Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Karp na chiński sposób Składniki 1 kg karpia 200 g imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka wina ryżowego 90 g mąki pszennej 2 łyżeczki mąki kukurydzianej olej Sos : 2 paryki chili 2 dymki 2 ...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Karp na chiński sposób Składniki 1 kg karpia 200 g imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka wina ryżowego 90 g mąki pszennej 2 łyżeczki mąki kukurydzianej olej Sos : 2 paryki chili 2 dymki 2 ...
  • Z bloga: U stóp Benbulbena

    Karp wigilijny jest przedmiotem ożywionych dyskusji w każdym zakątku Polski, a także wszędzie tam, gdzie Polacy mieszkają. Jedni go uwielbiają, inni nienawidzą, jedni muszą go mieć w wannie,...
  • Z bloga: Maine Cook

    Karp w staropolskim sosie szarym (sos piernikowy z rodzynkami i migdałami) Tradycyjne staropolskie danie wigilijne, podobno najbardziej popularne w Wielkopolsce. Ja niestety nigdy go nie jadłam, ...
  • Z bloga: R'nG Kitchen

    Nasze eksperymenty na święta przynoszą rezultaty. Składniki 1 kg karpia...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Nasze eksperymenty na święta przynoszą rezultaty. Składniki Farsz:   1 kg karpia...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Jesteśmy na etapie testowania nowych przepisów wigilijnych. Karp pierwszy. Powinny być dzwonki, ale my użyliśmy płaty. Test zdany ;)  Składniki...
  • Z bloga: Magazyn Kuchenny

    Delikatne pulpety rybne w sosie chrzanowym na lekki obiad z rybą w roli głównej. Do zrobienia pulpetów, a właściwie pulpecików, bo wyszły nieduże, wykorzystaliśmy filety... Artykuł Pulpety...
  • Z bloga: R'n'G Kitchen

    Przepyszny przepis Karola Okrasy. Kotlety jak marzenie, smakują wybornie <3 Składniki 500 g mięsa z...
  • Z bloga: Rosiołowa

    Smażony karp wielu kojarzy się tylko ze świętami Bożego Narodzenia, a szkoda. Jest to bardzo dobra i wdzięczna w przygotowaniu ryba, dostępna w sklepie rybnym praktycznie przez cały rok. ...
  • Z bloga: Akademia Smaku Bella Bis

    Karp, to ryba do której przylepiono łatkę „ryby wigilijnej”, dania szykowanego co prawda na wiele sposobów, ale zdecydowanie na Wigilię. Za tą opinią, a nawet tradycją stoi nasza ...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Bardzo łatwy w przygotowaniu karp duszony w piwie i pachnący goździkami. Idealnie sprawdzi się nie tylko w święta, ale również na obiad czy kolację Czytaj więcej »
  • Z bloga: Raj Podniebienia

    Może i nie wygląda powalająco ale smakuje rajsko! Przepis od Kasieńki - ekspertki kuchni rosyjskiej. Przywieziony z Rosji, próbowany wielokrotnie. Oryginalny smak i konsystencja. ...
  • Z bloga: BezWegli.pl

      Kolacja wigilijna BezWęgli Nie wiesz jak może wyglądać Twoja kolacja wigilijna bez węgli? Specjalnie dla Ciebie rozpisaliśmy przykładowy jadłospis na całą kolację wigilijną. Dzięki ...
  • Z bloga: Gotowanie, czyli hobby dla każdego

    Cześć! Pora na wyniki konkursu... Pierwszy raz organizowałyśmy konkurs i okazało się, że jak na pierwszy raz było dużo zgłoszeń. Mogliście się wykazać swoją kreatywnością i pokazać ...
  • Z bloga: Kulinarna Pokusa

    Karp „lubi” towarzystwo rozmaitych korzennych warzyw, masła, a także smaków kwaśnych i cytrusów. Podobnież i koper włoski (fenkuł) dobrze czuje się w winie, cytrusach, maśle czy winie. ...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Bardzo zdrowa, o wyrazistym smaku i zapachu zupa. Idealna na wigilijny stół Czytaj więcej »
  • Z bloga: Kulinarna Pokusa

    Łagodny w smaku karp dobrze komponuje się z takimi warzywami jak marchew, seler, por, cebula i czosnek, które dodają mu więcej wyrazistości. Z przepisem na karpia po styryjsku zetknąłem się ...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Na zaproszenie marki Electrolux wybrałam się wczoraj w podróż pociągiem do Warszawy. W ramach projektu Tajemniczy Składnik Tradycji, organizowane były wyjątkowe, świąteczne warsztaty z ...
  • Z bloga: Kulinarne Fantazje Marioli

    Karp zapiekany z kaszą i bakaliami to świetny przepis na Wigilię  i święta Bożego Narodzenia. Filety układamy na blaszce do pieczenia, posypujemy pyszną kaszą z bakaliami i zapiekamy.   ...
  • Z bloga: Tradycyjna Kuchnia

    Uwielbiam tradycyjnego, polskiego karpia. W ten sposób podany smakuje naprawdę wyśmienicie.Składniki:1 ½ kg karpia2 marchewki1 cytryna2 cebule15 dag rodzynek3 goździki10 dag piernikówsól do ...
  • Z bloga: Kuchnia po mojemu

    Kiedy nie chce się gotować, a masz wielkiego głoda i potrzebę chwili wytchnienia od ciężkiej pracy i miejskiego zgiełku - jest miejsce blisko Warszawy gdzie nie dość, że smacznie zjesz to...
  • Z bloga: Smaczna Pyza

    Karp - wigilijna ryba dla większości rodaków. Ma swoich miłośników i przeciwników bo nieodpowiednio przygotowana ma mulisty posmak. Ja bardzo lubię karpia smażonego w panierce, takiego ...
  • Z bloga: Apetyt na Ogród

    Karp w galarecie o słodko-winnym smaku to danie, które gości w naszej rodzinie od kilku pokoleń. Jednak przepis ulega ciągłym zmianom i modyfikacjom. Pradziadek przyrządzał tego karpia ...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Ryba lubi pływać, a to przepis na najlepszego karpia Składniki: 1,5 kg karpia 3 duże cebule 1 butelka piwa 5 gozdzików (rozdrobnionych w mozdzierzu) sól pieprz ...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Smaczne słodkawe mięso w chrupiącej skórce Składniki: karp mąka jajko sól pieprz bułka tarta Przygotowanie: Karpia oczyszczamy, kroimy na ...