Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Grzyby w sosie śmietanowym zawsze się sprawdzają. Tym razem dodaliśmy warzywa i kiszone ogórki. Sprawdziło się. Składniki półtora kg leśnych grzybów 1 marchewka 4 średnie cebule 2 ...
  • Z bloga: Buduj smak

    Dzisiaj przepis na bób w wydaniu klasycznym. Czasami proste i dobrze znane przepisy są po prostu najsmaczniejsze. Wystarczy kilka zwykłych składników, które są w każdej kuchni i czarymary: ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Pomysł na lekki makaron z wykorzystaniem cukinii. Spaghetti z cukinii przygotujemy bardzo szybko. Dzisiaj przedstawiam Wam wersję tego makaronu z dodatkiem pesto z bazylii. Jeśli nie macie w domu ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

    Najprostszym sposobem na przygotowanie kalafiora jest gotowanie i okraszenie już ugotowanych różyczek zasmażoną bułką tartą na maśle. Mniam…. ale można jeszcze prościej… Kalafiora ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Zazwyczaj sięgam po szparagi zielone. Nie tylko dlatego, że według mnie są ładniejsze od białych. Mają też intensywniejszy smak. Im cieńsze szparagi, tym lepiej. Czasem nie trzeba ich ...
  • Z bloga: Kosą po patelni

    Wegetariańskie, bezglutenowe kotlety z soczewicy z marchewką, cebulą i pietruszką. Są niezwykle smaczne i uznanie tego za porcję na ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Paszteciki krucho drożdżowe z farszem z soczewicy i pieczarek oraz z farszem z kapustą i pieczarkami Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Nowy rok  przyniósł w moim życiu wiele zmian ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Z pewnością często zastanawiacie się, co tym razem zrobić z gotowanych ziemniaków.. Kopytka, kluski śląskie? Tym razem polecam szybki i pyszny przepis na placki z gotowanych ziemniaków. ...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Doskonałe, kremowe wegetariańskie krokiety. Przepyszne z sosami Folwark. Sosem madziarów Folwark, sosem czosnkowym Folwark czy sala mexicana Folwark. Składniki:½ kg ugotowanych ziemniaków20 ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Kuchnia francuska. Można podać na gorąco lub na zimno, do pieczeni, pieczonego drobiu, do ryby, wręcz dowolnie. Składniki 3 młode cukinie 3 małe bakłażany 3 kolorowe papryki 2 cebule 6 ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Zasoby internetowe aż pękają w szwach od ilości przepisów na curry. Postanowiłam wypróbować jeden z nich, bo zaintrygowały mnie jajka gotowane na twardo, a następnie smażone w całości na...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Coraz bardziej lubię warzywa. Brokuły dobrze wpływają na wzrok i regulują poziom cukru we krwi (źródło www.poradnikzdrowie.pl). Przyprawę curry często przygotowuję sama. Do dzisiejszego ...
  • Z bloga: Eksperymentalnie.com

    Początek roku natchnął mnie do przygotowania ściągawki dla mnie i dla Was z sezonowymi warzywami i owocami. Na pierwszy ogień idzie zestawienie: Sezonowe... The post Sezonowe warzywa Zima – ...
  • Z bloga: Dorodne Pomidory

    16.01.2013 Może się będę powtarzać, ale zima jest dla mnie czasem, który należy przetrwać. Moim zdaniem w piekle nie jest gorąco tylko mroźno. Gdy dłużej nie ma słońca, ...
  • Z bloga: Dorodne Pomidory

    17.02.2013 Obiecałam podawać przepisy na potrawy, które dr Dąbrowska poleca w ramach zdrowej diety po okresie postu warzywno-owocowego. Przeszłam teraz w Mielnie tydzień postu, więc trzeba ...
  • Z bloga: Cooking for Emily

    Blog ciągle działa z przerwami więc wybaczcie przerwy w nadawaniu:) Ale dziś już pierwsze danie z obiecanego na początku cyklu ” lekki styczeń” czyli kotlety ryżowe z marchewką. Proste i...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Ten przepis jest absolutnie fantastyczny, skomponowany specjalnie z myślą o leniwych smakoszach. Do zrobienia w 5 minut. Przepis pochodzi z książki  "Food Pharmacy.Przepisy" .  To ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Tę pyszną kapustkę zajadamy nie tylko w Wigilię, ale przez cały rok! Bo kiszonki są zdrowe! Grzyby leśne to już taka nasza słabość, której trudno się oprzeć. Uwaga-należy z ...
  • Z bloga: Surówkowe życie

         Dziś zaproponuję danie wegetariańskie sojowo-warzywne na bazie sosu pomidorowego. Sądzę, że taka potrawa zasmakuje każdemu, nie tylko wegetarianom. Może to być alternatywa na postny...
  • Z bloga: Studio Kuchnia

    Czy słyszeliście coś na temat przyprawy za'atar? Jest to jedna z najpopularniejszych przypraw i bardzo uzależniająca. Można jej dodać do wszystkiego, do oliwy, do mięsa,... The post Łosoś w...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Dzisiaj pomysł na pyszny i bardzo szybki obiad w stylu azjatyckim – nudle z warzywami. Przygotowanie tego dania zajęło mi około 10 minut, a więc sami widzicie, że jest ono szybkie a do tego ...
  • Z bloga: e-PrzepisyKulinarne

    Kalafior zapiekany w sosie beszamelowym z serem żółtym stanowi pyszny dodatek do różnego rodzaju mięs. Może również stanowić samodzielny posiłek. Świetna alternatywa dla tradycyjnego ...
  • Z bloga: Smakula

    Czasem niepozorna wizyta w knajpie może zainspirować do nowych połączeń smakowych. W moim przypadku zaowocowało połączeniem buraka i czarnuszki, a finalnie powstała sałatka z pieczonym ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Zostały mi całkiem ładne, gotowane ziemniaki z dnia poprzedniego. Chciałam je zwyczajnie podsmażyć na oleju, ale coś mnie podkusiło, by zrobić kluski z wrzątku :-) Chyba zobaczyłam ...
  • Z bloga: AniaGotuje.pl

    Pełnowartościowy obiad bez dodatku mięsa. Zapiekany bakłażan wypełniony pyszną soczewicą oraz słodko-kwaśnym sosem pomidorowym.Wszystkie smaki i faktury łączy ze sobą dodatek tartego, ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    To był miły weekend, pełen wrażeń (ach ta wystawa LEGO na Stadionie Narodowym) ale i trochę leniwy. Nie utknęłam w kuchni, miałam czas na film, na książkę, na przytulasy z dziećmi i ...
  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Nowy rok, nowe postanowienia, nowe zmiany 🙂 U mnie jednym z nich było reaktywowanie bloga. Ale.. żeby nie było jak poprzednio, tym razem postanowiłam realnie podejść do tego zadania. ...
  • Z bloga: Łyżka i motyka

    Pieczarki faszeruję zazwyczaj na grilla ale takie z piekarnika też bardzo lubię. Nowością u mnie jest awokado dodane do serka. Niepotrzebnie obawiałam się połączenia tych składników. Było...
  • Z bloga: Smaczny zeszyt

    Zapraszam Was na wegetariańskie pulpety z cukinii i ziemniaków, duszone w pysznym sosie curry na bazie mleczka kokosowego. Ja zjadłam je z pitą i obowiązkowo posypane kolendrą ale pyszne ...