Targ Smaku

  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Uwielbiam tarty i robię je bardzo często. Dlatego ciągle szukamy nowych pomysłów, co można użyć do ich nadzienia. Zazwyczaj pomysły rodzą się z tego, co aktualnie mam w lodówce. Tak było...
  • Z bloga: zgotowani

    Tarta na słono to moje must have jeśli chodzi o imprezowe dania. Sprawdza się zawsze, łatwo ją podgrzać, ale jest smaczna także na zimno. Łatwo ja przetransportować, więc nadaję się także...
  • Z bloga: avokava.com

    Tak naprawdę to nie tylko z komosy i cukinii, ale z kolorowych warzyw, których nie sposób wymienić w nazwie. Tarta, która zawsze się udaje i jest doskonałym pomysłem na imprezy. Smakuje ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Kolejny pomysł na przekąskę z cukinii: babeczki z ciasta francuskiego z cukinią i suszonymi pomidorami 🙂 Są pyszne i szybkie w przygotowaniu!   Czas wykonania: 45 min   Ilość ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Dzisiaj pomysł na pyszny i kolorowy posiłek – tarta z zielonym groszkiem i porem. Zielony groszek to bardzo zdrowe warzywo, zawiera mnóstwo witamin i minerałów oraz błonnik, a do tego jest ...
  • Z bloga: GRUBY WAŁEK

    Sól i tłuszcz. To na pewno nie jest jedzenie, za które będzie Wam wdzięczna Wasza wątroba! Ale jaka pyszka… Tydzień wcześniej kończycie zatem z masłem, słodyczami i alkoholem, a przez ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Tarta z dynią to przekąska nie tylko na Halloween, ale nie różnego rodzaju przyjęcia lub danie obiadowe. Lekko pikantne ciasto, a w środku warstwy dyni i boczku zalane śmietanowym ...
  • Z bloga: Słodkie okruszki

    Quiche z kiełbasą krakowską suchą i grzybami, to jedno z ulubionych dań mojej rodziny i przyjaciół. Często przygotowuję taką wytrawną tartę na różne przyjęcia. Danie jest treściwe i ...
  • Z bloga: Sprawdzona Kuchnia

    Kto lubi kurki, mam na myśli grzyby kurki? Pewnie większość z Was zgodzi i słusznie, bo są to bardzo smaczne grzyby, które chyba najlepiej smakują przygotowane w sosach śmietanowych. Moja ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125  g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – 2 duże białe cebule pokrojone w cienkie plasterki – 250 g ...
  • Z bloga: harmoniacialaiumyslu

    Tarta to łatwy i pyszny pomysł na lunch, obiad i kolację –  tarta z kalafiorem, kukurydzą i fetą  jest  zarówno lekka jak i odżywcza/sycąca . Głównym składnikiem tarty jest kalafior; ...
  • Z bloga: ola-w-kuchni

    Z okazji Dnia Mamy postanowiłam upiec tartę ze szparagami i łososiem. Zielone szparagi, kolorowe, słodkie pomidorki koktajlowe i łosoś. Całość zalana masą śmietanowo-jajeczną i posypane ...
  • Z bloga: Simply Food

      Wzbraniałam się przed robieniem tart czy to wytrawnych czy na słodko, jakby były jakąś skomplikowaną potrawą do przygotowania tylko dla wtajemniczonych. Sama nie wiem dlaczego tak ...
  • Z bloga: Quinoa Raz!

    Grzyby w tym roku tak obrodziły, że aż żal nie wymyślać nowych przepisów na ich wykorzystanie. Zapraszam na pyszną bezglutenową, wegetariańską tartę. Składniki: 50 gram mąki z quinoy...
  • Z bloga: Cooking for Emily

    Przegapiłam w tym roku sezon grzybowy a wiem, że był obfity. Żałuję, bo lubię zbierać grzyby i lubię je jeść. Niestety to był dość ciężki czas w pracy, i siedziałam cały wrzesień w...
  • Z bloga: zadanie-gotowanie

    Najczęściej, gdy zabieram się za realizację jakiegoś kulinarnego pomysłu, zaczynam od sprawdzenia -jak robią to inni. Czytam przepisy, modyfikuję je, łączę. Tym razem, od początku do ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Quiche z łososiem i gruszką 2016-04-06 13:41:03 Porcje 4 Dziś przenoszę Was do północno-wschodniej Francji, skąd wywodzi się quiche. Składa się na niego podstawa z kruchego lub ...
  • Z bloga: Wędrówki po kuchni

    Tarta z botwinką 2016-04-11 10:37:01 Porcje 4 Sezon na botwinkę jest dość krótki, dlatego wypatruję jej z utęsknieniem, aby bezgrzesznie wykorzystywać ją do zup czy sałatek. Tym ...
  • Z bloga: greenscarf

    Mam to szczęście, że w chwili obecnej mogę cieszyć się własnymi pomidorami, których w sumie wyhodowałam 6 odmian. Jem pomidory od rana do wieczora, a właśnie wczoraj w późnych już ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Tarta z porem i papryką to kolejna moja propozycja na to danie. Bardzo lubię przygotowywać tarty, gdyż można zrobić to na wiele sposobów i jako nadzienie dodawać praktycznie wszystko, na co ...
  • Z bloga: niecodziennikpary.pl

    Quiche z pieczarkami i mięsem mielonym można przygotować zarówno na obiad, jak i ciepłą kolację, a także zaserwować jako zimną przekąskę, gdyż i wtedy smakuje równie dobrze. Jeśli ...
  • Z bloga: Roślinne jadło

    Dla tych co nie lubią siedzieć w kuchni, albo jeżeli czasu nie mamy zbyt wiele. Szybki przepis, kilka składników i unoszący się smaczny zapach w całym domu :) Składniki arkusz ...
  • Z bloga: Food Square

    Ten quiche, zanim jeszcze na wiele lat przed tym zanim zacząłem blogować był jednym z moich większych kulinarnych odkryć* i popisowym daniem serwowanym na specjalne okazje i romantyczne ...
  • Z bloga: Drink Eat Live

    Do zrobienia takiej tarty przymierzałam się od kilku lat.  Teraz kiedy wciąż trwa sezon na figi, jest dobry moment, żeby posmakować tych owoców w różnych postaciach. Wybrałam tartę na ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Sezon na dynię trwa w najlepsze ! Z roku na rok pojawiają się kolejne nowe odmiany. Ja niezmiennie od kilku lat jestem w sumie wierna jednej odmianie, czyli dyni Hokkaido.  Jej miąższ jest ...
  • Z bloga: Smaki Na Talerzu

    Grzybowy sezon w pełni:) Na kolację przygotowałam więc podwójnie grzybowy quiche:) Świeże kurki z odrobiną boczku i sera cheddar zalałam grzybowym sosem Winiary. Wyszło wyśmienicie:) ...
  • Z bloga: GREEN GOODIES

    Tarta brokułowa – inspirowana tartą z krakowskiej Chimery. Jest to zdecydowanie jedna z moich lubionych tart. Jest idealnym pomysłem na obiad, do znajomych, czy też lunch do pracy. Świetnie ...
  • Z bloga: VioletoweKucharzenie

    Jesień jest znakomitym czasem na wykorzystanie bogactwa lasów. Leśne grzyby podane w niecodzienny sposób mogą stać się rewelacyjnym śniadaniem lub obiadem. Ciasto drożdżowe: 2 szklanki ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Ostatnio rozsmakowaliśmy się w tartach. Każda inna i jedna smaczniejsza od drugiej. Tarty to temat rzeka i każdy znajdzie coś dla siebie.Dzisiejsza przygotowana została z żytniego ciasta ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125  g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – 750 g drobnych liści szpinaku (może być mrożony) – 200 g ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×