Targ Smaku

  • Z bloga: Kukułeczki

    Papryki faszerowane kaszą jaglaną z warzywami to doskonały pomysł na pyszny i zdrowy obiad. Przepis jest bardzo prosty można go oczywiście modyfikować według upodobań 🙂 Składniki: 4 ...
  • Z bloga: Marta Próbuje

    Od dłuższego już czasu ze względu na swoją dietę nie jadam tradycyjnych makaronów. Zastanawiałam się czym można je zastąpić bo jednak spaghetti zawsze było moją ulubioną potrawą :-) ...
  • Z bloga: PatiGotuje

    Dzisiejszy przepis pochodzi ze słonecznej Hiszpanii. Przygotowywany jest z surowych ziemniaków, masy jajecznej i różnych dodatków. Jednak niejednokrotnie dla przyspieszenia procesu jej ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Przed nami długi weekend majowy, czyli dla niektórych z nas pięć dni wolnego czasu. Mam nadzieję, że pogoda będzie sprzyjać i wyruszymy w plener na pikniki i otwarcie sezonu grillowego. Jeśli...
  • Z bloga: MamaOskarka

    Naleśniki o kremowym wnętrzu zapieczone z ulubionym serem są świetną propozycją na wegetariański obiad. Samo ciasto naleśnikowe bardzo dobrze się smaży, a gotowa mieszanka ułatwia życie. ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Kapusta pekińska w greckim wydaniu, czyli z oliwkami i fetą. Nie wiem czemu, ale kapusta pekińska kojarzy mi się z obiadami z dzieciństwa. Baaardzo często był to dodatek do obiadu w kształcie...
  • Z bloga: Rhubarb Baby

    Pogodę mamy rybną. Deszczową oczywiście. Sama nie wiem, z jednej strony całkiem normalną rzeczą wydaje się deszcz wiosną. Deszcz w kwietniu i chłodne dni. Tyle, że kiedy patrzę na ostatni...
  • Z bloga: Pastalena

    Hi guys! I promised you something salty this week, so there goes tomato risotto and mushrooms one. The tomato is my #1 for supper because I love tomato sauces. I can eat the whole portion by myself ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kluski marchewkowe polecają się na obiad. W energetycznym, słonecznym kolorze z aromatycznym masełkiem pietruszkowym posmakują każdemu. Mogą stanowić dodatek obiadowy lub samodzielne danie. ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Obiad w 30 minut, czyli pieczarki z jajecznicą, czosnkiem, tymiankiem i pomidorkami. Tym razem paleo! To idealne danie nie tylko na obiad, ale również białkowo-tłuszczowe śniadanie. Jak tylko ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Serowe ravioli z pomidorkami i pietruszką – proste, gotowe w 30 minut i bardzo, bardzo serowe! Wszyscy je pokochają! 🙂 Makaron to dla mnie smak domu. Uwielbiam przygotowywać domowe ciasto na ...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Kolejny klasyk, który gościł w moim domu w czasach dzieciństwa - naleśniki z jabłkami, smakują jak najlepsze ciasto z jabłkami na ciepło. Nie ma nic trudnego w tym przepisie, a wielbiciele ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Milością do kaszy jaglanej zaraziła mnie moja znajoma u której własnie podpatrzyłam ten oto przepis, wbrew pozorom to bardzo proste do przygotowania danie. Na specjalną prośbę moje męża ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Bardzo lubię tą technikę parzenia ryby, jest ona bardzo prosta i szybka do przygotowania. Ryba może być świeża lub mrożona. Za każdym razem używam innych przypraw, lubię testować nowe ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Tradycyjne dania z fasoli są przeważnie ciężko strawne mam na myśl np. fasolkę po bretońsku, lubię to danie ale postanowiłam popracować nad zdrowszą alternatywą myślę ze moja wersja wam...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Kolejne jednogarnkowe danie, którego przyrządzenie nie sprawi wam wiele kłopotu. Orzo to jedno z moich ulubionych produktów do którego idealnie pasują właśnie świeże warzywa. Zobaczcie ...
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Makaron i nuda?!? Nigdy, przenigdy! Makrony są wdzięcznym, ubóstwianym przez nas produktem, a kuchnia śródziemnomorska….<3 czegóż więcej chcieć? Świeżość, pełnia smaków i ...
  • Z bloga: My space, my world. Ana Mari's world.

    Surówka z czerwonej kapusty z jabłuszkiem i koperkiem to idealna surówka do każdego obiadu, gorąco polecam ten prosty przepis :) Czytaj więcej »
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Właściwie to nie wiem jak mogła bym nazwać to danie, wkładałam do garnka moje ulubione produkty i wyszło danie na pełnym wypasie. Szykując się do gotowania nie miałam właściwie żadnego ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Zdrowy i bardzo prosty do przygotowania sos który świetnie komponuje się z rybami, mięsem lub daniami z warzyw. Zobaczcie jakie to proste. 6 Porcji Czas 10 minut Składniki Garść  świeżego ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Dynia to królowa dań jesiennych, można ją smażyc, piec, gotować lub marynować. Ja swoją dynie udusiłam ze słodką żółtą papryką oraz użyłam dość aromatychnych przypraw aby ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Placki ziemniaczane to tradycyjne danie które można przygotować na wiele różnych sposobów. Do moich placków użyłam równie tradycyjnych składników dość popularnych i prostych w obróbce,...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Numerem jeden na mojej liście ulubionych produktów jest kasza jaglana no ale to już zapewne wiecie. Zapraszam na kolejną kulinarną przygode z kaszą jaglaną w roli głównej, której będą ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Technikę parzenia ryby napewno większość z was już zna. Jako dodatków do wywaru do parzenia łososia  użyłam aromatychnych ziół oraz kurkumy której zdrowe właściwości aż sie proszą ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Do przygotowania krabowych kotlecików z kaszy jaglanej użyłam już wcześniej sprawdzonej techniki, tak więc z przygotowaniem  tych kotlecików nie powinniście mieć żadnych problemów. ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Do mojej zupy krem  użyłam klasycznej dyni olbrzymiej, którą upiekłam najpierw w piekarniku, aby nadać daniu charakteru dodałam też soku z pomarańczy oraz imbir. Zobaczcie jakie pyszne ...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Co zrobić z górą usmażonych naleśników? Wybrać najprostszy farsz na słodko, który pokochają nie tylko dzieci! Wystarczy twaróg, odrobina mleka, cukier i słodki farsz gotowy! Zamiast ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Kapusta i grzyby to idealne połączenia wykorzystywane w Polskiej kuchni bardzo często, powoli zbliżamy się do świąt Bożego Narodzenia podczas których te produkty królują na naszym stole. ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Podstawowym składnikiem mojej potrawki będzie seler naciowy po który sięgam prawie codziennie ze względu na jego zdrowe właściwości. Czy wiecie że 10 dag łodygi selera to tylko 7 kcal a ...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Sobota to najlepszy dzień na smażenie naleśników. Mamy więcej czasu, można zrobić większą ilość i będzie obiad na niedzielę. Każdy ma swój ulubiony przepis na naleśniki, dzisiaj ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×