Targ Smaku

  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Bardzo fajne podanie kotlecików mielonych. Idealna przystawka/przekąska. Doskonała z sosem kebab gyros ostry Folwark lub kebab gyros łagodny Folwark Składniki:1/2 bułki kajzerki (najlepiej ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Oszukana pizza, czyli ciasto bez drożdży z kurczakiem i warzywami. Bo cóż innego zrobić, gdy dzieciaki mają chęć na pizzę, ale już nie mają chęci czekać, aż ciasto dojrzeje? Tak ...
  • Z bloga: Kucharzyca

    Jak już niektórzy wiedzą, lubię, gdy obiad robi się sam. Jak robi się smaczny i zdrowy, to lubię jeszcze bardziej. Zupełnym przypadkiem poczyniłam placek z mąki gryczanej z kapustą ...
  • Z bloga: Pobite Gary Barbary

    Nie wiem kto wymyślił postanowienia noworoczne typu odchudzanie od Nowego Roku. Poszłam za tym trendem (z lekkim opóźnieniem). Uważam, że na prawdę trudno jest zrobić coś smacznego, ...
  • Z bloga: Kuchcik gotuje

    Gulasz to najprostsze i najłatwiejsze do przygotowania danie, dlatego dość często gości na moim stole. Staram się urozmaicać jego smak i dobierać składniki tak, aby wszystkim domownikom ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Bataty faszerowane szynką wieprzową i selerem, owinięte szynka parmeńską i podane z sosem jogurtowym. Składniki 250 g szynki wieprzowej 1/2 niedużego selera 8 plasterków szynki parmeńskiej ...
  • Z bloga: mmcooking

    Oglądając przeróżne amerykańskie programy kulinarne w szczególności o tym jak ludzie odwiedzają knajpy te mniejsze i większe, objadając się przy tym różnymi wspaniałymi smakołykami są...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Lubicie dania resztkowe? Ja tak. W mojej kuchni nic się nie wyrzuca i nic się nie marnuje. To danie jest tego przykładem. Kilka dni temu zrobiłam pulpeciki z indyczego mięsa z dodatkiem ...
  • Z bloga: Cooking for Emily

    Jak Wasze dzieci stoją z kaszą gryczaną? U nas okazało się, że Emilka bardzo ją lubi, czego bym się nie spodziewała bo wydawało mi się, że to dość wymagająca w smaku kasza. Ale może ...
  • Z bloga: Kuchnia z widokiem na ogród

    Pieczeń mięsna z papryką i serem żółtym. Bardzo smaczna, soczysta, dzięki dodaniu papryk i sera nabiera niepowtarzalnego smaku. A podczas pieczenia w kuchni unosi się niesamowity aromat, jak...
  • Z bloga: Eksperymentalnie.com

    Fasolka po bretońsku to pożywne i rozgrzewające danie dobre nie tylko zimą, ale także w chłodne wiosenne lub jesienne dni, gdy buro i... The post Fasolka po bretońsku – prosty przepis ...
  • Z bloga: Cookuj.pl

    Pikantne burgery wołowe to bardziej charakterna i zdecydowanie ostrzejsza wersja klasycznych burgerów, które znajdziecie już na blogu. Domowa bułka, soczysta wołowina i pikantny sos majonezowy. ...
  • Z bloga: Ostoja Lasu

    Uwielbiam ryby. W każdej postaci. Gdy tylko mam okazję kupić coś innego jak morszczuk czy  jego kolega mintaj, to nie waham się ani chwili. Zdecydowanie wolę stworzenia morskie, ale ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Jak zwykle makaron jest idealnym rozwiązaniem na pyszne i szybkie danie. Z dodatkiem warzyw, jeszcze pyszniej smakuje ;) Składniki 400 g ulubionego makaronu200 g brokułu2 łyżki oleju1 mała ...
  • Z bloga: Zielony Środek

    Czy są tu jacyś miłośnicy carbonary? A co się stanie, jeśli połączymy ją z innym fantastycznym włoskim wynalakiem- risotto? Otrzymamy delikatnie wędzone, bardzo serowe i prawdopodobnie ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Naturalnie smaczne! To lubię najbardziej! Uwielbiam potrawy, które skomponowane są wyłącznie z naturalnych składników. Przemiła niespodzianka od Knorr, która czekała na mnie po powrocie z ...
  • Z bloga: Moja Książka Kucharska

    SEROWO-ZIOŁOWE NUGGETSY Z INDYKA Jak przygotować domowe nuggetsy z indyka z serkiem i ziołami - przepis krok po kroku. Do przygotowania moich nuggetsów użyłam serka Almette pesto z rukolą, ...
  • Z bloga: manslogblog

    Kawalerskie gotowanie - 20 minut i gotowe!
  • Z bloga: manslogblog

    powracamy do klasyki!
  • Z bloga: MamaOskarka

    Gołąbki, mimo że robione były w naszym domu dość często, to je uwielbiam i nigdy mi się nie znudzą. Receptura moich rodziców jest na prawdę wspaniała. Prosta i pyszna, bo w prostocie tkwi...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Ostatnio w naszym domu z powodu braku czasu goszczą obiady pieczone w piekarniku. Coś co można przygotować na dwa dni, odgrzać lub zjeść na zimno. Tak właśnie powstała pyszna lekko pikantna...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Tym razem danie dla mięsożernych, a już zwłaszcza dla niedbających o linię i nie liczących kalorii.  Przypuszczamy, że wiele osób nie raz, nie dwa, miało okazję próbować roladek w sosie...
  • Z bloga: Zjem-Cie

    Dziś zapraszam na grillowaego indyka w jogurtowej marynacie, uszlachetnionej ziołami. Danie smaczne, zdrowe i niesamowicie łatwe w przygotowaniu. Polecam dla amatorów mięsa, oraz wszystkich ...
  • Z bloga: Di gotuje

    Ostatnio chciałam kupić żeberka z myślą o ugotowaniu pysznej zupy, ale na ponad kilogramowy kawałek trafiła mi się jedynie... maluśka kostka.Reszta to kawał mięcha!Od razu ...
  • Z bloga: PysiaGotuje.pl

    5-6 60 min+ Średnie Przystępne Autorski przepis na przepyszne takosy z ciasta naleśnikowego, z piersią kurczaka, pieczarkami i serem. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 0,5 kg pieczarek 1 ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Kotlety drobiowe, jak sądzę, są bardzo popularnym daniem. Sama przygotowuję je dość często, ponieważ wszyscy za nimi przepadamy. Jednak człowiek już taki jest, że potrzebuje zmian, także ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Aksamitny sos z musztardy francuskiej i cebuli idealnie pasuje do delikatnego, miękkiego mięsa wieprzowego. Jest to propozycja nie tylko na rodzinny niedzielny obiad, czy uroczyste przyjęcie. ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pewnie i Wy zabieracie lub szykujecie jedzenie do pracy – oto kilka pomysłów na Lunchbox’y do pracy dla mojego męża. Nam nadzieje, że takie propozycje przypadnę Wam do gustu. ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Proste, szybkie i jednocześnie eleganckie danie. ŁOSOŚ W CYTRUSACH Z... Artykuł ŁOSOŚ W CYTRUSACH Z TYMIANKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Cookmagazine

    Miękka, krucha, aromatyczna. JAGNIĘCINA  W BIAŁYM WINIE, pieczołowicie marynowana, a... Artykuł JAGNIĘCINA W BIAŁYM WINIE pochodzi z serwisu CookMagazine.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×