Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Tak jak obiecywałam dziś dalej eksperymentujemy z mango, w daniu głównym oczywiście.Potrawa jest  wegańska, bezglutenowa, bardzo lekka i pyszna.Przesmażenie bakłażana wymaga trochę ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dahl, to indyjski gulasz z soczewicy. To pyszne, sycące, aromatyczne i rozgrzewające danie, a przy okazji jest bardzo łatwe do przygotowania. Dahl z soczewicy możemy je również jeść podczas ...
  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Oto przepis na cudowny makaron z sosem pomidorowym z warzywami i tofu!Zachwyci wszystkich roślinożerców i nie tylko ;)Składniki:opakowanie spaghettiopakowanie tofusłoik pasaty1/2 cebulki3 ząbki...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Szila plawi (shila plavi) to tradycyjne danie gruzińskie, z ryżem oraz z grzybami lub mięsem. W trakcie postu lub stypy występuje właśnie w wersji grzybowej. Podczas stypy wznoszone są liczne ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Zabielany barszcz czerwony podany z ziemniakami Zdecydowanie mogę napisać, że jest to jedna z moich ulubionych zupek. Tak aromatyczna i treściwa z dużą ilością przypraw, hmm  a na drugi ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Gdy pierwszy raz podałam rodzinie ten cynamonowy ryż zapiekany z jabłkami poprosiłam Najstarszego syna o wystawienie oceny. Zapytałam ile punktów, w skali od 1 do 10, gdzie 1 oznacza mało ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Makaron soba to jeden z moich ulubionych makaronów. Szybki w przygotowaniu i świetnie komponuje się w daniach, nie tylko kuchni azjatyckiej. Przepis nie jest skomplikowany i nie potrzebujemy ...
  • Z bloga: Vito Gryzie

    Chili z kostką sojową to bardzo sycące i rozgrzewające danie dla zapracowanych. Pełne warzyw i aromatycznych przypraw. Dość często je robię i przyznam , że początkowo nie miałam zamiaru ...
  • Z bloga: Vito Gryzie

    Zapomnijcie o tradycyjnych pizzach, drożdżach i wyrabianiu ciasta! Mini pizze z brokuła to bezglutenowa, niskokaloryczna alternatywa dla mącznej pizzy, a przy okazji świetny sposób na ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Obiad z pudełka czyli kasza jaglana z czarnymi oliwkami i odświeżająca sałatka. W pracy możemy skorzystać ze stołówki zakładowej, kiosku, sklepiku czy kateringu. Nie zawsze jednak ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Karczochy to wytworne i niskokaloryczne warzywo, zarazem najseksowniejszy naturalny afrodyzjak. Nie może ich zabraknąć na walentynkowym stole. Przyrządź je ukochanej osobie!Nie jest łatwo je ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Fasola, jako danie jednogarnkowe, to zawsze dobra opcja na obiad. Moja dzisiejsza propozycja to połączenie białej i czerwonej fasoli. Można użyć tylko jednego rodzaju fasoli, namoczyć na noc w...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Portobello - piękna nazwa i wyjątkowy smak. Grzyby portobello to tak naprawdę nieco odmieniona pieczarka, którą ze względu na rozmiar najczęściej faszerujemy, a można ją również ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Wegański bigos z dodatkiem kiełbaski sojowej Nie wiem jak w waszych domkach, ale u mnie mój mąż po prostu bardzo lubi. Hmm tak naprawdę to ja przygotowywałam poszczególne składniki a ...
  • Z bloga: Okiem Blondynki by McBlondi

    Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny pasztet z soczewicy, który idealnie sprawdza się nie tylko do kanapek, ale również jako danie na ciepło. Soczewica jest bogata w białko, dlatego jest ...
  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Cześć Wam wszystkim!Ostatnio na blogu była mała przerwa z przepisami, spowodowana zabójcza sesją ;)Wracam z przepisem na miękkie, słodkie i kremowe bataty faszerowane aromatyczną potrawką ...
  • Z bloga: Vito Gryzie

    Naleśniki z ciecierzycy to świetna wegańska i bezglutenowa alternatywa dla tradycyjnych naleśników czy tortilli, ponadto do ich przygotowania potrzebujemy jedynie trzech składników. Mąki z ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Wsiadłem dziś na rower i pojechałem do znajomej. Oboje lubimy dobrze zjeść, więc szybko podjęliśmy decyzję, że ugotujemy coś pysznego. Ponadto jesteśmy wielkimi fanami makaronów, ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Dzisiaj, chyba ostatni raz w tym roku, na blogu pojawia się królowa jesieni – dynia. To warzywo jest dla mnie bardzo wyjątkowe. Przypomina mi smak dzieciństwa – pysznego kompotu z dyni ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Największym fanem szpinaku był marynarz Popeye – bohater komiksów i kreskówek, któremu szpinak dostarczał  nadludzkiej siły i energii do działań. Jednak na nim lista fanów się ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Wczoraj na Instagramie zapytałem moich obserwujących, czy próbowali kiedyś dań przyrządzonych metodą stir-fry. Tylko 1/3 użytkowników odpowiedziała, że tak. Z tego prostego powodu ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Wiele osób obawia się przejścia na roślinną dietę – dla nich to ogromna przepaść, często mówią sobie: jak porzucić przepyszne mięso i jeść tylko kwiatki? Przecież te dania są ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną niepalona, pieczarkami i warzywami. Szklanka kaszy gryczanej niepalonej ugotowana al dente 300 gram pieczarek 1 cebula warzywa z rosołu( ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Kiedyś, by odkrywać nowe smaki i potrawy trzeba było wyjechać daleko za granicę. W dzisiejszych czasach, dzięki obecności Internetu, wystarczy kilka sekund, by znaleźć przepis na danie...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Przepis na Tofu z Marynowanymi Warzywami na pierwszy rzut oka może wydawać się skomplikowany, ale zdecydowanie do takich nie należy. Nie ukrywam, że marynowanie warzyw na szybko to był mój ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Indyjska potrawka ze szpinakiem – czyli mój wegański saag. Mówiłam Wam już, że uwielbiam szpinak? Nie? Tak właśnie jest! Dlatego danie typu saag to dla mnie idealne połączenie tego co ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Nie wiem jak u Was, ale w Szczecinie nieco przymroziło, przyda się więc coś na rozgrzewkę. Najlepsze będzie pożywne danie jednogarnkowe, tzw eintopf, który rozgrzewa, syci, dostarcza mnóstwa ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Chilli sin carne, to po prostu gęsta zupa bez mięsa, za to pełna warzyw. Nafaszerowana proteinami z fasoli i soczewicy, bardzo sycąca, a dzięki przyprawom wspaniale rozgrzewająca. W mojej ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Bataty to doskonały zamiennik tradycyjnych ziemniaków lub chociażby urozmaicenie naszej diety. Są dużo zdrowsze, mają niższy IG i tak jak kolor wskazuje pełne są karotenoidów.Bataty ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Już myślałam, że spiszę mąkę ryżową na straty, bo jakoś nie potrafiłam znaleźć dla niej miejsca w kuchni, ale w końcu się udało! Bezglutenowe naleśniki w wytrawnej wersji to świetny...