Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: rabarbarowo

    Pełnoziarniste galette z batatem i kremem nerkowcowym prezentuje się wytwornie i właśnie na taki obiad mam od czasu do czasu chęć. To taka odskocznia od często niezbyt fotogenicznych, grunt ...
  • Z bloga: greenscarf

    Mam to szczęście, że w chwili obecnej mogę cieszyć się własnymi pomidorami, których w sumie wyhodowałam 6 odmian. Jem pomidory od rana do wieczora, a właśnie wczoraj w późnych już ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Dla tych co nie lubią siedzieć w kuchni, albo jeżeli czasu nie mamy zbyt wiele. Szybki przepis, kilka składników i unoszący się smaczny zapach w całym domu :) Składniki arkusz ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Galette z figami jest rustykalną, bardzo prostą tartą. Nie musimy martwić się o precyzyjną, piękną formę ciasta, bo jego brzegi mają być nierówne i nieidealne. Ciasto zagniata się ...
  • Z bloga: Torty wegańskie i inne słodkości

    Wegańskie wytrawne kruche ciasto - przepis na formę 18-20 cm - Składniki: 2 łyżki musu jabłkowego lub puree z dyni 90g tłuszczu roślinnego 200g mąki pszennejszczypta ...
  • Z bloga: greenscarf

        Mimo tego, że na bieżąco wymyślam nowe przepisy, to zdarza mi się wracać do swoich własnych zwłaszcza, gdy nie mam pomysłu na obiad. Tak też było tym razem, po powrocie do domu w ...
  • Z bloga: greenscarf

    Nastały cudowne czasy bo mamy ogromny teraz wybór świeżych (sezonowych) warzyw i owoców. Szparagi co prawda nie są moim faworytem, ale w sezonie nie omieszkam kilka razy ich przyrządzić. Mimo...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Szparagi to moje ulubione słodycze. :-) Ubóstwiam je po prostu i cały rok czekam na sezon szparagowy. Kiedy nadchodzi to kupuję ich mnóstwo i jem. Ugotowane lekko na parze. Bez niczego tak ...
  • Z bloga: greenscarf

    Jakoś mijałam się w tym roku z kurkami, które bardzo lubię, ale nareszcie udało mi się je kupić i przyrządziłam je w mojej ulubionej formie czyli wytrawnej tary lub quiche jak kto woli. ...
  • Z bloga: greenscarf

    Nastała jesień i nie wiem jak Wy, ale ja najchętniej zawinęłabym się w kocyk i czytała aż do wiosny. Dzisiejsza tarta jest właśnie takim milusim kocykiem, po której czuje się błogość i...
  • Z bloga: greenscarf

    Znacie mnie już prawie dwa lata i już chyba wiecie, że poza wszelkim curry najbardziej lubię wytrawne tarty  (prawidłowa nazwa to quiche). Jest to rodzaj obiadu jaki najlepiej zrobić dzień ...
  • Z bloga: Make-life-Green

       Kto nie słyszał albo nie próbował PIEROGÓW RUSKICH??? Dobrze nam znane danie podawane z podsmażaną cebulką co jakiś czas znajduje swoje miejsce w naszym jadłospisie. Z tych pierogów...
  • Z bloga: My Vegan Kitchen

    Eksperymenty w kuchni czasem przynoszą zaskakująco dobre efekty :) Wczoraj postanowiliśmy wybrać się nad jeziorko na cały dzień, więc trzeba było przygotować jakiś posiłek na wynos. W ...
  • Z bloga: gotujący_vegepiotrek

    Dzisiaj to cykoria będzie zdobiła zarówno smakowo jak i swoim pięknym wyglądem naszą tartę.Przepis na "Tartę z cykorią na spodzie owsiano-warzywnym".WAŻNE : Aby cykoria była smaczna ...
  • Z bloga: Eksperymentalnie.com

    Ciasto z kaszy jaglanej pojawia się często na moim blogu. Zawsze w wersji na słodko, dlatego dziś ciasto jaglane w wersji wytrawnej –... The post Tartaletki jaglane ze szpinakiem i serem ...
  • Z bloga: Gotujacy_Piotrek

    Dzisiaj to cykoria będzie zdobiła zarówno smakowo jak i swoim pięknym wyglądem naszą tartę. Przepis na „Tartę z cykorią na spodzie owsiano-warzywnym”. WAŻNE : Aby cykoria była ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Nie lubię smażyć placków. Za dużo z tym pracy. Za to moje dziecko kocha placki, ale kocha też pizzę. Postanowiłam więc połączyć obydwie motywacje i tak powstała ziemniaczana ...
  • Z bloga: greenscarf

          Dziś pokażę Wam, dlaczego rzadko pokazuję coś poza słodkimi wypiekami. Otóż, moi domownicy nigdy nie wiedzą co będzie na obiad, zawsze mam pochowane resztki, a to ryżu, a to ...
  • Z bloga: Ale zakwas!

    Nie ma nic prostszego niż upieczenie takiej chlebowej tarty i w dodatku możemy połączyć smaczne z pożytecznym. Po pierwsze: nie marnujmy pieczywa i zawsze wykorzystujmy to, co pozostało. ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Wege piątek Przeglądając bloga W kuchni wieczorem trafiłam na wspaniały przepis na tartę z marchewka, a ponieważ uwielbiam marchewkę ten pomysł strasznie mi się spodobał. Przygotowanie ...
  • Z bloga: greenscarf

    Uwielbiam wszelkiego rodzaju quiche (czyli wytrawne wersje tart) między innymi za to że można je zrobić dosłownie z wszystkiego oraz za to że sa pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. ...
  • Z bloga: greenscarf

    Mój jogurt przeszedł najważniejszy dla mnie test czyli masa to quiche’a. Moja ulubiona potrawa z czasów wegetariańskich, wystarczyło zagnieść kruche ciasto, wymieszać jogurt z jajkami i ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Uraczę Was w najbliższym czasie przepisami dyniowym, a to z tej przyczyny, że akurat dysponuję dynią piżmową i jej wielkość nie pozwoliła mi na jednorazowe spożycie. Pamiętajcie, że ...
  • Z bloga: Zdrowo Zakręcona

    Kolejna propozycja z wykorzystaniem sezonowym dobroci. Tym razem propozycja dla miłośników szparagów, a także wszystkich osób na diecie. Danie, które Wam przedstawiam jest nie tylko jak ...
  • Z bloga: Pysznościowe Pyszności

    Pannie Monice dało się jeszcze złapać kawałek dyni. Zaowocowało a raczej zawarzywiło to pysznościową tartą dyniową. ...odrobina świeżego rozmarynu dodaje deserowi wyrazisty smak. ...
  • Z bloga: Vege Szamanka

    Poznajcie młodą kapustę w innej wersji. Nie jako dodatek do dań - a jako danie główne. Zapieczona w lekko kruchym cieście, delikatna i nieco słodka. Sezon na młodą kapustę w pełni. ...
  • Z bloga: Vegenerat Biegowy

    Niedzielny obiad nie będzie dziś standardowym polskim daniem, w którym królować będą ziemniaki, oraz surówka przyklepana klopsem. Korzystając z tego, że jeszcze dostępne są szparagi, ...
  • Z bloga: WEGANON

    Co wyróżnia tą tartę od pozostałych? To, że nie ma tu ciasta, które służy za "naczynie" dla farszu. Tym naczyniem jest sam farsz :-)Szczerze powiem, że nie miałem ochoty gnieść kruchego ...
  • Z bloga: WEGANON

    Spód tarty jest z ciasta francuskiego. Bez problemu można kupić dobrej jakości ciasto bez masła. Tłuszczowy składnik to olej rzepakowy lub oliwa z oliwek. Samodzielne wykonanie ciasta ...
  • Z bloga: greenscarf

    Odkrywam kuchnię francuską Składniki na 4 porcje: około 0,5 kg czerwonej cebuli 50 ml czerwonego octu winnego 50 gram masła roślinnego 50 gram cukru najlepiej trzcinowego nierafinowanego sól, ...