Targ Smaku

  • Z bloga: Take It Izzy

    Pieczone placki ziemniaczane – potato cakes to angielski sposób na ten ziemniaczany przysmak. Potato cakes zazwyczaj jada się w Anglii z gorącą fasolką w sosie pomidorowym. Lubię takie ...
  • Z bloga: Dzieje kuchennej Wiewióry

    Ni to zupa, ni to gulasz.  Zdecydowanie wymaga cierpliwości i dobrych ziemniaków ale warto poczekać i zrobić zakupy w zaufanym warzywniaku. Pomysł podpatrzyłam w książce Nicole Just "La ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Oto przykład bardzo lekkiego, mocno warzywnego dania, które ostatnio serwujemy sobie bardzo często. Samo zdrowie i duża radość z przygotowania. Bo jak przygotowanie zdrowego obiadu nie trwa ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Sos z dyni jest bardzo prosty do przygotowania, możemy go jeść na zimno lub na ciepło, jest  to również świetny dodatek do dań głównych, warzyw, lub jako przekąska. Sos z dyni możemy ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Nie ma to jak być zabieganym studentem/uczniem lub osobą pracującą, zero czasu na porządny posiłek, który doda energii w ten pracowity dzień. Skądś to znacie? Zazwyczaj na blogu nie ...
  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Taco to jedna z ciekawszych meksykańskich potraw.Można przygotować je na wiele sposobów, są zdrowe i cóż... smakują porostu cudownie!Dzisiaj przygotowałam swoją wersję z czerwoną ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Tradycyjne dania z fasoli są przeważnie ciężko strawne mam na myśl np. fasolkę po bretońsku, lubię to danie ale postanowiłam popracować nad zdrowszą alternatywą myślę ze moja wersja wam...
  • Z bloga: OrganicVillage

    Znajoma mówi, że to niemożliwe, aby kotlety wegańskie były dobre. Ale te są. Nawet na tym zdjęciu widać, że jak tylko się pojawiają, to szybko znikają. Mała zwinna rączka szybko je ...
  • Z bloga: Gawron w rosole.

    Ostatnim czasy mój uzależniony od matki natury umysł dostaje paranoi połączonej z rozdwojeniem jaźni... Budząc się w Wielkanocny poranek, zamiast promieni słońca przywitały mnie płatki ...
  • Z bloga: Dwie do Smaku

    Papryki, cukinie, bakłażany, pieczarki… Idealnie nadają się do faszerowania. Nadzienie mięsne, wegetariańskie, jakie tylko zechcemy. Nie dość, że wyglądają obłędnie, to jak smakują! ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Zdrowy i bardzo prosty do przygotowania sos który świetnie komponuje się z rybami, mięsem lub daniami z warzyw. Zobaczcie jakie to proste. 6 Porcji Czas 10 minut Składniki Garść  świeżego ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Placki ziemniaczane to tradycyjne danie które można przygotować na wiele różnych sposobów. Do moich placków użyłam równie tradycyjnych składników dość popularnych i prostych w obróbce,...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Do mojej zupy krem  użyłam klasycznej dyni olbrzymiej, którą upiekłam najpierw w piekarniku, aby nadać daniu charakteru dodałam też soku z pomarańczy oraz imbir. Zobaczcie jakie pyszne ...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Podstawowym składnikiem mojej potrawki będzie seler naciowy po który sięgam prawie codziennie ze względu na jego zdrowe właściwości. Czy wiecie że 10 dag łodygi selera to tylko 7 kcal a ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Potrawka tradycyjna potrawa, podawana często na uroczystościach rodzinnych, komuniach, weselach, stypach. Jeden z punktów na mojej liście nudnych, zwyczajnych, ale niezwykle ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Placki, placki, placki, my kochamy placki. Ziemniaczane, cukiniowe, marchewkowe. Teraz przyszedł czas na brokułowo – kukurydziane. Rewelacja, do tego ostry sos czosnkowy i jest super. 150g ...
  • Z bloga: smakiszczescia.pl

    Przepis zaczerpnięty z „kwestii smaku”. Składniki: 400 g ciecierzycy (1 opakowanie) – zalać wodą i pozostawić na 10-12 godzin 1 łyżeczka sody 3 ząbki czosnku 1 cebula natka zielonej ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Pieczarki mają rewelacyjny wpływ na nasze zdrowie. Ze względu na wyjątkowe właściwości prozdrowtne zaliczane są do tzw. żywności funkcjonalnej. To bogate źródło antyutleniaczy, soli ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Kotlety z roślin strączkowych z dodatkiem „zbóż” to już mój stały repertuar. Częściej robię oczywiście warzywne potrawki (bo szybsze), ale kotlety z piekarnika mają ten plus, że to ...
  • Z bloga: Smaki Ewy

    Witajcie po świętach. Zapewne w lodówce nadal posiadacie smakołyki ze świątecznego stołu. Dzisiaj przedstawiam Wam ziemniaczki z gzikiem. Coś trochę lżejszego a i  gzik trochę odmieniony...
  • Z bloga: Kuchnia Bazylii

    Placuszki z kalafiora to ciekawa alternatywa dla placuszków ziemniaczanych, chociażby dlatego, że kalafior jest dużo Artykuł Placuszki z kalafiora pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl.
  • Z bloga: Wegetariańska Kuchnia

    Wegańskie, bezglutenowe, bardzo proste w przygotowaniu kotlety IDEALNE! Dzięki rozgotowanej kaszy gryczanej mają wymarzoną konsystencję i nie rozpadają się. Długo starałyśmy […] Artykuł...
  • Z bloga: Polska jest pyszna

    Składniki: 2 kg ziemniaków 0,5 kg słoniny 1 cebula 2 jaja 2 łyżki mąki sól i pieprz Ziemniaki ucieramy na tarce o drobnych oczkach. Słoninę kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulą. Po ...
  • Z bloga: An Apple a Day

     Boczniaki to jedne z moich ulubionych grzybów. Mają przeróżne zastosowanie w kuchni i właśnie bardzo często w kuchni roślinnej, gdzie wiernie mogą naśladować „mięso”. Tak, dobrze ...
  • Z bloga: To i owo stokrotki

    Składniki: 250g marchewki 250g groszku konserwowego szczypta cukru do smaku1 łyżka mąki pszennej1 płaska łyżka masłasól, pieprzSposób przygotowania:Marchewkę należy obrać, umyć i ...
  • Z bloga: To i owo stokrotki

    Składniki: 1 kg fasoli Jaś 2 marchewki, 2 cebule20 dag boczku wędzonegomąka i tłuszcz do zasmażkimały słoik koncentratu pomidorowego40 dag cienkiej kiełbasy np.: toruńskiejliść laurowy, ...
  • Z bloga: Z Kuchni Do Kuchni

    Po świątecznym nadmiarze mieszanek wszelakich ,polecam danie szybkie, zdrowe i pyszne! Poczujecie się lekko. Składniki 2 bataty lub 2 duży mieszanka azjatycka na patelnię z grzybami mun ...
  • Z bloga: Smakusiowy

    Makaron możemy jeść pod różną postacią. Dzisiejsza propozycja dania z wykorzystaniem tego produktu to makaron z warzywami. Idealne danie dla wegetarian. Składniki 250 g makaronu 1 papryka...
  • Z bloga: Jazzowe Smaki

    Jajka zapiekane w bakłażanach to doskonały pomysł na Wielkanocny posiłek. Nie jest to żaden z oklepanych, świątecznych przepisów, lecz coś nowego, świeżego i bardzo smacznego. Przepis ...
  • Z bloga: Radość kipiąca uśmiechem.

    Gulasz  mięsny to takie danie które wystarczy "podrasować" jakimś jednym lub więcej  dodatkowymi składnikami i gotowe. Dziś proponuje z dodatkiem dyni...Zapraszam!  Składniki 50 ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×