Targ Smaku

  • Z bloga: Cotakpachnie?

    Dziś mam dla Was bardzo łatwe, tanie i naprawdę przepyszne danie. Mogę z ręką na sercu napisać Wam, że jest to najlepsze curry jakie jadłam w życiu (a kilka ich już było). Możecie je ...
  • Z bloga: Qchnia Osobista

    Jakiś czas temu zgłosiłam swój udział w akcji " Jesień. Jemy sezonowo" Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić :) Wczoraj przeglądając książkę S. Pedersen " Jarmuż " znalazłam przepis na...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Mam dzisiaj dla Was super warzywny dodatek do dań mięsnych. Szczerze powiedziawszy, to nie doczekał do tego dania,  dla mnie to była przekąska, zjadłam do ostatniej różyczki. Brokuły ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Placuszki ziemniaczane z pietruszką i curry – wegetariański obiad. Wykorzystaj ziemniaki z wczorajszego obiadu i stwórz nowe smaczne i szybkie danie dla całej rodziny.   Czas ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Bataty faszerowane szynką wieprzową i selerem, owinięte szynka parmeńską i podane z sosem jogurtowym. Składniki 250 g szynki wieprzowej 1/2 niedużego selera 8 plasterków szynki parmeńskiej ...
  • Z bloga: chleba naszego

    Dziękuję wszystkim, za tak liczne wizyty na blogu, zapraszam ponownie :)  Poniżej przedstawiam dziesięć najpopularniejszych przepisów w/g odwiedzających :)  10. Żółty domowy ser ...
  • Z bloga: mmigdalove

      SKŁADNIKI NA PLACKI ZIEMNIACZANE Z MARCHEWKĄ: 6-7 średnich ziemniaków 1 cebula 1 duża marchewka 1 jajko sól, pieprz 2,5 łyżki mąki (może być pełnoziarnista lub orkiszowa, owsiana, ...
  • Z bloga: mmigdalove

      SKŁADNIKI NA PLACKI ZIEMNIACZANE Z MARCHEWKĄ: 6-7 średnich ziemniaków 1 cebula 1 duża marchewka 1 jajko sól, pieprz 2,5 łyżki mąki (może być pełnoziarnista lub orkiszowa, owsiana, ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Lubicie dania resztkowe? Ja tak. W mojej kuchni nic się nie wyrzuca i nic się nie marnuje. To danie jest tego przykładem. Kilka dni temu zrobiłam pulpeciki z indyczego mięsa z dodatkiem ...
  • Z bloga: Mój pomysł na

    Kotlety z ugotowanych warzyw Czy można zrobić pyszne kotleciki zaledwie z paru składników? Można. Gotujesz zupę? Wykorzystać można warzywa z zupy. I pyszne kotlety na drugie danie zrobimy ...
  • Z bloga: Eksperymentalnie.com

    Fasolka po bretońsku to pożywne i rozgrzewające danie dobre nie tylko zimą, ale także w chłodne wiosenne lub jesienne dni, gdy buro i... The post Fasolka po bretońsku – prosty przepis ...
  • Z bloga: ~~ Kuchnia PauletteS ~~

    ROLLO Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM (HORTEX) Dzisiaj jest mój dzień z Hortex ! :) Spontanicznie wpadłam na pomysł, aby przygotować coś zachwycającego, prostego, szybkiego i kolorowego, bo ...
  • Z bloga: bon appetit mon amie

    Apetyczne zapiekanki chłopskie o smaku pesto i rukoli to pomysł na obiad lub kolację z kilku składników, które w każdym domu można znaleźć zawsze pod ręką. W daniu tym znajdziecie ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    "Obfitość" to cudowna wegetariańska książka nie tylko dla jaroszy autorstwa Yotama Ottolenghi, Jest on znanym autorem kilku książek kucharskich, między innymi Jerozolimy, Ottolenghi, The ...
  • Z bloga: Coś bym zjadła

    Pomysł podpatrzyłam od koleżanki z pracy, która pewnego razu przyniosła wegańskie klopsiki z pobliskiej knajpki. Postanowiłam sama zrobić podobne w domu. W mojej wersji zrobione są z ...
  • Z bloga: PysiaGotuje.pl

    Blanszowaniem nazywamy proces krótkotrwałego poddawania produktu (najczęściej warzyw) działaniu gorącej wody lub pary. Dzięki tej metodzie, nasze warzywa zachowują intensywny kolor, witaminy ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Z kapusty pekińskiej najczęściej robimy surówkę do drugiego dania. Warto pokusić się i dla odmiany przygotować to smaczne, zdrowe warzywko na gorąco. Z dodatkiem kilku warzyw z udziałem ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Wydaje mi się, że wspominałem już przy okazji jakiegoś postu, jak miło wspominam nasz tydzień indyjski. Mogę powtarzać to częściej! Szczególnie przypadło mi do gustu połączenie ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Moi wierni czytelnicy doskonale wiedzą, że jestem ogromną fanka pieczonych warzyw ! Uważam, że jest to najlepsza forma obróbki termicznej jarzyn. Przygotowane w ten sposób zachowują ...
  • Z bloga: rabarbarowo

    Pyszne placki ziemniaczane z kapustą, podane z sosem jogurtowym, paprykowo-rzeżuchowym na bazie serka wiejskiego. Chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku. O rzeżusze przypominam sobie ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Do mojego dzisiejszego przepisu wykorzystałam unikalną kompozycję ryżu brązowego i trzech kolorów quinoa (białą, czarną i czerwoną). To wegetariańskie danie zachwyci niejednego ...
  • Z bloga: Wegetariańska Kuchnia

    Ta nietypowa, bardzo prosta i smaczna zupa może stanowić posiłek sama w sobie lub może być podawana z ryżem i […] Artykuł Zupa z czarnej fasoli – kubańska inspiracja pochodzi z serwisu ...
  • Z bloga: Wegetariańska Kuchnia

    Dzisiejsza propozycja obiadowa to bardzo prosta w przygotowaniu i bardzo sycąca fasolka po bretońsku – w wersji wegańskiej. Dzięki odpowiednio dobranym […] Artykuł Fasolka po bretońsku ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Niezależnie od tego, z jakich przyczyn chcesz ograniczyć lub odstawić mięso, na początku może Ci się wydawać, że opcji alternatywnych nie ma zbyt wiele. Kiedyś też tak myślałam, ale na ...
  • Z bloga: Mój Ogródek

    Nie ma lepszych pomidorów,niż te, które suszy moja Mama.Nie ma.I już.Więc zamawiamy, tonami.I zwozimy z Polski.Do Niemiec.Pudła, tiry niemalże, wypełnione szuszonymi pomidorami ;) Pesto z ...
  • Z bloga: Czosnek w Pomidorach

    W tym przepisie przedstawiam Wam drugą nowość od Fit&Easy – spaghetti z buraka. Tym razem chcę pokazać, że spaghetti warzywne możemy przygotować także na ciepło, na patelni. Makaron z...
  • Z bloga: Małgorzata Rusek - dietetyk z pasją

    Panuje przekonanie, że grzyby są pozbawione wartości odżywczych, a to wcale nieprawda. Grzyby posiadają swoje własne, wręcz unikatowe, składniki odżywcze. Są jedynym roślinnym źródłem ...
  • Z bloga: Spicy carrot

    Nareszcie rusza się coś w moim mieście - dziś odbył się (a piszę ten tekst późną nocą w niedzielę) pierwszy event z cyklu Wegańskiej Kuchni Społecznej. Muszę powiedzieć, że było ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Latem żywię się głównie leczo, więc postanowiłam zrobić wiosenną wersję z produktów dostępnych o wiosną. Coś ciepłego, pożywnego, ale też lekkiego, co przygotuje nas do wiosennego ...
  • Z bloga: Studio Kuchnia

    Kolorowa sałatka obiadowa pełna warzyw i wspaniałych smaków. Podana na ciepło z pieczoną cykorią, suszonymi pomidorkami i boczkiem, ona jest lekka, szybka i doskonała na... The post Sałatka ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×