Targ Smaku

  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Wszystko co najlepsze oferuje wrzesień - jarmuż i kurki połączone w jednym daniu. Smacznie i zdrowo! Naleśniki faszerowane pysznym farszem z jarmużu z cukinią pod kołderką z duszonych ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Ostatnio rozsmakowaliśmy się w tartach. Każda inna i jedna smaczniejsza od drugiej. Tarty to temat rzeka i każdy znajdzie coś dla siebie.Dzisiejsza przygotowana została z żytniego ciasta ...
  • Z bloga: Kocie Łakocie

    Caponata to sycylijski gulasz z bakłażana, z dodatkiem selera naciowego, oliwek i kaparów. Wszystko to zanurzone jest w sosie pomidorowym i smakuje po prostu wyśmienicie :-). Zażerałam się tym ...
  • Z bloga: Dietetyczne Fanaberie

    O istnieniu knedli przypominam sobie co roku pod koniec wakacji, zwykle gdy widzę w sklepach pierwsze śliwki. Robię wtedy zabawną, rozanieloną minę i konsultuję się z mamą "kiedy ...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Dzisiaj zapraszam Was na proste w przygotowaniu, a przy tym przepyszne danie, którego podstawą jest królowa wszystkich kasz – kasza jaglana
  • Z bloga: apetycznewizualnie

    Teraz panuje sezon na grzyby, dlatego takie oto piękne okazy postanowiłam przeznaczyć na aromatyczny sos. Grzyby umyte, oczyszczone, pokroiłam na średnio małe kawałki (tak żeby było co ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

    Zielone warzywa, zielone pesto to i ciasto zielone. Eee.. no prawie, ale z dodatkiem zielonego. Puszyste ciasto z pietruszką. Tak bardzo miękkie. Zapraszam. Składniki na 4 duże zapiekanki: 550 g ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

    Składniki: 5 dużych ziemniaków 1/2 pęczka pietruszki 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 3 długie kabanosy 1 jajko mąka ziemniaczana sól, pieprz lub chili Starta łyżeczka imbiru. olej kokosowy...
  • Z bloga: Smakademia

    To pierwszy przepis, jaki publikuję, więc będzie prosto. Bardzo prosto. Mam dla Ciebie przepis na prosty sos pomidorowy, który dzięki dwóm prostym zabiegom ma naprawdę ciekawy smak. Do ...
  • Z bloga: Cooking for Emily

      Końcówka lata u mojej mamy na wsi upłynęła pod znakiem cukinii, szpinaku i pomidorów. Na szczęścia to są tak uniwersalne składniki, że da się z nich zrobić wiele dań. Ta zapiekanka z...
  • Z bloga: Around the flavors

    Składniki: 2 szklanki świeżego szpinaku ok. 400 g pieczarek pokrojonych w plasterki cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka tymianku sól i pieprz 2 szklanki mleka 2 ...
  • Z bloga: mmcooking

    Pieczone warzywa to jest to, co ostatnio wcinamy prawie na każdy obiad czy kolację. Oczywiście, że jest to zdrowy i wartościowy posiłek, ale co kochamy w warzywach najbardziej to fakt, że ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

    Zainspirowana posiłkiem koleżanki który zamówiła do pracy. Placki z pomidorów. Zasiadłam do komputera i szybciutko poszukałam przepisu. Okazuje się że placki z pomidorów wywodzą się z ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

     Zapraszam do stołu!   Składniki: 250 g mąki pszennej 1 jajko 100  miękkiego masła 1 łyżka jogurtu szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia Zalewa: 300 ml śmietany 18% 2 jajka sól, ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

    Uwielbiam jeść pierogi z różnymi farszami. Chyba nie am ulubionego. Sama robiłam je dopiero drugi raz. Kształt pozostawia wiele do życzenia, ale smak jest idealny. A pomyśleć że miałam ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Kotlety z cukinii pokochają wszyscy. Szczególnie jak będą podawane z sosami Folwark: kebab gyros ostry Folwark, sos madziarów Folwark lub ketchup premium Folwark.  Składniki:1 średnia ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Tortilla de patatas (czyli tortilla ziemniaczana) to prawdziwa klasyka kuchni hiszpańskiej. Podstawowymi składnikami hiszpańskiej tortilli z warzywami są cebula, ziemniaki, jaja i oliwa z ...
  • Z bloga: My space, my world. Ana Mari's world.

    Sezon na grzyby otwieram sosem kurkowym <3 Zapraszam na szybki sos :) Czytaj więcej »
  • Z bloga: kulinaria2

    Tym razem przedstawiam wam przepis na pyszne łazanki bez mięsa. Idealne dla wegetarian , na kolacja wigilijną ,ale nie tyko . Składnik makaron łazanki 50 dag kapust kiszonej może być z ...
  • Z bloga: mecooks

    Fasolka szparagowa w sezonie smakuje najlepiej. Dzisiaj w prostej wersji z bułką tartą.
  • Z bloga: Kuchnia Koloru Blond

       W wielu domach nieodzowny dodatek do wielu dań, gdzie indziej spożywane samodzielnie. Zgrabne, okrągłe kluseczki z dziurką w środku... o czym mowa? No jasne, że kluski śląskie! ...
  • Z bloga: mmcooking

    Sezon grzybowy w pełni. Grzyby posiadają wiele walorów smakowych dlatego My lubimy je jeść w najprostszej postaci zazwyczaj podsmażone na patelni z samą cebulką i jajkiem – jest to ...
  • Z bloga: mmcooking

    Kasza bulgur w chwili obecnej jest hitem w naszej kuchni. Zajadamy się nią wszyscy i aż miło patrzeć jak smakuje również naszej Mai. Choć młoda podniebienie ma dość wybredne i jest naszym ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Co do nazwy nie ma zgodności. Przez jednych nazywane są dufinkami, przez innych ziemniaczkami księżnej lub ziemniaczkami duchesse. Osobiście najbardziej podoba mi się nazwa dufinki
  • Z bloga: PatiGotuje

    Grecka klasyka, czyli tzatziki. Jest to sos (dip) na bazie jogurtu i ogórka, który robi międzynarodową karierę. Moja rodzina wprost za nim przepada. Generalnie żadne grillowanie nie może się ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    W zasadzie tytuł posta zdradza prawie wszystkie sekrety tego dania. Jeśli podacie je z ryżem-może pełnić rolę dania głównego. Może być też doskonałą przekąską na imprezie siedzącej ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Dzisiaj przepis fast-food. Chyba każdy go zna i wielu go uwielbia. Mało kto wie, że pochodzi on z Polski, a dokładnie z Krakowa;) Oczywiście mowa o …. ZAPIEKANKACH. Pyszne, długie bułki z ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Risotto to jedno z moich ulubionych dań, a kurki to grzyby, które lubię najbardziej, dlatego dzisiaj postanowiłam połączyć oba moje "podniebienne rozpieszczacze". Danie ma piękny złoty ...
  • Z bloga: Marta Próbuje

    Dieta low carb nie wymaga wyrzeczeń. Dzięki drobnym modyfikacjom można stworzyć dania, które może zajadać cała rodzina :-) Jako stała bywalczyni siłowni najczęściej zajadam jajka w ...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Doskonała imitacja mięsnych mielonych. Z zewnątrz nie różnią się praktycznie niczym. Wewnątrz odkryjecie przepyszne kremowe i mięciutkie wnętrze, które skrywa w sobie kaszę i warzywa, tak...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×