Targ Smaku

  • Z bloga: pieprzny smaczek

    Pierwszy raz jadłam dzisiaj szparagi.Z zachwytu nie zapiałam ale dało się zjeść. Przyrządziłam potem sama i też mnie nie powaliły z nóg. Zrobiłam więc risotto ze szparagami i to dopiero ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Dobra, mam parę dni tylko dla siebie. Po pracy zajadam się więc kaszami i bigosami, których smak doceniam w domu tylko ja. No i ok, nic na siłę (no prawie). Jakiś czas temu zrobiłam szybki ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Pomysł na sycącą tartę z bobem. Tarta doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125  g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    Kiedyś zapisałam takie danie na swojej magicznej liście i…zgubiłam przepis. Nie wiem, co było w oryginalnym (spodziewam się, że ryż i groszek :)), ale moje danie wymyślane na bieżąco ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Ach jak przyjemnie jest mieć wolny dzień! nie dlatego, że jestem chora albo coś dolega dzieciom, po prostu mam wolny dzień! słoneczny ranek, pyszna kawa, dobra książka, spokój, spacer a ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Kochani, witajcie po wakacjach :) Kreta była przewspaniała (kto śledził moje Insta Stories ten wie), a ja wkrótce uraczę Was na blogu kilkoma greckimi recepturami. Tymczasem chciałam się z ...
  • Z bloga: marta-gotuje.pl

    Kiedy mój Mąż wkracza do kuchni powstają bardzo proste, szybkie, ale i pyszne potrawy : ) Makaron z tuńczykiem i kukurydzą to jego popisowe danie, które serwował dla mnie już w czasach...
  • Z bloga: kucharzenienaoko.blog.pl

    Drugi tydzień urlopu w urlopie dobiega końca. Adaś przez babcie wybawiony i bacie również wyglądają na wybawione. Wieczorem mama pada a syn po butli momentalnie odlatuje. Obawiam się tylko, ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Każdy, kto ma ogródek lub babcię z ogródkiem wie, że nie ma nic lepszego od swojskich warzywek. Są tak aromatyczne i same w sobie tak smaczne, że nie trzeba tworzyć wymyślnych dań, aby ...
  • Z bloga: Jazzowe Smaki

    Dość długo mnie tutaj nie było, za co przepraszam. Potrzebowałam oddechu i odpoczynku, który znalazłam w Górach. Już zapomniałam jak bardzo były mi bliskie. Powietrze, widoki, smaki, ...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

     Tak przyrządzona ryba Jet wyśmienita.Zdjęcie wyszło ciut za ciemne , ale kolor ryby wychodzi ciemno bursztynowy , alkohol nadaje kruchość rybie i smak.Podałam rybę z kaszą bulgur , ale ...
  • Z bloga: kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3l

     Chrupiące , puszyste i pełne smaku placki ziemniaczane z dodatkiem pysznej białej ryby dorsza .Niepowtarzalny smak i nietypowe połączenie , a zarazem prawie  klasyk kotleta ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Nie jestem zbyt zapalonym działkowcem, ale jest jeden plon, którego sobie nie odpuszczę. Kwiaty cukinii nadziewane serem to moje ulubione letnie jedzenie. Zjadam też działkowe kwiaty dyni. ...
  • Z bloga: Drink Eat Live

     Kwiaty cukinii wciąż są u nas  rzadko spotykanym rarytasem na targach. Osobiście nigdy nie widziałam ich w sprzedaży a szkoda bo mają naprawdę wyśmienity smak. Te przyrządziłam z ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Kurek w lasach pełno więc w sam raz czas na dania z nimi. Pierogi są delikatne i pełne grzybowego smaku a przy tym nawet ja je wcinam. Dobrze to wróży bo ja z grzybami na bakier trochę. ...
  • Z bloga: Tak po mojemu, chilli samolubne gotowanie!

    Nie jestem weganem, ale zawsze smakował mi dobry falafel i tu jest problem, nie można znaleźć dobrego falafela, który nie wyczyści mojego portfela. Serwowane w większości kebabów smakują jak...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Składniki/2 porcje: – 1 średnia cukinia – 2 marchewki – 4 pomidory – mała cebula – sól, pieprz, zioła – ząbek czosnku – olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia – parmezan...
  • Z bloga: Aleglodomorek

    Niesamowite ile książek kulinarnych zajmuje moje półki, biurko i wszelkie inne możliwe zakątki. Na początku mojej przygody kulinarnej książki wybierałam sugerując się zasobem portfela. ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Lato, wakacje, odpoczynek. Długie spacery po lesie i samodzielnie zbierane kurki. I dylemat co z nich przygotować tym razem? Czy tradycyjną jajecznicę z kurkami? Dzisiaj wygrała tarta na cieście...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Ci co mnie znają nie od dziś wiedzą, że sobota u Wiewióry to domowy dzień pizzy. Korzystam z sezonowych warzyw i owoców ile mogę co przekłada się również na to co ląduje na pizzy. Tym ...
  • Z bloga: Ciastkowy Pingwin

    To danie to zupełny miszmasz-jakby wszystko, co pyszne w zeuropeizowanej chińskiej kuchni wrzucić do jednego gara-to jest, przepraszam, woka-i wymieszać. Znajdziemy tu i makaron (żaden Chińczyk ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Delikatnie czosnkowe szaszłyki z kalmarów serwowane z sosem czosnkowym Folwark są znakomitą i lekką przekąską dla wszystkich wielbicieli owoców morza. Składnikikalmary krążki 400 goliwa z...
  • Z bloga: FitSweet

    Idealnie kruchy, rozpływający się w ustach spód, pysze, świeże zielone szparagi oraz kremowa masa śmietanowo-jajeczna. Palce lizać. Składniki (forma o średnicy 26 cm): Ciasto (wszystkie ...
  • Z bloga: wałkiem i papilotką

    Składniki (na 14 naleśników): naleśniki: 3 jajka 2 szklanki mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu ...
  • Z bloga: Taste and Cook

    Kasza bulgur z burakami i fetąKasza bulgur z gotowanymi burakami i słonym serem feta to świetny pomysł na szybką i lekką kolację lub jako obiad, które można zabrać ze sobą do pracy w ...
  • Z bloga: Nasze Kulinarne Życie

    WITAM Dzisiaj przepis dla tych, którzy lubią próbować czegoś innego. Tradycyjne burgery zamieniamy na coś wegetariańskiego. Efekt "wow" gwarantowany 😆. Według mnie, są to jedne z ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Caponata to słodko-kwaśne warzywne danie z kuchni sycylijskiej, w roli głównej z bakłażanem i pomidorami. Dodatki różne w zależności od regionu: czarne oliwki, papryka, kapary, fileciki ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Słodka, soczysta i chrupiąca.  Pieczona kukurydza podawana z sosami Folwark to znakomity pomysł na przekąskę. Składnikikukurydza kolbaoliwa do skropieniasól, pieprz sosy Folwark: sos ...
  • Z bloga: Pichceniomania

    Do stworzenia dzisiejszej propozycji, zainspirował mnie przepis na galette, czyli kruchy, wytrawny placek. Wywodzi się on z kuchni francuskiej i jest szczególnie popularny w rejonie Bretanii. ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×