Targ Smaku

  • Z bloga: O kuchni z uczuciem

    Kotlety z wędzonej ryby. Ja wykorzystałam makrelę wędzoną, ale można dać każdą inną rybę. Podałam je z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Wszystkie przepisy znajdziecie na ...
  • Z bloga: Zrób to smacznie

    Makrela to bardzo smaczna rybka, krucha, nie potrzebuje tak naprawdę długiego czasu pieczenia. Najczęściej ryba ta doceniana jest tylko w postaci wędzonej. Jednak ja przygotowałam świeżą ...
  • Z bloga: Di gotuje

    Przepis podstawowy na placki z jajek i żółtego sera znajdziecie tu - klik, a ich wzbogaconą wersję tu - klik. Uwielbiam je i dość często robię! Ostatnio mi i mojemu mężowi ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: makrela wędzona 1 większa, jajka ugotowane na twardo 4 sztuki "L", cebula 1 średnia, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, majonez 5 łyżek,...
  • Z bloga: kruchebabeczki.blogspot.com

    Ostatnio będąc w sklepie kupowaliśmy makrelę w pomidorach, stała za nami Pani, która powiedziała, że w Lidlu kupiła taką świeżą, usmażyła i że jest pyszna. Kupiliśmy ostatnio tak na...
  • Z bloga: Gotowanie i pieczenie I love it

    Pyszny pomysł na bardzo smaczny obiad, pieczona makrela z farszem ryżowym. Wyszło pysznie i syto. Rybę należy zamarynować min. 30 minut przed włożeniem do piekarnika. Składniki: dla 4 osób...
  • Z bloga: Kulinarne Przemyślenia

    Doczekaliśmy środy popielcowej. W większości polskich domów królują dzisiaj ryby. Makrelę pokochałam jako świeżą rybę, bardzo niedawno. Zazwyczaj jadłam ją w postaci wędzonej. Ma same...
  • Z bloga: czarrna od kuchni

    Składniki: 4 filety z makreli 2 łyżki masła 3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią sól, pieprz Przygotowanie: Masło wymieszać z ...
  • Z bloga: blog.moje-pasje.info

    Cześć Ostatnio zauważyłam, że mam coraz większą odwagę w kuchni. Coraz częściej eksperymentuję i nie chodzi tutaj o zwykłe, drobne korektu typu coś pominę, bo tego nie lubię. ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

                                 pieczona makrela Makrela zdaje się być tym gatunkiem ryb, do którego podchodzimy  z pewną rezerwą. Zresztą, jak będę chciał wykazać w ...
  • Z bloga: Local Foodie

    Dziś czuję się jak prawdziwa włoska matrona. Na stole zaraz wyląduje wielka micha pasty – nic, tylko jeść! Z tego, co widzę, w Polsce makaron z rybą najczęściej oznacza danie
  • Z bloga: Kulinarna Pokusa

    W Polsce makrela jest dość popularną rybą, ale w 99% przypadków jest to makrela wędzona. Do tego stopnia, że kupno świeżej makreli może okazać się bardzo poważnym wyzwaniem – nie ma ...
  • Z bloga: Ogrodnik w podróży

    Pieczona makrela po kreolsku Świeżą makrelę przyrządzałam po raz pierwszy , przyznaje się bez bicia . Jak ją wyczaiłam w sklepie byłam cała podekscytowana , zdobyczą . Wiele sobie ...
  • Z bloga: O kuchni z uczuciem

    Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wędzoną makrelę. Przygotowuję z niej pasty do chleba z różnymi dodatkami. (przepisy znajdziesz w zakładce do pieczywa), krokiety lub pałaszuję samą.Przy ...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Dlaczego makrela? Bo lubię makrelę, ale spokojnie można użyć tutaj innej ryby np. dorsza, sandacza. Fajna propozycja na lunch w ciepły, wakacyjny dzień. Używam tu wszystkich warzywek jakie ...
  • Z bloga: Pasja tworzenia

      Bardzo lubie wędzoną makrele a dość żadko jem, ale nie wiem dlaczego. Zaczełam to zmieniać wymyślając różne przepisy z nią. Czytaj więcej »
  • Z bloga: Moje Menu

    Makrela kojarzy się większości z nas z wędzoną rybą, tak też do niedawna było w moim przypadku. Pierwszy raz świeżą makrelę jadłam na Sycylii, zaskoczył mnie jej wyrazisty smak, mimo ...
  • Z bloga: Zrób to smacznie

    Świeża makrela nie wymaga zbytniego przyprawiania, wystarczy sól, pieprz, sok z cytryny, oliwa z oliwek i można wyczarować pyszną w smaku pieczoną makrelę. Ryba ta ceniona jest szczególnie ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Wędzona makrela najczęściej ląduje w paście kanapkowej. Z tej popularnej ryby możesz również wyczarować tani, pożywny i smaczny obiad. Polecam zapiekankę, bez jajek, kubka śmietany, ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Makrele są rybami, które licznie żyją w naszych wodach, dlatego warto korzystać z dobrodziejstw natury i włączyć je do swojej diety. Kojarzone z wędzonym mięsem makrele można podawać ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

                                    makrela pieczona   Wszystkich miłośników morskich ryb, nie trzeba szczególnie zachęcać do dania wykonanego z pysznej makreli i ...
  • Z bloga: dietetyczne-przepisy.net

    Makrela staje się coraz popularniejsza wśród ludzi interesujących się zdrową dietą, dlatego postanowiłam przygotować przepis na smaczne przyrządzenie tej wyjątkowo zdrowej ryby. Zachęcam...
  • Z bloga: Smakowyj

    Makrela atlantycka to ryba dobrze znana w Polsce. Niestety większość rodaków słysząc tą nazwę myśli – tłusta wędzona ryba. A to jest błąd. Faktycznie ta ryba może być duża, bo 50 cm...
  • Z bloga: Gotuj z Folwarkiem

    Składniki:1 średnia wędzona makrela1 mała czerwona cebulaMajonez kremowy – 3 łyżkiSól, pieprzWykonanie:Makrelę obieramy dokładnie z ości i skóry. Cebulę siekamy drobno. Mieszamy ...
  • Z bloga: Clauditte Miss Cooking

    SKŁADNIKI: 2 makrele 1 gałązka świeżego rozmarynu sól, pieprz 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju sok z cytryny Domowa przyprawa do ryb (zróbcie taką sami): sól, czosnek granulowany, ...
  • Z bloga: W Mojej Kuchni Lubię..

    Składniki: makrela świeża 2 sztuki średnie, olej rzepakowy 4 łyżki, sok z cytryny 1 łyżka, papryka słodka 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, kucharek 1,5 łyżeczki, czosnek ...
  • Z bloga: Symfonia smakowa

    Nadeszły chłodniejsze dni, a wraz z nimi mam ochotę na bardziej sycące dania. Moja propozycja to zapiekanka rybna z ziemniakami, pieczarkami i porem jest bardzo smaczna oraz aromatyczna, a ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×