Targ Smaku

  • Z bloga: Raj dla Podniebienia

    Czekolady nie odmawiam, bo ją po prostu uwielbiam! Dlatego bez wahania użyłam jej do wykonania kruchych, rozpływających się w ustach ciasteczek. Są idealne jako deser, na wiosenny piknik, na ...
  • Z bloga: ALE Ciachoo!

    Pyszne batoniki serowe, które dzieci z pewnością pokochają. Są kremowe i delikatne w smaku, rozpływają się w ustach. Batoniki powstały na wzór tych sklepowych, ale w odróżnieniu od nich ...
  • Z bloga: Upieczmy coś!

    Gratka dla miłośników chałwy i świeżych sezonowych owoców. I co najważniejsze, to tarta, która nie wymaga dużo czasu. Odrobina alkoholu dodaje przyjemnego orzechowego smaku. Po prostu ...
  • Z bloga: Camilla w kuchni

    mąka pszenna - 450 gmasło - 50 gdrożdże w proszku - 2 łyżeczkicukier - 5 łyżeksól - szczyptajajko - 2 sztmleko ciepłe - 200 mlPOLEWA:cukier puder - 300 gwoda - 5 łyżekkolorowa ...
  • Z bloga: Skarbnica Smaków

    Dawno, dawno temu... Od tego zwrotu zaczynają się wszystkie bajki, a że ostatnio miałam okazję być w takim bajkowym, miejscu, nie wypada mi inaczej rozpocząć wpisu. Tym magicznym miejscem ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Koktajl dla dzieci i dorosłych czyli mleko orzechowe a'la nutella Czytaj więcej »
  • Z bloga: Smakowało.Mi

    Dzisiaj troszkę słodkości. Bardzo proste i szybkie do zrobienia domowe ciacha :) Po co kupować w sklepie, skoro można zrobić samemu z dostępnych w domu składników. Zdrowsze, bo wiadomo co w ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Drogi Czytelniku, zamknij oczy i wyobraź sobie, że jesteś w lesie. Ptaki śpiewają, drzewa szumią, jest piękna pogoda. Nagle na horyzoncie pojawia się Czerwony Kapturek i zaprasza Cię na ...
  • Z bloga: Zapach Apetytu

    Japońskie naleśniki, zwane też hotcakes to puszysty smakołyk na śniadanie lub podwieczorek. Dość wymagające, jeśli chodzi o przygotowanie, bo niezbędne są metalowe obręcze, w których ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Do pieczenia najlepiej nadają sie odmiany jabłek, takie jak szara reneta lub antonówka. My jednak, aż tak mocno tej zasady się nie trzymamy i pieczemy jabłka, które akurat mamy pod ręką. ...
  • Z bloga: Karo In The Kitchen

    Zapisz
  • Z bloga: Cookmagazine

    PUDDING RYŻOWY w swoim aksamitnym, ryżowym smaku jest bardziej ryżowy... Artykuł Pudding ryżowy pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Cookmagazine

    Lemon curd, światowej sławy krem cytrynowy jest dziś naszym gościem... Artykuł Tartaletki z lemon curd i mini bezami pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Cookmagazine

    Dopóki rabarbar nie zniknie z naszych ulubionych bazarków, TARTA Z RABARBAREM I KREMEM gości na naszych stołach wyjątkowo często! Artykuł TARTA Z RABARBAREM I KREMEM pochodzi z serwisu ...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Uwielbiam drożdżowe ciasto...to jak się je przygotowuje...to czekanie na wyrośnięcie i potem zapach ulatniający się z piekarnika wypełniający każdy zakamarek domu... I ten moment, kiedy z ...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Pamiętacie fasolowe brownie? Ponieważ cieszyło się sporym zainteresowaniem, a przed wszystkim nam smakowało, postanowiłam znowu zdrowo poeksperymentować. Tym razem wybór padł na bataty. Z ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Chyba nikt nie przejdzie obok niej obojętnie. Osobiście bardzo rzadko jem tą oryginalną,częściej jedzą ją moi chłopcy,ale nie za często. Po prostu oryginał ...mm no cóż dużo mówić, ...
  • Z bloga: Fascynacje Ani

    Za oknem pogoda dopisuje, aż żal siedzieć w domu i nie korzystać z promieni majowego słońca. Ale na weekend musi być coś słodkiego (chyba bym nie przeżyła ;-)). Żeby nie tracić zbyt ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Przepis na smaczne ciasto z owocami, które robi się błyskawicznie. Ja dałam rabarbar, ale mogą to być inne owoce – jabłka, truskawki, wiśnie, itd. Składniki: 4 jajka 1,5 szklanki cukru 2 ...
  • Z bloga: mniam-mniam

    …i kolejny tort w tym roku tym razem urodzinowy dla  córki. Dekoracja się bardzo podobała a i tort z kremem budyniowym smakował świetnie. Chciałam mieć wyższy tort i piekłam w tortownicy o...
  • Z bloga: VioletoweKucharzenie

    Smaczny włoski deser z herbacianą galaretką o smaku porzeczek .  Polecam na letni deser do popołudniowej kawy. 250 ml herbaty o smaku porzeczkowym Teekanne 1 łyżka cukru 1 łyżka ...
  • Z bloga: Życie na słodko kwaśno

      Wspaniałe i urocze cake popsy, które są idealne na każdą okazje: urodziny, wesela, słodkie stoły itp. a do tego są proste i szybkie w wykonaniu. W moim przypadku zostały one zrobione...
  • Z bloga: kruchebabeczki.blogspot.com

    Od poniedziałku kuszę Was pysznym deserem z truskawkami, lodami chałwowymi, bitą śmietaną z dodatkiem kakao i na spód dałam biszkopty. Moje dziecko już nie mogło wytrzymać, bo deseru ...
  • Z bloga: http://dorodnepomidory.bloog.pl

    Miało być o pokrzywie, ale w tym tygodniu nie miałam okazji zrobić zdjęcia pokrzywie, więc po kilku zdrowych przepisach, dzisiaj będzie pyszne ciasto kukułkowe. Najpierw wykonała je ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Osłoda jesiennych wieczorów. Szarlotka na cienkim cieście z dużymi kawałkami jabłek i grubą, chrupiącą kruszonką.   Czas wykonania: 2 h   Ilość porcji: 12 kawałków (tortownica ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Ciasto Kinder Country to ciasto inspirowane pysznym batonem o takiej właśnie nazwie. Niestety bardzo kaloryczne, ale od czasu do czasu każdy może sobie pozwolić na coś dobrego 🙂 Ciasto robi...
  • Z bloga: Wypieki Beaty

    Mus rabarbarowy     Jak już sobie przygotowaliście rabarbarowy curd z wcześniejszego przepisu, to teraz wykorzystajcie go do zrobienia musu rabarbarowego :) Mus smakuje wręcz obłędnie ...
  • Z bloga: Smaki ogrodu

    Najszybsze rogaliki świata! Dobrze trzymać w lodówce zapas gotowego ciasta francuskiego, aby w niecałe pół godziny (łącznie z pieczeniem!) cieszyć się smakiem tych pysznych łakoci. To ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Dość dawno nie było przepisu na "prawdziwe", tzn. normalne pełne cukru ciasto. Co prawda tutaj też mała prozdrowotna modyfukacja, ale całość w smaku to prawdziwy słodka rozpusta!!! Te ...
  • Z bloga: Kulinarne Wyskoki

    Nie wiem, czy Wy też tak macie, ale ja często komponuję smaki ciasta na własną rękę. Biorę pod uwagę preferencje domowników, jak i swoje. Przy tym też liczy się okazja... Na rodzinne ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×