Targ Smaku

  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Ile razy wracamy do domu, zmęczeni i głodni, nie mając chęci na długie stanie przy garach? Albo jeszcze gorzej, kiedy wracamy do domu z głodnymi dziećmi i musimy zrobić coś na szybko, żeby ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Mam dzisiaj dla Was super warzywny dodatek do dań mięsnych. Szczerze powiedziawszy, to nie doczekał do tego dania,  dla mnie to była przekąska, zjadłam do ostatniej różyczki. Brokuły ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Placuszki ziemniaczane z pietruszką i curry – wegetariański obiad. Wykorzystaj ziemniaki z wczorajszego obiadu i stwórz nowe smaczne i szybkie danie dla całej rodziny.   Czas ...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

    Bardzo smaczne ,lekkie naleśniki, pachnące kokosem ,owocami,sokiem z limonki,polane jogurtem zmiksowanymi z truskawkami.Polecam.   Ciasto: ~~~~~~~~~~~ 20dag.mąki 2 jajka 1 szkl.mleka ...
  • Z bloga: Di gotuje

    O płatkach drożdżowych już wspominałam, ale jeśli komuś umknęły moje słowa - to powtórzę jeszcze raz...  Płatki drożdżowe nieaktywne - to bezpieczne dla zdrowia (i kobiet w ...
  • Z bloga: mmigdalove

      SKŁADNIKI NA PLACKI ZIEMNIACZANE Z MARCHEWKĄ: 6-7 średnich ziemniaków 1 cebula 1 duża marchewka 1 jajko sól, pieprz 2,5 łyżki mąki (może być pełnoziarnista lub orkiszowa, owsiana, ...
  • Z bloga: mmigdalove

      SKŁADNIKI NA PLACKI ZIEMNIACZANE Z MARCHEWKĄ: 6-7 średnich ziemniaków 1 cebula 1 duża marchewka 1 jajko sól, pieprz 2,5 łyżki mąki (może być pełnoziarnista lub orkiszowa, owsiana, ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Dawno nie było u mnie kuchni tradycyjnej, regionalnej.  Postanowiłam zatem zrobić coś...na co miałam od dawna ochotę. Kluski śląskie według mojej babci. Z jajem! Z dodatkiem sosu z ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Placki cebulowe z serem i makiem – są bardzo dobre na ciepło jak i na zimno. Są one bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.   Czas wykonania: 2 h 30 min   Ilość porcji: 12 sztuk ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Witajcie w kolejnym tygodniu! Ostatnio niestety mniej przepisów pojawia się na blogu, a to ze względu na moje zapracowanie, permanentny brak czasu, a do tego ostatnio także chorobę, a co za tym ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Od Nowego Roku postanowiłam, że będziemy częściej jedli ryby. Zauważyłam, że często można kupić świeże (nie mrożone) ryby w dobrych cenach. Tak więc kolejny przepis na pstrąga ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Kotlety z ugotowanych warzyw Czy można zrobić pyszne kotleciki zaledwie z paru składników? Można. Gotujesz zupę? Wykorzystać można warzywa z zupy. I pyszne kotlety na drugie danie zrobimy ...
  • Z bloga: PysiaGotuje.pl

    3-4 40 min Łatwe Tanie Przepis na zapiekany ryż z jabłkami. Składniki 6 średnich jabłek 3 torebki ryżu odrobina cynamonu cukier troszkę masła Sposób przyrządzenia 1 Ryż ugotować według ...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Oficjalnie rozpoczynamy wiosnę! Cieszę się bardzo i w ten piękny dzień prezentuję kolejny przepis, w sam raz na wiosenne obiady czy kolacje. Zielony, kolorowy, bo z warzywami, które w ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Spacerując po supermarkecie rzuciły mi się w oczy inne, wizualnie ciekawe ziemniaki, które w środku są fioletowe. Postanowiłam ich spróbować, jako że mam je pierwszy raz w...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Łosoś z pieczarkami i sosem czosnkowym, to proste i szybkie w przygotowaniu danie. Smak tej apetycznej ryby najlepiej podkreślają nieskomplikowane potrawy. Łosoś z patelni jest soczysty w ...
  • Z bloga: Przemo i Seba od kuchni

    Knedle, to duże kluski mączno-ziemniaczane podobne z wyglądu do kartaczy. Różnią się jednak od siebie składem ciasta. Kartacze przygotowujemy na bazie mąki ziemniaczanej, natomiast knedle są...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Tym razem przedstawiamy alternatywę dla tradycyjnych kotletów mielonych, sojowych oraz tych z ciecierzycy. Nie spodziewaliśmy się, że z pęczaku i pieczarek może powstać coś tak smacznego i ...
  • Z bloga: PysiaGotuje.pl

    Blanszowaniem nazywamy proces krótkotrwałego poddawania produktu (najczęściej warzyw) działaniu gorącej wody lub pary. Dzięki tej metodzie, nasze warzywa zachowują intensywny kolor, witaminy ...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Obiad w niecałe 10 minut? To możliwe! Po raz kolejny udowadniam, że pyszne i niedrogie dania można przygotować w bardzo krótkim czasie. Dzisiaj kolej na przepis z makaronem, chrupiącymi ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Z kapusty pekińskiej najczęściej robimy surówkę do drugiego dania. Warto pokusić się i dla odmiany przygotować to smaczne, zdrowe warzywko na gorąco. Z dodatkiem kilku warzyw z udziałem ...
  • Z bloga: MU w garach

    Cześć! Dzisiaj pokażę Ci jak zrobić spaghetti napoli. Największą zaletą tego dania jest to, że można je przygotować nawet w kilkanaście minut. Jest bardzo proste w przygotowaniu, więc ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Wydaje mi się, że wspominałem już przy okazji jakiegoś postu, jak miło wspominam nasz tydzień indyjski. Mogę powtarzać to częściej! Szczególnie przypadło mi do gustu połączenie ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Muffinki z łososiem i pesto to przepis, który znaleźliśmy niedawno z moim mężem w aplikacji odnośnie diet i zdrowego odżywiania. Przepis tak nam się spodobał, że babeczki goszczą ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Pyszne placki ziemniaczane z kapustą, podane z sosem jogurtowym, paprykowo-rzeżuchowym na bazie serka wiejskiego. Chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku. O rzeżusze przypominam sobie ...
  • Z bloga: extradania.pl

    Artykuł Pierogi ze szpinakiem, twarogiem i serem feta pochodzi z serwisu extradania.pl.
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Obok gazpacho i paelli, tortilla española lub też tortilla de patatas to najsławniejsza hiszpańska potrawa. Na Półwyspie Iberyjskim jedzona na lunch lub jako tapas, u nas może stanowić ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Do mojego dzisiejszego przepisu wykorzystałam unikalną kompozycję ryżu brązowego i trzech kolorów quinoa (białą, czarną i czerwoną). To wegetariańskie danie zachwyci niejednego ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Do przygotowania dania z pangi użyłam mojej ulubionej techniki parzenia w wodzie z dodatkiem ulubionych przypraw i ziół. Tym razem do mojej zalewy uyżłam kurkumy która wspomaga odchudzanie. ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×