Targ Smaku

  • Z bloga: rabarbarowo

    Wraz z nadejściem chłodnych dni naturalnie sięgam po rozgrzewające dania. A nic tak dobrze nie rozgrzeje jak talerz zupy z aromatycznymi azjatyckimi przyprawami. Warzywna zupa w azjatyckim stylu ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Lubicie comfort food? Bo ja bardzo! I od czasu do czasu lubię (wegański) ser i makaron. Czasem tak mało potrzeba do szczęści… Wystarczy taka zapiekanka bolognese z soczewicą i domowym sosem ...
  • Z bloga: Zmacznego

    Dziś pragnę Wam zaprezentować, zapowiadane już wcześniej – sabji. Cóż to jest, spytacie. Przyznam zupełnie szczerze, że sama wciąż szukam dokładnej odpowiedzi na to pytanie. Z daniem ...
  • Z bloga: Bodylicious

    Jesień to doskonały czas na sycące, ciepłe i nieco pikantne dania. Dhal z soczewicą batatami i szpinakiem taki właśnie jest plus jest prostym posiłkiem, który odżywia ciało i ducha.   ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Kotlety z kalafiora i ziemniaków to nasze ostatnie, przepyszne odkrycie. Bajeczny smak i możliwość przemycenia warzyw (za którymi nie przepadają najmłodsi), stawia je u nas na dość ...
  • Z bloga: Grochem o Garnek

    Placki ziemniaczane to ulubione danie mojego dzieciństwa jak i jedno z pierwszych, które próbowałam sama przygotować. Byłam w przedszkolu, odwiedziła mnie koleżanka, a ja postanowiłam ją ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Tradycyjny gulasz to potrawa na bazie mięsa, papryki i cebuli. Tak mniej więcej wygląda skład tradycyjnego gulaszu węgierskiego, do którego moim gulaszom bardzo daleko. Dla mnie gulasz to po ...
  • Z bloga: greenscarf

    Są takie połączenia składników które po prostu pasują i już, tak jest właśnie w przypadku bakłażanów i pomidorów, dodać do tego tylko trochę bajerów, kupkę  ryżu i mamy lekki ...
  • Z bloga: greenscarf

    Nietypowy przepis na lekkostrawny  i szybki bigos. Nietypowy bo z dodatkiem kilku rodzajów kapusty takiej jak pekińska. Idealna propozycja na piątkowy obiad 🙂 Składniki na 6 porcji: 400-500 g...
  • Z bloga: vito gryzie

    Harira to gęsta, pożywna, słodko-pikantna, rozgrzewająca marokańska zupa. Tradycyjnie, jej zadaniem jest przywracanie sił po poście w okresie ramadanu. Podstawowymi składnikami mojej wersji ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Kto ma ochotę na 10-cio minutowy patent na smaczną kolację na ciepło? :) To szpinak podsmażony ze sporą ilością czosnku, z dodatkiem pomidora, białej fasolki z puszki, natki pietruszki, ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Koreańskie danie tteokbokki zasadniczo składa się z dwóch składników: ryżowych cylindrycznych klusek ryżowych garaetteok oraz ostrej i lekko słodkiej w smaku pasty paprykowej gochujang. ...
  • Z bloga: silkdressdiet

    Złota polska jesień, a raczej jej karykatura upłynęła nam na letnisku na walce z hipotermią. Myszy zmagały się z podobnym problemem. Nasza kohabitacja trwała już od kilku tygodni, ale w ...
  • Z bloga: Dieta bez mleka

    Pierogi ruskie od zawsze były moimi ulubionymi. Tak naprawdę żadne inne pierogi mogłyby dla mnie nie istnieć. Na początku mojej przygody z dietą bezmleczną myślałam, że pierogi ruskie są ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Pyszny pomysł na bezmięsny obiad, choć dzięki soczewicy nie pozbawiony białka :)Farsz z kaszą jaglaną jest pyszny i sycący, koniecznie wypróbujcie przepis! SKŁADNIKI (na 4 porcje - 1 porcja...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Nic nowego, nic wymyślnego. Smak mojego dzieciństwa. Gdy zapiekany w prodiżu pachniał na całe mieszkanie, nie mogłam się doczekać i często parzyłam język gorącymi śliwkami. Taka już ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Bez mąki, bez jajek, bez glutenu. Ze to ze smakiem. Zapraszam na placki z palonej kaszy gryczanej. Każda inna kasza sprawdzi się równie dobrze, choć każda inna nie ma tak charakterystycznego ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Ravioli to małe pierożki o kwadratowym lub okrągłym kształcie. Jedna z bardziej znanych i lubianych potrwa z kuchni włoskiej. Nadziewane na różne sposoby i podawane z masłem z ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Lubicie placki ziemniaczane? Ja bardzo! 🙂 Robię je według tej prostej, ale nie do końca tradycyjnej receptury. Nie ma w nich zwyczajowego jajka ani jego wegańskiego zamiennika, jest niewiele ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Co tu dużo mówić. Już dawno nie jadłam tak aromatycznego dania. A wszystko to z podstawowych składników. Polskich, dobrych, łatwo dostępnych i tanich. Kapusta z grzybami może się ...
  • Z bloga: Around the flavors

    Składniki: 400 g ziemniaków 200 g brokułu 300 g czerwonej papryki 200 g pomidorków cherry cebula 1 szklanka wody 1 łyżeczka słodkiej papryki sól i pieprz Cebulę, paprykę i ziemniaki ...
  • Z bloga: greenscarf

    Wszelkiej maści kotlety/pulpety/pasztety powinny być naszymi narodowymi potrawami, bo naprawdę kochamy takie klopsy.  Ja prawdę powiedziawszy wolę curry i ryż pod każdą postacią, ale jak to...
  • Z bloga: Via Gusto

    Przez ostatnie dni poznawałam smaki produktów ze sklepu Foods by Ann. Produkty te zaciekawiły i przyciągnęły mnie do siebie swoim...
  • Z bloga: Via Gusto

    Lubicie rozgrzewające, proste i szybkie jednogarnkowe potrawy? Na pewno spodoba Wam się ten przepis. Każdy poradzi sobie z przygotowaniem potrawki....
  • Z bloga: SandraFrej.com

    Są potrawy, które przygotowuje się tak często, że w pewnym momencie składniki dodaje się „na oko”. Tak jest u mnie z sosem z tego przepisu. Składniki: masło orzechowe słodko-pikantny ...
  • Z bloga: wegetari-anka

    Tym razem wegańskie i pieczone  :)  Składniki: 2 puszki fasoli (jedna czerwona, jedna biała)  1 duża czerwona cebula 1 duża marchew 1 cukinia mąka z siemienia lnianego - 3 duże łyżki...
  • Z bloga: Wegeonline

    W lodówce pustki. Pustki przeogromne. Sklepy pozamykane ze względu na święto a jeść się chce. Coś konkretnego chce się jeść. Zakupiłam genialny majonez wegański i dobrze byłoby mieć z ...
  • Z bloga: Mój Ogródek

    Objadamy się tej jesieni kurkami.Wyjątkowo.Niestety coraz trudniej je gdzieś dostać.Sezon dobiega końca.Na świeże trzeba będzie poczekać niemal rok.Także korzystajcie, jeśli jeszcze macie ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Wegańskie spaghetti dyniowe z aromatycznymi grzybami to proste i zdrowe danie pełne jesiennych smaków. Szybki w przygotowaniu, kremowy sos tylko z 4 składników wymieszany z makaronem spaghetti i...
  • Z bloga: Zmacznego

    Uwieeelbiam chrupać! Naprawdę, jeśli mam do wyboru: jabłko lub sok jabłkowy, zdecydowanie postawię na cały owoc. Pewnie dlatego, rzadko kiedy piję koktajle – z tych samych składników ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×