Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Dahl, to indyjski gulasz z soczewicy. To pyszne, sycące, aromatyczne i rozgrzewające danie, a przy okazji jest bardzo łatwe do przygotowania. Dahl z soczewicy możemy je również jeść podczas ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Zabielany barszcz czerwony podany z ziemniakami Zdecydowanie mogę napisać, że jest to jedna z moich ulubionych zupek. Tak aromatyczna i treściwa z dużą ilością przypraw, hmm  a na drugi ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Fasola, jako danie jednogarnkowe, to zawsze dobra opcja na obiad. Moja dzisiejsza propozycja to połączenie białej i czerwonej fasoli. Można użyć tylko jednego rodzaju fasoli, namoczyć na noc w...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Portobello - piękna nazwa i wyjątkowy smak. Grzyby portobello to tak naprawdę nieco odmieniona pieczarka, którą ze względu na rozmiar najczęściej faszerujemy, a można ją również ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Wegański bigos z dodatkiem kiełbaski sojowej Nie wiem jak w waszych domkach, ale u mnie mój mąż po prostu bardzo lubi. Hmm tak naprawdę to ja przygotowywałam poszczególne składniki a ...
  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Cześć Wam wszystkim!Ostatnio na blogu była mała przerwa z przepisami, spowodowana zabójcza sesją ;)Wracam z przepisem na miękkie, słodkie i kremowe bataty faszerowane aromatyczną potrawką ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Wsiadłem dziś na rower i pojechałem do znajomej. Oboje lubimy dobrze zjeść, więc szybko podjęliśmy decyzję, że ugotujemy coś pysznego. Ponadto jesteśmy wielkimi fanami makaronów, ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Dzisiaj, chyba ostatni raz w tym roku, na blogu pojawia się królowa jesieni – dynia. To warzywo jest dla mnie bardzo wyjątkowe. Przypomina mi smak dzieciństwa – pysznego kompotu z dyni ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Największym fanem szpinaku był marynarz Popeye – bohater komiksów i kreskówek, któremu szpinak dostarczał  nadludzkiej siły i energii do działań. Jednak na nim lista fanów się ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Wczoraj na Instagramie zapytałem moich obserwujących, czy próbowali kiedyś dań przyrządzonych metodą stir-fry. Tylko 1/3 użytkowników odpowiedziała, że tak. Z tego prostego powodu ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną niepalona, pieczarkami i warzywami. Szklanka kaszy gryczanej niepalonej ugotowana al dente 300 gram pieczarek 1 cebula warzywa z rosołu( ...
  • Z bloga: Kuchnia Roślinna | Vegan Taste

    Kiedyś, by odkrywać nowe smaki i potrawy trzeba było wyjechać daleko za granicę. W dzisiejszych czasach, dzięki obecności Internetu, wystarczy kilka sekund, by znaleźć przepis na danie...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Przepis na Tofu z Marynowanymi Warzywami na pierwszy rzut oka może wydawać się skomplikowany, ale zdecydowanie do takich nie należy. Nie ukrywam, że marynowanie warzyw na szybko to był mój ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Indyjska potrawka ze szpinakiem – czyli mój wegański saag. Mówiłam Wam już, że uwielbiam szpinak? Nie? Tak właśnie jest! Dlatego danie typu saag to dla mnie idealne połączenie tego co ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Chilli sin carne, to po prostu gęsta zupa bez mięsa, za to pełna warzyw. Nafaszerowana proteinami z fasoli i soczewicy, bardzo sycąca, a dzięki przyprawom wspaniale rozgrzewająca. W mojej ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Bataty to doskonały zamiennik tradycyjnych ziemniaków lub chociażby urozmaicenie naszej diety. Są dużo zdrowsze, mają niższy IG i tak jak kolor wskazuje pełne są karotenoidów.Bataty ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Proste dwuskładnikowe ciasto. Batata można upiec, albo ugotować na parze, ja gotowałam :) Przepis nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla bezglutenowej. Dodatki można ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Pomysł na sałatkę zaczerpnęłam z książki opisującej kuchnie Pacyfiku, którą dostałam kiedyś od córki. Rzadko z niej korzystam, bo niektóre produkty podane w przepisach są bardzo ...
  • Z bloga: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen

    Wszystko wokół nas się zmienia, my sami i nasza dieta. Dawniej nie wyobrażałam sobie fasolki po bretońsku bez wędzonki i kiełbaski. Teraz ta wegańska wersja bardzo mi odpowiada. Duża ...
  • Z bloga: An Apple a Day

    Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam pieczone warzywa! Calutki rok. Zimą idealnie sprawdzają się warzywa korzenne, latem przede wszystkim cukinie, bakłażany, papryki, kalafiory i brokuły, zaś ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Naszła mnie ochota na placki a ponieważ w domu nie było ziemniaków żeby zrobić tradycyjne ziemniaczane to wymyśliłam z tego co było. A była cukinia i kawałek brokuła, i jakaś dymka w ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Zapraszam na danie, które przygotowałem dla siebie samego na szybko, obok głównego dania obiadowego dla niewegetariańskiej rodziny i które z trudem przed nią obroniłem. ;) Zielone curry z ...
  • Z bloga: Lamarida.pl

    Przepisów na curry jest multum, a wszystkie oczywiście z przyprawą curry i mleczkiem kokosowym w roli głównej. Dziś prezentuje Wam curry z czerwonej soczewicy: gęstą, sycącą i przyjemnie ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Chili sin carne to wegańska odpowiedź na mięsne chili con carne. Moim zdaniem o wiele lepsze! Grunt to przygotować je z aromatycznymi przyprawami, warzywnymi dodatkami i… czekoladą. Dla ...
  • Z bloga: Marchewkowe Pole

    Z bograczem, czy gulaszem bywa tak jak z tradycyjną sałatką jarzynową, co gospodyni to inny smak, lub jakiś tajemny składnik, czy przyprawa. Dlatego mój gulasz jest a'la , ale jest pyszny. ...
  • Z bloga: Małgorzata Rusek - dietetyk z pasją

    Dzisiaj chciałabym się z Wami podzielić przepisem na pieczoną selerybę. Seleryba – jak sama nazwa wskazuje – to coś, co łączy w sobie selera i rybę. A konkretnie jest to seler, ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Tym razem przygotowałem tradycyjne indyjskie curry z kalafiora. Gobi curry. Danie wegetariańskie, a nawet wegańskie. Oczywiście, nie znaczy to, że mięsożercy muszą nim pogardzić. Raczej ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Jakiś czas temu odkryłam, że pieczone frytki można też robić z innych warzyw, nie tylko z ziemniaków, i na dodatek te frytki są bardzo smaczne. Powiecie, ależ mi odkrycie 😀. Ano tak,...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Jarmuż to prawdziwy superfood, ma niezwykłe właściwości odżywcze i zdrowotne dla naszego organizmu. Poza tym to jedyne dostępne przez całą zimę świeże warzywo prosto z ogrodu.Powinno ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Ostra tortilla z batatem, soczewicą, warzywami, kiełkami i kremowym sosem z tahini. Wegański obiad idealny. Możecie go podać z frytkami, sałatką lub innymi ulubionymi dodatkami. To danie ...