Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Zmacznego

    Choć nie spodziewałam się, że stanie się to tak szybko – powitała nas jesień… Ponieważ nie mam na to żadnego wpływu, już kilka lat temu postanowiłam, że nie będę narzekać na ...
  • Z bloga: Kate's Kitchen

    Zaczynam mieć dość zimy. Ale to tak strasznie. „Potwornie”, jak to mawia M. Chciałabym już do lata (albo choć wiosny), do słonka, do grzebania w ziemi i hodowania własnych smakołyków, do...
  • Z bloga: Cookmagazine

    Nasze TAGLIATELLE Z KALMARAMI I KREMOWYM SOSEM Z SZAŁWIĄ będzie... Artykuł TAGLIATELLE Z KALMARAMI I KREMOWYM SOSEM Z SZAŁWIĄ pochodzi z serwisu CookMagazine.
  • Z bloga: Moje Menu

    Kalmary kojarzą mi się z wakacyjnymi wyjazdami, a ich smak przywołuje miłe wspomnienia z gorących, nadmorskich krajów, w których owoce morza smakują najlepiej. Z końcem lata warto ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Pyszne danie. Duszone w ten sposób kalmary są miękkie i delikatne. Świetnie pasują do czarnego makaronu (z sepią) ale możemy je podać z dowolnym makaronem lub ryżem. Dodałam pod koniec ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Pyszne, faszerowane kalmary. Danie nieco pracochłonne, ale warte zrobienia. Jeżeli nie mamy Ouzo, dodajmy do pomidorów bulion i doprawmy sos mielonym anyżkiem. Podawać np z ryżem.  A tutaj ...
  • Z bloga: Kuchenne Kajakowanie

    Chciałam napisać, że nasza propozycja na dzisiejszy obiad to risotto z owocami morza. Danie, to jednak idealnie nada się także na kolację. Jest wyśmienite zarówno na ciepło jak i zimno. ...
  • Z bloga: Zacisze kuchenne

    Makaron na cztery pory roku - lato!   W naszej letniej odsłonie MMMAK-owej akcji wybrałam makaron, który raczej nie obfituje w sezonowe składniki. Jednak z latem bardzo mi się kojarzy i stąd ...
  • Z bloga: Gotuję i zjadam

    Nie ma nic prostszego niż kalmary smażone na maśle z czosnkiem i winem. Składniki: 1 kg kalmarów (oczyszczonych) - mogą być mrożone 3 ząbki czosnku masło klarowane oliwa sól pieprz ...