Targ Smaku

  • Z bloga: Places and Plants

    Artykuł Recenzja: „Vege Pizza” Poznań pochodzi z serwisu Places and Plants.
  • Z bloga: Ale zakwas!

    Takie gołąbki to świetny pomysł na wykorzystanie liści z kalarepy. Poza tym kiedy kupimy taką świeżą kalarepę z zielonymi liśćmi zawsze mamy pewność, że jeszcze niedawno rosła na ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Falafel czyli smażone na głębokim tłuszczu kulki lub kotleciki z ciecierzycy to popularna wegańska potrawa pochodząca z krajów w arabskich. Falafel sprzedawany jest w barach szybkiej obsługi, ...
  • Z bloga: vito gryzie

    Kalafior w mojej kuchni pojawia się bardzo często. Gotowany, pieczony, na surowo, z dodatkami lub solo. O jego zdrowotnych właściwościach pisałam już nie raz. Zdecydowanie zasługuje on ...
  • Z bloga: Roślinna

    Oto doskonała para w sezonie. Młode ziemniaki wszyscy uwielbiamy, młody czosnek zaś ma szczególny aromat, który czuć już podczas odrywania ząbków. Podczas zapiekania cudownie się ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Facebook Twitter Google Pinterest Tumblr Mini pulpeciki podane na kolorowej sałacie z zielonymi szparagami, krewetkami oraz sosem musztardowo-miodowym to moja propozycja na szybki i lekki lunch. ...
  • Z bloga: Yummy homemade cooking

    To mój ulubiony przepis na młodą kapustę. Taki ekspresowy więc obiad gotowy w 30 minut. Nieco lżejsza wersja bo bez zasmażki. Można do niej dodać podsmażoną kiełbasę lub boczek ale ...
  • Z bloga: eintopf

    Raczyliśmy nim naszych gości na jednej z kolacji u sąsiadów, mlaskania nie było końca, spróbujcie?Składniki:2 łyżki suszonego wakame (glony) 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ...
  • Z bloga: Kuchnia bez glutenu

    Przepis, który dziś przedstawiam, nie jest mojego autorstwa, znalazłam go na youtube (klik), zachwycił mnie swoją prostotą i pysznym smakiem, także musiałam go wypróbować. Danie jest ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Inspirowana kuchnią bliskowschodnią sałatka z soczewicy, rukoli, pomarańczy i daktyli. Podana z pieczonymi batatami tworzy syty i pełnowartościowy posiłek. Kiedy nachodzi mnie chęć na ...
  • Z bloga: Around the flavors

    W tym roku mam się z czego cieszyć, mimo,że jest sucho to roślinki pięknie rosną. Najlepiej wygląda bób i główny gość programu słodki groszek.  Składniki: 250 g groszku cukrowego ...
  • Z bloga: przepisymojejmamy

    Pyszna kapusta na śmietanie. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami.Bardzo ją lubię i gdy tylko pojawia się w sklepach od razu ją kupuję.W tym okresie mogę ją jeść  prawie codziennie ...
  • Z bloga: Grochem o Garnek

    Gofry to dla mnie symbol lata, ich smak i zapach mieszają się z morską bryzą, wonią gorącej ziemi czy koszonej trawy. Kocham jeść je ze wszystkimi możliwymi dodatkami – na słodko czy ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Surówka z młodej kapusty, kto jej nie zna?Lepiej zjeść ją na surowo, bo tak dostarczy najwięcej witaminy C, bo młoda kapusta ma jej dużo więcej niż dojrzała, biała główka.Surówka z ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Domowe, roślinne kotlety ze zdrowych składników to super opcja obiadowa. Na kotlety nigdy chętnych nie brakuje. Osobiście wolę kotlety pieczone w piekarniku lub na grillu, ale moi domownicy, ku ...
  • Z bloga: WegeWeda. Kuchnia roślinna

    Ta masala to kolejne danie z serii „szybkie, proste, jednogarnkowe i pyszne” czyli takie, jakie lubię najbardziej. Gdy dołączą do tego egzotyczne, wyraziste smaki, to już w ogóle istne ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Burgery raz na jakiś czas robię i dziś kolejna odsłona. Są proste w przygotowaniu – trzeba zmielić główne składniki, ugotować brokuła i gotowe. Jeśli masz mąkę z soczewicy, ryżową i...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Bakłażan faszerowany ciecierzycą to pyszny kompletny obiad lub super kolacja, tym razem bez dodatku mięsa, uczta dla wegetarian. Łódeczki bakłażana wypełnia ciecierzyca z marchewką ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Bardzo smaczne i proste placki z cukinii. Wegańskie i bezglutenowe. Podane w towarzystwie duszonej botwinki z sosem z jogurtu kokosowego. Szybkie, lekkie i pyszne.Składniki na 12 małych ...
  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Sajgonki, inaczej Spring Rolls to popularne danie kuchni azjatyckiej. To płaty papieru ryżowego z warzywnym farszem, zwykle podawane z dipami. Naprawdę warto przygotować sajgonki!  Są ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Miałem spory problem ze stworzeniem wstępu do tego przepisu. Początkowy research powiedział mi, że chili con carne to potrawa amerykańska. Amerykańska? Jak to? Przecież to jest danie ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Kompletnie nie miałem pomysłu na dzisiejszy obiad. Dodatkowym problemem był dla mnie brak czasu – mnóstwo zobowiązań skutecznie utrudniało mi zaplanowanie ambitnego obiadu. Postanowiłem ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Tematem dzisiejszego wpisu jest makaron z wegańskim mięsem mielonym. Stop, co? Wegańskie mięso? Przecież to się wyklucza! Tak pomyśli nowy Czytelnik tego bloga (stały Czytelnik przypomni ...
  • Z bloga: Vegan Taste

    Podstawą spaghetti jest dobry sos pomidorowy. Najlepszy sos to ten, który wykona się własnoręcznie! Nie da się uzyskać wspaniałego, naturalnego smaku używając mieszanki w proszku bądź ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Ktoś ma ochotę na pizzę? Ja muszę przyznać, że po prostu UWIELBIAM, odkąd mam u siebie w mieście zdecydowanie najlepszą wegańską pizzerię w jakiej byłam. Smaku pizzy prosto od Włocha ...
  • Z bloga: Celebruj

    Pewnego ranka – tuż po przebudzeniu – usłyszałam, że wyjątkowo pięknie dziś wyglądam, a przez resztę dnia wychwytywałam wzrokiem szeroki uśmiech mojego Męża za każdym razem, gdy na ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Zielona soczewica zawiera dużo właściwości odżywczych oraz leczniczych jej głównym składnikiem jest białko które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Jest także ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Jednym z najlepiej zapamiętanych przeze mnie smaków z dzieciństwa są pierogi ruskie. Moja mama zwykła je robić na obiad w dni, kiedy nie szła do pracy, więc najczęściej było to, kiedy ...
  • Z bloga: Little Hungry Lady

    Na szparagi czekam całą zimę a jak już pojawią się nasze, krajowe to zajadam się nimi codziennie – na zapas i aż do znudzenia. Ten błyskawiczny przepis na makaron ze szparagami to kolejny ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Czosnkowo-sezamowe noodle proste jak bułka z masłem. Idealne na wynos i na szybki obiad w ciągu tygodnia. Jest prosto, szybko (wystarczy 30 minut) i będzie smakować całej rodzinie! Tydzień ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×