Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Tarta z brokułami to pyszne i kolorowe danie. Jest prosta i smakowita, a do tego przepis możecie dowolnie zmodyfikować, dodając do farszu dodatkowo to, na co macie akurat ochotę. Warto ...
  • Z bloga: Kulinarne Inspiracje Futki

    Dzień dobry :) Dzisiaj zapraszam Was na delikatną tartę na kruchym spodzie z farszem śmietankowo - jajecznym z warzywami i serem feta. Tarta jest smaczna, bardzo pożywna oraz prosta w wykonaniu....
  • Z bloga: Pasja tworzenia

    Tak- dzisiaj coś dla mnie, bezmięsne z zieleniną, Tak- dzisiaj MONSZ je coś innego ;-)on miał wczoraj Pierwotnie miały być z suszonymi pomidorkami, ale okazały się do wyrzucenia, ...
  • Z bloga: Kocie Łakocie

    Po kuchni japońskiej pojawi się ponownie seria kuchni greckiej :-). Na początek ukochana przeze mnie spanakopita, czyli upieczone w cieście filo nadzienie szpinakowo-serowe. W Grecji jadałam ją ...
  • Z bloga: zgotowani

    Odliczam już dni do wigilii:) Świąteczne menu już prawie gotowe, choinka czeka na ozdobienie. Uwielbiam ten przedświąteczny czas, to mój ulubiony okres w roku, zaraz po wakacjach 🙂 Moje ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Dzisiaj pomysł na pyszny i prosty posiłek – włoska tarta z pomidorami i mozzarellą. Jeśli tak jak ja, lubicie tarty i włoskie smaki, spróbujcie j 🙂 Do jej przygotowania wykorzystałam ...
  • Z bloga: dolcevita-in-my-kitchen

    Tarta z boćwiną, porem i migdałami. Edyta Guhl. Zaobserwowałam u siebie pierwsze objawy starzenia się i nie mówię tutaj o zmarszczkach, czy siwych wlosach. Gorzej. Zainteresowałam się ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Quiche z kozim serem i warzywami to propozycja nie tylko dla wegetarian 🙂 Papryka, bakłażan i pomidorki to dodaki, które stanowią podstawę mojego quiche z kozim serem i warzywami. Wypróbuj ...
  • Z bloga: Wino Francja Kuchnia

    Tarta Tatin z cykorią i roquefortem Polecam smaczne danie w nietypowej formie z cykorii i charakterystycznego sera francuskiego Roquefort, gdzie w połączeniu z aromatycznym masłem i słodkim ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Dzisja przepis na kolejną tartę 🙂 Tym razem tarta ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami. Robi się ją szybko i równie szybko znika ze stołu 🙂  Smakuje pysznie również na zimno i ...
  • Z bloga: Angie-Szamanko

    …tym razem tarta porowa z serem lawendowym na cieście francuskim….wygląda kolorowo i pysznie:) Składniki: 1 duży por 1 czerwona papryka kilka suszonych pomidorów 1-2 ząbki czosnku 3 jajka ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Uwielbiam tarty i robię je bardzo często. Dlatego ciągle szukamy nowych pomysłów, co można użyć do ich nadzienia. Zazwyczaj pomysły rodzą się z tego, co aktualnie mam w lodówce. Tak było...
  • Z bloga: zgotowani

    Tarta na słono to moje must have jeśli chodzi o imprezowe dania. Sprawdza się zawsze, łatwo ją podgrzać, ale jest smaczna także na zimno. Łatwo ja przetransportować, więc nadaję się także...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Kolejny pomysł na przekąskę z cukinii: babeczki z ciasta francuskiego z cukinią i suszonymi pomidorami 🙂 Są pyszne i szybkie w przygotowaniu!   Czas wykonania: 45 min   Ilość ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Dzisiaj pomysł na pyszny i kolorowy posiłek – tarta z zielonym groszkiem i porem. Zielony groszek to bardzo zdrowe warzywo, zawiera mnóstwo witamin i minerałów oraz błonnik, a do tego jest ...
  • Z bloga: GRUBY WAŁEK

    Sól i tłuszcz. To na pewno nie jest jedzenie, za które będzie Wam wdzięczna Wasza wątroba! Ale jaka pyszka… Tydzień wcześniej kończycie zatem z masłem, słodyczami i alkoholem, a przez ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Kto lubi kurki, mam na myśli grzyby kurki? Pewnie większość z Was zgodzi i słusznie, bo są to bardzo smaczne grzyby, które chyba najlepiej smakują przygotowane w sosach śmietanowych. Moja ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Grzyby w tym roku tak obrodziły, że aż żal nie wymyślać nowych przepisów na ich wykorzystanie. Zapraszam na pyszną bezglutenową, wegetariańską tartę. Składniki: 50 gram mąki z quinoy...
  • Z bloga: Cooking for Emily

    Przegapiłam w tym roku sezon grzybowy a wiem, że był obfity. Żałuję, bo lubię zbierać grzyby i lubię je jeść. Niestety to był dość ciężki czas w pracy, i siedziałam cały wrzesień w...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Najczęściej, gdy zabieram się za realizację jakiegoś kulinarnego pomysłu, zaczynam od sprawdzenia -jak robią to inni. Czytam przepisy, modyfikuję je, łączę. Tym razem, od początku do ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Tarta z porem i papryką to kolejna moja propozycja na to danie. Bardzo lubię przygotowywać tarty, gdyż można zrobić to na wiele sposobów i jako nadzienie dodawać praktycznie wszystko, na co ...
  • Z bloga: Food Square

    Ten quiche, zanim jeszcze na wiele lat przed tym zanim zacząłem blogować był jednym z moich większych kulinarnych odkryć* i popisowym daniem serwowanym na specjalne okazje i romantyczne ...
  • Z bloga: Drink Eat Live

    Do zrobienia takiej tarty przymierzałam się od kilku lat.  Teraz kiedy wciąż trwa sezon na figi, jest dobry moment, żeby posmakować tych owoców w różnych postaciach. Wybrałam tartę na ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Sezon na dynię trwa w najlepsze ! Z roku na rok pojawiają się kolejne nowe odmiany. Ja niezmiennie od kilku lat jestem w sumie wierna jednej odmianie, czyli dyni Hokkaido.  Jej miąższ jest ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Ostatnio rozsmakowaliśmy się w tartach. Każda inna i jedna smaczniejsza od drugiej. Tarty to temat rzeka i każdy znajdzie coś dla siebie.Dzisiejsza przygotowana została z żytniego ciasta ...
  • Z bloga: garnek-bez-dna

     Zapraszam do stołu!   Składniki: 250 g mąki pszennej 1 jajko 100  miękkiego masła 1 łyżka jogurtu szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia Zalewa: 300 ml śmietany 18% 2 jajka sól, ...
  • Z bloga: mmcooking

    Sezon grzybowy w pełni. Grzyby posiadają wiele walorów smakowych dlatego My lubimy je jeść w najprostszej postaci zazwyczaj podsmażone na patelni z samą cebulką i jajkiem – jest to ...
  • Z bloga: harmoniacialaiumyslu

    Gorzki smak brokuła jest nielubiany przez wielu z nas –   użycie brokuła w tarcie  to idealny sposób na wprowadzenia tego cennego warzywa do  jadłospisu. Tarta zawiera delikatny i lekko ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Tarta na spodzie z kaszy jaglanej to pomysł na zdrową opcje ciasta, które od czasu do czasu może zastąpić ciasto kruche lub francuskie. Do nadzienia tarty użyłam tym razem szpinak i cukinię,...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Tarta o obłędnym smaku, do której wykorzystałam buraki, paprykę i pora. Smakuje świetnie i zapewniam, że Was zachwyci 🙂 W przepisie podałam składniki na zwykłe ciasto kruche, ale często...