotkałem kogoś kto go nie lubi. Śliwki można dodatkowo posypać po wierzchu brązowym cukrem ale ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Dobre ciasto, które doskonale nadaje się do popołudniowej kawy i nie tylko.  Skład: 1 kg mąki, 50 g drożdży, 1 szklanka ciepłej wody, 1 szklanka cukru,  2 jajka, szklanka młodej ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Bułeczki odrywane z rabarbarem i waniliową kruszonką 2016-04-07 13:06:33 Porcje 8 Uwielbiam te mocno czerwone, rubinowe łodygi. Można wykorzystać je na różne sposoby i upiec kruche, ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Idealne ciasto drożdżowe bez wyrabiania. Nie za słodkie, lekkie i aromatyczne. Po prostu ideał :-) Czas przygotowywania: 10 minutWyrastanie: 1hCzas pieczenia: 55 minut Ilość ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Nieziemsko delikatne i puszyste ciasto drożdżowe. Babka drożdżowa lekka niczym chmurka.. dosłownie!! :-) - bez miksera i wagi- bez wyrabiania - łączysz składniki w jednej misce
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Kiedy jedna z czytelniczek – Magdalena podesłała mi inspirację na bułeczki cynamonowe a’la cinnabons, wiedziałam, że trudno będzie im się oprzeć ; ) Uwielbiam wszystkie cynamonowe ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Drożdżowe z owocami to domowe ciasto, które zawsze się udaje i zawsze fajnie smakuje. Jesienią nie może zabraknąć takiego ciasta ze śliwkami. Świetnie pasują do placka drożdżowego, ciasto...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Ciasto drożdżowe z dodatkiem puree z dynii to jesienny must have. Pękata, pomarańczowa piekność o tej porze powinna być wszechobecna w każdej zdrowej, racjonalnej kuchni.Czy wiesz, że dynia...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Rogaliki z cukrem Ciocine rogaliki z cukrem. Ciasto krucho- drożdżowe, mięciutkie i pulchne w środku, a zewnątrz chrupiące i mega cukrowe.  Przepis przywiozłam od mojej kochanej rodzinki z ...
  • Z bloga: Kulinarna Maniusia

    Zachciało mi się drożdżowego, takiego pysznego i pulchnego jaki robił mój dziadek. Mam to szczęście, że zostawił nam swój przepis i teraz także my możemy piec takie pyszne drożdżowe ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: drożdże świeże 5 dag, mleko ciepłe 1,5 szklanki, cukier 1/2 szklanki, mąka tortowa 60 dag, sól - szczypta, jajka 6 sztuk "M", ...
  • Z bloga: Cukry Proste

    Choć trwa jeszcze kalendarzowe i astronomiczne lato, a jesień oficjalnie rozpoczyna się dopiero pod koniec tego tygodnia, już przyszły ochłodzenia, deszcze i smuteczki. Mam ochotę zakopać ...
  • Z bloga: Drink Eat Live

    22 września to pierwszy dzień jesieni. kiedy piszę ten post to pada deszcz, jest zimno, i myślę że naprawdę nadeszła jesień. Ten czas jest fantastyczny dla wszystkich lubiących zbierać ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Jesień, czyli czas na ciasta drożdżowe, które uwielbia cała moja rodzina.  Składniki: 40 g drożdży 100 g masła 1 1/3 szklanki ciepłego mleka 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

     Mega pulchne ciasto, wysokie, wilgotne, lekko kwaśne przez śliwki  i słodka posypka. Mniam Składniki: 3 jajka 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 4 pękate łyżki jogurtu pół ...
  • Z bloga: Opowieści z piekarnika

    Niezwykle puszysta i delikatna babka drożdżowa, która zaskakuje swoim smakiem. Zapytacie - cóż może być zaskakującego w drożdżowym cieście? Otóż dodatek cynamonu uczynił ją takim ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: drożdże świeże 5 dag, cukier 1 szklanka, mleko ciepłe 1,5 szklanki, mąka tortowa 70 dag, sól - szczypta, jajka 5 sztuk "M", ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Drożdżowy placek ze śliwkami - smak mojego życia, a nie tylko dzieciństwa. Uwielbiam ten właśnie bo nie jest za bardzo słodki a cukier brązowy z sokiem ze śliwek tworzy delikatną skórkę....
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką, to ciasto, które koniecznie trzeba zrobić na przełomie lata i jesieni! Kruszonka jest mocno cynamonowa i wspaniale komponuje się ze śliwkami. Jakie śliwki...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Nie ma jak rozpocząć rok szkolny z choróbskiem na karku. Nie to nie mnie dopadło. Na szczęście bo Festiwal już w weekend, na nieszczęście bo moją ambitną czwartoklasistkę! Wysoka ...
  • Z bloga: Simply Food

      Uwielbiam drożdżówki, ale nie zawsze mam ochotę i siłę żeby wyrabiać ciasto. Na ratunek przychodzi przepis na nocną drożdżówkę, której nie trzeba wyrabiać, a wychodzi pyszna, ...
  • Z bloga: My space, my world. Ana Mari's world.

    Ciasto drożdżowe, bez wyrabiania jest świetnym pomysłem dla zapracowanych lub leniwych czy w ogóle niepiekących. Przepis znalazłam z przepisu Ewy Wachowicz z lekkimi moimi modyfikacjami. ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: drożdże świeże 5 dag, mąka tortowa 600 gram, jajka 6 sztuk "M", cukier 1 szklanka, mleko 1,5 szklanki, margaryna 100 gram, ...
  • Z bloga: Gotujemy i jemy!

     Ciasto drożdżowe: Drożdżowe ślimaki na słodko 250 g mąki pszennej 250 ml mleka 20 g  świeżych drożdży 5 żółtek 70 g masła, roztopionego i przestudzonego 100 g cukru pudru ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Wybaczcie, dawno nie było wpisów na blogu. Nadrabiam zaległości! Tym razem przepis na przeuroczy i delikatny drożdżowiec. Rurki z ciasta drożdżowego nadziane są lekkim kremem na bazie ...
  • Z bloga: mniam-mniam

    …cuib de viespi – gniazdo os – przepyszne rumuńskie ciasto drożdżowo maślane. Polecam a gdy jest ciepłe nie można poprzestać na jednym kawałku. Przepis znaleziony na blogu „Śnieżka ...
  • Z bloga: ola-w-kuchni

    Zajadając się truskawkami wpadł mi do głowy pomysł na ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką. Po powrocie od babci wyciągnęłam drożdże, pokroiłam truskawki i rabarbar.  Zabrałam ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Klasyczne i pyszne 🙂 Obowiązkowe ciasto w sezonie śliwkowym w moim domu. Gdy zaczęłam je opracowywać w zeszłym roku, śliwki kładłam na wierzch ciasta drożdżowego, jak to się zwykle ...
  • Z bloga: Have a Cake

    Tradycyjne, ze sprawdzonego przepisu, leciutkie i bardzo puszyste. Jak dla mnie idealne! Ja chętnie dodałabym jeszcze na wierzch jakieś sezonowe owoce: maliny czy śliwki, ale zamówienie ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×