Targ Smaku

  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Uwielbiam ryby, ale nie wszystkie. Mam swoje ulubione, do których zalicza się łosoś, pstrąg, sielawa czy dorsz atlantycki, są też takie, które jem tylko u mamy, taką rybą jest karp. Mama ...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem – szybkie i pyszne danie. Obiad dla całej godziny bez brudnych naczyń! Wystarczy 15 minut przygotowań i trochę chęci 🙂   Czas wykonania: 40...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Przed nami długi weekend majowy, czyli dla niektórych z nas pięć dni wolnego czasu. Mam nadzieję, że pogoda będzie sprzyjać i wyruszymy w plener na pikniki i otwarcie sezonu grillowego. Jeśli...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Bardzo lubię tą technikę parzenia ryby, jest ona bardzo prosta i szybka do przygotowania. Ryba może być świeża lub mrożona. Za każdym razem używam innych przypraw, lubię testować nowe ...
  • Z bloga: Dietetyczne Fanaberie

    Minęły już prawie trzy tygodnie od mojej wizyty w warszawskim Electrolux Taste Center, gdzie zostałam zaproszona na wspólne gotowanie wraz z Marcinem z Jaja w kuchni.To był bardzo sympatyczny,...
  • Z bloga: Awokado Zawsze Pysznie Zawsze Zdrowo

    Technikę parzenia ryby napewno większość z was już zna. Jako dodatków do wywaru do parzenia łososia  użyłam aromatychnych ziół oraz kurkumy której zdrowe właściwości aż sie proszą ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Idealne danie na niedzielny, rodzinny obiad. Wygląda bardzo apetycznie, a przy tym jest bardzo, bardzo smaczne. 450g filetu z łososia opakowanie ciasta francuskiego pęczek zielonych szparagów ...
  • Z bloga: My space, my world. Ana Mari's world.

    Pomimo brzydkiej pogody i mroźnego wiatru dziś będzie wiosennie na moim talerzu - spring rolls są idealne na obiad, kolację czy przekąskę. Mój mąż ostatnio szaleje za takimi przysmakami. ...
  • Z bloga: manslogblog

    Przygoda z kuchnią wikingów
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Petarda! 😀 Najlepsza tortilla jaką jedliśmy 🙂 Oczywiście łosoś, którego uwielbiam 🙂 Ale ten sos pistacjowy przeszedł moje najśmielsze oczekiwania 🙂   Czas wykonania: 10 min ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Kolejny wygodny sposób na rybę. Tak przygotowany łosoś był aromatyczny i nie przesuszony. Użyłam gotowego pesto, co znacznie przyspieszyło przygotowanie. Rybę można podać z ryżem, smaczny...
  • Z bloga: kruchebabeczki.blogspot.com

    Łosoś pod pierzynką z sera korycińskiego z czarnuszką, moich ulubionych suszonych pomidorów i świeży koperek. Powiem Wam, że wyszło bardzo smacznie. Nadrobiłam moje zaległości jeżeli ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Polecamy nie tylko w piątki, choć nie wiedzieć czemu tak wszyscy upierają się, że w piątki "mięsa" nie jada się...a ryba, to też mięso przecież :/ Składniki...
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Sałatka na krakersach, czyli przekładana krakersami sałatka jajeczno – rybna. Pewnie już miałaś okazję ją jeść lub słyszeć o niej. Ja przyznam się słyszałam o niej od dawna, ...
  • Z bloga: Zjem-Cie

    Dziś zapraszam na szybkie, zdrowe i smaczne danie – łososia po kreolsku. Rybę skąpiemy w soku z cytryny, a na koniec zanurzymy w sosie pomidorowym i będziemy ją dostojnie piec. Prawda, że ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Lubicie ryby ? My pod każdą postacią od smażonych, poprzez pieczone aż do wędzonych. I właśnie dzisiaj powstał obiad z rybą wędzoną. Połączenie słodkiej śmietanki i wędzonego ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Jeśli po obiedzie zostanie Wam upieczony łosoś, to możecie go wykorzystać np. w kanapkach. Proponuję „Kanapkę z pieczonym łososiem i grillowaną cukinią” ze śmietankowym serkiem, z ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Łososia uwielbiamy wszyscy. Szczególnie, gdy jest świeży i po upieczeniu soczysty (łosoś „przeciągnięty” jest suchy i wiórowaty). Dlatego dania z łososiem należą do naszych ...
  • Z bloga: Babka z jajem

    Lubię takie dania, których przygotowanie nie zajmuje mi więcej niż 20 minut. Może się wydawać, że ryba i makaron to dziwne połączenie. Nic bardziej mylnego. Delikatny łosoś, słonawe ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Łosoś z pieczarkami i sosem czosnkowym, to proste i szybkie w przygotowaniu danie. Smak tej apetycznej ryby najlepiej podkreślają nieskomplikowane potrawy. Łosoś z patelni jest soczysty w ...
  • Z bloga: Bullio

    Tarta z wędzonym łososiem, jarmużem i fetą. Przepyszne połączenie smaków na delikatnym spodzie z ciasta francuskiego. ok. 250 g ciasta francuskiego 100 g łososia wędzonego na ciepło 200 g ...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Proste, szybkie i jednocześnie eleganckie danie. ŁOSOŚ W CYTRUSACH Z... Artykuł ŁOSOŚ W CYTRUSACH Z TYMIANKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Kuchnia We Dwoje

    Muffinki z łososiem i pesto to przepis, który znaleźliśmy niedawno z moim mężem w aplikacji odnośnie diet i zdrowego odżywiania. Przepis tak nam się spodobał, że babeczki goszczą ...
  • Z bloga: Moje Kuchenne Rewelacje

    Pyszny i co najważniejsze szybki pomysł na makaron :)Dobry sposób na wprowadzenie większej ilości ryb do jadłospisu :)SKŁADNIKI (dla 4 osób) 350 g makaronu - u nas tagliatelle(najlepiej ...
  • Z bloga: Kolorowy Garnek

    • opakowanie kolorowego makaronu tagliatelle • 150 g filetu z łososia • 3 plastry wędzonego sera • 1 mała cebula • 1/2 limonki • 2 łyżki octu winnego • 100 g masła Makaron ugotuj...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Przepis na tego cudownego łososia wywodzi się z Tajlandii. Potrawa ta stanowi barwne połączenie pikantnych smaków ze słodko-kwaśną salsą z mango. Danie to ma same zalety: wygląda ...
  • Z bloga: nutristrefa@gmail.com

    Osobiście uważam, że nie ważne jak nasz łosoś jest przyrządzony, szpinak zawsze do niego pasuje. Szpinak + łosoś to duet niemalże idealny. Na dzisiejszy obiad do wcześniej wspomnianego ...
  • Z bloga: Pyry na Gaz

    Pyszna, zdrowa ryba nie potrzebuje wielkiej oprawy żeby smakować wybornie. Towarzystwo duszonych warzyw korzeniowych z papryka i pomidorami fantastycznie komponuje się z delikatnym smakiem ryby. ...
  • Z bloga: domowe

    Łosoś to moja ulubiona ryba, ale pod warunkiem, że jest dobrze doprawiona i upieczona na grillu. Najbardziej mi smakuje z dodatkiem puree i ciemnym ryżem. Taką właśnie ucztę zaserwowałam ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×