Targ Smaku

  • Z bloga: Parsley, Sage, Rosemary and Me

    Quiche to słynna francuska tarta na słono.Tradycja jej wypieku sięga co najmniej XIV wieku.Można przyrządzać ją na wiele sposobów.Dzisiaj przygotowałam szparagową wersję :) tak na wiosnę...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Szparagi to moje ulubione słodycze. :-) Ubóstwiam je po prostu i cały rok czekam na sezon szparagowy. Kiedy nadchodzi to kupuję ich mnóstwo i jem. Ugotowane lekko na parze. Bez niczego tak ...
  • Z bloga: Picante-Jalapeno

    Gdy w domu zalegają resztki z obiadu, czy też różne warzywa zawsze dobrym pomysłem na ich wykorzystanie jest paj w wersji wytrawnej. Farsz z resztek, wyłożony na ziemniaczanym spodzie i ...
  • Z bloga: kruchebabeczki.blogspot.com

    Wiadomo czasem, a nawet często musimy zrobić coś na szybko. U mnie wtedy rewelacyjnie sprawdza się ciasto francuskie. Dodać możemy co lubimy i na słono i na słodko rewelacja. Tym razem w ...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 150 g mąki (pół na pół tortowa i krupczatka) 1 jajko 75 g margaryny 1/2 łyżeczki soli 1 pęczek zielonych szparagów 8-10 plasterków szynki parmeńskiej 2 łyżki kaparów 3 … ...
  • Z bloga: KOLORgotowania.pl

    Wczoraj na kolację postanowiłam zrobić coś czego jeszcze nie jadłam, a byłoby lekkie i z dużą ilością warzyw. Postawiłam na wytrawną TARTĘ WARZYWNĄ NA SPODZIE Z CIASTA FRANCUSKIEGO. ...
  • Z bloga: Cynamonowe szczęście

     Zdecydowanie jestem zakochana w szpinaku, mogłabym go jeść co drugi dzień, niestety nie mój Mąż nie podziela uwielbienia do tej zieleniny, więc eksperymenty szpinakowe przeprowadzam wtedy ...
  • Z bloga: Dwie do Smaku

    Tarta z pieczonym burakiem i lososiem to dość prosta ale czasochłonna propozycja. Jednak jeśli już postanowisz spędzić w kuchni trochę więcej czasu niż zwykle na pewno się nie ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Składniki/4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie – 2 pory – 2 marchewki – 500g serka ricotta – zioła ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Rozpoczynamy sezon szparagowy! I to z przytupem :) Pyyyszna tarta w towarzystwie moich ukochanych zielonych szparagów - do tego jeszcze więcej witamin w postaci kolorowych pomidorków koktajlowych...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Pizza? Na Wielkanoc? Właściwie nie wiem, czy ktokolwiek w naszym kraju nazwałby to danie pizzą. Moja żona powiedziała - bardzo dobre, ale to na pewno nie jest pizza! No cóż, to tylko taka ...
  • Z bloga: strasznie smaczne

    Uwielbiam tarty. Słodkie na równi z wytrawnymi. Często przygotowuję je na obiad lub kolację. Świetnie smakują na ciepło jak i na zimno. Podstawą udanej tarty jest ciasto: kruche, delikatne, ...
  • Z bloga: Szalona Kuchnia Eweliny

    Słodko - słona tarta o nieregularnych chrupiących brzegach, z cienką warstwą świeżej cukinii położonej na warstwie sera z dodatkiem ziół to świetny pomysł na szybki w przygotowaniu ...
  • Z bloga: Bodylicious

    Tort z porów brzmi nieco dziwnie, natomiast tak ta potrawa jest w naszej rodzinie nazywana. Nie tarta z porami, nie quiche z porów tylko tort. Jest to jedno z tych dań, za które dałabym się ...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    W kilku krajach południowej Europy podaje się w czasie wielkanocnym dania, które umownie można nazwać plackami ze szpinakiem. Wydaje mi się jednak, że i poza tym okresem tego rodzaju potrawy ...
  • Z bloga: Zdrowo Zakręcona

    A dziś klasyk w wersji wegetariańskiej, czyli tartana bezglutenowym kruchym spodzie z farszem szpinakowo-serowym - moim ulubionym. Dziś zrobiłam trochę inaczej niż w quiche na spodzie jaglanym...
  • Z bloga: Douce Provence

    Tarta ze szpinakiem i serem to kolejna pyszna francuska tarta. Jest prosta i błyskawiczna. Jeżeli użyjemy gotowego ciasta, jej wykonanie razem z pieczeniem nie zajmie nam wiecęj niż 40 minut. Do...
  • Z bloga: Tak po mojemu, chilli samolubne gotowanie!

    Na urodziny kolega zamówił u mnie wytrawny tort z mięsem, jak mogłem odmówić? Jako fan mięsa, jedzący je jak dziecko cukierki tylko naturalnym było zrobienie tej pyszności. Konstrukcja jest ...
  • Z bloga: Niezły Młynek

    Bardzo wiosenna tarta z ciasta francuskiego ze szparagami i jajkami. Śmiało możecie przygotować tak lekkie danie na Wasz Świąteczny stół.  Składniki:  2 porcje ciasta francuskiego ...
  • Z bloga: Pierepałki Patki

    Mimo że na blogu najczęściej pojawiają się przepisy na słodkie dania, wcale nie jem samych słodyczy! Często jest tak, że obiad przygotowuję dla większej liczby osób, a wtedy ciężko jest...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Miłośników słodkich tart nie brakuje. Warto jednak pamiętać, że wśród... Artykuł Tarta ze szpinakiem i mozzarellą pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Szalona Kuchnia Eweliny

    Quiche to wywodząca się z kuchni francuskiej wytrawna tarta ze słonego, kruchego placka wypełniona masą serowo - jajeczną. W mojej wersji z nadzieniem w postaci jaglanych pulpecików owiniętych...
  • Z bloga: Douce Provence

      Pyszna tarta porowa to idealne, ciepłe danie, które można podać na małą kolacje ze znajomymi. Jeżeli mamy więcej czasu, ciasto przygotujemy własnorecznie (po przepis kliknij tutaj ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Składniki / 4-8 porcji: Ciasto: – 250g mąki – 125g masła – szczypta soli – 2-3 łyżki zimnej wody Farsz: – 2 jajka – 2/3 szklanki śmietany 18% – 125g -150g wędzonego łososia ...
  • Z bloga: Kuchnia na wesoło

    Niedługo Wielkanoc. czas pomału mysleć o tym co znajdzie się na stole podczas wielkanocnego śniadania.Jedną z moich propozycji jest Tarta z żurkiemSkładniki:CIASTO KRUCHE:400 g mąki ...
  • Z bloga: Kociołek

    Witam. Dzisiaj przepis na chrupiący mięsny tort z pistacjami.Składniki :- 200 g masła + łyżka do farszu, posmarowania blachy i przesmażenia cebuli- 500 g mąki typ 450 + podsypywanie ...
  • Z bloga: Gutfut

    Nigdy nie sądziłam, że moje dzieci tak  bardzo pokochają zupy. Pałeczkę „zupowego mistrza” wytrwale i niezmiennie dzierży moja Mama, a ja ograniczam się do gotowania rosołu (niestety wg ...
  • Z bloga: Gutfut

    Pisałam już o płaskurce, chociaż dość pobieżnie, aby nie zanudzać tych, którzy wpadli do mnie po konkretny przepis. Tym razem wpis specjalnie dla tych, którzy mąkę z płaskurki stosują, ...
  • Z bloga: Kuchnia od Dwojga

    Ostatnio w naszym domu z powodu braku czasu goszczą obiady pieczone w piekarniku. Coś co można przygotować na dwa dni, odgrzać lub zjeść na zimno. Tak właśnie powstała pyszna lekko pikantna...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×