Targ Smaku

  • Z bloga: Cytrynowy Sorbet

    Babka Drożdżowa to już klasyk w moim rodzinnym domu zwłaszcza w okolicy Wielkanocy. Obowiązkowo polana cytrynowym🍋 lukrem. Babka jest najsmaczniejsza zaraz po upieczeniu, choć mówią, że ...
  • Z bloga: Cytrynowy Sorbet

    Od pewnego czasu zbierałam się do upieczenia babki piaskowej, w pewnym sensie uległam namowom mojej rodziny. Bardzo dobrze się stało, bo babka jest zachwycająca, wcale nie jest za sucha, jest ...
  • Z bloga: Cytrynowy Sorbet

    Fenomen babki marmurkowej polega na tym, że jest ona bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Po upieczeniu może dla niektórych wyglądać nieco podobnie do Babki Zebry, jednak znacząco odróżnia...
  • Z bloga: Cytrynowy Sorbet

    Babka Zebra to jeden z najlepszych przepisów na babkę. Przede wszystkim jest szybki, ale również efektowny przez wzór zebry, który gwarantuje nam wymieszkanie ciasta waniliowego z czekoladowym....
  • Z bloga: Cytrynowy Sorbet

    Przeszukując stare książki kucharskie zawsze trafiam na jakąś perełkę. Tym razem jest to babka o cudownym głębokim smaku kakao 🍫. Babka kakaowa nie jest zbyt słodka, więc przypadnie do...
  • Z bloga: dolcevita-in-my-kitchen

    Delikatna babka do kawy. Edyta Guhl. Dzisiejsze ciasto jest doskonałym wprowadzeniem do okresu postnego. Po ciężkich kremowych ciastach, bułeczkach, czy tortach, ta klasyczna babka, upieczona w ...
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

  • Z bloga: Obżarciuch

    Szybka w przygotowaniu, puszysta babka na oleju z lukrem i posypką czekoladową. Doskonała do popołudniowej kawy lub herbaty Czytaj więcej »
  • Z bloga: Candy Company

    Dziś w menu żółciutka babka z mango i żurawiną. Czułam, że to połączenie smaków wyjdzie bardzo świątecznie i nie mogłam się oprzeć, żeby jej nie upiec… Piękny żółty ...
  • Z bloga: Szalona Kuchnia Eweliny

    Czekoladowe ciasto z wyrazistą nutą pomarańczy, oblane delikatną czekoladą to świetna propozycja Bożonarodzeniowego wypieku. Rewelacyjnie smakuje i z pewnością będzie słodką ozdobą ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Chcąc obdarować bliskich oraz zaskoczyć ich oryginalnym i jednocześnie funkcjonalnym upominkiem można pokusić się o zakupienie wysokiej jakości sztućców, jakie znajdziecie w ofercie polskiej...
  • Z bloga: Pociąg Do Kuchni

    Wilgotna babka makowa – cudownie wilgotna, długo świeża, nie za słodka i nie mdląca, bardzo puszysta. Wilgotna babka makowa jest niestandardowa, bo dodatek maku sprawia, że jest lekko ...
  • Z bloga: Justa próbuje gotować

    Święta, święta i po świętach - jak to mówią. Jest też czas na wrzucenie posta i nadrobienie sporych zaległości... Na naszym Wielkanocnym stole standardowo gościły babki cytrynowe oraz ...
  • Z bloga: Cake Caprice

    Klasyczna ucierana babka cytrynowa z cytrynowym lukrem.Moje chłopaki bardzo ją lubią.Jest wilgotna, delikatna i sycąca.Pyszna z kubkiem herbaty earl grey. Babka cytrynowa (składniki na ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Ciasto to jest bardzo szybkie, proste i tanie. Na blacie leżał mi dwa dojrzałe banany, a w lodówce otwarta puszka z ananasami, więc postanowiłam że coś z tego upiekę 🙂 Zamiast ...
  • Z bloga: dolcevita-in-my-kitchen

    Na Wielkanoc najczęściej pieczemy babki drożdżowe. Wielkie, puchate, pełne rodzynek i aż żółte od smacznych, wiejskich jajek niesionych przez szczęśliwe kury. Jak wiadomo ciasto drożdżowe...
  • Z bloga: Słodkie Niebo

    Ciasta z fasoli są bardzo popularne już od dłuższego czasu. Nie zawierają mąki i wyglądają wspaniale! Dziś przedstawiam ciasto z fasoli z dodatkiem karobu, czyli mączki chleba ...
  • Z bloga: Przepisy Babci

    Dzisiaj chcę Wam polecić przepis na najbardziej czekoladowe i smaczne Brownie z fasoli. To proste w wykonaniu Brownie zachwyci niejednego czekoladomaniaka , pomimo że jest z fasoli. Należy tutaj...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Od jakiegoś czasu zalegała u mnie w szafce paczka daktyli. Postanowiłam je wykorzystać i zrobić ciasto daktylowe bez dodawania białego cukru. Ciasto zrobiłam wg mojej ulubionej ostatnio ...
  • Z bloga: Kizikuki

    Keksa piekę głównie dla bliskich.Sama również bardzo lubię bakalie, orzechy i chrupkie dodatki, ale niestety aparat ortodontyczny nieco utrudnia sprawę i momentami sprawia trudności przy ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Wegańskie wypieki, czyli minimum produktów i maksimum smaku! Wydawałoby się, że bez jajek, mleka czy masła nie da się zrobić porządnego, smacznego ciasta…a tu zonk! Mleko i olej roślinny,...
  • Z bloga: Smaki Na Talerzu

    Ależ ja się na to ciasto napaliłam … 😉 Uwielbiam cynamon. Przyprawa ta nieodłącznie kojarzy mi się z jesienią i zawsze mi towarzyszy o tej porze roku. Dlatego też nie mogłam doczekać ...
  • Z bloga: rozczochrane okruszki

    Nasza ulubiona babka puchowa, tym razem z dodatkiem kawy rozpuszczalnej i kakao. Składniki: ciasto: 1 szklanka cukru pół kostki margaryny 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Babeczki marchewkowe to pierwsze ciasto marchwią w moim wykonaniu. Sama nazwa pewnie, niektórych z Was nie zachęca do przygotowania, ale zapewniam że są pyszne!   Czas wykonania: 1 h  ...
  • Z bloga: brunetkawkuchni

    Pojęcia nie mam, jaki cudem na blogu dotąd się ten przepis nie pojawił. To bardzo proste ciasto i zapewne każdy jakąś swoją sprawdzoną recepturę na taką najzwyklejszą babkę ma, ale ...
  • Z bloga: Grochem o Garnek

    Wegański chlebek bananowy traktuję jak złoto w mojej kuchni. Najlepszy deser, pyszna przekąska, poczęstunek dla gości czy podwieczorek dla Basi. Pożywny, przepyszny i całkiem zdrowy. Były ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Babka z kruszonką orzechową 2016-04-07 16:52:08 Porcje 12 Dziś prezentuję Wam wilgotną i pyszną babkę, wzbogaconą subtelnym smakiem kruszonki wykonanej z orzechów, brązowego cukru...
  • Z bloga: Słodkie Niebo

    Ciasto bez miksera ? Wszystko jest możliwe :) Dziś przepis na bardzo szybkie, proste w wykonaniu i tanie ciasto jogurtowe. Ciasto wzbogaciłam o mus brzoskwiniowy, który przełamał smak ciasta....
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Babka kawowa 2016-04-06 23:19:22 Porcje 12 W kuchni staropolskiej pieczenie bab wielkanocnych traktowano jako najwyższej rangi misterium. Duże i pięknie ozdobione babki wraz z mazurkami ...
  • Z bloga: Słodkie Zapomnienie

      Składniki: Ciasto ciemne: ½ kostki margaryny (125g) ¾ szklanki cukru ¼ szklanki wody 4 łyżki ciemnego kakao 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×