Targ Smaku

  • Z bloga: Zdrowo Zakręcona

    Uwielbiam jaglane tarty, pizze quiche i tym podobne. Przyznaję, lubię też tradycyjną pizzę, tartę na krychym cieście i cieście francuskim. Ale tych ostatnich staram się unikać, ...
  • Z bloga: spotkaniaprzystole

    Co zrobić na obiad lub kolację, kiedy nie chciało ci się zrobić zakupów a lodówka świeci pustkami?  Tartę! To, co zawsze jest u mnie w domu to jajka, masło, i mąka. To już wystarczy do ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Sezon na szparagi nie jest zbyt długi, dlatego trzeba z niego w pełni korzystać. Tym razem tarta ze szparagami i pomidorkami, z dodatkiem serka ricotta i tartego parmezanu.  Tarta to idealny ...
  • Z bloga: jakszef

      Mamy czerwiec więc sezon na szparagi jeszcze trwa. Staram się więc nimi cieszyć jak mogę. Muszę jednak tak je przyrządzać, by z ochotą zjadł je także mój mąż, dla którego szparagi ...
  • Z bloga: greenscarf

        Mimo tego, że na bieżąco wymyślam nowe przepisy, to zdarza mi się wracać do swoich własnych zwłaszcza, gdy nie mam pomysłu na obiad. Tak też było tym razem, po powrocie do domu w ...
  • Z bloga: greenscarf

    Nastały cudowne czasy bo mamy ogromny teraz wybór świeżych (sezonowych) warzyw i owoców. Szparagi co prawda nie są moim faworytem, ale w sezonie nie omieszkam kilka razy ich przyrządzić. Mimo...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Rzadko piekę wytrawne tarty, bo mój Mąż za nimi nie przepada. Ale że akurat wyjechał, postanowiłam sięgnąć do wcześniej upatrzonego przepisu z książki "Cała obfitość" Yotama ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Połączenie szparagów oraz świeżego serka mascarpone, który ma łagodny, lekko słodkawy smak to idealne połączenie na pyszną i delikatną tartę. Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125  g ...
  • Z bloga: Kuchnia MagdaLeny

    Na rynku pojawiła się nowość od firmy Rolnik - pasty warzywne w pięciu smakach: z nutą czosnku niedźwiedziego, z nutą curry, z nutą papryki, z nutą grzybów leśnych oraz o smaku ...
  • Z bloga: SłodkiZapachMalin

    Bardzo szybki i prosty obiad 🙂 Idealna również na imprezę. Świetnie smakuje na ciepło i zimno. przepis na formę o średnicy 24cm CIASTO: 200g mąki 100g masła 1 żółtko 2 łyżki jogurtu ...
  • Z bloga: Codzienne Gotowanie

    Tarta z zielonymi warzywamiWczoraj proponowałam Wam zieloną zupę szpinakową, a dziś kolejne fantastyczne danie, które mam nadzieję urzeknie was kolorem - tarta z zielonymi warzywami. Jest ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Chrupiące tartaletki z cukinią baby (możecie zastąpić zwykłą, ale małą i wąską) i fasolką szparagową, to moja propozycja na letni lunch, obiad lub kolację. Indywidualne małe tarty ...
  • Z bloga: codojedzenia.pl

    Wytrawna tarta z kurczakiem. Dawno, dawno nie piekłam wytrawnej tarty. Jeszcze dawniej tarty z kurczakiem. Uwielbiam piec tarty na obiad lub kolację. Resztki biorę do pracy, bo łatwo można je ...
  • Z bloga: Flavour Avenue Cooking and Drawing Blog

    For English scroll down. Moja przyjaciółka zainspirowała mnie do przygotowania tego przepisu swoimi zdjęciami zupy krem z zielonych szparagów. Zdjęcia rozbudziły moją wyobraźnię. A szparagi...
  • Z bloga: KOLORgotowania.pl

    Dzisiejszy dzień przyniósł kolejne danie obiadowe. Przygotowałam zapiekankę ziemniaczaną z serem. Jest aromatyczna, smaczna, szybko (poza czasem oczekiwania na upieczenie) i pasuje do niemal ...
  • Z bloga: Gocha gotuje!

    Składniki:∙ 1 opakowanie ciasta francuskiego∙ pęczek botwinki∙ 100 g sera koziego dojrzewającego∙ 1 łyżka oliwy z oliwek∙ 1 łyżka miodu (u mnie ze spadzi iglastej)∙ sól ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    TARTA Z BOTWINĄ na francuskim spodzie, ze sporą porcją dobrego... Artykuł FRANCUSKA TARTA Z BOTWINĄ I SEREM pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Pełna koloru i smaku tarta. Szynka, kurczak, papryka, por, czyli wszystko co najlepsze:)   Czas wykonania: 1 h 30 min   Ilość porcji: 8 kawałków Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 150 ...
  • Z bloga: Kuchnia w Słońcu Skąpana

    Napisałam kiedyś do obcego użytkownika pewnej platformy internetowej, czy mogę wykorzystać w swoim projekcie zdjęcie jego autorstwa i...nigdy bym nie pomyślała, że taka techniczna zaczepka z...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym to wyborne i łatwe w przygotowaniu bezmięsne danie, które będzie świetną propozycją zarówno na obiad jaki kolację. Bardzo kruche ciasto, szpinakowe ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Składniki: ciasto: – 125  g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: -150 g boczku pokrojonego w kostkę – 2 średnie cukinie, starte na tarce o ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Tarta curry z boczkiem na cieście francuskim to pyszna i szybka propozycja dania obiadowego, ale jest to również świetny pomysł na ciepłą kolację. Tarta curry jak sama nazwa wskazuje jest na ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Bardzo lubię tarty zarówno słodkie jaki wytrawne. Tym razem prezentuję Wam tartę na cieście francuskim z cukinią i boczkiem, a całość zapieczona pod pysznym sosem jajeczno-śmietanowym z ...
  • Z bloga: WSZYSTKO SMACZNE

    Tarta to bardzo smaczne i popularne danie kuchni francuskiej. Znana jest w wersji z nadzieniem wytrawnym, ale też na słodko. Ja bardzo lubię obie wersja, bo każda jest inna. Tym razem proponuję ...
  • Z bloga: Cherries in the Kitchen

    Sezon na szparagi w pełni. Trzeba się nacieszyć ich smakiem na cały rok, więc robię zupy, omlety i tarty. Dziś tarta z pesto bazyliowo-pietruszkowym i szparagami oraz pomidorkami ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Ostatnimi czasy o problemie nietolerancji glutenu słyszy się coraz częściej. Nic w tym dziwnego. Jesteśmy coraz bardziej świadomi i zwracamy uwagę na to, co trafia na nasze talerze! Ale ...
  • Z bloga: konkolpolny.pl

    Tarta cebulowa i przepis na nią jest ze mną od wielu, wielu lat. Odkąd pierwszy raz jadłam ją u przyjaciółki, prosta receptura została ze mną na długo. Łatwo dostępne i tanie składniki ...
  • Z bloga: I LOVE LIFE

    Składniki: Ciasto – 250 g mąki pszennej – 125 g masła – 1 jajko (lub 3 – 4 łyżki zimnej wody) – płaska łyżeczka soli Nadzienie – 2 średnie cukinie – opakowanie serka ricotta ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Podwójnie orzechowy smak to atuty tego przepisu. Orzechy włoskie dodane do kruchego spodu na tartę oraz pikantne listki rukoli o lekko orzechowym smaku na wierzchu idealnie pasują do gotowanych ...
  • Z bloga: Tajemnice smaku

      Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego warto ten moment dobrze wykorzystać. Od jakiegoś czasu  w importowane szparagi możemy się zaopatrzyć przez cały rok, ale najsmaczniejsze jednak są ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×