Targ Smaku

  • Z bloga: Cytrynowy Sorbet

    Babka Drożdżowa to już klasyk w moim rodzinnym domu zwłaszcza w okolicy Wielkanocy. Obowiązkowo polana cytrynowym🍋 lukrem. Babka jest najsmaczniejsza zaraz po upieczeniu, choć mówią, że ...
  • Z bloga: Cytrynowy Sorbet

    Nie ma nic bardziej relaksującego od zarabiania ciasta drożdżowego, z którego można upiec klasyczny drożdżowiec lub pyszne rogaliki z nadzieniem lub bez. Najważniejsze przy cieście ...
  • Z bloga: Cytrynowy Sorbet

    Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie kwintesencją Babiego Lata 🌤 jest właśnie ciasto ze śliwkami. Jedno z najprostszych ciast to ciasto drożdżowe. Dzisiejsza niedziela pachnie śliwkami na ...
  • Z bloga: dolcevita-in-my-kitchen

    Cynamonowa bułka drożdżowa ze zmarszczkami. Późnym popołudniem upiekłam tego zabawnego drożdżowca z cynamonem i zanim wystygł, zniknęła jego większa część, aż mnie korci, żeby ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Wypiek doskonały na zbliżające się święta. Ciasto jest mięciutkie i puszyste, a nadzienie makowo - orzechowe absolutnie genialne w smaku, dzięki podprażonym orzechom laskowym.Makowiec ...
  • Z bloga: Pociąg Do Kuchni

    Betlejemska drożdżowa gwiazda z makiem – chyba jeden z najbardziej świątecznych wypieków, jakie mogą znaleźć się na Waszym stole. Betlejemska drożdżowa gwiazda z makiem to prawdziwy ...
  • Z bloga: Gotowanie i pieczenie I love it

    Oto pierwszy przepis na święta, ekspresowa i ładnie się prezentująca strucla, gdzie nie trzeba bawić się w żadne dokładne zawijanie i martwić czy nie pęknie przy pieczeniu. Bardzo ładnie ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: drożdże świeże 5 dag, mleko letnie 1 szklanka, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 60-70 dag, sól - szczypta, jajka 3 sztuki "L",  ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: drożdże świeże 5 dag, mleko 1 szklanka, margaryna 10 dag, aromat rumowy 4 krople, cukier 1/2 szklanki, jajka 3 sztuki "L", mąka tortowa 60 dag, sól - ...
  • Z bloga: dolcevita-in-my-kitchen

    Ciasto drożdżowe smakuje wszystkim w naszej rodzinie. I chyba nie ma nikogo wśród znajomych, kto odmówiłby kawałka pysznej, domowej drożdżówki. Bardzo lubię bułeczki z ziemniakami, ...
  • Z bloga: Cukiernia Pychotki

    Najlepsze są przepisy zdobyte od cioci, babci czy kuzynki. Takie "daj przepis" na to ciasto. Też tak macie? Ten przepis mam od kuzynki, która sama przyznała że robi go ostatnio bardzo często bo...
  • Z bloga: Skromna kuchnia dzieci i mamy

    Kiedyś nie lubiłam piec placka drożdżowego,bo pochłaniał dużo czasu, ale od kiedy zaczęłam stosować ten przepis, drożdżówka często gości na moim stole, w różnych wariantach. ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Lubicie ciasta drożdżowe? Oj, my bardzo i to w każdej formie dlatego też zapraszam, dziś będzie chałka z cukrem perlistym. Oczywiście chałkę można upiec z kruszonką albo z innym dodatkiem...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Uwielbiam domowe wypieki drożdżowe, nie tylko za smak i i zapach, ale to najzdrowsze słodkości jakie możesz przygotować w domowym zaciszu.O tej porze roku dodatek dyni narzuca się sam, a ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Dawno nie piekłam drożdżowego ciasta. Wczoraj nadarzyła się okazja na upieczenie ciasta „na wynos”, to szkoda było nie skorzystać. Placek smakował, więc z czystym sumieniem mogę się ...
  • Z bloga: Have a Cake

    Placek jest podobny w smaku do francuskich brioszek – ciasto nie jest tak puszyste i delikatne jak tradycyjne drożdżowe, ale cięższe, nieco przypominające babkę piaskową. Przepis: jak na...
  • Z bloga: Kuchnia Bazylii

    Kruche rogaliki drożdżowe z jabłkami są moją propozycją słodkiej chwili na jesienne i zimowe dni, do kawy. Kruche, Artykuł Kruche rogaliki drożdżowe z jabłkami pochodzi z serwisu ...
  • Z bloga: Via Gusto

    Ciasto drożdżowe najlepiej smakuje jesienią i zimą, już sam zapach pieczonego ciasta sprawia, że jesteśmy głodni. Ciasto to najlepiej zrobić ze...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: ciasto na małą struclę: mąka tortowa 30-40 dag, margaryna 1/4 kostki, cukier 4 łyżki, drożdże 3 dag, woda letnia 4 łyżki, mleko 1/2-3/4 szklanki, ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Ciasto drożdżowe nauczyła mnie robić moja nieżyjąca już babcia. Choć od lat próbuję, nadal nie potrafię dorównać jej kunsztowi. Ciasta drożdżowe nie wychodzą mi tak dobrze ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Ciasto drożdżowe to coś co uwielbiam piec zwłaszcza jesienią i zimą 🙂 Najlepsze jeszcze do zjedzenia tego samego dnia, bo kto może oprzeć się cudownemu zapachowi świeżej, pachnącej ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: drożdże świeże 5 dag, mleko letnie 1,5 szklanki, cukier 1 szklanka, mąka tortowa 50-60 dag, sól szczypta, jajka 2 sztuki "L", olej rzepakowy 1/2 szklanki,...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: drożdże świeże 5 dag, mleko letnie 1 szklanka, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 60-70 dag, sól - szczypta, jajka 3 sztuki "L",  ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Wilgotne ciasto drożdżowe z dynią i nutą cynamonu. Prezentuje się cudnie i równie dobrze smakuje :-) Czas przygotowywania: 1hWyrastanie: do 2hCzas pieczenia: 1hIlość porcji: tortownica ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Mini baby drożdżowe z dodatkiem rodzynek...Chociaż tak naprawę tylko od Ciebie zależy, czy z tego przepisu powstanie jedna wielka baba, bułeczki, czy też mini baby drożdżowe :-)
  • Z bloga: Przepisy Babci

    Witajcie, dzisiaj chcę Wam polecić przepis mojej Babci na smaczną roladę makową. Obiecałam Wam więcej przepisów z makiem i pisałam o jego właściwościach zdrowotnych przy okazji tego ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Super przepis na najlepsze ciasto drożdżowe z budyniem i jagodami! Ślimaczki drożdżowe są wbrew pozorom bardzo proste do zrobienia. Ciasto jest przepyszne!!
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Rolowane drożdżówki z makiem to pomysł , jak w miarę szybko  przygotować bułki z nadzieniem. Metoda jest prosta, wystarczy  wyrośnięte ciasto rozłożyć na stolnicy i dłońmi uformować ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Ciasto drożdżowe odrywane z dodatkiem kakao znika w mgnieniu oka. Jest idealne na drugie śniadanie, podwieczorek czy deser. Pasuje do kawy, herbaty, mleka lub kakao. Nie znam drugiego takiego ...
  • Z bloga: Wilk Syty

    Będę szczera - w samym Izraelu nie zapałałam aż tak wielką miłością to tego ciasta, wydawało mi się smaczne, ale raczej przeciętne. Lecz gdy tylko spróbowałam go prosto z własnego ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×