Targ Smaku

  • Z bloga: Lamarida.pl

    Wegańskie kotleciki rybne (niektórzy mogą woleć nazywać je burgerami lub pasztecikami), są bardzo proste w składzie, ale oczywiście nie zawierają ryby 🙂 . I chyba Was nie zaskoczę jak ...
  • Z bloga: Proste i tanie wegańskie potrawy

    Wegańskie paluszki ala rybne - przepis na 12-15 paluszków - Składniki: 150g suchej ciecierzycy 25g puree ziemniaczanego instant 25g mąki pszennej 1 szkl. bulionu warzywnego lub wody sok z 1/2 ...
  • Z bloga: Chilli, Czosnek i Oliwa

    Choć pogoda w weekend majowy nie sprzyjała grillowaniu, wierzę, że wiosna jeszcze nas zaskoczy i dzisiejszy przepis prędzej czy później Wam się przyda. A jest to idealny sos do wszelkich ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Przepis na tego cudownego łososia wywodzi się z Tajlandii. Potrawa ta stanowi barwne połączenie pikantnych smaków ze słodko-kwaśną salsą z mango. Danie to ma same zalety: wygląda ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Osobiście uważam, że nie ważne jak nasz łosoś jest przyrządzony, szpinak zawsze do niego pasuje. Szpinak + łosoś to duet niemalże idealny. Na dzisiejszy obiad do wcześniej wspomnianego ...
  • Z bloga: Places and Plants

    Jeśli kupujesz i jadasz karpia na wigilię, to sprawa Cię dotyczy. A nawet jeśli tak jak ja jesteś weganką lub weganinem i Ciebie to nie dotyczy, to pewnie dotyczy to Twojej rodziny, albo ...
  • Z bloga: Panda loves veggies

    Kliknij po przepis po polsku As pessoas deixam de comer carne por várias razões. Há quem não goste do sabor, há quem faça isso por saúde, ambiente ou ética. O grupo dos ex-carnívoros que ...
  • Z bloga: VEGEWEGE

    Tofuryba w chrupiącej panierce z chleba pod postacią paluszków zawita w tym roku na moim świątecznym stole. Mój przepis to alternatywa dla marynowanego w sosie sojowym tofu i seleryby. Samo ...
  • Z bloga: weganizm udomowiony

    Często robię zakupy, a dopiero później wymyślam co z tego przyrządzę. Niedawno w Biedrze nabyłam pół małej dyni - miała być zupa, ale sos z makaronem jest jednak bardziej sycący.No i ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Lekki i pyszny obiadek :) Świetne połączenie składników - łosoś idealnie komponuje się z ananasem - do tego słodko-pikantna glazura - mniam :)A rukola podkręca smak całego dania.  ...
  • Z bloga: Mgotuje

    Pewnego popołudnia nabrałam ochoty na zjedzenie rybki. Zajrzałam do lodówki, sprawdziłam jej zawartość i zobaczyłam słoiczek z kaparami. Na pierwszą myśl przyszedł mi sos kaparowy ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Dorada pieczona w soli - to chyba najlepszy sposób na przygotowanie ryby z pieca. Do pieczenia w soli można użyć różnych gatunków ryb i ulubionych ziół - za każdym razem ryba może ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Pyszny i bardzo szybki przepis na łososia ze szpinakiem.W glazurze ze słodkiego sosu chili smakuje naprawdę wyśmienicie - wbrew pozorom bardziej słodko niż pikantnie, ale połączenie z cebulą...
  • Z bloga: cotypieprzysz

    Kolejnym daniem, które ostatnio robi furorę na wszystkich naszych imprezach i spotkaniach jest carpaccio z buraka autorstwa Starego (jak już wspominałam wcześniej Stary=moja lepsza kulinarnie ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Ryba po grecku to świąteczny standard. Można to danie w łatwy sposób zweganizować i dać spokój biednym rybom, a i sobie oszczędzić roboty. :-) Szybko, zdrowo, łatwo i przyjemnie. ...
  • Z bloga: Taste me!

    Na dzisiaj miałam przygotowany zupełnie inny post. Też na słono, ale bardziej... magiczny? ;) Jednak kiedy dzisiejszego popołudnia poczyniłam te kotlety wiedziałam, że muszę  je Wam ...
  • Z bloga: WEGAŃSKIE ЯEWOLUCJE

    Kiedy powstał pomysł w mojej głowie na ten oto blog, przeglądając książkę „Kuchnia polska” pod redakcją St. Bergera zastanawiałam się „jak ja przerobię przepis na rybę? Z ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×