Targ Smaku

  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Przedstawiamy całkiem inny budyń lub pudding - jak kto woli. Na bazie mleka i ryżu, aromatyzowany pachnącą skórką cytrynową... To doskonały pomysł na deser lub drugie śniadanie! Nigdy ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    To ciasto to absolutny hit tej jesieni! Przynajmniej w naszym domu ;-) Dlaczego? Bo jest łatwa i szybka w wykonaniu. Wieczorem lub rano przed pracą wszystkie składniki wrzucamy do miseczki i ...
  • Z bloga: Two Broke Sisters

    Na małe smutki nic nie pomaga lepiej, niż czekoladowe ciasto. (Ewentualnie czerwone wino, ale to już na takie dorosłe, jesienne smutki). Ciasto marzeń to takie, które poprawi humor, a ...
  • Z bloga: Two Broke Sisters

     Robi się jesiennie, natura zmienia kolory na pomarańcze i czerwienie. Ma to swój urok, kiedy jest jeszcze słonecznie. Te piękne kolory trafiają też na nasze talerze – cudownie ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Dziś słoiczek w sam raz do szkoły ;) jeśli nudzą się Wam standardowe drugie śniadania, zróbcie dzień wcześniej quinoę na mleku kokosowym z musem z mango i ulubionymi owocami. Zapakujcie ...
  • Z bloga: Kuchnia Viki

    Ciężki tydzień? Mam propozycje w sam raz dla Ciebie! :) Słodko-kwaśne, wilgotne ciasto  z rabarbarem. Słodka kruszonka przeplata się z delikatną pianką, kwaskowym rabarbarem i kruchym ...
  • Z bloga: Garniec Magalie

    Figi to wspaniałe owoce. Nie dość, że są przesmaczne, do tego jeszcze niezwykle fotogeniczne! Gdy zobaczyłam je dzisiaj w sklepie, nie mogłam przejść obok nich obojętnie. Wszystkie razem i ...
  • Z bloga: Maraton Smaków

    Przepis dla miłośników kokosa i zdrowych deserów. Kuleczki kokosowe z kaszy jaglanej to świetna alternatywa dla gotowych słodyczy. Dzięki temu sposobowi przygotowania kulki wychodzą ...
  • Z bloga: Chili jalapeno

    Dziś wszystkie diety idą w zapomnienie. Szaleństwo dla podniebienia i naszych wałków na brzuszku
  • Z bloga: Di gotuje

      Przepis autorski (mój). Ciastka nie tylko wyglądają... kusząco, ale są też niezwykle smaczne i proste w przygotowaniu. Samo ciasto przypomina czekoladowego, tylko że bardziej ...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Idealne ciasto stworzone dla osób, które lubią zdrowe słodkości i brzoskwinie. Sycące, zdrowe i bardzo pyszne ciasto, które wykona każdy! Nie wymagające dużo pracy i proste w wykonaniu. ...
  • Z bloga: Be Fit Be Strong

    Z racji tego, że dwa dni temu obchodziłam urodziny – dałam się ponieść i nie pożałowałam sobie. Zrobiłam ciasto pełne kalorii i niesamowitego smaku! Nie ukrywam, że pewnie jeszcze ...
  • Z bloga: Kizikuki

    Zainspirowałam się poprzednim swoim wpisem :D i zrobiłam wersję z serkiem mascarpone.Wystarczy upiec kruche spody z poprzedniego przepisu. Zamiast limonki do spodu, można użyć połowy ...
  • Z bloga: Kizikuki

    Mój autorski przepis na serniczki, w których masa nie jest pieczona, a gotowana.Bardzo dobre, waniliowe, delikatne dzięki dodatkowi śmietanki.125 g twarogu 1 łyżka cukru trzcinowego (lub...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Długo kombinowałam, w jaki najlepszy sposób mogłabym wykorzystać pulpę, która pozostaje po przygotowaniu mleka owsianego. Zdarzało mi się jeść ją w postaci owsianki. Zrobiłam z tych ...
  • Z bloga: GotujeSy

    Nic tak nie umila długich, jesiennych wieczorów jak świeżo wyjęte z piekarnika crumble pod kokosowo-migdałową kruszonką. Czas przyrządzania tego cuda równa się czasowi znikania – bardzo...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Jesień. Sezon dyniowy w pełni, więc nie można obyć się bez ciasta z dynią. Tym razem jest to ciasto na zimno a'la sernik...tylko, że bez sera, a z mleczkiem kokosowym i śmietanką ...
  • Z bloga: VioletoweKucharzenie

    Obłędny w smaku zdrowy deser na bazie kaszy jaglanej i świeżych owoców. Torcik wygląda rewelacyjnie! Możemy użyć dowolnych ulubionych owoców. Taki deser możemy zajadać bez wyrzutów ...
  • Z bloga: kruchebabeczki.blogspot.com

    Witajcie :-) U Was też tak szaro i ponuro ? W Rzeszowie ciapie od rana, w domu ciemno niestety. Mam nadzieję, że to minie i będzie jeszcze piękna słoneczna jesień. Na pocieszenie mam dla Was ...
  • Z bloga: Bodylicious

    O rety! Kokosowa bita śmietana wkroczyła do naszej kuchni i rozpanoszyła się na dobre. Jest idealna dla alergików, wegan oraz wszystkich, którzy powinni ograniczyć tłuszcze zwierzęce. ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Wakacje się kończą, więc pora pomyśleć o przekąskach do szkoły dla dzieciaków. Nasze dzisiejsze bułeczki doskonale sprawdzą się jako pyszna przekąska na drugie śniadanie :) Również ...
  • Z bloga: Smaki ogrodu

    Nie zawsze znajduję czas na pieczenie ciast i ratuję się wówczas szybkimi pomysłami na wykorzystanie tego co mam w lodówce. Tak powstały te ekspresowe rogaliki. Ciasto francuskie ...
  • Z bloga: Szczypta Słodyczy

    Nie spodziewałabym się po sobie, że kiedykolwiek to powiem, ale to ciasto mimo, że z cukinią jest ultra delikatne. Do wypieków z cukinią zabierałam się kilkukrotnie, były to zawsze jedyne ...
  • Z bloga: Smaczki mojej kuchni

    Dzisiaj  licznik odwiedzin pokazał 5000. Dla "starych" blogowiczów pewnie to śmieszna liczba, a dla mnie największa radość. Dziękuję wszystkim, którzy mnie odwiedzili i mam nadzieję, że ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, śliwki 12 sztuk, cukier 8 łyżeczek, cynamon 8 szczypt użyłam śliwki małe węgierki i duże przekrojone na ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: mąka tortowa 25 dag, cukier 125 gram, margaryna 125 gram, jajka 2 sztuki "M", proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, aronia 250 ml/słoik,...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: CIASTO CIEMNE: margaryna 250 gram, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, woda 3 łyżki, kakao 4 łyżki, mąka tortowa 2 ...
  • Z bloga: Niespełnione zdolności kulinarne

         Ostatnio na blogu słodko,ale czasami tak być musi - w końcu jak jest okazja tort musi być. Wykonałam go na 40 rocznicę ślubu rodziców.Polecam ten przepis z czystym sumieniem.Wychodzi...
  • Z bloga: Di gotuje

    Czy niektórzy z Was mają problem z zalegającym musli? Co prawda u mnie znika na bieżąco, ale jeśli macie dylemat co z nim zrobić to... upieczcie ciaaasteczka! Smakują rewelacyjnie i ...
  • Z bloga: Di gotuje

     Przepis autorski (mój). Uwielbiam te ciasteczka, ponieważ mają ciekawy smak i jednym słowem są pyyyszne. Mąka i płatki kasztanowe nadają im orzechowego posmaku, a aloes - charakteru....

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×